Şimdi Ara

BENZİNİN BİTİP YOLDA KALMAK VAROŞLUK GÖSTERGESİ Mİ?(dünkü köprü olayı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İster 50 tl lik alır, ister 5 tl lik alır. Herkesin kisisel tercihi. Para azdir baska bir durum vardır onu anlarım. Sehirler arası yoldasındır. İstedigin istasyonu bulamazsın falan. O ara benzinin bitse onu da anlayabilirim.

    Ancak istanbul gibi bir yerde benzin bitiminden yolda kalmak tek kelimeyle denyoluktur salaklıktır. Adam oraya benzin ısıgı koymus. Isık yandıktan sonra 50 60 km gitme sansı tanımıs. Daha ne istiyorsun. Isık yandıgında basla benzinci aramaya.Her adım da istasyon var zaten. İnsanları rezil kepaze etti bir benzin yüzünden. Yedigi kufurlerin haddi hesabi yok. Basta ben olmak üzere.

    Dibine kadar kullanmaya calısırsan sonucu bu. Hem arabaya pompaya vs de yazık. Pompa ısınır zorlanır derler. Ondan sonra daha fazla masraf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki kredi kartı kampanyasına katılıyorlardır 4*50 ye bonus gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ara bir kaç günde bir benzin aldığım oluyordu,hani yarılanma bile olmadan aldığım olurdu ancak zamanla belli bi sisteme oturtum lakin arabayı yolda bırakacak kadar bekletmek saçmalık,otobüs,metrobüs marmaraylar boşa yapılmıyor ,onlarla da ulaşım yapabilirsin benzin hesabı yapacaksan şayet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl saçma sapan bir konu bu 50 TL'lik yakıt alanlar fakirmi oluyor arabanın kalitesine göremi depoyu dolduruyoruz birde adamla göz göze gelmişmiş adam utanmışmış

    yav heee heeeeeee
  • Dizel aracıma bekar yaşayan ögrenci halimle her çeyrek depoya indiğinde depoyu fullerim. Eninde sonunda alacaz 50 lira 50 lira alınca daha az para ödemiyoruz sonuç olarak. Bence biraz sorumsuzluk yolda benzinin bitip kalmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birinci açıklama olarak her zaman ekonomiye başvurmak varoşluk göstergesi.
  • Şimdi her kesin fkrine büyük saygı duyuyorum,ancak yahu bunun bana mazeretini yapmayın lütfen.İşin var mutlaka karşı geçmen lazım ama araca yakıt alacak paran yok, olabilir insanlık hali iyide o zaman işini halletmek için toplu taşımayla git kardeşim. Çok çok acil işin var aracınla gitmek zorundasın ama yakıt yetmeyeceğini biliyorsun paranda yok,git bakkaldan manavdan 30 lira borç al hallet işini.Böylesine hassas bir dönemde daha bir gün öncesi memleketin başkentinde kıyamet kopmuş senin yaptığın işgüzarlıktan başka bir şey değil.Hadi köprüde kalmadında bir mahalle arasında kaldın diyelim,yahu buda zahmet ızdırap değilmi.Git bidonla yakıt al gel araca doldur vs vs vs.Yola çıkmadan evvel hesabını kitabını yap planla öyle çık.Hadi bunları yapmadın kaldın köprünün üstünde aracın dörtlülerini yakıp neden başka araca atlayıp gidiyorsun,ara 155 polis imdatı anlat durumu,bakın bu enteresan bir durum de, ben bu aracı burda bırakıp gidersem yanlış anlaşılır insanlar farklı algılar bana yardımcı olun de. Bunu yapmış olsa köprü polisi var devriye polisi var vs vs mutlak biri gelir yardım eder sana ne yapman gerektiğini anlatır yol gösterir. Hayatımda bu son 2.5 yıldır kadar parasız kalıp kıt kanaat yaşadığımı hatırlamıyorum,yinede çok şükür ele güne muhtaç değiliz kazandığımızla hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Bir gün bile yakıt yüzünden yolda kalmadım. Bu tamamen sorumsuzluktur,tamamen işgüzerlıktır, Yakıt yüzünden yolda kaldım mazereti olmaz yahu bana anlatmayın. Bu ülkede nereye gidersen git adım başı akaryakıt istasyonu var. Bu eleştirileri benzinim bitti o yüzden kaldım beyanına dayandığı için yaptım,ancak teknik bir arıza durumunda olay değişir.Teknik bir arızadan dolayı köprüde kalsan yinede aracı orda bırakıp gitme lüksün yok,ararsın polisi onlar sana ne yapman gerektğini anlatır yol gösterir.




  • bence millet son kuruşuna kadar arabaya yatırıyor tüm sıkıntı da ordan doğuyor. daha gösterişli olsun daha dolu olsun namım yürüsün diye sınırlar zorlanıyor. kredi taksitleri gelince de sıkışıyor insanlar sürekli ödemelerin tedirginliğiyle geniş geniş fulle diyemiyor hiç kimse. arkadaşın köylü ruhu diyerek anlatmaya çalıştığı bence budur. passat alma da jetta al octavya al, en dolusunu alma da az boşunu al ne olcak yani
  • Haberdeki araç Siena

    Araç Siena olduğuna göre LPG li olma ihtimali %99

    Hele bir de 1.4 ve 1.6 motorsa o motorların ne kadar yaktığını tahmin edemezsiniz

    Bir de LPG şamandırası iyi göstermiyorsa

    Adam kalmıştır yol ortasında.

    Bu varsayımlar eski bir Palio 1.4 EL kullanıcısı tarafından yapılmıştır.
  • Aracı çok yaktı az yaktı, şamandrası bozuk karnı ağrıyordu. kakası geldi prostatı tuttu. bla bla bla...
    Bunların hepsi boş cümleler. o aracın şoförünü hiç bişey haklı çıkarmaz. hatta belki de ilk defa köprüden aracıyla geçiyor ve trafiği hesaplayamamışta olabilir. buda mazaret değil.bir çok aciliyeti olan insanın hatta ambulans ile hastaneye yetişmesi gereken hastaların ölümüne sebebiyetde verebilirdi.
    Aracını terk etme, ara 155 i durumu izah et ne yapman gerektiğini sor. böyle bir davranış biçimi kabul edilebilir değil.bunun adı VAROŞLUK değil.
    TEDBİRSİZLİK UMURSAMAZLIK denir.
  • Bu benzin bitirme olayı varoşluk fakilik değil çok farklı bir kafa yapısı. Eski çalıştığım şirkette dizel lineayı kullanan bir manyak vardı. Görüyorum mazot bitti bitcek, doldursana şunu yolda kalcaz diyorum. Boşver bitsinde bagajda damacanada mazot var koyarız diyor. Harbidende tamamen yolda kalıyoruz, ruh hastası damacanadan depoyu dolduruyordu. Arabada dizel linea olduğu için hava yapıyordu, bir de arabayı vurduruyorduk. Yani bunun bir izahatı yok.
  • Haberi izlerken kendimi zor tuttum tam sopalık hareket.
    Terörün yoğun olarak yaşandığı Ülkemizde , arabanı memleketin gözbebeği konumundaki bir yerde sorumsuzca bırakıp gitmek Vatan hainliğidir.Bu Vatandaş onca bekleyen aracın zaman kaybının hesabını nasıl verecek acaba?

    Ayrıca 50 lira değil 20 liralık benzin bile aldım,alırım. 20'lik benzin aldığım zaman kimse gözümün içine bakmadı,hatta camları silelim mi ,suyuna-yağına bakalım mı diyen pompacılar bile olmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    Dünkü boğiçinde kalan araba olayı yıllardır açmak istediğim bir konuyu gündeme taşıdı.Yav arkadaş istanbulda 400 metrede bir benzin istasyonu var,benim akrabalarım dahil son model passatı olan adamlar benzini bitip yolda kalıyor,adamlar passat,audı almış ucu ucuna benzinle gidiyor.Her gün istanbulda elinde benzin bidonuyla yürüyen adamlar görüyorum,birde passattan inip benzin istasyonunda 50 tllik benzin alan tipler var,geçen gün yürüyüşte böyle bir adama denk geldim adam audiden inip 50 liralık koyarmısın dedi, o sırada benim duyduğumu anlayıp başını bana çevirdi göz göze gelince utançla gözlerini kaçırdı,yemin ediyorum ilk defa başkası adına utanma duygusunu o an yaşadım, kim ne derse desin altımızda trilyonluk araba olsa da köylülük ruhu peşimizi bırakmıyor.

    konuyu güzel bir yerinden yakalamışsınız.
    bu ülkede 26 milyon kredi kartı borçlusu, 15 milyon işsizi olan bir ülke.
    toplam nüfusun %1'i sevetin %56'sına sahip.
    boğaz köprüsündeki adamınki bir dram.
    bahtsız bedevi misali.
    geçen BİM deki kasiyerler konuşuyordu. Adamın son model mercedesi var, BİM den alıyor..
    Tahtravan, ayran..




  • 21 yıldır araç kullanırım şu dünyada (ehliyetli olarak). Hayatımda 4 defa yakıt ışığının yandığını gördüm. Onlarda da sürekli aldığım yerden almak için kontrollü olarak o kadar azalmasına müsaade ettim.

    EDIT: Ama 50 TL'lik doldurma olayına katılmıyorum. Belki bir ölçüm yapacak ya da hep aynı istasyonu kullanıyor ama yolda kalma tehlikesi yaşamamak için bir miktar aldı. Mesela ben hep 150 TL'lik alırım ama geçende dibini görme tehlikesi yaşayacağımı düşünüp başka bir istasyondan 20 TL'lik aldım. Hiç de utanmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 17 Mart 2016; 21:14:23 >
  • gosterge ceyrege geldigi an depoyu fullerim
  • Ciddi cevap vermek gerekirse:
    Benzinciye girip 50 Liralik almak bana hic mantikli gelmiyor. Eksiden beri hep fullerim. Sonucta benzin fiyati (gectigimiz bir seneyi saymazsak) hep artiyor. Yani depoda beklemesi sonra gidip almaktan daha matikli. Ha parasi yok diyenler olacaktir. Zaten kac kisi nakit parayla benzin aliyorki. Genelde kredi karti ile odeniyor. Bugun de alsan bir hafta sonra da alsan ayni zman odemesini yapacaksin.
    Ha istisnalar vardir genel olarak durum bu.

    Benzini bitenler konusu ise benzinciye girmeye usenmek olabilir. Mesela benim hep benzin aldigim yer vardir baska yerden almam ya da acelem vardir dur bu kadarla ise gider gelirim derim. Hic yolda kalmadim ama bir iki kere yaklastim sanirim yolda kalmaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    Dünkü boğiçinde kalan araba olayı yıllardır açmak istediğim bir konuyu gündeme taşıdı.Yav arkadaş istanbulda 400 metrede bir benzin istasyonu var,benim akrabalarım dahil son model passatı olan adamlar benzini bitip yolda kalıyor,adamlar passat,audı almış ucu ucuna benzinle gidiyor.Her gün istanbulda elinde benzin bidonuyla yürüyen adamlar görüyorum,birde passattan inip benzin istasyonunda 50 tllik benzin alan tipler var,geçen gün yürüyüşte böyle bir adama denk geldim adam audiden inip 50 liralık koyarmısın dedi, o sırada benim duyduğumu anlayıp başını bana çevirdi göz göze gelince utançla gözlerini kaçırdı,yemin ediyorum ilk defa başkası adına utanma duygusunu o an yaşadım, kim ne derse desin altımızda trilyonluk araba olsa da köylülük ruhu peşimizi bırakmıyor.

    50 tl benzin almanın fakirlikle köylülükle ne alakası var, bende araba lazım oldukça 50 lira benzin atarım hep, araba da bmw ama 50 lirayı söylerken hiç utanmadım. Fullesem fazladan 150 lira benzinle bir hafta garajda yattığı bile oluyo hesabımı bildiğim için azar azar alıyorum sadece. Fulleyince adam olunuyo da bizim mi haberimiz yok orasını anlayamadım




  • Komik insanlar ülkesi.. Hayir "iyi sürücüyüm depo hep full gezerim" mantiği şahane!! Ben şoförüm altimdaki sifir araci peşin para aldim ilk aracim C sinifi ve 5 aylik maasimla aldim para skintim derdim yok.. Şoför adam aracini bilir sürüşünü bilir extra ağırlık taşiyip tüketimi arttirmaz.. Şehirler arasi yol yapiyorum ve 100tl den fazla yakit hic almadim.. Aracim full depoyu hic görmedi.. Aracim benzinli ve uzun yolda 4,2litre yakiyor.. 50tl ile 200- 250km yapiyorum.. 50tl nin neresi az?? Depo full gezen arkadaslar yazin kislik zincirlerini de cikartmiyolardir bagajdan kesin hatta mangal, mangal icin çıra odun taşiyolarsa sasirmam birde piknik tüpü ohh miss.. Şoför ile sürücü farkli seylerdir bunu bilin.. Dalga gecmeyin insanlarla..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hayatta aracımın deposunu fullemem hatta en alt dilimden yukarı bile çıkarmam. Işık yanıpta en az 50 km yol gitmedende yakıt almam ne olursa olsun. Ben böyleyim risk almayı çok severim bundan zevk alıyorum . Benzincide de 12 tl lik, 22 tl lik hatta 7 tl lik yakıt aldığımda oldu bundanda hiçbir şekilde utanmam. Paramı veriyorum karşılığı kadar olan yakıtı alıyorum bunda utanılacak hiçbirşey yok.

    Asıl ben şu tipleri anlamıyorum. Abi benim depo çeğreyi görünce rahatsız oluyorum hemen gidip dolduruyorum ,rahat edemiyorum bilmem ne . Dikkat edin bu tipler hayatta hiçbir risk alamayan , herşeyin olumsuz tarafını görenlerdir.
    onlar bir yola çıkmak için elli dereden su getirir hatta yola bile çıkamazlar ama ben bin beşyüz km lik yola yarım depoyla aracımı kontrol etmeden gözümü kırpmadan çıkarım şimdiye kadarda hiçbirşey olmadı , olmasından da korkmam. Yolda kalmakta isterim uğraşmak vs. Bunlarıda hayatın bir parçası , yaşamanın anlamı olarak görüyorum. Hayat planlamadığın beklemediğin şekliyle hayattır. Saat gibi çalışan bozulmayan araçlarıda pek sevmem. her an beklemediğin şekilde bozulma riski olan araçları çok severim.

    Bana göre risk alabildiğin kadar yaşıyorsun demektir.




  • Bu arada , bir araç sürücüsünün benzininin bitmesi ,veya aracının arıza yapması , zaten butür durumlar için ayrılmış olan arıza şeridi(halk arasında emniyet şeridi) ne aracını çekme özgürlüğü vardır. Bu son derece normal ve olağan bir durumdur. Dünya üzerinde bu durumla günde binlerce kez karşılaşılmaktadır. Kalkıpta yok niye benzin koymadı yok niye şöyle yapmadı böyle yapmadı deme hakkı hiç kimsede yoktur.
    Ne yani yolda da mı kalamayacağız. Lütfen saçmalamayın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.