Şimdi Ara

Bilkent Yazmayın. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
12.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    > yuksek pozisyonlara gelmek istiyorsan doktora yapman lazim. Ayni seyler CS'ciler icin de gecerli. Coder olacaksan senden daha iyi milyonlarca Hintli var.


    Size bilmediğiniz aşikar olan bir kariyer hakkında böyle yorumlar yapmamayı tavsiye ediyorum. Yüksek pozisyonların lisansüstü eğitim ile alakası yok. Daha önce dediğim gibi lisansüstü eğitim akademik literatüre yakın alanlarda özelleşmek için yapılır, bu da endüstride araştırma bölümlerinde çalışmaya olanak sağlar.


    Hatta şöyle açıklayayım. Yeni mezun PhD sahipleri yeni lisans mezunlarından 1-2 pozisyon daha üstten işe alınabilir. Neden? PhD sahibinin iş deneyiminden yoksunluğunu dengelemek için. Lisans mezunu, o PhD'nin yapıldığı süre içerisinde kaliteli iş deneyimleri biriktirmiş olacağı için zaten PhD sahipleri ile aynı seviyeden işe alınır. Neticede PhD sahibi olmak araştırmalara yakın, belli, nadir pozisyonlara kapıyı açar. Bundan öte lisans mezunlarına kıyasla sağladığı bir avantaj yoktur. LinkedIn'de arayıp görebilirsiniz. Üst seviye pozisyonlar PhD şartı koşmazlar, hiçbir iyi şirket böyle bir şart koşacak kadar akılsız değildir. Bünyelerinde barındırdıkları harika performansa sahip mühendisleri görmezden gelmezler. Bu da yine CS alanında kişisel gelişimin akademi yoluyla olmadığının net bir kanıtıdır.


    Google gibi şirketlere saf akademide öğretilenlerle girebilmek için dünyanın çok sayılı CS okullarında okumak gerekir. Bilkent gibi okullarda ise öğrencinin ya lisede ya üniversitede kendini geliştirmiş olması şarttır.


    Buyrun:

    Bilkent Yazmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 27 Kasım 2022; 11:57:10 >




  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt

    Sana kimse is bulamazsin demedi. Lisans diplomasiyla amele bir coder olarak her yerde is bulabilirsin. Ama seni kimse kolay kolay team leader yapmaz, birilerine rapor verir durursun.


    18 yasindaki bebeler bana is dunyasini anlatiyor.

  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    Ai/ml in ust uygulamalari ve researcher titleli pozisyonlar haric hangi cs pozisyonu phd istiyor allah askina. Trdeki elemanlarin phd sonrasi gitmesinin tek sebebi yurt disina cikip oturma calisma iznini almanin en rahat yolunun akademiden gecmesi, yoksa vize/oturum vs ayarlayan elemanlar lisanstan sonra da giriyo faang ve denk sirketlere


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yanıtınızla birlikte artık ciddiye almayı bıraktım :). Hem bu kadar yanlış fikirlere sahip olup hem de inatla kabul etmemek bana açıklayıcı oldu :).


    > Lisans diplomasiyla amele bir coder olarak her yerde is bulabilirsin


    Puahahahahahah. Amele bir coder. Ciddi ciddi lisans diplomasını böyle bir şey olarak görüyorduysanız ben harbiden şimdiye kadar gereksiz ciddiye almışım sizi. Oturup açıkladım bir de ahahahaha :).

    Yazılım dünyası ile uzaktan yakından alakanız yok. Anlamıyorsunuz, maalesef.


    > Ama seni kimse kolay kolay team leader yapmaz, birilerine rapor verir durursun.


    Yıkıldım :). Aksi örnekleri o kadar fazla ki, yani örnek getirmeye bile kalkışmayacağım. Bizim alanımızı biraz bilen biri şu cümleyi kurmaz zaten.


    > 18 yasindaki bebeler bana is dunyasini anlatiyor.


    :)))))))))))))))))))))))).

  • Hadi az daha açıklayayım, böyle cevap vermek de içime sinmiyor.


    > Lisans diplomasiyla amele bir coder olarak her yerde is bulabilirsin


    Lisans'ı bootcamp falan mı sanıyorsunuz? Yani öyle bir iddia ki herhalde lisans 6 ayda sıfırdan iş bul tarzı bir dolandırıcılık sanılıyor? Hiç açıp CS müfredatına baktınız mı acaba? Lisans amele bir coder değil bir mühendis yetiştirmek için vardır. Mühendis dediğin kişi bir halta yarıyorsa rastgele Hintli coder tarafından ezilmez. Endüstri, lisansüstü eğitiminden bağımsız her vasıflı mühendisi sünger gibi çeker. Lisans mezunu, deneyimli mühendis, öyle bir pozisyonlara getirilir ki... Eğer şirket illa lisansüstü eğitimi olsun istiyorsa bu mühendise dünyanın sayılı okullarında Master's yapma olanağı dahi sunar. Şirket sponsorluğunu yapar, kişi güzel güzel çalışıp kaliteli işlere imza atmaya devam eder, cebine parasını koyar. Lisans mezunu vasıflı yazılım mühendisinin nerelere gelebileceğini idrak etmemişsiniz.





  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt

    Google'in butun software engineer ilanlarina bakarsan, hepsinde minimum gerekenlerde bachelor's degree yazar. Altinda preferred yani tercih edilen ozelliklerde ise master veya PhD yazar. Gir bak butun ilanlara. Ki bunlar siradan software engineer ilanlari, lead pozisyonlar degil. Yukarida bir tanesi de reddit'ten ekran goruntusu atmis haha.


    Google, sizin gibi varoslarda dogup buyumus, ders aralarinda kendisini gelistirmis (!) lisans mezunlarini kollarini acmis bekliyordu zaten. ABD'de haziri varken niye lisans mezunu sana o kadar para harcayip getirmek icin ugrassin? Ayni isi yapacak tonla adam var. Boyle bos beles muhabbetler yapacagina, lisans bitiminde gel Silikon Vadisi'nde is bul, ben de seni tebrik edeyim, yemege cikarayim. Sonra bir lead pozisyona da promote edilirsen yine tebrik edeyim. Yoksa su anki konusmalarin afaki konusmalar. Basardiginda haber verirsin. Hadi dersine calis simdi, aralarda da kendini gelistir :)

  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    Abim benim gibi bir elemani bile akademi gereksiz moduna sokmayi basardin yazilarinin sacmaligina hayran kaldim. Dediginize gore faangde hep phdli eleman calismasi lazım ama muhtemelen dünyada o kadar phdli computer scientist yoktur bile. Duz bilkent bahcelordan master vs bırakıp faange gecmeyen ust donemlerimiz olmasa inanicaz valla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    İçinizde CS'cilere karşı bir çekememezlik mi var nedir, altında yatan başka bir şey olsa gerek bu kadar gerçekleri kabul edememezliğin :). Evet biz CS'ciler kendimizi geliştirince çok rahat müthiş pozisyonlara gelebiliyoruz, üzgünüm, alanımız böyle olanaklar sağlıyor. Lisans sırasında bir tanecik Google stajı ile ömür boyu Google'da istediğimiz pozisyona yükselebiliyoruz, maalesef her iş dalı bu kadar şanslı değil. Ben bizzat Google pipeline'ı içerisindeyim, eninde sonunda kendi elimle giriş yapacağım zaten. Bilkent de en fazla staj raporuna "sizin siyinizde yiptim" yazdırmakla kalacak. Kendi oda arkadaşınız Zurich'te çalışırken konuyu ABD'ye çekmek de ne bileyim, acayip. Benim nerelere geldiğimin bir önemi de aslında yok zira bahsettiğiniz olay halihazırda acayip yaygın bir şey, CS'ciler biliyor :).


    Artık tek diyebileceğim şey bu. Biz CS'ciler gerçekten çok şanslıyız. Tek dileğim hiçbir masum CS'cinin sizin fikirleriniz yüzünden lisansüstü eğitime girişmemesi.





  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt

    Oda arkadasimdan bahsetmissin de, kendisi doktora yaptiktan sonra Zurich'teki Google'da is buldu. Onu niye ornek verdin anlamadim. Is bulursun merak etme, Google'da cayci bile olmak size gore yuksek pozisyon. Ama unuttugun bir sey var, cayciya ihtiyac varsa once masraf cikarmayacak ve yakinda olan alinir.


    Siz ikiniz, master ve/veya doktora egitimlerini ve genel olarak bilgiyi onemsiz goren koylu kurnazlarisiniz. Bu vizyonla bir halt olmaz sizden, hangi meslekte olursaniz olun.

  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    Lisanstan hatta lisans esnasında direkt Google Zurich'e geçen baya çaycı biliyorum da ondan dedim :). Ben de Zurich ile mülakatlar içindeyim de :))). Lisansüstünü önemsiz gören değil de ilahlaştırmayan diyelim, daha doğru olur. Kariyer yolunu gerçek bilgi ve deneyimlerle çizen de diyebiliriz, o da olumlu.

  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    cayci bile olmak size gore yuksek pozisyon.

    NFPNDOWPAPKCNSPNDOWKAOSMFJSP

    Abim benim hedefim akademisyenlik zaten, master phd ye onem vermeyi kime anlatıyorsun. Senin de dediğin gibi yakinda olmasi oturum izni olmasi onemli. Millet ethta filaj master yapabilecekken niye nyu cornell tarzi yerlere gidiyor saniyorsun. Amerikada yaşıyor, amerikada intern olabiliyor ve çalışıyor, ve amerikada maaşların hane sayisi 1 fazla. Yoksa eth daha iyi okul. O eleman bi sekilde ethta lisansini yapsaydı bikac yil onceden girerdi belki google a. Dedigim gibi ai ml tarzı ciddi academic background gerektiren veya bu backgrpundun lisansta sağlanamadığı alanlari goz ardi edersen zilyon tane bachelor mezunu var buyuk sirketlerde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kodAdıYassuo31 K kullanıcısına yanıt

    Yine alana bagli. İntel nvidiada tonla lisans pozisyonlari var. Ama nvidianin mesela tesla gpusunu filan gelistiren birimlerde hem hardware hem ai bilgisi lazim, bi de üzerine bunları accelator yapicak sekilde sentezleyebilmen lazim, bu da lisans mezunun yapamayacagi kadar komplike, bu tarz ilanlara min master aciyorlar ama eski tecrübeli olup da lisans mezunu yok mu yok değil. Tabj bunlar uc ornekler. Bi de tc perspektifinden bakarsak tr lisans mezunu almasi pek sebep yok, hem adami yurt disindan getirecek, tonla resmi islem var, aynisindan kendi ülkesinden de var adamin. Bunlara en rahat cikis kapisi da bence lisansustunu orada almak. Hem etiketin gucleniyor hem bilgi seviyen doluyor hem de orada yasiyor oluyorsun, inanilmaz artilar bunlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Boşver kardşm bu arkadaş troll. Bilkent Yazmayın.  Yurtdışına çalışmaya giden bir tek kendisi sanıyor.

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    Dur ya biraz stres atalimBilkent Yazmayın. Ecd odevi cok yordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Benim dedigimi rephrase etmissin. Dedigim gibi sen Turkiye'de lisans okuyorsun. ETH'da lisans okuyana gore fazlan olmali o yuzden.


    Isvicre'de de maaslar iyi bu arada, ABD kadar olmasa da fena degil. Diger Avrupa ulkeleri ise maas konusunda berbat. Benim ABD'ye gelme sebebim de hem isim yapmis sirketlerde groundbreaking research yapma imkani olmasi hem maaslarin cok yuksek olmasi. Bilkent lisans mezunu halimle kalsaydim, kimse sadece relocation icin bana 25 bin dolar harcayip ise almazdi.


    Edit: Ben Isvicre'de de yasadim, bana hayat masraflarini mi anlatiyorsun? Ona ragmen diger Avrupa ulkelerine gore cok daha iyi Isvicre. Hayatinda mahallesinden cikmamis tipler bana Zurich'teki maas/masraf dengesini anlatiyor haha.


    @romario, ozel mesajla agzinin suyu aka aka maasimi sordugun gunleri ne cabuk unuttun. Burdaki diger avellerle beraber agzinizin suyu uzun sure akmaya devam edecek gibi haha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 27 Kasım 2022; 15:11:58 >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    Ee bu da benim ilk başta dediklerimin rephrase edilmiş hali :). Bilkent lisans mezunu haliyle kalan CS öğrencisi bir halta yaramaz. Dediğim gibi Bilkent insana o kadar şey katmıyor çünkü. Kişinin kendi uğraşı gerekiyor. Bilkent de kişinin uğraşını çöpe atıp kendi kafasını zorlamaya çalışıyor :). Tabii MBG'ci olarak CS'cilerin kişisel gelişim derdini anlayamamak normal, kabul edememek anormal olsa da.


    EMEA'dan NA bölgesine sponsorluk çok çok zordur. Ama EMEA'dan EMEA'ya sponsorluk bu şirketler için çerez :). NA isteyen de gider şirket içi transferini talep eder bir müddet sonra. Hayat lisans mezunu, endüstrinin nasıl çalıştığını bilen CS'ciye güzel :).


    Hayır bir de yazın stajını yurtdışında yaparsın diye girişmiştiniz, doğrulardan o kadar uzak kalınca kendinizle de çelişiyorsunuz. Kendini geliştirmemiş zavallı TR lisans öğrencisi, kişisel gelişimden başka nasıl bir artıya sahip olacak da yerel okulların öğrencilerine göre tercih edilecek, sizin mantığınızla? Bilmediğiniz alanlarda ahkam kesmeseniz bu duruma düşmeyeceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 27 Kasım 2022; 14:56:13 >




  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    Ethdaki elemandan fazlan olabiliyo ki, yoksa bizim okulun csinde okuyup step+irlanda/zurih ofisine geçen her sene bir iki eleman olamazdi. Direkt lisanstan gidiyo bunlar da, ethtaki eleman da. Msc PhD yapmiyorlar yani

    Zurihte gorece fazla olsa bile yasam masrafı inanilmaz absürt durumda, orada bi zahmet maaş yuksek gozuksun. Ethta/epflde ogrenci olarak okumak bike neredeyse ayda 2k frank istiyor hayatsiz bi sekilde. Hiçbiri us ile kiyaslanamaz.

    Bilkentte lisans mezunu olup 25k olmasa da 10k euroya yakin tasinma masrafi karşılayan şirketler dolu ki Avrupa'da (fraunhofer miktarini ve verdigini net bildiğim bi yer mesela, 3 ay da kira veriyolardi uzerine), dedigim eleman ee lisanstan 3.7 ile mezundu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.