Şimdi Ara

KONU GÜNCELLENDİ BİR ASUS SERVİSİ VAKASI DAHA GARANİTİLİ ÜRÜNE SIFIRINDAN FAZLA TAMİR ÜCRETİ İSTEĞİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
2
Favori
10.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • semoniok kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim o raya mail attım sonucu bekliycez artık çok ümitli olmasamda tekrar sağolun.

  • Oksitlenmede de kusuru servise atmazsın artık yani.

  • Ben cogu zaman anakartı ucuz sabun ve ılık su ile yıkarım , bu tarz bir sorun yaşamadım.

    Çalışmayan bir çok anakart çalışmıştir.

    Garantili ürün için bu bahane asus için rezillik bir durum. Müşteri memnuniyetine ne oldu ? 1 kart ile mi zenginleşecekler.

    Daha gecen aylarda menteşe sorunlu monster laptop serviste bakım ve ücretsiz parça değişimle hersey bedava tamir ettirdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Konuyu dikkatli oku istersen çıkartılan fiyat 6750 anakart ta oksitlenme olsa bile kim sıfrndan fazla fiyat istiyor tamir için ???

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

    Bilemedim bnde , makul bir tamir ücreti istenebilirdi diye düşündüm en kötü.

  • Çok alakasız belki ama bir zamanlar Asus'un Zenfone serisinden bir telefon kullanıyordum. Bunlar bir guncelleme getirdiler telefona, telefonun kamerası bozuldu. Güncelleme sonrası araştırdım Zenfone 3 kullananların kameraları benim gibi odak problemi ve titreme sorunuyla karşı karşıya kalmış. Downgrade ettim düzelmedi. Neyse bu malum Asus teknik servisine gittim. Adamlar hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Telefon elimde çöp oldu. O günden sonra Asus markası olan hiçbir şey almamaya karar verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun alakasız değil servis ile yaşanan sorunu paylaştınız, buradaki konu açılmadaki amaç bazı servislerin ilgisizliği ve gereğinden fazla ücret talep edilmesini dile getirmek yoksa ürünlerde tabiki sorunlar yaşanıyor yaşanırda.


    Bunlar sonuçta teknolojik ürünler.

  • 14 senelik Asus anakartımı hala tam kapasite çalışır vaziyette kullanırım. 4-5 ayda alınan 0 anakartın ram slotundaki pinler hiçbir sıvı teması olmadan oksitleniyorsa Asus daha fazla kalitesini düşürmeden artık emekliye ayrılsın bence. Kartın 2 ram slotuna anakarttan daha fazla tamir bedeli yazmakta başlı başına rezilliltir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus 2008 yılında benim için bitmişti zaten. Asus<Diğerleri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asustan hiç boyle birsey beklemezdım daha asus urunu almam kendılerı turkıye pazarını kaybederler bu sekılde bu arada anakartın calısmayan slotunu selülozik tiner ve diş fırcası ıle duzgun bır sekılde yıkarsanız sorununuz ortadan kalkar bırde tam kurumadan anakart kesınlıkle enerji vermeyın tıner ıle yıkadıktan sonra ram slotunu bir saat kadar bekleyın daha sonrada sac kurutma makınesı ıle bıraz hava tutun ve sonrasında urun duzelecektır bılgınız olsun egerkı oksıtlenme var ıse sorun cozulur allah yardımcınız olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiMRaTi6606 -- 2 Aralık 2022; 3:45:41 >
  • 2 tane anakart gönderdim. Yazdıkları yazı; İkisi de sağlam, bios güncellemesi yapıldı. Müşteriye güncel driverler ile kullanmasını öneririz diye yazı yazmışlar.

    Yahu hiç görüntü vermeyen, açılmayan anakartın neresini güncel driver kullanın diye bağdaştırdınız?

    Ben internet cafeciyim. Taktım iki Kartı da çalışmadı. Farklı işlemci, ekran kartları ile taktım yine çalışmadı.

    Bireysel servis çalışan arkadaşıma götürdüm. Bios yazılımını yanlış atmışlar dedi. İki Kartı da halledip, çalışır vaziyette bana teslim etti.

    Asus hep böyle. Yalandan bakıp sorun yok diyip gönderiyorlar.

    Bazen de malı bilerek 30 iş günü bekletip iadesinin çıkmasını bekliyorlar parça yok ayağına. Hele şimdiki fiyatı uçuk ise, yenisi ile değiştirmeyip aldığın ucuz fiyattan iadesini yaptırmaya çalışıyor.


    Ekran Kartı gönderirsin, not olarakta yazarsın. "Oyunlarda 1 saatten sonra kasılmalar meydana geliyor vs vs diye. Adamlar kartı sistemlerine takıyorlar. 2 dakika şöyle gezinip bakıyorlar, tamam bu sağlam diyorlar. Yahu oraya not düşülmüş 1 saat sonra şöyle vs oluyor diye. Tak fişi çalışıyor gönder gitsin mantığı.


    Asus servislerde bu yıllardır böyle. Kendini zeki sanıp karşı tarafı aptal yerine koyarlar hep. "Sen anlamazsın, güncel driver kur, bizden daha mı iyi bileceksin" vs gibi.

    Zamanında 2060 kartım arızalandı, 1250TL'den almıştım. Kart çalışıyor ama çözünürlük düşük açılıyordu. Dediler değişim/iade. Öyle dediğine bakmayın, direkt para iadesi dediler. Dedim aynı ürünü istiyorum. Yok! Sebep? Kart üretilmiyor yersen. Neden vermiyorlar? Çünkü mining devam ediyor ve kartın fiyatı 7-8bin TL. İşlerine gelmiyor yeniyi vermek. Zar zor araya tanıdıklar soktum da öyle değiştirdiler.


    Evet, Türkiye pazarında liderler mi? Liderler. En çok satan marka mı? Evet. İyi bir marka mı? Evet. Fakat servisleri rezalet.

    Gün gelir devran döner. Yavaş yavaş kaybedersiniz müşterileri. Ama 1 yıl sonra ama 5 yıl sonra. Mutlaka kaybedersiniz. Günler, aylar, yıllar geçtikçe çığ gibi büyür.


    Beğenip öne çıkartın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 2 Aralık 2022; 4:13:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O anakarti al bi güzel tiner ile temizle öyle dene oksitlenme varsa düzelir cip sigorta vs sorun yoksa oksitlenmeyle cözülür denemekte fayda var.Ekran kartima su döküldü tabi eski kart 10 yillk işimi göruyodu karta sıkıntı cıktı anakarttan şüpeleniyoken tinerle fircayşa temizledim 2 saat sonra denedim acildi halen kullaniyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izopropil alkol sprey ile komple anakarti ozellikle ram slotlarini yıkayalım. İnşallah toparlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun yurt dışı bile daha hayırlı gözüküyor bnce artk , doğru yapıyorsunuz .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sizede çok bir şey değişmemiş demekki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Tamir etseler ben makul bir fiyata razym dedim onlara , malesef efendim 6750 diyorlar KDV dahil . Bende sıfırı veya başka markanın ürünü zaten alnyor dedim bu fiyata , siz olsanz tamir görmüş ürüne bunu odermisiniz dedim haklsnz diyorlar. Normalde ya müşteri memnuniyeti için bir kereye mahsus ücretsiz yapmalı veya makul bir seviye istemeli , adamlar dşardan fazla para istiyor tamir görecek parçaya. Hani anakart ı kırmış falan olsak neyse .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Alim kullanıcısına yanıt
    Katlyorum dediklerinize . Yurt dışı nı bilmem de , adamlar burdakinin sıfırının üstünde para istiyor :)
    Skntı bu zaten ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Aman anakartnz o şekil çalşsn servis le işiniz olmasn sakn gerçi tabi onun garantisi bitti sizinkinin yinede Allah düşürmesin oralara tamire falan . Dediklerinize katılıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MiMRaTi6606 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler aslnda bunu onlarda yaparlardı bnde bu isciliğin parasını sorunsuzca öderdim onlara da dedim ama onlar baştan kart satyor gibi para kazanma derdinde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Onlarin soyledigi dogru demek degil ki Dostum; bunu deneyip sana olmadi da diyebilirler.


    Bu arada bu dedigim sifir bilgisayarlarda geldi benim Basima. Macun bir sekilde kacinca ve belirli Pinler islevini yitirince bilgisayar calisiyor ama dedigim gibi. Hatta bir tanesinde bazen Dual aciliyordu bazen acilmiyordu.


    Goz onune almak Lazim.


    Umarim sorununuz cozulur

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.