Şimdi Ara

Bilkent Yazmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
12.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilkent yazmayın arkadaşlar, özellikle mühendislik için düşünüyorsanız kesinlikle aklınızın ucundan bile geçmesin. Bilkentte cs okuyorum bilmeyenler için, 2. sınıfım şu anda, tecrübelerime dayanarak diyorum rastgele bir insan olarak değil. Neden olduğunu açıklamaya bile gücüm yok şu anlık o kadar diyeyim size, teşekkürler.




  • > Bu dönem bilkentteki arkadaşım da ben de algorithms dersi alıyoruz onların ders yükü bizimkinin yarısı kadar


    Bunu açıklayabilir misiniz? Ben de CS 473 alıyorum, dönem içine yayılmış 4 adet 2 saatlik yazılı sınav, 1 midterm, 1 finalden oluşuyor ders yükü. CENG 315 de anladığım kadarıyla aynı yüke sahip (4 lab, 1 midterm, 1 final). Hatta lablarınız eğer tekil soru üzerine ise nispeten kolay olabilir, bizdekiler 4-5 sorudan oluşuyor. Bir de yanlış anlaşılmasın hakiki meraktan soruyorum, cevabı bildiğimden değil :).


    Asıl konuya döneyim. Bilkent CS'ten memnun değilim. Fakat ben bu durum için Bilkent'ten ziyade genel olarak akademiyi suçluyorum. Akademiye karşı en ufak bir sempati beslemiyorum Bilkent'te geçirdiğim 3. senede. Akademi rezalet bir işkencedir gözümde, ne yazık ki kaçınılmaz bir işkence. Haliyle şahsen özellikle Bilkent'e gelmeyin, veya Bilkent'e geldiğim için çok pişmanım diyemiyorum hala. ODTU veya BOUN farklı olur muydu bilemiyorum zira.


    Farklı olur muydu bilemiyorum desem de tahmin etmek (bkz. sallamak) serbest :). BOUN'un iş yükünün Bilkent'e yakın olduğunu düşünmüyorum. GitHub'da dersler için public bırakılan repolara göz gezdirince BOUN ödevlerinin daha kolay olduğunu düşündüm. Mesela OS dersinde daha az proje verilmesi, C++ kullanmaya müsaade edilmesi ve genel olarak daha basit problemlere çözüm istenmesi gibi. Her ders için bu tarz yorumlar yapılır mı emin değilim ama sanki BOUN daha kolay bir okulmuş gibi hissettim, itirazlara açığım :). ODTU'nün ödevlerini ise BOUN'a kıyasla daha zor olarak gördüm, Bilkent'teki ödevlerle ya eş ya bir tık daha kolay olduğunu düşünüyorum :). Sanki ODTU'nün ödev sayısı da Bilkent'ten daha azmış gibime geldi ama açıkçası hiçbirinizin syllabus vs. sayfaları bizimki kadar ulaşımı kolay değil, emin olamadım :). Bunlar benim çevreye göz gezdirerek edindiğim fikirler tabii, daha anlamlı bir sonuç için benzer (tercihen iyi) seviyeye sahip, rasyonel ve objektif yaklaşıma açık, her 3 okuldan birkaç öğrencinin oturup tek tek karşılaştırması gerekir. Böyle bir karşılaştırma gayet hoş olurdu aslında ama bu zamana kadar yapılmadıysa çok da beklentim yok :).


    Neyse, yani gözümde Bilkent hakikaten ülkenin en zor mühendislik okulu olabilir. Sıkıntı şu ki Bilkent'in zorluğu pek çok zaman "iyi" bir zorluktan ziyade "saçma", yapay bir zorluktan oluşuyor. YKS sürecinde Apotemi, Acil yayınları güzel zor sorular soruyorduysa Orijinal'in (o dönemde) uğraştıran, özünde basit ama insanın canını çıkardığı için zor görünen soruları gibi. Ben bunu Bilkent'in dünya geneli akademi anlayışını çok güzel kopyalamasına bağlıyorum. Tekrar etmek isterim ki akademi çoğu zaman rezalet bir şey, bence. Sözde bilimin öncülüğünü yapan akademi, özellikle bizim dalımızda, CS'te, endüstriden yıllar yıllar geride kalmıştır. Dünyanın sunduğu en sağlam mühendislikleri endüstride görürsünüz, akademide zor o iş. Hatta öyle ki, akademi tarzı bilimin de en iyisini endüstri, yani sağlam şirketlerin araştırma departmanları yapar genelde. İşte benimle hemfikir iseniz siz de rahatlıkla akademinin sunduğu iş yükünü saf angarya olarak görebilirsiniz. Ben de bu durumla, derslere azami özeni gösterip asıl önemli olan konulara kendi vaktimde yoğunlaşarak mücadele ediyorum. Özellikle mezun olduktan sonra gözünüz iyi yerlerde ise GPA'nizden çok becerilerinizin, iş deneyiminizin önemi var, yaklaşımımı bu açıdan da mantıklı buluyorum.


    Bu sebeplerden ötürü şahsi deneyimimden Bilkent'i en çok eleştirebileceğim nokta ortaya çıkıyor: Bilkent sizin asıl öneme sahip şeylere vakit harcamanıza izin vermektense kendi oluşturduğu yapay zorluklarla habire baş etmenizi, vaktinizi koşulsuz şartsız bunlara feda etmenizi talep ediyor. Belki bu iddiam BOUN, ODTU için de geçerlidir, bilemem, ama Bilkent için kesin olduğunu biliyorum. Bilkent'te okuyan ortalama birisinin kendi kafasına göre kendini geliştirmesi zordur, çünkü okul ona öyle bir vakit tanımaz. Öyle bir vakit kazara oluşmuşsa, o vakti yiyecek bir ödev, proje, lab, quiz, sınav, bir şey bulur illa. Ben sırf bu okulun sürekli vaktimi taciz etmesinden bıktığım için 3 senemi feda ederek her dönem 6-7 ders aldım, gelecek sene dönem başına kalan 2-3 dersimi alarak vaktimi dilediğim şeylere yatırım yaparak geçirmeyi planlıyorum :). Her dönem dersleri tepeden almışsın vaktim yok diye zırlıyorsun diyen olursa da haklılık payı yok değildir tabii :). Ama sanıyorum diğer okullar insanın bu kadar fedakarlık yapmasını beklemiyor olabilirler.


    Okurken bu kadar öznelliğe karşı "hadi oradan" diyenlere bir şey diyemeyeceğim :).

    Hocam sıkıntılı bir tip kendisi. Kendisini ufacık eleştirince istediğimi söylerim, saygı zart zurt falan diyor. Bana da bir ara alakasız alakasız istediğim cinsiyetle cinsel ilişki yaşarım falan demişti, sanki ona karışıyormuşum gibi. Bir de gelmiş ad hominem'lik yapma falan diyor. Bir de her zaman haklı kendisi. Bilkent en iyi diyorsa öyledir, kimse başka bir üni daha iyi diyemez. Kendisi ülkedeki tüm ünilerin temel bilimlerinde okumuş galiba bu kadar iyi bildiğine göre. Çok ciddiye alınacak biri değil. Bu kadar uzun yazmaya da değmez
  • sınavları da çok zor, midterm sorularına baktım da onlar ne be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ruhum emilsin istiyorum kardeşim

  • Bilkentliler olarak toplu breakdown'dayız a. Bugün fizik midterm'üm var son 7 saattir çalışmak yerine alternatif bölüm falan araştırıyorum.

  • emilecek bir ruhun kalmıyor dostum maalesef. sadece ruhumu emseler razıyım

  • İddia ediyorum ki bizim math102 quizlerinin (irreg koordinatörlüğünde) zorluğunda soru soran başka okul yoktur ülkede.

  • pandie kullanıcısına yanıt

    valla daha mantıklı yapıyorsun, iki gündür yataktan kalkamayacak kadar hastayım, fizik midterminin derdine düştüm ben de, ondan sonra cs223 labının preliminary worku var, falan filan. bir günüm ne yapacağımı düşünmeden, kafam rahat geçmiyor cidden. adamlar bir de sürekli cumartesi gününe sınav koyuyor, 3 cumartesidir sınavım vardı, ne cuma günü kafa rahatlığım kaldı ne haftasonu keyfim kaldı.

  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun hocam. hastayken bile kendimizi dert edecek kadar lüksümüz olmuyor. ben de doğru düzgün beslenemiyorum bile, son bir aydır günde 1 öğün yemek yiyebiliyorum ancak. onun haricinde cuma/cumartesi akşamı keyfine dahi zaman bulunmuyor bu aralar

  • katılıyorum


    hukuk okuyorum pythondan finalim var deli gibi zor ingilizce dersi var medeninin sınıf ortalama 1.38 mi neydi çalışıyorum gene yüksek alamıyorum


    rapor almak da imkansıza yakın koç hukuk gidin gidebiliyorsanız hem basit hem sağlam adı var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D0935358 -- 26 Kasım 2022; 2:1:16 >
  • X yazmayın, X'e gelmeyin diye konu açıp neden olduğunu yazmayanlar ne ayak? Devlet sırrı falan mı doğru düzgün açıklasanıza millete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse zorla size yazdırmadı bölümü, 101’de başlayın işe, bırakın okulu bu kadar ağlıyosanız xD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Daha geniş bir zamanımda yazıcam hocam.

  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

    Zaten kimse bana zorla yazdırdı demedim :D sadece insanlara bilkent'e gelmemelerini söyledim, benim yaptığım hatayı başkaları yapmasın diye. Zaten şu an ne kendi kardeşime ne de etrafımda soran edenlere bilkent'i de övmüyorum olay bu. Ne diye bu atar anlamadım

  • Çok şaşırdım hocam bunu duyunca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent yazmayın demeyelim de yazarken aklınızda olsun, bunu bilmeden yazmayın diyelim.

    ODTÜ ile karşılaştırınca daha zor olan taraflar gerçekten var. İngilizce, calc dersleri, tarih gibi


    Mezun olunca pain, gain olarak döner. Bir 4+ yıl sabretmek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye hocam anlat

  • Daha geniş anlatırsanız seviniriz hocam yoksa fikrinizin bi geçerliliği olmuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben zor olmasına değil de diğer ünilere göre neden çok fark ediyor (?) diye merak ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt

    Yıllar sonra sizden böyle bir konu beklemiyordum hocam. Umarım sorunları bir şekilde halledersiniz ve istediğiniz gibi gider her şey, başarılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.