Şimdi Ara

bilgisayar beyni uyusturuyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizce pc bunu yapiyor mu ?



  • pc direk yapmaz sanırım pc'de ne yaptığın önemli. Oturup saatlerce oyun oynarsan ne faydası olabilirki.
  • Bilgisayarın suçu yok. Suçlu sensin, benim..
  • Tam tersine zihni açık tutuyor, hafızayı güçlendiriyor. Bilgisayarı belli bir amaç doğrultusunda kullanmasanız dahi forum/blog/sözlük gibi ortamlara takılmak, arkadaşlarınızla sohbet etmek, oyun oynamak vesaire bunlar da birer zihinsel aktiviteyi gerektirmekte.

    Bu konuda TV'nin yerini hiçbir şey tutamaz. Bunaldığım, zihnimi boşaltmak istediğim anlarda çayımı demliyorum, kanepeye uzanıyorum elime kumandayı alıp zaplamaya başlıyorum TV'yi. Bulabilirsem bir doğa belgeseline, "zor yollar" ya da "her evde bir haber var" tarzındaki off-road'lu, yürüyüşlü yerli yapımlara takılıyorum. Hiçbirisine denk gelemezsem olabilecek en abuk subuk programı açıp, öylece bakıyorum ve uyuşma moduna giriyorum. İyi geliyor bazen. İnsanın buna da ihtiyacı var. Tabi süreklilik arzetmesi durumunda "öylece bakma" durumu kronikleşebilir. Bu da pek hoş olmasa gerek.
  • Ben oyun oynamanın da beyni canlı tuttuğuna inanıyorum.
    En son NFS Most Wanted yarış oyununu oynamıştım.
    Belli bir aşamadan sonra gördüklerinize verdiğiniz tepkiler daha da hızlanıyor.
    Çünkü oyunda hatta yapmamak için birçok değişkeni göz önünde bulundurmak gerekiyor. Oyunda hızlı olduğu için zamanla düşünsel refleksimiz gelişiyor olabilir. Benimki bir tahmindir, bilimsel bir dayanağı yoktur.

    TV konusunda feylesof'a katılıyorum. Zaplamak dışında tv üzerinde hiç bir hakimiyet kuramıyorsunuz. Tv size ne verirse onunla yetinmek durumundasınız. Ama pc öyle değil konuyu, yapacaklarınızı herşeyi kendiniz belirliyorsunuz.
  • Bilgisayar bana göre kesinlikle insanı aptallaştıran ve maymunlaştıran bir makine olduğuna inanıyorum.

    Mesela bir internet explorer sayfası açmayı ele alalım.Masaüstündeki simgeye tıklıyoruz ve açılıyor.Sürekli koşula bağlı bir sonuca gidiliyor.Sitenin ismini yazıyoruz ve siteye giriyoruz.Yani robotlaşıyoruz,aptallaşıyoruz.Hayatta hiç bir şey bu kadar basit değil.Hayat çok karmaşık bir olay bu yüzden bilgisayarda takılırken yaptığımız işlemler bizi basite alıştırıyor ve hayattaki karmaşıkları çözemez hale getiriyor.
  • Kesinlikle uyuşturuyor.Bilgiye ulşamak çok kolay fakat saatlerce pc başında oyun oynayan,yada tarayıcılarda gezinsen bile beyni fazla kullanmaktan kaçnıyon birkere istediğine anında ulaşıyorsun.Çaba yok düşünmek yok aklına geleni direk yazıyorsun ulaşıyorsun tabi uzun saat takılanlar için geçerli dediklerim
  • her işte ölçülü olmak lazım

    ölçüyü kaçırdımı sorunlar başgösterir..

    bağımlılık yapar sosyologların araştırmalarına konu olduğuna göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    Ben oyun oynamanın da beyni canlı tuttuğuna inanıyorum.
    En son NFS Most Wanted yarış oyununu oynamıştım.



    Serinin bence en güzel oyunuydu. Azami ölçüde dikkat gerektiriyor ve bu sayede reflekslerin gelişmesine yardımcı oluyor.

    Özellikle de strateji oyunlarının zihni canlı tutmakta etkili olduğunu düşünüyorum. Sudden Strike, Age Of Empires, Codename Panzers gibi birçok strateji oynamışlığım vardır. Önünüzdeki haritada savaş senaryosuna uygun bir şekilde savunma ya da saldırı planlamak, eldeki imkanlarla düşmana en ağır zaiyatı verdirmek için taktikler geliştirmek, beklemediğiniz bir bölgeden başlayan ani saldırılar karşısında mevcut planlarınızı gözden geçirip hemen yeni bir planlamaya gidebilmek günlük hayatımızda bizlere lazım olabilecek bazı yetenekleri kazandırmakta etkili olabilir pekâlâ.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Méchatronic

    Bilgisayar bana göre kesinlikle insanı aptallaştıran ve maymunlaştıran bir makine olduğuna inanıyorum.

    Mesela bir internet explorer sayfası açmayı ele alalım.Masaüstündeki simgeye tıklıyoruz ve açılıyor.Sürekli koşula bağlı bir sonuca gidiliyor.Sitenin ismini yazıyoruz ve siteye giriyoruz.Yani robotlaşıyoruz,aptallaşıyoruz.Hayatta hiç bir şey bu kadar basit değil.Hayat çok karmaşık bir olay bu yüzden bilgisayarda takılırken yaptığımız işlemler bizi basite alıştırıyor ve hayattaki karmaşıkları çözemez hale getiriyor.


    Eve girerken de anahtarı yerine sokuyor çeviriyor kapıyı açıyor ve içeri giriyoruz.
    Hatta o bu işe o kadar alışmışız ki bazen kapı kitlediğimiz halde kapıyı kitlediğimizi hatırlamıyoruz bile...
    Kapı kitleme işi o derece otomatikleşmiş.
    Bu basitliği aşmak için pencere veya balkona merdiven dayayıp girmek gerekmiyor.

    Önemli olan explorer'i açmak değil açtıktan sonra yapılan şeylerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 12 Ocak 2010; 21:11:03 >




  • bende de kesinlikle uyuşturuyor. aslında uyuşturma demeyelimde tembelleştiriyor. ben internette okuduğum çoğu yazıyı ertesi gün unuturum. ama gazetede kitapta veya ne bileyim bir dergide okuduğum kolay kolay hafızamdan silinmez. bunu ben şuna bağlıyorum galiba bilgisayrda çok takıla takıla artık normalleşen bir hal alıyor. bu nedenle daha çok refleks gibi yani istemsiz birşeymiş gibi biranda olup bitiyor. kısaca bilgisayar sıradanlaşıyor. sıradanlaşıncada albenisi olmuyor ve anında unutulup gidiliyor.
  • Bence hayır.
  • bilgisayar insanın bilgiye zahmetsizce ulaşabilmesini sağlıyor.belki bu ''zahmetsiz''ulaşabilme beyni otomatikleştiriyor olabilir.ancak bilgisayarı açıp aautocad de proje hazırlama,photpshopta çalışma,strateji ve dikkat gerektiren oyunları oynama alıcılarımızın sürekli aktif halde olmasını sağlıyor bence
  • Şu konuda bile beynimiz bir şeyler düşünme derdinde yani beyin çalışıyor. Bu durumda bilgisayarın uyuşturduğunu söylemek pek doğru olmuyor. Ben uyuşturmadığına dair mesaj atmaya çalışırken karşı taraf bunun tersi için uğraşıyor.
  • kullanımına göre değişir...
  • itiraf ediyorum bende bu etkiyi yapıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.