Şimdi Ara

Birşeyin varlığı kanıtlanana dek.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
0
Favori
3.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teistlerin kazancı ile ateistlerin kazancını nasıl eş tutuyoruz? Sen teist ateist doğru olma ihtimalini eşit almışsın bence eşit değilde neyse..
    Gerçek teistlik ise teistler sonsuz cennet ateistler sonsuz cehennem kazanır
    Gerçek ateistlik ise teistler (100 yıl) dünya hayatını kaybeder ateistler dünya hayatını kazanır.
    Gerçek ateistlik ise dünya hayatını kazanır dedim.teistliğe kaybeder dedim.Sanki dünyada kazanan zevkler içinde yaşıyo kaybeden acılar içinde yaşıyo ikiside hava soluyo.Kaybedenin onuru yerlerde ama ateist kazanırsa ölümünden 1 dk sonra onur işe yaramayacak yokluk bütün
    Saygı duruşlarını alır götürür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doobii D kullanıcısına yanıt
    Hristiyanların tanrısı varsa da müslümanlar yanıyor
    Odin varsa sadece savaşını kazanan valhallasına gidiyor
    Hinduların tanrısı gerçekse hepimiz yanıyoruz vs vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doobii D kullanıcısına yanıt
    Teist deyip hepsini bi pakete koyup ne güzel de cennete soktunuz herkesi.
    Bırak teistleri diyelim Müslümanlık doğru, siz müslümanların bile nereye gideceği belli değil.
    Şiilere göre kendileri hariç herkes cehenneme,
    Sünnilere göre kendileri hariç herkes cehenneme,
    Selefilere göre kendileri hariç herkes cehenneme,
    Caferilere göre kendileri hariç herkes cehenneme,
    Mealcilere göre bütün mezhep sahipleri cehenneme,
    Daha bunun gibi bir sürü alt mezhepler, mektepler, tarikatler var.
    Üstelik bu inançlar birbirlerini müşrik olarak bile adlandırır ve müşrikler cehennemin en dibinde yer alırlar.
    Daha diğer dinleri saymadım. Bunlar sadece kendilerine müslüman diyenlerin durumu. Diğer dinlere göre zaten cehenneme gideceksiniz hepiniz.
    Yani yok öyle ben bütün bilimsel gerçeklere gözlerimi yumarim, her ihtimale karşı inanir kendimi sağlama alırım diye bir hikaye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 13 Nisan 2019; 2:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doobii D kullanıcısına yanıt
    tanrı senden bu soru için tanrı yoktur cevabını bekleyemezmi linkte benzer bir örneği mevcuthttp://www.islamveihsan.com/oruc-tutmayanlar-bugun-daha-fazla-kazandi.html
    gerektiğinde ibadet etmemek edenlere göre daha çok sevap kazandırdığına göre buda mümkün. yani tanrının var olması durumunda bile ateistler cennete teistler cehenneme gitmesi mümkün
  • Doğru demişsin ancak bunu yazdığım arkadaş da öğle yaklaşmış 1-1 yani kazançları bir tutmamak gerekir heee hak din müslümanlıksa da mezheplere inanmaya gerek yok kuranı uygulamak yeterli sünnet çok önemli tabi namazın nasıl kıkınacağını öğretiyor ister şiilikteki (salladım) gibi kulak önüne götür ister kulak arkasına niyetini et samimi ol. Müslümanlığı biz yeni Müslüman olan İngiliz gibi yaşasak yeter. Kuran ahlakı yeter. Hak olan İslamsa amazon ormanındaki Adama niye Müslüman olmadın diye sorulmaz.Kötü tanıtılan adama niye Müslüman olmadın diye sorulmaz. Dine göre sorumlular dinin düzgün ulaştığı kuranın ve peygamber ahlakının düzgün ulaştığı kimselerdir. Diğer dinlerin durumlarını bilmiyorum. Agnostik-deist olduğum zamanlarda eşit yaklaşarak en mantıklı dinin İslamdı. Şamanizm de çok mantıksız değildi ama..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farzları yap (borcunu bitir) imanlı ol(samimi ol) yeterli zaten kimse tuttuğu oruç sayısınca cennete gitmeyecek herkes Allah rızası ile gidecek tabi allahın rızası da oruç tutana (samimi olan) bak farzı demiyom farz borç neyse böyle işte işin Müslümanların cehenneme ateistlerin cennete gitme ihtimaline de gelirsek olabilir bunu bende tam bilmiyom hatta bunu ben de düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

    Bunu bunu alın dışarı.

    Adam bilimin kendi temelini kurduğunu sanıyor. Halbuki bilimsel metodlar metafiziksel şeyler. Daha tümevarımın tanımını bilmeden bilim adamı kesiliyorlar bir de.
    " bilimsel metodlar metafiziksel şeyler."

    Günümüzde bilimler hiç bir zaman metafizik değildir.

    Fiziğinden kimyasına,Biyolojisinden sosyolojisine,Tıpından matematiğine,Astronumisinden jeolojisine tamamı pozitif bilimlerdir.




  • catruyorta kullanıcısına yanıt
    Nedensellik, tümevarım ve tümdengelim neymiş öğrenerek başlayabilirsin. Bilim bu metafizik kavramları kabul ederek başlar. Aksi takdirde bilim yapılamaz.
  • Bunları söyleyerek beyninin oldukça karışık olduğunu gösteriyorsun.
    Metafiziksiz bilimsiz olmaz diyebilen adam gerçek bir psikoz içindedir.
    Acilen tıbbi yardım al.
  • catruyorta kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorsun konuşuyorsun işte metafizik nedir diye sorsam cin,peri sanacaksın. Metafizik sizlere cin, peri, gulyabani diye öğretilmiş ama öyle değil. Metafizik, şeylerin genel özellikleri, doğaları vb. konularla ulaşan alandır. Felsefenin büyük bir bölümü metafizik başlığı altında toplanabilir. Atıyorum "Doğa yasaları nedir?" "İyi ontolojik açıdan neye tekabül eder?", "Nedensellik ne demektir?", "Zaman var mıdır?" gibi soruların hepsi metafiziğin alanına girer. Analitik metafizik de metafiziğin analitik felsefe dediğimiz ekol kapsamında olanı. Kıta felsefesiyle uğraşan biri de metafizikle uğraşabilir analitik felsefeyle uğraşan biri de.

    Nedensellik, zaman, tümeller, kişisel özdeşlik gibi bir sürü konu da metafiziğin kapsamında. Öte yandan metafizik deney ve gözleme dayanmadığı için reddediyorum diyen biri bilimi de reddetmek zorundadır. Temel metafiziki kavramlar -özellik, değişim, varlık, neden vb.- herhangi bir bilimsel akıl yürütmenin varsaydığı şeyler. Yani bilimi önceliyor bu kavramlar. Haliyle bilimi belli bir temel metafiziksel çerçeve olmadan yapamıyoruz.




  • DH bu bölümü sanırım nevrotik vatandaşların kendilerini boşaltma arenası olmuş.
    Çok fazla durmaya gelmeyecek.
  • Sapla samanı karıştırma.Metafiziği bana öğretmeye hiç kalkma.
    Felsefenin metafizikle ilgilenmesi başkadır.
    Metafiziğin bilimsel olması başkadır.
    Felsefe metafizikle ilgileniyor diye metafizik bilimsel olmaz.

    Daha fazla zırvalayıp canımı sıkma.Gülünç oluyorsun
  • catruyorta kullanıcısına yanıt
    Metafizik bilimsel diyen mi oldu Hayır, nerenden okuyorsun anlamıyorum ki. Bak güzel kardeşim en basit örnekleri veriyorum. Bilim varlığın var olduğunu, bir olayın nedeni olmasını gerektiğini varsayarak yapılır. Varlık, nedensellik bunlar da metafiziksel kavramlardır. Metafizik kavramları kabul etmeden bilim yapılamaz yani. Tümevarım mesela bilimin çalışma metodudur. Örneğin “Zıt yüklü parçacıklar her zaman birbirini çeker” diye çıkarım yaparsın, bu çıkarım tümevarım ilkesine dayanır. Mesela bu bilimsel bir ilke değildir, metafiziki bir ilkedir. İşte bilimin temeli ve metotları da metafizikseldir, bilim de bilimsel değildir yani. Bilimin bazı metotları bilimseldir, hepsi değil.

    Örneğin işte tümevarım ilkesiyle çıkarım yapmak için 1.000.000 kere aynı deneyi denedin ve sonuç hep aynı çıktı. Tamam da 1.000.001’inci kere aynı çıkacağının bilimsel bir kanıtı yoktur. Mesela, Güneş bugüne kadar hep doğduysa bundan sonra da doğacak diye bir çıkarım(Tikelden tümele bir çıkarım) yapamayız, bilimsel olmaz bu, metafiziksel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 13 Nisan 2019; 11:54:25 >




  • Benim nevrotik vatandaşlarla işim yoktur.
  • Arkadaşlar ülkemiz % 80 varan kısmı stress altında.
    Bunların %40 bölümü minor veya major depresyon

    psişik veya megolomani sorunlarımız varsa burada sağa solu küçümseyerek çözemeyiz.
    Öncelikle bir psikologa başvurmamız akıl sağlığımız yönünden faydalıdır.
    Psikolog çözemezse sizi psikitriste yönlendirir.

    Bu tip rahatsızlıkların sonucu tedavi edilmezlerse insanlar şizofren varan beyin hastalıklarına yakalanabiliyorlar.
  • catruyorta kullanıcısına yanıt
    Haklısın ilk önce sizin gibi dinsiz insanların dine inananları cahil insanlar olarak görmesini dikkate almalısınız. Daha sonra benim tavrımın ne kadar doğru olduğunu tartışırız.
  • catruyorta kullanıcısına yanıt
    Biz hepimiz deliyiz sen de deliler hastanesindesin sana göre. Bence sen deliler hastanesinden çık git seni de deli ederiz durursan bak ona göre

  • tipik bir magalomani vakası.acilen.
  • Sen boşver biz deliliğimizle mutluyuz.

    Tevratın 5. kısmını yani Yasanın tekrarı kısmını bitiriyorum az kaldı.
    https://www.kutsalkitap.org/online-tevrat-oku/

    Şu ana kadar şeytan melek okumadım ben. Yahudilerde yok mu bu varlıklar? Ben malım da göremedim mi? Senin bilgin var mı?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Tevratta Eyüp kıssasında şeytanın olduğu geçmekte metafor demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Hermeneutik öğrenmeden konuşmak doğru olmaz. Ama şu var ki şeytan, cin vb. varlıkların olması mantıksal olarak mümkün. Yani 4 köşeli üçgen gibi mantıksal bir çelişki belirmiyor. 4 köşeli üçgen mantık yasası olan çelişmezlik ilkesine ters bir durum belirtir ama cin, şeytan vb. doğaüstü varlıklarda böyle bir durum söz konusu değildir. Cinler olgusal varlık olmadıkları için var olup olmadıklarına bilimle sınamaz. Tıpkı tanrı gibi. Yani bilimin konusu değildir bu. Cinlere dair sağlam kanıtlarımız olup olmadığına ve sezgilerimizin ne söylediği cinler hakkında bir çıkarım yapmamıza yarayacaktır. Cinlerin varlığına kanıt yok ve sezgilerimiz de bu tarz varlıkları reddetmekte. Dolayısıyla bir natüralist böyle bir varlığa inanmayacaktır. Peki bu teizm için sorun olmaz mı diye soracaksın. Hayır, olmaz. Çünkü, teizm maximal mükemmelikte bir tanrı anlayışını kabul ediyor. Yani bu tanrı cin gibi varlıkları yaratıp onlara dair kanıt vermemiş olabilir. Bir teist kutsal kitabı kabul ettiğinde de cinlere kanıtsız olarak inanabilir. Bunda bir sıkıntı yok. Bazılarının dediği gibi cin bilim dışı, öyle bir şey yok tarzı cümleler bilgisizlikten, dikkate almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 13 Nisan 2019; 13:25:5 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.