Şimdi Ara

Bir TELESERVİCE hikayesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
11.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Bu konu daha önce de açmıştım.Ama konuyu anlatırken ağır dille eleştirdiğim için konu Mobil Cihazlar Bölümü Yöneticisi GeCCCe tarafından kilitlenmişti.GeCCCe konumu kaldırmayıp sadece kilitlediğin için teşekkür ederim.

    Forumda daha önce açtığım ve kilitlenmiş konuyu görmek için tıkla

    Konuyu en baştan sizlere detayı ile yeniden anlatacağım.Anlayamadığım bir nedenden dolayı ekranına görüntü gelmeyen NOKIA C6-01 Silver markalı cihazımı 11.11.2011 tarihinde telefonumu satın aldığım yere teslim ettim.Teslim ederken cihazımın ne kadar sürede tamir olup geleceğini sorduğumda bana telefonumun yeni olmasından dolayı göz önünde bulunduracaklarını ve 10-15 gün içerisinde telefonumun geleceğini söylediler.Üniversite öğrencisi olduğum için telefon benim için çok önemliydi.Konustuktan sonra cihazımı telefoncuya bırakıp çıktım.
     Bir TELESERVİCE hikayesi..


    Artık cihazımı internetten takip etmeye başlamıştım.Cihazımı telefoncuya teslim ettikten 4 gün sonra 15.11.2011 tarihinde cihazımın durumu sayfasında cihazım kayıt altına alındı.Üniversitede her gün en az 2 kez bu sayfayı ziyaret eder olmuştum.Aileme telefonu aldığımız yeri sıkıştırmasını söyledim ama sürekli ailemi geçiştirdiler.Sonra Teleservice'nin genel merkezinin numarasını aldım ve telefonum olmadığı için PTT'den aradım.Tam 55 dakika sıra bekledikten sonra en sonunda müşteri temsilcisine ulaşabildim.15 haneli IMEI numaramı aldıktan sonra bana cihazın yurt dışından parça beklediğini söylediler.

    Cihazımın serviste geçirdiği 20 iş günü sonucunda cihazım halen gelmediğinden Kaymakamlıkta bulunan Tüketici Haklarına dilekçe yazdım.Dilekçemin sonunda yazan '' maddi ve manevi maduriyetimin karşılanmasını arz ederim'' ibaresinde paramı istediğimi açıkça yazmadığım için dilekçeyi verdikten 2.5 ay sonra bana sıfır cihaz hakkımın yazdığı bir belge gönderdiler.

    Dikkat:Belge bana gelmeden bir gün önce Teleservice müşteri hizmetleri beni aradı cihazımın tamir edildiğini ve alabileceğimi söylediler.Allah'ın sevdiği kuluymuşum ki gidip almamışım cihazı.Eğer alsaydım haksız duruma düşüp sıfır cihaz hakkımı kaybedecektim.

    Tüketici Haklarının yolladığı belgenin en altında taraflar verilen karara 15 gün içerisinde itiraz edebilir ibaresi nedeniyle 15 gün beklemek zorunda kaldım.15 günün üzerinden bir 10 gün daha bekledim.Kimse ilgilenmeyince telefoncuya gittim ve durumu anlattım.Orada Müşteri hizmetlerindeki çalışanın hususi numarasını aradık.Bize NOKİA C6-01 marka cihaz kalmadığını bizi 2 saat sonra arayıp 3 tane cihaz seçeneği sunacaklarını söylediler.Aradan yine 5 gün geçti ne aradılar ne sordular.

    Sabrım gitgide taşmaya başlamıştı.4 aya yakındır telefonsuz kalmak ve arkadaşlarımın arasında bu konunun alay konusu olması çok kötü bir durum.Telefoncuya son kez gittim ve eğer cihazımı vermezseler icraya vereceğimi söyledim.Hemen Teleservice'yi aradılar ve konuşmam için telefonu bana verdiler.Telefonda gayet rahat birisi vardı.Durumumu anlattım ve çok sinirliydim.Telefonumu 2 gün içerisinde vermezseniz İcra Müdürlüğüne gidip dava açacağım dedim.Bana öyle bir cevap verdi ki şok oldum. ''İstediğiniz yere dava açabilirsiniz.Ben buradan bir şekilde savuştururum.Uğraşmanıza değmez'' dedi.

    2 gün sonra İcra Müdürlüğüne giderken babamı arayıp telefoncuya gelmesini söylediler.Ümitlendik cihazımız geldi diye ama gittiğimizde önümüze bir kağıt koydular ve imzalamamız karşılığında cihazımızın 2 gün içerisinde geleceğini söylediler.Kağıdı okuduğumda 3'üncü şokuda yaşadım.Kağıtta yazanlardan aklımda kalan ''Teleservice isimli firmadan NOKIA C6-01 Silver moddeli cihazı aldım.Firmadan hiçbir alacağım kalmamıştır''cümlesi.Kağıdı da alıp yeniden icra müdürlüğüne gittim.Şikayetimin yazılı olduğu dilekçeyi verip cıktım.

    Bugün İcra Müdürlüğüne şikayet dilekçemi vereli 14 gün oldu.Gittiğimde bana pazartesi yeniden gel dediler.Tek umudum İcra Müdürlüğünün beni bir 5 ay daha madur etmemesi.


    NOT:Mobil Cihazlar Bölümü Yöneticisi GeCCCe lütfen konumu kilitleme.Sadece olanları sadece bir dille yanlışsız yalansız olarak yazdım.Amacım bilinçlendirmek.Firmayı hiçbir şekilde kötülemiyorum.Sadece başımdan geçenleri yazdım..Anlayışın için teşekkür ederim

    DİKKAT: Arkadaşlar konuyu kilitleyecek mesajlar atmayalım lütfen.Herkesin görmesi ve bilinçlenmesi için konuyu herkesin görmesi gerekiyor.

     Bir TELESERVİCE hikayesi..

    Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.Bilgilendirme amaçlı açılmış
    Facebook sayfası için tıkla







  • Siz de benim gibi uğraşmayı seviyorsunuz anlaşılan. Yeni bir telefon alıp paranızı iade alana kadar uğraşın, haklarınızdan vazgeçmeyin.
  • Cihaz da olsa aldığım gibi satacağım.Apple İphone 4s almayı düşünüyorum.Yurt dışı cihaz 1500 tl ona vercem.Konuyu 1 kişi fazladan okusa en azından kendinin nerede olduğunu ve ne yapacağı hakkında bilgi sahibi olur.Ben bu duruma düştüğümde bana kimse bu kadar detaylı yardımcı olmadı.Bende tecrübelerimi paylaşmak istedim.Umarım okurlara faydalı olur
  • rezaler hizmet. baska memlekette olsa bu firmanın servis hizmeti iptal edilir.ama bura turkiye
  • Arkadaşlar firmayı kötülemek için falan yapmadım.Türkiye'yi seviyorum ama yasaların açıklarından faydalanan çok fazla kişiler var.Tüketici Hakları daha fazla tüketiciyi korur nitelikte olsa gerçekten bu sektörde kendine güvenen ve işini yapmasını bilen firmalar kalır.Benim başımdan geçenleri yazdım sadece inşallah benim düştüğüm duruma bir Müslüman evladı düşmez.
  • Ben de motorola atrix almayı düşünüyorum. Hepsiburada'dan alınan atrix telesrvis garantili mi acaba?

    Zamanında Multimedya Bilgisayar da aynen bu şekilde beni uğraştırmıştı.

    İnanın okadar kötü bir olay ve sinirleriniz çok yıpranıyor. Yani garantisiz ürün alsanız, arıza durumunda şukadarlık bir maddi kaybım oldu der geçersiniz. Ama bu tarz bir durumda inanın girdiğiniz stres, zaman kaybı vs. çok daha fazla oluyor. Eğer moto atrix teleservis sorumluluğunda ise vaz geçeceğim. Bunu tam olarak nereden öğrenebiliriz acaba?
  • Ayrıca bu tarz konuların kesinlikle kilitlenmemesi lazım. Nasıl ki bu firmaların ürünlerini tartışıp, karşılaştırabiliyor isek, bu ürünlere verilen hizmette tartışılmalı. Konuşulup bilgilendirilmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orgeneral

    Ayrıca bu tarz konuların kesinlikle kilitlenmemesi lazım. Nasıl ki bu firmaların ürünlerini tartışıp, karşılaştırabiliyor isek, bu ürünlere verilen hizmette tartışılmalı. Konuşulup bilgilendirilmeli.

    Tamamen katılıyorum.Ben yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim.Bugün İcra Müdürlüğünden aradılar.70 TL alacaklar galiba.Tahminen Perşembe gününe icra memurları telefoncudan telefonumun parası kadar ürün alıp satacak bana paramı verecek.İnşallah bu işlemler 1 aydan fazla sürmez.Sinirlerim mahfolduğu gibi sosyal yaşantımın içine etti bu telefon konusu.Sadece maddi olarak değil manevi olarak da hakkım yenildi.Ama ben hakkımı helal etmeyeceğim.Konuyu açmamdaki neden ben yaşadım başkası bilinçlensin.Arkadaşım internetten şikayetlerin yazıldığı bir site var orada konusu geçen firmanın şikayetlerini incelersen sana firma hakkında sana kafandaki soruları geçirecek kadar bilgi verecektir.




  • icrada alırsın paranı. ya bizim gibi 2 yıl taahhüt karsılığında alanlar.
    telefona güya 24 lira verdim. ama aslında 2 yıl taahhüt için ödediğim ve ödemeye devam edeceğim toplam rakam 1300 küsür
  • Telefonumu garantiye vereli tam 126 oldu.Garantiden icra yolu ile biraz önce aldım cihazımı.126 gün sonunda 3 ay önce gözde olan bir telefon olan NOKIA C6-01 marka cihazımı şimdi modası geçmiş bir telefon olarak alıyorum.126 gün içerisinde benim çektiğimi bir Allah birde ailem bilir.Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Tüketiciler daha iyi korunsa 20 iş günü içerisinde teslim edilmesi gereken telefon 126'ıncı gün teslim edilmez.Teslim edilse bile sadece telefon değil yanında maduriyet tazminatı da vermeleri lazımdı.Türkiye'de Tüketici Haklarının nasıl korunduğu hakkında bir bilgi sahibi oldunuz benim hayat tecrübemden.Şimdi ben Firma kötülemiyorum ama siz olsaydınız bu böyle Tüketicinin son derecede korunduğu bir ülkede Türkiye Garantili Cihaz yada Teleservice Garantili cihaz alır mıydınız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LVND -- 19 Mart 2012; 14:23:29 >




  • Hiç adil bir karar olmamış. tüketici Hakem Heyeti yada Mahkemesinden ödenen bedelin iadesini istemediniz mi?

    Çünkü serviste geçen 20 günün ardından bu sizin doğal hakkınız. İcra da bu bedeli tahsil etmek için olabilir ancak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orgeneral

    Hiç adil bir karar olmamış. tüketici Hakem Heyeti yada Mahkemesinden ödenen bedelin iadesini istemediniz mi?

    Çünkü serviste geçen 20 günün ardından bu sizin doğal hakkınız. İcra da bu bedeli tahsil etmek için olabilir ancak.

    Kardeş yukarıda konun başını okumamışsın galiba açıklayıcı bir şekilde yazmıştım ben oysaki Dilekçemin sonunda yazan '' maddi ve manevi maduriyetimin karşılanmasını arz ederim'' ibaresinde paramı istediğimi açıkça yazmadığım için dilekçeyi verdikten 2.5 ay sonra bana sıfır cihaz hakkımın yazdığı bir belge gönderdiler.

    Bu sefer 1-1 olacak galiba bana telefonu full kutu içeriği ile gönderdiler ve eski kutuyu benden geri istediler.Kutuyu alıp eve gittikten sonra aradılar kutuyu telefoncuya bırakın diye.Cevap olarak '' 127 gün sonra bırakırım '' dedim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LVND

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orgeneral

    Hiç adil bir karar olmamış. tüketici Hakem Heyeti yada Mahkemesinden ödenen bedelin iadesini istemediniz mi?

    Çünkü serviste geçen 20 günün ardından bu sizin doğal hakkınız. İcra da bu bedeli tahsil etmek için olabilir ancak.

    Kardeş yukarıda konun başını okumamışsın galiba açıklayıcı bir şekilde yazmıştım ben oysaki Dilekçemin sonunda yazan '' maddi ve manevi maduriyetimin karşılanmasını arz ederim'' ibaresinde paramı istediğimi açıkça yazmadığım için dilekçeyi verdikten 2.5 ay sonra bana sıfır cihaz hakkımın yazdığı bir belge gönderdiler.

    Bu sefer 1-1 olacak galiba bana telefonu full kutu içeriği ile gönderdiler ve eski kutuyu benden geri istediler.Kutuyu alıp eve gittikten sonra aradılar kutuyu telefoncuya bırakın diye.Cevap olarak '' 127 gün sonra bırakırım '' dedim


    Alıntıları Göster
    Güzel cevap

    Para iadesi olsaydı daha iyiydi tabi. Bir de icraya gitmeden önce bir avukat tutsaydınız. Çünkü artık dava kazanılmış, avukat sizden para istemez ve karşı taraftan da avukatlık ücreti alırdı. İcra işlemleri de hızlanırdı. Geçmiş olsun. Sonuna kadar verilmiş bir hukuk savaşı. Tebrik ederim. Eğer tüketicilerin sadece %20 bile bu şekilde hakkını arasa, hiçbir firma tüketici haklarına saygısızlık yapmaz.

    Türkiye'de tüketiciyi koruyan yasalar var, uzun uğraşlarla da olsa elde edebiliyorsunuz. Ancak tüketici hakkını kasti şekilde çiğneyen firmaya verilecek ceza sistemi malesef yok.




  • Yargı sistemi çok yavaş.20 iş gününü geçmesinden dolayı Tüketici Haklarına verdiğim şikayet dilekçesi 2.5 ay sonra karara bağlandı.Eğer bu süre 10 gün gibi bir süreye indirilse ve taraflara 15 gün yerine 3 gün içerisinde itiraz hakkı verseler.İnanın bu sektörde gerçekten işinin ehli şirketler kalırlar.Misal adamın kasap dükkanı vardır.Parasını biriktirip tamir sektörüne girerse o sektörde başarısız olur.Çünkü iyi yaptığı şey kasaplıktır.Bu yüzden herkes en iyi olduğu alanda ilerlemeli diye düşünüyorum.

    Bu arada ben bu savaşı 126 gün sonunda kazandım.Buna kazanmak denilirse eğer.Arkadaşlar eğer aklınıza bir şey takılırsa,bir konuda çıkmaza düşerseniz lütfen konuya mesaj atın ya da facebook sayfama üye olup mesaj atın.Elimden geldiği kadar hızlı cevap vereceğim.Bilinçlenmesi gereken bir konu bu.Lütfen bu konuyu ve facebook sayfamı takip edin.




  • geçmiş olsun arkadaşım. benimde kvk ile yaşadığım sorun aklıma geldi. cihazdaki sorunu çözemeyip yaptık diye göndermişlerdi. en sonunda cihazı değiştirdiler.
    swap dedikleri bu işlemde sürekli aç-kapa yapılan eski kapaklar yeni gelen cihaza takılıyor.
    servisleri denetleyecek bir kurul yok mu?
  • Aslında hep birlikte dilekçe yazıp bu durumun devlet büyükleri tarafından hatırlamasını sağlamak yapılması gereken en doğru şey.Herkes Garanti Şirketi açmamalı bu yüzden Tüketiciyi daha fazla koruyacak yasalar çıkartılmalı.
    Mesela;
    1-Tamir süresi 7 iş gününe düşürülmesi
    2-Şikayetleri Tüketici Hakları 10 gün içerisinde karara bağlaması
    3-Karar verildikten sonra tarafların itiraz süresinin 3 gün olması
    4-3 gün olan itiraz süresi bittikten sonra hemen ertesi gün kararın hemen uygulanması (para iadesi ise para iadesi,sıfır (0) cihaz ise cihaz hemen verilmeli)
    .
    ..
    ...
    gibi yasalarla tüketici çok iyi bir şekilde söz sahibi olabilir.Böylece tüketici korunur ve tüketiciler daha rahat bir şekilde alışveriş yapabilir.




  • şunu keşfettim müşteri hizmetlerinde nokia diye cihaz seçimi yapınca bekleyen 4 müşteri vardı. diğer müşteriler için tuşuna basınca 16. nokianız yoksa servise telefonla ulaşmak mucize
  • Müşteri hizmetleri tamamen hayal kırılığı zaten.Koskocaman şirkette 1 kişi bakıyor sanki telefonlara 55 dakika beklediğimi bilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LVND

    Müşteri hizmetleri tamamen hayal kırılığı zaten.Koskocaman şirkette 1 kişi bakıyor sanki telefonlara 55 dakika beklediğimi bilirim.

    bugün ilginçtir sabah 10 dakikada bağlandım. rekor kırdılar.
  • Dükkanı yeni açtımlar müşteri hizmetleri temsilcisi telefonun başına oturmuş sen aramışsın :) Saat 11 veye öğleden sonra 1 gibi şansını bir kez daha dene +20.sıradasın kesin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.