Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
23
Favori
168.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mlagunduz M kullanıcısına yanıt
    Çok bilgi sahibi olmamakla birlikte kollektördeki vanaların yan yana aynı odada olduğunu düşünüyorum. Termostatik vana bulunduğu ortamın sıcaklığına göre çalıştığından söyledikleri şey bana saçma geldi. Örneğin koridorda kollektör. Tüm vanalar kollektörde olduğuna göre hepsi koridorun sıcaklığına göre çalışacak. Dolayısıyla odalardaki sıcaklıkları buradan yönetmeniz mümkün olmayacak.

    Son sorunuza gelince bu kombide petekli sistemlerde doğru termostatik vanalar ile oldukça verimli bir ısıtma sağlanabiliyor. Diğer etkenler de oldukça önemli tabi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gaziantep’te son 48 saatlik sıcaklık ortalama -5 civarı. Bosch 2300i kombi son 48 saatte 22.5 m3 gaz yakmış. Evin içerisi 23 - 23.5 derece sabit. Herhangi bir termostat vs bağlı değil. Gün içinde dereceyi ben ayarlıyorum. Gündüz 39 akşamüstünden itibaren 41 42. Bu arada evin büyüklüğü brüt 250 260 m2 ve arakat. Net 44m2 olan salondaki iki Petek dışındaki tüm petekler çalışıyor. Gündüz güneş alan mutfaktaki Petek kapalı. Gece açık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cLk kullanıcısına yanıt

    Oda termostatı ve iyi ısınan peteklere danfoss termostatik vanalar kullanırsanız tüketiminiz bir miktar düşer


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bu kombi için TR36RF oda termostatı almıştım henüz bağlanmadı. Ancak modülasyon özelliği yokmuş. İade edip başka bir model mi alayım yoksa çok farketmez mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkaneker kullanıcısına yanıt

    Başka model al derim.T3r honeywell yada netatmo. Varsa bosch modulasyonlu ot onu tercih et


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

    Buderus gb122i kombide ayarlanan derecede hiç durmadan kombinizin çalışması sorunu yaşıyor musunuz?Benim kombi en düşük derecede dahi hiç durmadan +6 dereceyi yakalayamadığı için hangi derecede ayarlanırsa o derecede sürekli çalışıyordu.Tabii ki bu fazla tüketim ve fazla fatura.Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin olay tüm kombilerde yaşaniyor,sorun değil diger kombiler gibi değil modulasyonu geniş olduklari için olabildigince kisik alevde yaniyor.Ev soguk dönen su soguk istenilen derecede stabil şekilde yaniyor.Dedigin şalt degerini kiş mevsimlerine gecişde yaşaniyor aralikda kapatiyodu şuan bnm daikin de ayni şekilde yaniyor.yapicak tek care var ot kullanmak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğniz gibi en kısıkta yanıyor ve kombide ayarlanan dereceyi dur kalk yaparak kalkışlarda daha fazla gaz sarf etmeden stabil aynı şekilde yanıyor ama yine de 35-38 derecede çalıştırdığımda bile günlük 10 metreküpün altına düşemedim.Evde açık petek 6,5 metre,havlupan ise kapalı.Evim müstakil yalıtımlı,çatı güzel kapalı ve folyolu İzocam serili.Evin derecesi şu anda 19 dereceyi zor görüyor.40-42 derecede çalışsa 14 metreküpün altına düşmüyor.Modülasyon oranını servis % 24 yapmıştı ve 40-42 derece yaktığımda kombi dur kalk çalışabiliyor ancak bu modülasyonda 45 derece yakınca dur kalk yapamıyor ve ayarlanan derece 45 ise 49-50 dereceye geliyor ve sürekli bu derecede hiç durmadan çalışıyor.Evin sıcaklığı artıyor mu evet artıyor ama kombi bu sefer hiç durmadan 49-50 derecede çalıştığı için günde 21-22 metreküpün altına düşemiyor.Termostat takıp işi termostata bırakınca evi 20 derece ayarlasam kombi en düşük 10da 1 modülasyonda çalışsa bile 40 derece altı nda yine çalışmayacak ki 20 derecede evi tutabilsin.Yani termostat için para ödemek harcanacak gaz sarfiyatı düşmeyeceği için kendini dahi amorti edemeyecek.Sadece sonbahar ve ilkbahar dönemi kısa bir süre için kombi düşük derecelerde 32-33 gibi derecede çalışırsa gaz sarfiyatı düşer o da zaten şimdiki 10 da 1 veya 8 de 1 veya 5 te 1 kombilerde çok fark yaratmıyor.Alt üst sağ sol dolu komşu daireler varsa oturulan binada ısı kaybı minimum olacağı için termostat ancak o zaman işe yarar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Ayrıca benim kombi %10 modülasyonda yandığı sürece kombiyi 35 derecede yaktığımda bile Ekim ayında da Mayıs ayında da dur kalk yaparak çalışmadı.6 petek değil de 3 veya 4 petek yansa belki o şalt değerini yakalayabilir.Bazıları pompa kademesini 1 yaparak modülasyonu değiştirmeden dur kalk yaptırabilmiş ama benim pompa kademesi şu anda 2 ve bunun altında petekleri yeterli şekilde döndüremez kombi evin merkezinde değil 3 peteğe yakın diğer 3 peteğe 12-14 metre uzaklıkta.Aynı kombi kız kardeşimle onunki 35 derecede 37 dakika çalışıp 27 dakika dinleniyor 10 da 1 modülasyonla ancak o da 40 ve üstü derecelere ayarladığı da ayarlanan derecede sürekli çalışıyor.Bu tesisatla alakalı ve onun evi ara kat apartman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termostatik vana kullanmiyorsan tavsiye ederim,en azindan isinan isiyi algiladigi vakit kendini kisip veya kapatak petek olursa ozaman modulasyon yapma ihtimalin var,ayrica yalitim herşeyden önemlidir alt üst katin yakmasi önemli yeterli petek olmasi önemli kisacasi herşey etken.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan ben pompayı sabit kısım 3 e alarak mükemmel verim elde ettim önceki senelere göre daha iyi ve daha az gaz yakarak ısınıyoruz.Evet bu kombi nedense 41 42 ye alerjisi var gibi ben 39 da yakıyorum şuan dur kalk yapıyor.Yeniden çalışma derecesini 5 ve süreyi de 10 dk yaptım bu sayede petekler de tam soğumadan çalışıyor kombi. İçerisi 24 derece civarında, ev 2+1 brüt 105 m2 , Fransız balkon ,çatı teras gibi zafiyet ler var.Buna rağmen günlük 7 m3 yakıyor.İçindr banyo ocak dahil.Edirne kışı malum kuru soğuk gündüzleri 5 derece geceleri 0 ın altında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    hocam mrb buderus gb62 ile uyumlu olur mu bosch tc100 uyumlu olur mu? Sıkıntı yaşarmıyım arkadaşım vericek ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Modülasyon ayarında oynama yaptınız mı?Benim kombi %10 modülasyon aldım ama b8'den bakınca 12, ve 13 ama çoğunlukla 12. alevde çok nadir 11 görüyor ve hemen 12 de devam ediyor.Yani Bosch 2300 modülasyonu ile aynı çalışıyor. %10 modülasyonu benim tesisat veya müstakil olduğu için borular yerden alt kat daireden ısı alma gibi durumu olmadığından daha soğuk döndüğü için yakalayamıyor sanırım.Benim ev için 39 derecede 20 dereceyi görmek şu havalarda hayal gece -15,-18 derecelerde.Bir de sabit 3 de pompanın çalışması elektrik tüketimini artırıyor mu acaba?

    %10 modülasyonda vınlama oluyor,kombiyi %14 modülasyona alsam vınlamayı kesiyor ama bu seferde 14 alevle sürekli yanması 12 alevle yanmasından daha fazla gaz sarfiyatı olur mu?Çünkü %14 modülasyonla kombi ancak en fazla 35 derecede çalışırsa dur kalk çalışabiliyor üstü sıcaklıkta modülasyon oranını da daha fazla artırmak zorunda kalıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yok %12 , %10 na nasıl aldınız inmiyor ki %10 na?

    evet faturada yaklaşık 30 kw farketti yani 30 tl.ama gazdan ve verimden dolayı çok önemsemedim.Bir miltar ses te arttı.

    bu vınlama sesini demekki çoğu kişi farktmişte sevgili bosch mühendisleri nasıl farketmemiş ilginç açıckası kombi mutfakta olunca da sinir oluyorum vınlama sesine.Sözde kombi sessiz diye tercih önceliğim oldu.

    modülasyonu %15 lere alınca vınlama gidiyor ama özellikle set değerini +5 derece kadar aşınca hani nasıl desem böyle devirli buzdolabı sesimi desem zorlanma mı , öyle garip bir ses yapıyor sanki sonrada duruyor zaten.

    Modülasyonu değiştirmek gaz sarfiyatı açısından çok farketmiyor bunu gözlemledim.Yani ortam ısı ihtiyaçı ha %12 ile sağlamış ha %24 ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık iki hafta önce sabah kalktığımda kombi içindeki tüm suyu boşalmış. Doldurdum sorunsuz çalıştı bugün gene kalktığımda su kalmamış bu neden olabilir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umitalkanoglu U kullanıcısına yanıt

    uyumludur

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Sizin kombi 8 de 1 modülasyonu minimum 12 alevde, Buderus gb122i 10 da 1 modülasyonlu minimum 10 alevde ama benim kullandığım petek boyundan olabilir 10 alevde değil çok nadir 11 alev genelde 12 alevde yanıyor.Şu an siz minimum 12 de çalıştırdığınızı söylüyorsunuz yani.Maalesef benim mutfak Amerikan oturduğum alanda olduğu için %10 da vınlama sesi sinirimi bozuyor.Sizin yaptığınız tek şey sabit 3 te çalıştırmak şu an.Günlük 7 metreküp bence gayet ideal.Ben.9 metreküpü aşmadan evi 20 derece tutmayı bir türlü yakalayamadım en az 10 metreküp tüketim mevcut...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizde gb122i mi var?Ben 2300i var sanmıştım.Evet o ses sinir bozucu.

  • Sizlerin kaç derecede yakip kaç m3 tüketim mevcut,ben 50 yakiyorum yaklaşik sicak su ocak herşey günlük 9m3 denk geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.