Şimdi Ara

BENZİNİN BİTİP YOLDA KALMAK VAROŞLUK GÖSTERGESİ Mİ?(dünkü köprü olayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünkü boğiçinde kalan araba olayı yıllardır açmak istediğim bir konuyu gündeme taşıdı.Yav arkadaş istanbulda 400 metrede bir benzin istasyonu var,benim akrabalarım dahil son model passatı olan adamlar benzini bitip yolda kalıyor,adamlar passat,audı almış ucu ucuna benzinle gidiyor.Her gün istanbulda elinde benzin bidonuyla yürüyen adamlar görüyorum,birde passattan inip benzin istasyonunda 50 tllik benzin alan tipler var,geçen gün yürüyüşte böyle bir adama denk geldim adam audiden inip 50 liralık koyarmısın dedi, o sırada benim duyduğumu anlayıp başını bana çevirdi göz göze gelince utançla gözlerini kaçırdı,yemin ediyorum ilk defa başkası adına utanma duygusunu o an yaşadım, kim ne derse desin altımızda trilyonluk araba olsa da köylülük ruhu peşimizi bırakmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 16 Mart 2016; 9:30:12 >



  • benzini bitip yolda kalan insan bu duyguyu bilir ve ne olursa olsun ışık yandığında benzin alır. varoşlukla alakası yok yaşamadan (başa gelmeden) ders almayan milletiz biz.

    bu arkadaş ilk köprüde milli oldu demek ki.
  • Fakirlik ruhumuza işlemiş, para olsada harcamıyoz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çeyrek depoyu boş olarak kabul edip çeyreği gördüğümde doldururum
  • bagajda herzaman yedek 10 litre mazotla dolaşırım. bikere yakıt bitmişti ve yolda kalmıştım. o gün bagajda kola şişesinde sakladığım 2.5 litrelik mazot sayesinde benzinliğe ucu ucuna girebildim girer girmez yakıtım bitmişti.
    onun dışında 50 liralık mazotta alıyorum hiç utanmadım az değil bikere 16 litre yapar. az olsa bile isterse 100 ml alırım kimseyi ilgilendirmez.
  • Benzin 3.50 TL falan olsa kimse yolda kalmaz.

    Güncel petrol fiyatları ile Benzin çok pahalı maalesef.

    Genelde fakir insanlar Benzinli araç alıyorlar. Çünkü dizeller çok pahalı ve sadece zenginlere hitap ediyor.

    Oysa adaletli bir düzen olsa, dizel araçların ucuz olması ve fakirlere hitap etmesi gerekir.

    Ama bizim ülkemizde böyle şeyler yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gene oldukça çapsız bir konu daha...

    Kullandığım bir araba Subaru Legacy SW. Sıfırı satıldığı dönemde 145.000TL gibi bir fiyatı vardı. Diğer kullandığım araba Audi A3 Cabrio 1.8tfsi DSG S-line. Satıldığı dönemde sıfırı 52.000Euro idi.

    Ben bu arabalara çoğunlukla 50TL'lik benzin alıyorum. Bundan da utanmıyorum arkadaşım. Sebebi basit. Arabaları Annem-Babam-Ben-Abim kullanıyoruz. Benzini koyar, babam uzun yola giderse, benzini koyduğumla kalıyorum. Abim fıldır fıldır geziyor. O da keza... Işık yanana kadar benzin almadıkları için ve genelde ışık bende yandığı için bana patlıyor. Ben de 50TL'lik yakıt alıyorum. Ne var ki bunda? 50TL'lik yakıtla araba en az 120km yol yapıyor. Şehir içinde bu her gün GOP-Armada gidip gelsem, 5-6 gün demek, ki çoğu zaman o yolu da yapmıyorum.

    20TL'lik aldığım bile oluyor. Arabaya biniyorum. Araba menzili 20km okuyor. Oran'a gidip gelmem gerekiyor diyelim ve babam 3 saat sonra şehir dışına çıkacak. Koyuyorum 20TL benzin. İşimi görüyorum.

    Bir de şehir içinde depoyu doldurup neden arabayı ağırlaştırayım ki?

    ---------------------------------

    İnsanları arabalarına koydukları yakıt miktarı ile de mi sınıflandırıyorsunuz artık... Ne kadar saçma. "Yahu THY de iyice bozdu, Ankara-İstanbul uçağına deponun %10 kadar yakıt koyup gidiyorlarmış." demek gibi birşey bu. Aklınızda olsun, uçaklara gidecekleri yer + bir aksilik olursa havada 2 saat kalabilecekleri kadar yakıt koyuyorlar. Çünkü Ankara-İstanbul arası gidip gelen en kısa menzilli uçak deposu doldurulursa 7-8 saat uçabiliyor. Ancak doldururlarsa uçak ağırlaştığı için daha çok yakıyor. Bu durumda THY köylü ruhlu mudur? Bu arada not etmekte fayda var, bütün firmalar bunu yapıyor. Atatürk kitlendi bir kere, bir uçak gövde üstü inip limanı kitledi. O ve sonrasında iniş yapacak olan 40'ın üzerinde uçak bir süre Atatürk'ün üzerinde dolandıktan sonra, çevre limanlara iniş yaptılar. Sonra ne oldu? Uçağın yolcusunu başka limanda indirme gibi bir lüksü yok. O limandan yakıt alıp, havalanıp tekrar Atatürk'e indiler. Eşim de bu uçaklardan birinde idi. Sabiha Gökçen'e inip, yakıt alıp, Atatürk'e indiler.

    Neyse, geyiği bırakalım.

    ---------------------------------

    Çok saçma bir kafa yapısı içindesiniz. Burası kesin. Yolda kalmaya gelince... Yolda kaldım. İki kere yolda kaldım. İkisi de bozuk gösterge yüzünden oldu. Araba yarım depo benzin gösterirken "oh be annem benzin almış ya la!" diye düşünüp, yola çıkıp yolda kaldım iki kere. Ancak bunun aldığım az yakıtla hiçbir alakası yok. O dönem kullanılmakta olan baş belası Opel Frontera'nın bana yaptığı sürprizlerden biri idi.

    Bunun dışında, vakit olmuyor, almayabiliyoruz. A3'de saçma bir olay var, deposunun şekli garip. Arabada az benzin varken sola eğimli park edilirse araç çalışmıyor. Aracı boşa alıp, eğimden faydalanıp aracı burun aşağı veriyorsun. Çalışıyor. Benzinliğe gidiyorsun. Bu da başıma bir kere geldi.

    ---------------------------------

    Subaru'da ise böyle sıkıntılarım yok. Çünkü araç LPG'li. LPG bitse benzin var. Yakıt prestiji fetişiniz de varsa, size güzel bir örnek daha. Sıfırı 145.000TL olan arabaya 1 yaşında iken LPG taktırdım. Çok da memnunum. Takribi 25.000TL ekonomi yaptım. Benzinlikte LPG'ye yanaşanlara da ayrımcılık yapıyor musun bilip bilmeden? Yapıyorsan da fark etmez. Sen gene C sınıfı sıradan bir arabaya biniyorsun, herifçioğlu 4 çeker 2000 motor bir Subaru'ya biniyor. Gene de seninkinden daha ekonomik bir arabası var.

    Bence fetişlerimizi bırakalım. Evet, yakıt bitip yolda da kalmamak lazım. Bunu dibine kadar kullananlar bana göre de lüzumsuzluk ediyorlar. Ancak her olay münferit değerlendirilmeli. Yukarıdaki gibi tümevarım yapılmamalı. Hepimiz birbirimizden çok farklıyız. İsteklerimiz, yaşayış biçimimiz ve içinde bulunduğumuz durumlar farklı. Karşındaki hakkında zerre fikrin yokken tümevarım yapıp adama yaftayı yapıştırırsan adamın umru bile olmaz. Haberi yok çünkü. Sen zararlı çıkarsın. Zararın ne olur? Ömrünü geniş düşünmeyi beceremeyen, sığ biri olarak yaşamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Mart 2016; 9:58:19 >




  • Ah ben yedek depo koydurttum bagajida komple depo yaptirttim arka koltuklarida sokturup oralarida depo yaptirttim depo her azaldiginda gidip fulle diyorum 600-700tl nakit firlatiyorum adamin yuzune cikip gidiyorum.
    Ne alemsiniz. Adamin parasi yoktur belki. Belki aldigi arabanin kredisini oduyordur. Belkide depoda fazla benzin dolastirmak istemiyordur. Yani size ne bu ne millete varosluk damgasi yapistirma derdi. Siz cok mu aydinsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bahsettiğin şey varoşluk değil ama sanıyorum sen varoşsun.Üzülme, varoşluk kötü bir şey değil.Zamanında benim 20 tl'lik benzin aldığım bile var.Babamın arabasını kullanıyordum ve öğrenciydim.Haliyle babam kadar yahut çalışan biri kadar cebimde para olmayabiliyor.

    Ayrıca babam da her seferinde 100 TL'lik mazot alır.Sürekli değişen fiyatlara rağmen de depoyu fullemek eşekliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Köylülük Ruhu' nedir? Ben buraya takıldım. Ben köylüyüm siz şimdi bana hakaret mi ediyosunuz?
    Ben şimdi kamyonetlerimin traktörlerimin deposu hep dolu olur gibi martavallar okumayacağım kime ne, kim takar benim aracımın deposunu?
    Ayrıca yolda kalıp trafiği engellemediğim sürece istersem 5 TL'lik alırım kime ne?
  • Varoşluk değil tedbirsizliktir. Yola çıkıyorsan en az 50-100 km yakıtın olacak. Bi yerde 20 tl lik yakıt alsa idi aracında bu kadar hasar olmayacaktı.
    İnsanlık hali cebinde paran kalmamış olabilir. İleride polisler var. İçinde bulunduğu durumu anlatsaydı hertürlü yardımcı olurlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi kartımın hesabı ayın 11'inde kesiliyor. Ayın 10'u olmuş yol bilgisayarı ekranında bu kadar yakıt ile 10 km gider yazmaya başlamış gidip hiç utanmadan yüzsüzce 20 TL benzin alıyorum. Bu kadarcık benzin ile 2 gün işe gidip geliyorum. Ayın 12'si olunca gidip 100 TL daha benzin alıyorum. Birde kredi kartı kampanyalarından kazandığım 10-20-50 TL neyse artık son harcama süresi bitmeden gidip benzinlikte benzine çeviriyorum. Bu konuda genelleme yapmamak lazım. Herkesin kendine özel durumu var.

    Haberlerdeki amcaya bende kızdım adam gezmeye gidiyorduk benzin bitti dedi. Ulan İstanbul'da gezmeye gidiyorsun 20 TL benzin ile yola mı çıkılır. Daha gideceğin yere bile varamamışsın geri nasıl döneceksin.
  • Az önce LPG bitti sinyal verdi. Allahtan Benzin yarım depo :) LPG nin gözünü seveyim yolda kalma derdi yok
  • ışıgım yandıgı an arabaya utanırım.ozur dilerim hemen benzin istasyonuna girerim.arabayi yolda bırakmakda nedir ya.tembel milletiz vessalam.
  • Şimdi benzinin biteceğini bile bile yakıt almayıp yola çıkıyorsan o varoşluk değil plansızlık dikkatsizlik oluyor, eğer mevzu parasızlık ise toplu taşımayı kullanmalı sonuç olarak depo bitince '' ya giderse '' diye bir şey olmuyor.

    Yalnız saçmaladığın bir konuya değinmek istiyorum :) Bende Passat var ve genelde erişim 100 km yazdığında 50 tl attığım çok olur, babamında 520d var onu aldığım zamanda 50 tl attığım çok oluyor, tabi bunun sebebi babama attığım zaman parasını geri alamıyorum ondan :) Keşke seninle göz göze gelseydik gururla gözlerinin içine bakıp 50 tl yi bayrak gibi sallardım :)

    Arkadaş ne kadar saçma sapan düşünce mantığınız var :) İnsanlık hali o an üstünde az para oluyor, kart yanında olmuyor elindeki nakit neyse onunla alıyorsun...Yada adam bir anda depo doldurmak yerine taksit taksit alıp yoluna bakıyordur. Sonuç olarak öyle yada böyle o yakıtı alıyor.




  • Passat alanlar zengin olduğu için değil, fakir olduğu için passat alıyor. Zengin olsalar o kadar sıradan bir aracı alırlar mı?
  • Mantığını, düşünce yapını seveyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin başına gelebilir. Benzin değil de arıza nedeniyle o araç orada kalabilirdi. Ancak ne yapılması gerektiğini kimse bilmiyor. Benzin bitti diye polisin mi aranması lazım? Tamam adam trafiği felç etti küfür yedi ama insanın aklına hemen gidip benzin almak gelir. Ayrıca şahinine 15 tl lik lpg koyup gezen çok insana rastlamışsınızdır. Hele İstanbul'a yabancı biri bir anda kendini trafikte bulursa benzini alacağı zamanı ayarlayamaması da garip değil.
  • bence gamsız insanlar çok illa ışık yanacak yanmadan alsa sanki ziyan olacakbenzin 2 lira olsada huylu huyundan vazgeçmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir keresinde ben de benzinden yolda kaldim. 1 saat kadar once benzin almam lazim diye dusunurken ne olduysa unutmusum.

    E5 in sol seridinde kalakaldim. Calistirip bir sag seride gectim , yine stop etti. Oyle oyle 3-4 hamlede emniyet seridine kadar cektim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.