Şimdi Ara

KONU GÜNCELLENDİ BİR ASUS SERVİSİ VAKASI DAHA GARANİTİLİ ÜRÜNE SIFIRINDAN FAZLA TAMİR ÜCRETİ İSTEĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
2
Favori
10.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mq1n kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler evet teknolojik ürünlerde bu sıkntılar var hep, bir de marka ve servis çıkarları eklendimi daha da sıkntı oluyor. Orta yolu da bulamıyorlar işinize gelirseye getiriyorlar.

  • cuoresportivo kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz şey mantıklı aslında. ben asusa da belirttim kartı gönderrken yukarda konuda da, ben ürünü 2. el aldım. Aldımda çok ufak derecede bir pinde şekil bozukluğu vardı ama işelmci o zmandna beri çalışıyordu. Çİft ram olarak.


    Ben onu iğne ucu ve kamera yardımı ile çok az daha düzelttim. Satana kadar da o şekil kullandım. Servis soketle ilgili bir şey demedi onlar sadece ram slotları çevresinde o bölgede oksitlenme var dediler. Geri kalanlar yukarda yazıldığı gibi. Talep ettikleri şeyler falan aynı şeyleri yazmayım bir daha boşuna. Teşekkürler bilgi için...

  • ozon3 kullanıcısına yanıt

    Piyasadan haberleri yok galiba. Onu vereceme sıfır farklı bir anakart çok rahat alabilirm o paraya... Ben çözemedim bu işi.

  • Ne alacağımızı şaşırdık msi da servis point garantisinde ama sanırım Asus ülkeyi de sallamıyor olacak ki bu kadar Asus şikayetine tek laf etmiyor. Gerçi tüm oem firmaları Türkiye’yi Avrupa bölgesine sokarken Asus Asya Pasifik’te tanıyor bizi

    Bunun haricinde yüze yakın anakart elinden geçmiş biri olarak böyle bir sorun yaşamadım nasıl oluyor da oksitlenme gerçekleşiyor.


    Edit: suçlama gibi değil de acaba ilk aldığınız kişi ufakta olsa bir sıvı temasında bulunmuş olabilir mi ? Çünkü ufak bir sıvı kalıntısı çok uzun zaman sonra oksitlenme yaşatır. Gözle görülmese bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 1 Aralık 2022; 15:45:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeyi öyle bir duruma getirdiler ki herkes sahtekar yalancı hırsız olma yolun da ilerliyor bu nasıl bir durumdur Amerikada ki asus servisi bunu yapsın anasını ağlatırlardı ama burasi Turkiye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt

    İlk cümlenize de katılıyorum. Aynen bncede. Bende çok anakart kullandım son 25 yılda mmxler döneminden beri pentium 3 ler falan o zamanlardan beri yani. Neyse oksitlenme sıvı temastan falan deniyor ama ben kasanın içinde onu yaratabilecek bir şey yapmadım soğutmam bile hava soğutma bunu servise de dedim hak verdiler aslında.


    Son cümlenize göre cvb vereyim. Çok uzun süre sonra olarak bie şey diyemem tabi aldım kişide sorun olduysa bir şey diyemem ama aldım günden beri mayıstan beri sorunsuz kullandım. Ben veya başkası sorun değil.


    Normalde sıvı temasta olsa müşteri memnuniyeti için ya cüzi bir miktar istenmeli veya memnuniyet için ücretsiz iş yapılmalı bir kereye mahsus. Ama yok işte. Sadece bunlar değil diğer markalarda da sorun vardır hiçi biri dört dörtlük hizmet vermiyordur bnce.


    Özellikle de pahalı parçalarda. Şimdi demek ben birinden 3080 ti - 3090 gibi bir asus ekran kartı alsaydım garantiye gönderseydik acaba ne olurdu ? 6000 liralık anakarta 6750 isteyenler o ekran kartlarına 25000 -30000 tl isteyecekler muhtemelen.


    Servis e dedim hani ben anakartı düşürüp kırsam veya çatlatsam haklısınız dedim bir şey diyemediler bu istenen ücret konusunda. Çünkü kendileri bile inanmıyor bu duruma istenen paraya...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 1 Aralık 2022; 16:5:3 >




  • Bu pcde öncü olan donanım distribütorlere yoğun teftiş gelmeli.


    E - devlette hakkımızı arayamaz mıyız?


    Hepsi resmen servisten kar peşinde, ürün bedelinin %80i kadar miktar istiyorlar en ufak birşeyde.



    2014te o zamanki bedeli 4.000 olan laptopta anakart değişimine 3.500 demişlerdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 1 Aralık 2022; 17:0:5 >
  • wd 40 vs felan sakın sıkmayın. İzopropil alkol alın. Pinleri yağlıboya resim fırcası ile hasarlamayacak şekilde slot boyunca ileri geri hafifçe fırçalayın. Karta da dik ve slotlardan en kısa yoldan en az komponenete değerek akacak şekilde tutarak pozizyon verin ki kirli sıvı yerinde kalıp kurumasın aksın. Bir kaç kez bu şekilde kiri akıtın. Temiz alkolle durulama mahiyetinde fırçalayın.

    Dik pozisyonda akıp kurusun. Saç kurutma ile sıcak hava verip süreci hızlandırabilirsiniz. Alkol aynı zamanda termal gresi de çözer. Eğer yoğun gres olan yeri temizleyecekseniz de bir peçeteyi katlayıp akış yoluna başka elemanlara bulaşmayacak şekilde tutun. Metal parçacıklı gresler smd malzemelerin altına gidip kalıcı kısmen iletken kestirme yollar oluşturabilir. Temizlemek daha zor olabilir.


    İzopropil alkol yalıtkandır ama satılan ürüne bazen su katıyorlar bu da kurumayı geçiktiriyor. Alkol suyu hemen absorbe eder öyle bekleyeyim de ayrışsın deme yada anlama şansınız yok. O nedenle su katıklı düşük kaliteli alkolü çok ayırdedemezsiniz gözle.

    Diğer bir olay da izopropil alkol temizlediği yüzeylerde çok ince yalıtkan bir tabaka bırakabilir. O nedenle konnektör gibi parçaları kuruduktan sonra kuru fırça ile hafifçe fırçalamanızı öneririm.


    Elektronik kart temizliği ve lcd panel temizliği izopropil ile yapılır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 1 Aralık 2022; 17:26:9 >




  • Vay anasını çizgi elektronik garanti dahilindeki arızaları ücretsiz onarıyordu zamanında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Global resmi bir yere mail atalım hep birlikte şikayet edelim bunları. Bu kacıncı oldu artık. Değiştirsinler firmayı...

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    Burda birde suçlu seni çıkarıyorlar...

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Teftiş konusnda haklısnız ama ne kadar etkili olur bilemem. Eski zmanları bnde biliyorum evet fakat 2014 ten sonrada pek bir şey değişmemiş gibi.

  • Sozuak S kullanıcısına yanıt

    Slotlar konusnda aslında az çok biliyorum ama 24 pin güç girişinin orda da (yakınnda) bir sıkntı oluşmuş dediler. O bölgeye tam nasıl yapılır onu bilmiyorum daha da sıkntı vermek istemem açıkçası , işten anlayan bir tamir yapan yerle bakacam artık.


    Söylediniz işlem diğer bölgeye de olur mu yapılırmı bilmiyorum daha da sorun olmasını pek istemem açıkcası. O bölge için söylüyorum. Teşekkürler bilgiler için.

  • Hands0meJack kullanıcısına yanıt

    Evet o zamanları hatrlıyorum çizgi bakarken asusa servise genelde alkış alıyordu hep. Kurumlar şirketler değişince böyle sıkntılar oluyor malesef işte .

  • derlemeler kullanıcısına yanıt

    Evet bu daha önce de yapıldı doğru bir hamle ama işte hala bugün farklı bir müşteriden yine sıfırı veya daha fazlası kadar ücret isteyebiliyorlar. Yani fazla takmıyorlar şikayetleri ... Ama dediniz doğru ve haklı.


    Önemli olan muhattap bulabilmek, tüketiciyi haklıysa koruyabilen veya koruyan.

  • Asus eğer bu konuyu okuyorsan bu ve benzeri konulara forumda çok rastlamaya başladık. Benim bu markadan iyice midem bulanıyor, en ucuzu sen olsan bile asla Asus marka ürün almayacağım.

  • garantideki bir şeyi onarmamaları 1. rezillik


    ram soketi fiyatı 2 dolar falan anakarta lehimleniyor bunun için 6700 tl istemek 2. rezillik


    normalde satılan ürünlere garanti dışı bile uygun fiyatlı yedek parça sağlamak zorundalar tamir hizmeti sağlamak zorundalar avrupa seviyesinde tüketici yasaları bunu gerektiriyor ama ülkemizin hali rezillik yüzde yüz haklı olunsa da thh ye gitsen aylar sürecek başta yapmaları gerekeni yapacaklar ekstra maliyeti yok 100 kişiden 10 u thh ye gidecek diğerleri kar olacak


    yasalar sertleşmeli açık ve net tüketici hakkı gasp edilince 10 katı ceza olmalı tekrarında firma cirosuna göre ceza sonrasında da firma kapatılmalı başka türlü düzelmez


    https://www.te.com/usa-en/product-2308107-6.html





  • Hiçbir şekilde Asus ürünü almıyorum artık. Zamanında şöyle bir başlık açmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/asus-un-dandik-bir-marka-olmasi--142576225


    Bu da ekstra(Video argo içerir. Ama acayip komik.)


    Onur BABACANyoutube
    Yarak gibi notebook : Asus Zenbook Flip 13 Dünyanın gelmiş geçmiş en objektif, en samimi ürün incelemesi. Asus Zenbook Flip 13 incelemesi.
    https://www.youtube.com/watch?v=EUpc56tUPSY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 1 Aralık 2022; 22:35:1 >
  • HİÇBİRŞEYLE UĞRAŞMAYIN TÜKETİCİ HAKLARINA BAŞ VURUN ANAKART ELİNİZDE DURSUN OKSİTLENME DİYE KARTINIZ BİLİRKİŞİDE İNCELENDİĞİNDE GENELE BAKILIR VE GARANTİLİ OLDUĞU İÇİN TAMİR ETMEK YADA PARA İADESİ YAPMAK ZORUNDALAR.

    MAFYA DEVLETİMİ BURASI ÜRÜNÜ SAT GARANTİSİNDE DURMA VS.

    TÜKETİCİ HAKLARI HAKLARINDAN GELECEKTİR.

  • Fox90 kullanıcısına yanıt

    Evet ucuz diye almanın bir anlamı da kalmıyor ( ucuza da satmıyor genelde asus , bazı indirm zamanları hariç ) sonra bu sıkntılarla uğraşılıyor. Sistemimde öyle açık kaldı idareten bir pc kullanıyorum idare ediyorum bir türlü.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.