Şimdi Ara

Bio Dizel Üretimi Nasıl Yapılır, Okuyun Öğrenin! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
21
Favori
26.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Commonrail araçlarda sıkıntı yapıyomuş ben biraz araştırdım ama eski model mercedeslerde problem yok çatır çatır çalışıyor.
  • Brezilyada BioDizel kullanılıyor şahit oldum çok da güzel
  • dizel yakıt hassas iş bence girilmez bu işe aradaki farka değmez motor parçaları için risk..
  • Babam nakliyeciydi TIR filosunu yeni 0lamistik o aralar bir akrabamiz Bio Dizel isine girmisti 2 pompali bir istasyonu vardi ve sadece Bio Dizel satiyordu. Maliyetinin uygun olmasi ve satisi yapaninda akraba olmasi sebebiyle filonun tamaminda Bio Dizel kullanmaya basladik. Bir sure sonra araclarin tamami ordan burdan koyvermeye(En cok enjektor ve yakit pomposi sorun cikartmisti) baslayinca Bio Dizel kullanmaya son verdik. Maliyetleri hesaplayip motor zarar gorse bile daha uygun oluyor deyorsunuz teoride dogru olabilir ama pratikte hic de oyle olmadi.(En azindan bizim icin) Sunu da eklemek isterim ki 12800cc flat 6 dizel motor Bio Dizel vb. normal dizel disindaki her yakiti altimizdaki otomobillerin motorlarina gore cok daha kolay ve sorunsuz yakar.
    Bu kadar emek verilmis her sey ince ayritinlariyla anlatilmis emege saygim sonsuz ancak Bio Dizel yapmak ve kullanmak son derece riskli bir is. Yakittan kar edicem diye motoru indirip evde dekorasyon malzemesi niyetine kullanmak da var isin ucunda.




  • iyi açıklamışsın dostum ellerine sağlık
  • uygun motor olduktan sonra hiç arıza çıkaracağını sanmıyorum. yeni nesil motorlar daha zayıf .


    zaten yeni bi yakıt çıkmış .tüm kamyon tır otobüsçüler onu kullanıyormuş .10 numara bi yakıtmış
  • Açıklamanız için teşekkürler. Çok kolay gibi anlatmışsınız ama bu sizin konu hakkında oldukça tecrübeli olmanızdan kaynaklanıyor sanırım. Yoksa süreç (ticari düşünmeyen biri için) biraz fazla uğraştırıcı gibi görünüyor. Bu cevabı konuyu güncel tutmak ve size teşekkür etmek için yazdım. Zaman içerisinde teknolojide bio-dizel üretim prosesini sadeleştiren gelişmeler olursa burada paylaşmanızı umarım.

    Saygılar, teşekkürler..
  • gerçekten yararlı bir paylaşım olmuş.çünkü internetteki araştırmalarıma göre kimse normal yağdan elde etme konusuna değinmemiş.(bu konuda yanlış anlamadım umarım siz kızartılmış yağ ile değilde normal rafine yağ ile yapımını anlatmışsınız).Peki bu işlemleri normal biodizel makinasıyla yapmak mümkün müdür?
    birde üretim konusunda, 1lt yağdan kaç litre biyodizel üretildiğini kimse söylememiş.merak ettim açıkcası...

    teşekkürler saygılar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimmers -- 29 Eylül 2012; 14:02:20 >
  • eurodizel akaryakıt ile bile bol arıza çıkaran motorlarda ne kadar gider orası tartışılır.
  • Saf biyodizel araçlarınıza zarar verir. Saf kulanacaksanız kamyon, traktör gibi araçlarda kullanın. Ben yüksek lisans tezimde Ankarada %10, %20 ve %30 biyodizel-mazot karşımıyla testler yapmıştım. En iyi sonucu %20 ile aldık. Belli yüzdeden sonra ateşeleme zamanı vs. tam uyumlu olmuyor ve güç düşüyor. Viskozitesi daha yüksek oluyor. O yüzden motorda değişiklik yapılmayacaksa %20 ideal.
  • Orijinal bir konu olmuş. :)

    teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık
    aynı makınadan yaptırdım. yalnız varilin içi paslanıyor sanırım bu makınayı paslanmaz celıkten yaptırmak lazım.birde yağ bulmak zor.ben yuzde 20 ve 30 karıstırıp bırkac defa arabamda kullandım sorun yok. tesekkurler
  • Güzel bir bilgi...Teşekkürler...
  • Öyle direkt biyodizeli motora koyarsanız sıkıntı olur, işlenmiş biyodizel motorda %50 %50 oranında karıştırılmalı.

    Biokeroseni de biz araştırıyoruz uçaklarımızda 550 %50 oranında uygulayacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LahanaSever

    Size Biodizelin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi.. arkadaşlar..
    Bir varili alıyorsunuz, sülocuda altına bir sülo yaptırın, varilin altını kesip, bu süloyu varilin altına kaynatıyorsunuz.. birde 0,35 KW bir motor alarak karıştırıcı yaptırıyorsunuz.. devrin düşük olması lazım.. yada en uca bir karıştırıcı yaptırın, komple bütün mile karıştırıcı yaparsanız problem olabilir. sadece uca karıştırıcı yaptığınızda 900 devir bir karıştırıcı ile yapabilirsiniz.. Varilin yan çeperine karşılıklı olarak birer boy köşebent kaynak yaptırmanız sizin için daha iyi bir karışım sağlayacaktır. 1, 1/4 Yani bir, bir çeyrek boyutunda bir manşonu ve yarım parmak bir manşonu huninin kaynak yapıldığı yerin 3 cm üstünden kaynak yaptırın, birisi resistans için biriside mal alma musluğu için, bu arada mutlaka huninin ucuna da bir küresel vana koyun..
    bu arada, size mutlaka dijital bir termometre gerekmektedir. enda yı tavsiye ederim.. karaköyde mühendisler var, davut bey e selam söyleyin 65 TL ye birtane alın, bir kontaktör aracılığı ile, resistansı istediğiniz derecede çalıştırabilirsiniz.. bu işin iki önemli püf noktası vardır.
    1) ısıyı reaksiyon sırasında sabit tutabilmek,
    2) güzel karışım sağlamak

    aşağıda belirttiğim yöntem temiz yağ içindir. kullanılmış yağ için olanda formül ve reaksiyon dereceleri aynı ancak, üretim yöntemi birazdaha meşakatlidir.

    Formül 100 kg içindir.
    öncelikle resistansımızı açıp yağımızı 63 dereceye getiriyoruz.. bu arada karıştırıcıyı çalıştırırsanız yağın tamamının aynı dereceye gelmesini sağlamış olursunuz.. yağınız 63 dereceye geldiğinde bu derecede sabit tutun ve karıştırıcı çalışmaya devam etsin..
    bir kabda 16 KG metil alkole 450 gr kostik koyun ve güzelcene karıştırın. kostik boncuk olursa daha rahat erir.. iyicene eriyene kadar karıştırın.. bu karışım sırasında metil alkol ve kostik karışımı(metoksin) mümkün mertebe koklamayın.. ayrıca gözünüze ve yüzünüze sıçramaması içinde gerekli önlemleri alın.. işiniz bittiğinde kabı tekrar kullanmak istiyorsanızda bol su ile tekrar yıkayın.. metoksil karışımının kesinlikle uzun süre beklememesi gerekmektedir. bu sebeple yağın ısısı 63 dereceye yaklaştığında karışımı hazırlayın, işiniz bitince de kabı temizleyin. yoksa metoksin karışımı hazırladığınız kab sanki içinde alçı yapılmış gibi beyaz olur.. birdaha zor kullanırsınız.

    metoksin karışımının 3/1 ini yağın içine dökün ve 5-10 dakika karışsın.. daha sonra da diğer 3/1 ini daha sonrada en son kalan 3/1 i.. metoksin karışımı ve yağ 1 saat kadar karışmaya devam etsin.. bu arada en üstten şeffaf bir bardak ile numune alın.. malzeme karışmaya başladıktan 20 dakika sonra alın bu numuneyi.. sonra karıştırma işlemi devam ederken şeffaf bardağı kontrol edin, üstten yağın rengi açılmaya başladımı.. eğer alttaraf koyu üsttaraf açık renkte ise ozaman bu iş tamam demektir.. 1 saatin sonunda, birdaha başka bir bardakla üstten numune alın, ilk aldığınızla arada bariz bir renk farkı varsa.. aliyül ala.. neyse işlem bittikten sonra karıştırıcıyı kapatın ve en az 8 saat dinlenmesini bekleyin.. üstten aldığınız 3. numune de artık mal saydam ise çok güzel malımız hazır demektir. eğer limonata gibi ise.. ozaman alkol fazla gelmiş demektir.. alkolün uçurulması gerekmektedir. bu işlemin nasıl yapıldığını eğer topikte her okuyan teşekkür ederse açıklarım :):)

    gelelim gliserinin alınmasına.. 8-10 saatlik beklemenin sonunda varilin altındaki huninin ucundaki 1 parmak genişliğindeki küresel vanayı açın.. birşey akmaya bilir.. birşeylerle dürtün.. ve simsiyah bir sıvı geldiğini göreceksiniz.. bu yağın içinde bulunan gliserindir.. yüz kg de en az 14-15 kg gibi gliserin gelir.. bu normaldir.. siyah sıvı sarı yağa dönene kadar bekleyin, sonrada vanayı kapatın.. artık mazotumuz kullanmaya hazır.. ancak bir ince filitre daha edilirse süper olur.. bunun için ya katmanfiltre (en iyisi bu, bu makinayı 3000 TL ye bizden temin edebilirsiniz biz bio dizel yapıp satmıyoruz.. sadece yağ oresleri ve ) eğer imkanınız yoksa traktörlerde kullanılan atom filitre ile süzün.. aracınızda kullanıcağınız bio dizeli, huninin üstünden bağladığınız musluktan alıcaksınız.. huni seviyesinde kalan mazotu en son birkaç seferinkini birleştirip, tekrar çöktürüp öyle kullanın..

    mazotu filitre ettikten sonra, densto metre ile ölçerek mazot seviyesine gelene kadar gazyağı ekleyin.. mazotunuz hazır.. lütfen okuyanlar, bunca zamanlık deneyimi hiç bir bedel istemeden paylaşmamın ve emeğe saygı olarak lütfen altına bir teşekkür cevabı yazarak, konuyu aktif tutsunlar..


    merhaba
    gerek söylenen kimyasallara ulasma da sıkıntı yasamayacagım gerek arastırmacı yapım nedeniyle kesinlikle denemek istiyorum.alet edavat kısmı da sorun değil temin ederim.

    size bir kac sorum olacak


    1- clio 1.5 motor dizel otomatik - megan 1.5 motor dizel otomatik arac alacagım bunların motorunda sıkıntı yasar mıyım?
    2-bunlarda sıkıntı olur derseniz hangi aracı almalıyım acaba?
    3-kullanılmıs yag kullansak sorun olmaz değil mi.mesajınızda net bir sey goremedim cunku...kullanılmıs zeytin yağına ve aycicek yagına ulasma durumum cok kolay ...


    cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum


    emeginiz için tesekkurler




  • TEŞEKÜRLER ...
  • benzinden şaşmam.
  • Hayalet mavisi dostum biraz geç cevapladım ama ben renaultta hiç tavsiye etmem..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylasim icin tesekkurler hocAm

    Fakat siz kullanilmamis yag ile yapiyorsunuz. Bunun bir nedeni var mi? Zira yanmis yag daha iyi diye biliyordum ben ve sifir yagda litre bazinda pahali 3 tl civari :)) kullanilmamis yag ile yapmak baya tuzluya malolmuyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılmış yağ ilede aynı formulle yapabilirsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.