Şimdi Ara

Bio Dizel Üretimi Nasıl Yapılır, Okuyun Öğrenin! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
21
Favori
26.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilgilbelss

    Arkadaşlar zaten şuan yasal yüzde oranı %2 . Amerika da bu oran %25 lerde ve ileride %65 e çıkartmayı amaçlıyorlar yan anlayacağınız zaten B100 şeklinde kullanmak için B100 için yapılmış motorlar gerekmektedir buda yeni araba demektir. Sizler eğer kullanmayı düşünüyorsanız ev şartlarında yapılan bir biyodizeli %15-20 civarında kullanın bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Biz tesis şartlarında üretim yapıyoruz ve %30'u görüyoruz ama %100 kesinlikle zarar verir. Konuda ev şartlarında olunca enteresan olmuş elinize sağlık :)

    sevgili dostum bence bukadar emin olma.. ben 2005 model 75 hp ford connectte tam olarak 30,000 km hiç mazot olmadan kullandım bundan 3-4 sene önce.. ki ozaman yıkama nedir onuda bilimiyordum.. kim tavuk çevirmecilerin çevirme tezgahında biriken iç yağından yapmıştım düşün.. tam olarak 30,000 km kullandım ve ne enjektör arızası ne pompa.. ki yıkama yapmamışm malzemeyi.. biodizel kullanmadan önce simsiyah duman atıyordu, satmadan önce bir depo mazot koydum ve bitirene kadar dolaştım yemin ediyorum siyah duman kalmamıştı...

    bizim jenaratöre direk ayçiçek yağı koyuyoruz.. kepçeyede hiç sıkıntı yok maşallah.. hemde kaç senedir..
    yeni araç üretilmesi demek saçmalık olur.. çünkü rudolf dizel bu araçları zaten bitkisel yağ yaksın diye üretmiştir.. sadece enjektör ve pompa sistemini biraz daha sağırlaştırmak lazım..
    sevgili dostum bence bukadar emin olma.. ben 2005 model 75 hp ford connectte tam olarak 30,000 km hiç mazot olmadan kullandım bundan 3-4 sene önce.. ki ozaman yıkama nedir onuda bilimiyordum.. kim tavuk çevirmecilerin çevirme tezgahında biriken iç yağından yapmıştım düşün.. tam olarak 30,000 km kullandım ve ne enjektör arızası ne pompa.. ki yıkama yapmamışm malzemeyi.. biodizel kullanmadan önce simsiyah duman atıyordu, satmadan önce bir depo mazot koydum ve bitirene kadar dolaştım yemin ediyorum siyah duman kalmamıştı...

    bizim jenaratöre direk ayçiçek yağı koyuyoruz.. kepçeyede hiç sıkıntı yok maşallah.. hemde kaç senedir..
    yeni araç üretilmesi demek saçmalık olur.. çünkü rudolf dizel bu araçları zaten bitkisel yağ yaksın diye üretmiştir.. sadece enjektör ve pompa sistemini biraz daha sağırlaştırmak lazım..




  • v-power da mesela %5 oranında var ama fuel save de yok, po da yine %5 diye biliyorum ancak hangi türünde bilmiyorum. Genelde bio katkısı daha pahalı o yüzden daha pahalı mazot çeşitlerinde bulunur
  • LahanaSever L kullanıcısına yanıt
    Bizim denemelerimizde araçların kullanım zamanları düştü açıkçası ama dediğine tabii ki inanırım doğru söylüyorsundur ama tam verim aldığını söyleyen ilk olarak seni görüyorum ve ilk örnek olmakta önemli. üniversite bünyesinde bazı çalışmalarımız olacak eğer sen müsait olursan internette haberleşiriz ve deneyimlerini bizimle daha uzun paylaşabilirsin ?
  • Hort

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar; uzun süredir formu takip ediyorum. Paylaşacak herhangibir pratik bilgim olmadığı için birşey yazmadım bu güne kadar. Ne yazık ki ülkemizde metonolün satış probleminden dolayı elde etmek zor hakeza atık yağın teminide ciddi problem bu nedenlerden dolayı bu konunun 3-5 kişi hariç diğerlerimiz için teorik bilgiye sahip olmadan öteye bir faydası olmayacağına iyice kannat getirdim. Bende takip ettiğim ve gerçekten incelediğim internet sayfaları içinde en başarılı bulduğum biyodize bilgi paylaşım sitesini sizinle paylaşmak istedim. Sayfa: http://journeytoforever.org inşallah imkanı olupta yapan arkadaşların işine yarar.
    İyi günler diliyorum hepinize




  • bu yol "http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html" sayfaya ulaşımınızı sağlar direk
  • Saol dostum

    Maalesef söylediğin gibi kimyasalları bulmak ve düzenli yağ elde etmek sıkıntı.

    1-2 yerden alsan da sonra para istiyorlar

    Kar da elde edilemeyeceği için iş zor.
  • Bu tip faaliyetler aslında yapılmayacak işler değiller ne yazık ki ülkemiz vergi sisteminin temelini oluşturan "kaçamayandan al" mantığı temel kimyasalların ve akaryakıtın pahalı satılmasının nedeni. Metanaol ucuz olsa pahalı alkolü kim alır veya kim benzin alır?, kimse almaz kimse almayınca vergi nerden alınacak? üretmeyen ülkelerin kalasik çıkmazı.
    internette bakıyorsun hobi amaçlı biyodizel yapıyor ve bunun kalitesinin normal dizelden daha iyi olmasını sağlıyacak ekipman ve donanıma çok rahat sahip olabiliyor bunu yapanlar kim diye bakıyorsun avukat, garson öğretmen v.s günlük hayatında uğraştığı iş bilim üretmek olmayan hobisi bu olan insanlar, bizde üretecek malzemeye ulaşa bilenlere bakıyorsun ya endüstrici ya bilim adamı, olayın geneline baktığında manzara şu; sıradan avrupalının veya amerikalının hobi olarak uğraştığı işle senin elitlerin uğraşıyor acı olan ve gerçek olan bu.
  • dogru söz valla.
  • Bütün yazıları okudum, ancak yıkama olayından bahsetmişsiniz o nedir ? kimyasal bir olay mıdır nasıl yapılır ? yoksa bildiğimiz varilin yıkanması mıdır nedir yani ?

    Bu işe girmek istesek 'seri imalattan bahsediyorum' yasal sorumlulukları vergi düzeyleri nedir ? 1600 m2 kapalı alan mevcut, çok çok yakın olduğumuz bir belediye başkanı var onunla kullanılmış yağlar hakkında konuşacağım, toplanıyor mu toplanmıyorsa toplasak nasıl olur gibisinden..

    Gerçekten bilgili arkadaşlar pm'den veya alıntı yaparak cevap verebilirlerse sevinirim, iyi forumlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LahanaSever

    Size Biodizelin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi.. arkadaşlar..
    Bir varili alıyorsunuz, sülocuda altına bir sülo yaptırın, varilin altını kesip, bu süloyu varilin altına kaynatıyorsunuz.. birde 0,35 KW bir motor alarak karıştırıcı yaptırıyorsunuz.. devrin düşük olması lazım.. yada en uca bir karıştırıcı yaptırın, komple bütün mile karıştırıcı yaparsanız problem olabilir. sadece uca karıştırıcı yaptığınızda 900 devir bir karıştırıcı ile yapabilirsiniz.. Varilin yan çeperine karşılıklı olarak birer boy köşebent kaynak yaptırmanız sizin için daha iyi bir karışım sağlayacaktır. 1, 1/4 Yani bir, bir çeyrek boyutunda bir manşonu ve yarım parmak bir manşonu huninin kaynak yapıldığı yerin 3 cm üstünden kaynak yaptırın, birisi resistans için biriside mal alma musluğu için, bu arada mutlaka huninin ucuna da bir küresel vana koyun..
    bu arada, size mutlaka dijital bir termometre gerekmektedir. enda yı tavsiye ederim.. karaköyde mühendisler var, davut bey e selam söyleyin 65 TL ye birtane alın, bir kontaktör aracılığı ile, resistansı istediğiniz derecede çalıştırabilirsiniz.. bu işin iki önemli püf noktası vardır.
    1) ısıyı reaksiyon sırasında sabit tutabilmek,
    2) güzel karışım sağlamak

    aşağıda belirttiğim yöntem temiz yağ içindir. kullanılmış yağ için olanda formül ve reaksiyon dereceleri aynı ancak, üretim yöntemi birazdaha meşakatlidir.

    Formül 100 kg içindir.
    öncelikle resistansımızı açıp yağımızı 63 dereceye getiriyoruz.. bu arada karıştırıcıyı çalıştırırsanız yağın tamamının aynı dereceye gelmesini sağlamış olursunuz.. yağınız 63 dereceye geldiğinde bu derecede sabit tutun ve karıştırıcı çalışmaya devam etsin..
    bir kabda 16 KG metil alkole 450 gr kostik koyun ve güzelcene karıştırın. kostik boncuk olursa daha rahat erir.. iyicene eriyene kadar karıştırın.. bu karışım sırasında metil alkol ve kostik karışımı(metoksin) mümkün mertebe koklamayın.. ayrıca gözünüze ve yüzünüze sıçramaması içinde gerekli önlemleri alın.. işiniz bittiğinde kabı tekrar kullanmak istiyorsanızda bol su ile tekrar yıkayın.. metoksil karışımının kesinlikle uzun süre beklememesi gerekmektedir. bu sebeple yağın ısısı 63 dereceye yaklaştığında karışımı hazırlayın, işiniz bitince de kabı temizleyin. yoksa metoksin karışımı hazırladığınız kab sanki içinde alçı yapılmış gibi beyaz olur.. birdaha zor kullanırsınız.

    metoksin karışımının 3/1 ini yağın içine dökün ve 5-10 dakika karışsın.. daha sonra da diğer 3/1 ini daha sonrada en son kalan 3/1 i.. metoksin karışımı ve yağ 1 saat kadar karışmaya devam etsin.. bu arada en üstten şeffaf bir bardak ile numune alın.. malzeme karışmaya başladıktan 20 dakika sonra alın bu numuneyi.. sonra karıştırma işlemi devam ederken şeffaf bardağı kontrol edin, üstten yağın rengi açılmaya başladımı.. eğer alttaraf koyu üsttaraf açık renkte ise ozaman bu iş tamam demektir.. 1 saatin sonunda, birdaha başka bir bardakla üstten numune alın, ilk aldığınızla arada bariz bir renk farkı varsa.. aliyül ala.. neyse işlem bittikten sonra karıştırıcıyı kapatın ve en az 8 saat dinlenmesini bekleyin.. üstten aldığınız 3. numune de artık mal saydam ise çok güzel malımız hazır demektir. eğer limonata gibi ise.. ozaman alkol fazla gelmiş demektir.. alkolün uçurulması gerekmektedir. bu işlemin nasıl yapıldığını eğer topikte her okuyan teşekkür ederse açıklarım :):)

    gelelim gliserinin alınmasına.. 8-10 saatlik beklemenin sonunda varilin altındaki huninin ucundaki 1 parmak genişliğindeki küresel vanayı açın.. birşey akmaya bilir.. birşeylerle dürtün.. ve simsiyah bir sıvı geldiğini göreceksiniz.. bu yağın içinde bulunan gliserindir.. yüz kg de en az 14-15 kg gibi gliserin gelir.. bu normaldir.. siyah sıvı sarı yağa dönene kadar bekleyin, sonrada vanayı kapatın.. artık mazotumuz kullanmaya hazır.. ancak bir ince filitre daha edilirse süper olur.. bunun için ya katmanfiltre (en iyisi bu, bu makinayı 3000 TL ye bizden temin edebilirsiniz biz bio dizel yapıp satmıyoruz.. sadece yağ oresleri ve ) eğer imkanınız yoksa traktörlerde kullanılan atom filitre ile süzün.. aracınızda kullanıcağınız bio dizeli, huninin üstünden bağladığınız musluktan alıcaksınız.. huni seviyesinde kalan mazotu en son birkaç seferinkini birleştirip, tekrar çöktürüp öyle kullanın..

    mazotu filitre ettikten sonra, densto metre ile ölçerek mazot seviyesine gelene kadar gazyağı ekleyin.. mazotunuz hazır.. lütfen okuyanlar, bunca zamanlık deneyimi hiç bir bedel istemeden paylaşmamın ve emeğe saygı olarak lütfen altına bir teşekkür cevabı yazarak, konuyu aktif tutsunlar..


    paylaşımın için teşekkür edilmesini istemişsin ok teşekkür edelimde ne için teşekkür edelim biodizel ürettirdin millete yıkatmadın ve adamın biodizeli depoda sabuna dönüştü bio dizeli ürettirdin ama ASİLİTİK ASİT ile PH ını degeletmedin adam depoya koydu dizeli yaklaşık 6-7 ay sonra pompa elemanları eridi

    bu işin yaygınlaşması senin işine yarar ki baştan millete kasten eksik formül verirsen alacağın cevapta okadar olur
    bu iş nekadar yaygınlaşırsa senin ürettiğin biodizele talep çok OLACAKTI ama sen millete sakın bulaşmayın dedin şimdi diyeceksinki ben öyle birşey demedim hayır çok net bir şekilde bu işe kimse bulaşmasın mesajını çok güzel verdin
    yani örnekle açıklayayım X kişisi bio dizel kullanmaya korkuyor ama Xkişisine Y kişisi deseki korkma çünkü bende kullanıyorum alsana potansiyel müşteri bu nböyle devam eder malzeme temininden zaten köşe olurdun ama neyse senden TÜRKİYE'DE çok var o yüzden bu haldeyiz




  • Ulkede neden bir tesis kurulup mazot kalitesinde biyodizel uretilmiyor acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan_winnitu

    quote:

    Orijinalden alıntı: LahanaSever

    Size Biodizelin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi.. arkadaşlar..
    Bir varili alıyorsunuz, sülocuda altına bir sülo yaptırın, varilin altını kesip, bu süloyu varilin altına kaynatıyorsunuz.. birde 0,35 KW bir motor alarak karıştırıcı yaptırıyorsunuz.. devrin düşük olması lazım.. yada en uca bir karıştırıcı yaptırın, komple bütün mile karıştırıcı yaparsanız problem olabilir. sadece uca karıştırıcı yaptığınızda 900 devir bir karıştırıcı ile yapabilirsiniz.. Varilin yan çeperine karşılıklı olarak birer boy köşebent kaynak yaptırmanız sizin için daha iyi bir karışım sağlayacaktır. 1, 1/4 Yani bir, bir çeyrek boyutunda bir manşonu ve yarım parmak bir manşonu huninin kaynak yapıldığı yerin 3 cm üstünden kaynak yaptırın, birisi resistans için biriside mal alma musluğu için, bu arada mutlaka huninin ucuna da bir küresel vana koyun..
    bu arada, size mutlaka dijital bir termometre gerekmektedir. enda yı tavsiye ederim.. karaköyde mühendisler var, davut bey e selam söyleyin 65 TL ye birtane alın, bir kontaktör aracılığı ile, resistansı istediğiniz derecede çalıştırabilirsiniz.. bu işin iki önemli püf noktası vardır.
    1) ısıyı reaksiyon sırasında sabit tutabilmek,
    2) güzel karışım sağlamak

    aşağıda belirttiğim yöntem temiz yağ içindir. kullanılmış yağ için olanda formül ve reaksiyon dereceleri aynı ancak, üretim yöntemi birazdaha meşakatlidir.

    Formül 100 kg içindir.
    öncelikle resistansımızı açıp yağımızı 63 dereceye getiriyoruz.. bu arada karıştırıcıyı çalıştırırsanız yağın tamamının aynı dereceye gelmesini sağlamış olursunuz.. yağınız 63 dereceye geldiğinde bu derecede sabit tutun ve karıştırıcı çalışmaya devam etsin..
    bir kabda 16 KG metil alkole 450 gr kostik koyun ve güzelcene karıştırın. kostik boncuk olursa daha rahat erir.. iyicene eriyene kadar karıştırın.. bu karışım sırasında metil alkol ve kostik karışımı(metoksin) mümkün mertebe koklamayın.. ayrıca gözünüze ve yüzünüze sıçramaması içinde gerekli önlemleri alın.. işiniz bittiğinde kabı tekrar kullanmak istiyorsanızda bol su ile tekrar yıkayın.. metoksil karışımının kesinlikle uzun süre beklememesi gerekmektedir. bu sebeple yağın ısısı 63 dereceye yaklaştığında karışımı hazırlayın, işiniz bitince de kabı temizleyin. yoksa metoksin karışımı hazırladığınız kab sanki içinde alçı yapılmış gibi beyaz olur.. birdaha zor kullanırsınız.

    metoksin karışımının 3/1 ini yağın içine dökün ve 5-10 dakika karışsın.. daha sonra da diğer 3/1 ini daha sonrada en son kalan 3/1 i.. metoksin karışımı ve yağ 1 saat kadar karışmaya devam etsin.. bu arada en üstten şeffaf bir bardak ile numune alın.. malzeme karışmaya başladıktan 20 dakika sonra alın bu numuneyi.. sonra karıştırma işlemi devam ederken şeffaf bardağı kontrol edin, üstten yağın rengi açılmaya başladımı.. eğer alttaraf koyu üsttaraf açık renkte ise ozaman bu iş tamam demektir.. 1 saatin sonunda, birdaha başka bir bardakla üstten numune alın, ilk aldığınızla arada bariz bir renk farkı varsa.. aliyül ala.. neyse işlem bittikten sonra karıştırıcıyı kapatın ve en az 8 saat dinlenmesini bekleyin.. üstten aldığınız 3. numune de artık mal saydam ise çok güzel malımız hazır demektir. eğer limonata gibi ise.. ozaman alkol fazla gelmiş demektir.. alkolün uçurulması gerekmektedir. bu işlemin nasıl yapıldığını eğer topikte her okuyan teşekkür ederse açıklarım :):)

    gelelim gliserinin alınmasına.. 8-10 saatlik beklemenin sonunda varilin altındaki huninin ucundaki 1 parmak genişliğindeki küresel vanayı açın.. birşey akmaya bilir.. birşeylerle dürtün.. ve simsiyah bir sıvı geldiğini göreceksiniz.. bu yağın içinde bulunan gliserindir.. yüz kg de en az 14-15 kg gibi gliserin gelir.. bu normaldir.. siyah sıvı sarı yağa dönene kadar bekleyin, sonrada vanayı kapatın.. artık mazotumuz kullanmaya hazır.. ancak bir ince filitre daha edilirse süper olur.. bunun için ya katmanfiltre (en iyisi bu, bu makinayı 3000 TL ye bizden temin edebilirsiniz biz bio dizel yapıp satmıyoruz.. sadece yağ oresleri ve ) eğer imkanınız yoksa traktörlerde kullanılan atom filitre ile süzün.. aracınızda kullanıcağınız bio dizeli, huninin üstünden bağladığınız musluktan alıcaksınız.. huni seviyesinde kalan mazotu en son birkaç seferinkini birleştirip, tekrar çöktürüp öyle kullanın..

    mazotu filitre ettikten sonra, densto metre ile ölçerek mazot seviyesine gelene kadar gazyağı ekleyin.. mazotunuz hazır.. lütfen okuyanlar, bunca zamanlık deneyimi hiç bir bedel istemeden paylaşmamın ve emeğe saygı olarak lütfen altına bir teşekkür cevabı yazarak, konuyu aktif tutsunlar..


    paylaşımın için teşekkür edilmesini istemişsin ok teşekkür edelimde ne için teşekkür edelim biodizel ürettirdin millete yıkatmadın ve adamın biodizeli depoda sabuna dönüştü bio dizeli ürettirdin ama ASİLİTİK ASİT ile PH ını degeletmedin adam depoya koydu dizeli yaklaşık 6-7 ay sonra pompa elemanları eridi

    bu işin yaygınlaşması senin işine yarar ki baştan millete kasten eksik formül verirsen alacağın cevapta okadar olur
    bu iş nekadar yaygınlaşırsa senin ürettiğin biodizele talep çok OLACAKTI ama sen millete sakın bulaşmayın dedin şimdi diyeceksinki ben öyle birşey demedim hayır çok net bir şekilde bu işe kimse bulaşmasın mesajını çok güzel verdin
    yani örnekle açıklayayım X kişisi bio dizel kullanmaya korkuyor ama Xkişisine Y kişisi deseki korkma çünkü bende kullanıyorum alsana potansiyel müşteri bu nböyle devam eder malzeme temininden zaten köşe olurdun ama neyse senden TÜRKİYE'DE çok var o yüzden bu haldeyiz

    Alıntıları Göster
    nasıl bir kafan varsa? ben burda bir kuruş bile almadan tecrübelerimi paylaştım bana ticari olarak nasıl bir katkı sağlayabilirki? toplamda 25 ton bio dizel kullandım.. benim kullandığım zamanlarda da biodizel yasak değildi.. ayçiçek yağı üretiyorduk.. mazotun 4 tl olduğu zamanda ham yağı 2 tl ye alıyorlardı.. bizde kendi kamyonlarımızda kullandık.. bmc pro ayçiçek yağını rafine edilmemiş ve biodizel edilmemiş yağı 10 ton kullandıktan sonra pompa elemanlarını bozdu.. bende gittim 800 tl ye yaptırdım kârım 18000 tl.. burda sizin kullanmanızdan yada kullanmamanızdan k'arım ne olabilir ki? burası bilgi paylaşım forumu.. bildiğimi paylaştım.. ama yanlış ama doğru.. istediğini alırsın.. senin gibiler yüzünden insanın bilgi paylaşası gelmiyor..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.