Şimdi Ara

Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.635
Cevap
89
Favori
166.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklı olanın acelesi yoktur

    Sir Charles "Chuck" Lindbergh McGill Jr.


    huzur içinde yat reis

    Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WINTER IS COMING -- 17 Ağustos 2022; 23:7:9 >
  • Finali ilk izleyişimde gelip yorum yapmak istemedim, bugün oturdum 2.kez izledim. Ben tek kelimeyle bayıldım finale.

    Bi kere şunu kabul edelim Vince baba kesinlikle tarzı olan bi adam. Breaking Bad ile özellikle çok benzer yanları var bu dizinin, buna finalde iyice ikna oldum. Breaking Bad'de Walter'ı çok severken bi zaman sonra kendimizi ona kızarken, hatta dönüştüğü kişilikten iğrenirken bulduk. Burda da aynısını yaptı ama Saul Goodman'a değil, Gene Takovic'e. Şu geçişleri seyirciye çaktırmadan yapıp en sonunda karakterin geldiği noktayı bizlere tokat gibi yedirmesi müthiş bi başarı. Gene Takovic karakterinden ben acayip rahatsız oldum mesela, Saul ahlaksız falandı ama kadar gaddar oluşu sinir etti beni.

    Dizinin finaline gelecek olursak

    Bölüm başlar başlamaz zaten pişmanlık ve kefaret ile ilgili temelleri atmaya başladı. Saul bölüm başında önce Mike'ı, bölümün ortasında da aynı soruyla Walter'ı zarflıyor. Mike mesela geldiği noktadan, dönüştüğü insandan rahatsız. Mutlu değil ama yaşadığı hayatı benimsemiş ve karakteri dolayısıyla bundan ödün vermiyor. Walter ise şirketten ayrılmasa hiç bu işlere düşmesi gerekmeyecekti, bu paraları ailesini ve hayatını kaybetmeden kazanacaktı zaten. Finalde de Jim'in en büyük pişmanlığının Saul Goodman olmak olduğunu mahkeme salonunda bize net olarak gösterdiklerini düşünüyorum. Hemen arkasından ceza evi aracında herkesin ismiyle adeta tezahürat yapmasıyla birlikte, en büyük pişmanlığının yakasına nasıl yapıştığını görüyoruz.


    Aslında mevzu finalde Chuck'ın dediğine geliyor. Eğer gittiğin yönden memnun değilsen, yolunu değiştirmenin utanılacak bi yanı yok.

    Beğenmeyenlerin de finali beğenmeme sebebi bu sanırım. Jim seyirciye hiç hissetirmeden döndü o yoldan. Mahkeme sahnesine kadar Gene/Saul izlerken bi anda Jim'e geçişi ne yalan söyleyeyim ben de biraz zayıf buldum. Bunu sezon içerisinde, hadi sezon içini geçtim renksiz Gene Takovic, sahnelerinde biraz hissettirseler bi problem kalmazdı diye düşünüyorum. Bunu tek bölümde yaptılar, iyi de yaptılar aslında ama ne bileyim yine çok sinmedi. Ben kendimce 1 kusur bulabildim finalde. Onun haricinde harika olduğunu düşünüyorum.


    Yazsam uzun uzun yazarım ama daha fazla uzatmak istemiyorum açıkçası. Yukardaki yorumları, twitterdaki veya ekşideki yorumları falan okudum. Herkes kendince yorumlar ve çıkarımlar yapmış. Bi çok insan farklı duygular hissetmiş. Bu sektörün bu kadar ayaklar altına aldığı bi dönemde bunu seyirciye hissettirebilmek bile büyük başarı diye düşünüyorum.

    He bir de
    Kim'in son sahnede o bang bang hareketine karşılık vermemesi yüreğimi dağladı desem abartmam herhalde.


    Öyle ya da böyle 2008 de başlayan Breaking Bad evrenine veda etmiş olduk. Harika bi iş çıkardıkları konusunda hepimiz aynı fikirdeyiz. 2 iyi şaheserle bu evreni noktaladık. Yüzüklerin efendisi evreni film kategorisinde benim için neyse, dizi kategorisinde de Breaking Bad evreni tam olarak odur. Bütün ekibin eline yüreğine sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bitti be bir efsaneyi yıllar süren bir süreçte izleye izleye bitirdik benim için en iyi dizilerden biridir.BB den daha iyidir bana göre.Final sezonu için siyah kısımlar final harici tatmin edici değildi.Son sezonu geri çektiği söylenebilir.Son olarak final beni tatmin etmedi yeterince evet senaristin Saul abimizi Jimmy olarak bitirdi bunu yaparken yedi yıl gibi bir süre cezayı kabul edip kazandığı zaferi gösterdi bilemedim altan bilemedim....Kim ise gayet güzel bitti olması gibi ne bir fazla ne bir eksik.Finaldan sonra bir sigara içtim ve kendime güzeldi be dedim...Oyunculuklar ve karakter gelişimi harika bir dizi.Bob abimiz ödül almassa yıkarım buraları.https://img.donanimhaber.com/upfiles/1778977/51ebad82-58e6-47fd-95f1-374444675cf3.gif


    https://gifyu.com/image/STUC3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 18 Ağustos 2022; 1:51:6 >




  • Büyük yapımlar arasında izlediğim en iyi finaldi. Vince baba göndermenin, alt mesajın, sahne detaylarının arşa çıktığı bir kalite ile evrene veda etti.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Dizinin en iyi yaptığı iş karakter işlemek olunca bölümün başından itibaren 3 devasa karakterin flashbacki ile aslında Saul'un karakter arc'ının bitip son perdede neden Jimmy ile veda edilmesi gerektiğini anlıyorsunuz 6 sezon bir karakterin türlü değişimlerine tanıklık edince 7 yılı kabul edip güle oynaya dışarı çıkacak bir Saul Goodman fikri çok havada kalacaktı benim adıma. Kim'in Jimmy'e ansızın veda etmesi ve bunun bildiğimiz Saul'a dönüşümü sert şekilde tetiklemesinin yine Kim'in sebep olması ile sona ermesi ve dizinin Jimmy ile bitmesini ben aşırı derecede tatmin edici buldum ve uzun süre akılda kalacak bir final olmuş oldu. Eğer içindeki Jimmy tamamen ölmüş ve Kim'i ateş altına atacak kadar deli bir Saul Goodman gösterselerdi yaptıkları herşeyi çöpe atıp son bölümde ansızın bir Saul Goodman'dan Walter White 2 yaratmış olurlardı ki bu bence aşırı derecede ters düşerdi dizinin ana temasına.





  • Başlıktaki bitti yazısı 85 yerimden bıçakladı beni..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflixe gelmesini bekledim bugüne kadar rahatça izleyim diye ama geleceği yok.. Daha fazla dayanamıycam sanırım mecbur netten bulup izliycem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk, Sevdiğin kadın. İnsanlara neler neler yaptırır. Tahmin bile edemezsiniz.



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    7 yılı alıp,(yarısında ne yapıp edip dışarı çıkar) dondurmayı da ekletip paçayı kurtarması çok western bir final olurdu. Saul Goodman bu kadar dandik bir dizi değildi ki...
    Yapımcılar Saul için en güzel sözü Lalo'ya söyletmişti: "Hamamböceği"
    Ancak dediğim gibi kendini bunca ağır pislikten çıkarmak için Kim'i yakmak onun gaddarlığına bile ağır geldi.



    Bence çok güzel bitti. Harika bitti. Ben çok beğendim. Sonuçta efsane seviyesinde bir sürü dizinin finalde batırdığını gördükten sonra neredeyse en iyi finallerden biri diyebilirim. İstikrarını bozmadığı için...





  • Gus ve Saul'un yeni dizisi geliyorMUŞ

    Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti
    Better Call Saul (2015 - 2022) | BittiCulture Crave 🍿twitter
    “Bob Odenkirk and Giancarlo Esposito are each getting their own AMC shows in 2023 'Straight Man' — Bob Odenkirk 'Parish' — Giancarlo Esposito”
    https://twitter.com/CultureCrave/status/1559680226401009664


    Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti
    Better Call Saul (2015 - 2022) | BittiCulture Crave 🍿twitter
    “Here's the teaser”
    https://twitter.com/CultureCrave/status/1559680546707345409
  • valla son iyidi ama kim denen yan çar skyler için ben bu güzel sonu hazmedemiyom arkadaş



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    yok howardı bitirelim.yok kevini bitirelim diye diye jimmyi kendi sosyopatlıgına soktuda soktu.howard ölüncede trip atıp jimmye tekmeyi bastı gitti.jimmynin yanında olsa jimmy bu kadar uçuk hale gelmiyecekti zaten.o suçları 7 sene ye düşürmeyi zaten saul goodman gibi biri yapardı.ama nevale surat kim için herşeyi yaktı adam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 21 Ağustos 2022; 3:4:37 >
  • Yeni dizi bekliyoruz Vince babadan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hızlı bi şekilde finale geldik...


    Son 3 bölümdür Mike ,Salamanca ,Gustavo olmayınca biraz gerilim az hissettim.Bayağı bir eksiklik oldu sanki.Demek ki bunlar çok daha fazla yer tutuyormuş farkına varmamışım.Pinkman 'ı bu sesi ile izlemek çok garip geldi.


    Bu sezon biraz beklentimin altında kalsa bile çok iyiydi tabi.


    Final bölümünde


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    ve WW odada hangi zaman diliminde kaldılar ? Ne ara yolları tekrar kesişti ? Ben süpürgecinin yönlendirmesi ile bir süre saklandılar diye düşündüm ama WW başka yere çıkmıştı ve pek zamanlar kesişmiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Ağustos 2022; 1:45:29 >
  • 7 yıl su gibi akıp geçti. İnanılmaz bir dizi, süper bir final. 2005-2020 yılı arası müthiş diziler izledik. Böyle bir dönem bir daha gelir mi bilmiyorum.

  • Final sezonunu hiç beğenmedim. Özellikle 2 ve 4. sezonlar çok iyiydi. Son iki sezon hiç akmadı. Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti 

  • Breaking Bad'i tekrar izliyorum. Daha doğrusu izliyordum. Dördüncü sezonun başında bıraktım. Bcs izledikten sonra çekilir çile değil sahiden. İlk izlediğimde, hepi topu on dizi anca izlemiş olduğum halde bile sevememiştim Breaking Bad'i. Acaba dedim, yanlış mı hatırlıyorum, negatif ön yargımı kırıp tekrar izleyeyim dedim ama yok abi, inandırıcı olmaktan uzak, sündürdükçe sündürülmüş bir dizi. Korkunç da bir fan kitlesi var, laf söyletmiyorlar diziye. Jesse Pinkman gibi bir keş o evrende ikinci sezonun sonunu göremeyecekken, Gus gibi profesyonel birisi sezonlar boyu katlanıyor o geri zekalıya. Walt desen, bulunmaz Hint kumaşı sanki. Yüz milyonlarca dolarla oyuncak gibi oynayan bir uyuşturucu kaçakçısısın, Walt muadili bir kimyager bulamıyor musun yani de adama kurduğun bütün düzeni darmadağın ettirecek kadar koz veriyorsun?


    Bcs net ustalık eseridir. Sinematografisinden tutun oyunculuklarına kadar ezip geçmiştir.





  • başlıyorum diziye hadi bismillah.

    breaking bad yayınlandığı zamanlar izleyip bitirmiştim ey gidi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de az önce final bölümünü bitirdim. Tek kelimeyle efsaneydi. Duygulanmamak elde değil. Bittiği için bu kadar üzüldüğüm bir dizi uzun zamandır olmamıştı.

  • benim aklım hala kim'in toplu taşımadaki ağlama sahnesinde kaldı.

  • 46 adaylık 0 Emmy oldu. Sezonu böldükleri için seneye de aday olma şansı var. 4-5 adaylık daha çıkarıp 50’de 0 çekecek gariban dizim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix'e ne zaman gelecek son sezon ya indirdim duruyor ama üşeniyorum bilgisayardan izlemeye falan

  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt

    Vallahi olacak iş değil. Oscar ve Emmy ödüllerinin içini acayip boşalttılar. Şu saatten sonra bu ödülleri kimsenin adam yerine koyacağını düşünmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.