Şimdi Ara

Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Ben de KAAN'dan umutluyum ama keşke F414 veya EJ200 gibi bir motor kullanılsaydı. Affedersiniz ama F110 "hayvan" gibi bir motor, hemde F414 ve EJ200'e göre aşırı büyük. Bu da uçağın gereksiz büyük olmasına sebebiyet veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ___M@JesTe___ kullanıcısına yanıt
    zaten istikbal göklerdedir sözü Atatürkün değildir. Atatürke yakıştırılmış bir sözdür.https://www.youtube.com/watch?v=sFeAc8XQcq8

  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Türkiye'nin 2022 yılı gelir vergisi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyenin-2022-yili-gelir-vergisi-rekortmeni-baykar-yonetim-kurulu-baskani-selcuk-bayraktar-oldu/3098830

  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    bi kısmımda Atatürk imzası var hatan var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

    seçim yaklaştıkça çogaliyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygunyunus U kullanıcısına yanıt

    Boşuna laf anlatma kemalistte mantık yoktur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Ben gormedim hic

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    Ben KAAN'ı merak ediyorum. Aralık ayında uçacaktı. Şubata geldik bir şey yok ?



    Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktı


    listeyi tekrar hatırlayalım. 48 tane motoru KAAN için aldık çünkü 2 tane olacak bu motordan. Aralık'ta uçamaz motoru yok ki demiştim ben acaba SU motoru parçaladılar çok önceden de onu mu takacaklar dedim Putin de satarız sorun yok falan deyince ama F16 motoru takılır artık. KAAN zaten F35'in reverse engineered hali ama iki motorlusu. F35'te koca uçağı tek motorla uçurmaya çalışıp sonra soğutamayıp deli gibi de iz bıraktırınca conilerin adeti zaten kocaman şeylere tek motor takmak bakınız canım Predator'ü rezil edişleri. iki SU'nun sadece üzerinden geçerek düşürmesi neden çünkü tek motorla kağıt üzerinde çıkar o irtifaya üflesen yıkılır. AKSUNGUR ve AKINCI bunun iki motorlusu artık kopyalıyoruz deyin reverse engineering deyin ne derseniz deyin bizim tasarımlarımız daha iyi. PD170 biz geliştirdik denen motor da Ukrayna'dan aldığımız motor karşılığında TB2 vermiştik bir miktar. daha sonra mühimmatını vermedik savaşta tarafsız kaldık deyip. aynı şekilde Rusya'nın da bu TB2'ler iyiymiş Rusya'da fabrika kuralım ortak üretelim teklifini de reddettik. Avrupa'da milyonlarca dolar toplandı Ukrayna'ya TB2 için ama bedava verdi Baykar ama mühimmatını devlet veriyor ve vermedi tabi ki yanında. gözlem için falan kullandılar. bu UAV ve uçaklar iyi hoş da iş mühimmatta bitiyor ve block70'te amerikan mühimmat kullanmak zorundaysak ne anladım ben bu işten çünkü o 23 milyar doların çoğu mühimmat içinmiş.


    amerika fiyatı şişirmiş bu resmi mi artık gayri resmi mi üretim lisansını verirken. bu yükseltme kitleri sayesinde biz de bunları artık yerli yapabileceğiz ki zaten şu anki mevcut 245 olduğu tahmin edilen F16'nın hepsi lisans altında bizim üretimimiz. yeni 40 tanede coni mühimmat gerisinde yerli mühimmat ve motor konusu da biter bu şekilde. eurofighter da motoru içindi ama hala istiyorsak o da artık dostlar pazarda görsün diyedir. yani amerika zaten almanya'ya izin verdirmeyen ve amerika'dan 23 milyar dolar alış yapmışsın daha da gidip üzerine eurofighter falan alınmaz. SU zaten alınmaz ve alınsa bile piste çıkmayacaktı o da S400 gibi parçalanacaktı.


    know how denen üretim yapma lisansını ya da bilgisini bazen şirket satın alıp yaparsın, ingiltere'den firma alıp helikopter topu yaptık yerli diye ya da yüklü tutarda bir şey alır parçalarsın. ben inanmıyorum o S400'leri harbi harbi kurduğumuzu onu sadece bilgi edinmek için aldık. S400'den sonra yapmadığımız füze çeşidi kaldı mı? bu 23 milyar dolardan sonra da yine her çeşit şeyi yaparız üstelik amerika gibi ar-ge'ye trilyon dolarlar da harcamadan.


    son olarak bu F35'ler yazılım sorunları yüzünden uçamıyor teslim edilemiyor ya? biz onu bile kopyalamıştık ondan çıkardılar zaten şimdi de yana döne geri istiyorlar yapamadılar çünkü. bizim yaptığımız ya da yazılım konusunda aştığımız ne malum? çünkü biz kızılelma ile F16'yı yan yana yani kol uçuşu önceden programlayarak yani kumanda ile değil yani yazılımsal olarak bir amerikan uçağıyla uçurduk teknofestte. her konuya gelip atıp tutanlar bunun ne demek olduğunu bilmiyorsa nefeslerini boşuna tüketmesinler size göre değil bu işler.





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    F-16 Siparişi verilirken motor konfigürasyonu için ayrı sipariş veriliyor. Yani bu 48 adet motordan 40 adeti F-16 için (uçağın içinde) ve 8 tanesi de yedek.
    Bu siparişte Kaan’a ait bir parça bulunmuyor.
    Kaan prototipi için yanılmıyorsam 2 yıl kadar önce az miktarda motor alındı.

    İlk blok için alınacak F110 motorları için alım çalışmaları sürüyor. Bu alımda bir sorun çıkmayacağı söyleniyor ama abd ye güven mi olur…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 4 Şubat 2024; 12:22:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seckinar kullanıcısına yanıt

    40 tane F16 alıyoruz motorsuz mu veriyorlar? şimdi gidip 40 tane TOGG alsak motorsuz veriyoruz gibi bir şey yani mantıklı gelmedi.


    KAAN'a ait diye almadık zaten HÜR projesi için kullanılacak geliştirme kitlerinden elde edilen bilgiler. e o kadar motoru da arabalara takmayacağız herhalde? zaten parçalamak için 3 5 tane olsa yeter 48 taneye de gerek yok ama sipariş şişirilmiş fiyat artsın diye. bu motorlardan bir miktar onay alınca acilen göndereceklerini ve KAAN'ın birden ne hikmetse uçacağını düşünüyorum ama göreceğiz.


    KAAN için motor alamazsın yeni tip motor istiyorsun 2 tane biri için ve bu tip motor hariç üretiyoruz zaten her yerini yazılım dahil benim demek istediğim o. F110 değil yalnız bu biraz daha takısı var kıllandım ben. bu aynı block30 yapabildiğimiz gibi artık block70 de yapabileceğiz ama biz motorun peşindeydik.


    Aldık işte yok artık çalışma bundan sonra olsa olsa geliştirdik falan derler sonuçta KAAN'a da reverse engineered F35 demediler yani 20 sene 1.6 trilyon dolar bu aletin maliyeti bizde ne gezer o para? daha düne kadar ismi cismi bile yoktu ne ara yaptık KAAN diye? motoru yok diye çıkarmıyorduk ve bence Aralık 2023'te uçuracağız diye şantaj yaptık conilere o prototip için motor alındı dediğin o. bunu ben de dedim SU MU bir yerden çoktan kestik biçtik var elimizde motor diye ama işi uydurdular şimdi resmi yasal vs olarak amerikan motorlu NATO standartlı olacak KAAN.


    Ukrayna'dan aldığımız dizel motor ki Rus malı şimdi Türk malı oldu TB2'yi kaç tane NATO ülkesine sattık. KAAN da SU motorlu olsa bizim elimizden geçmiş ve yine NATO ülkelerine satsak komik olacaktı yani amerika istemeye istemeye yaptı bu satışı ama madem öyle gömelim dedi. yani açıklanmadan önce kim biliyordu sadece 40 uçak değil yanında bu kadar şey alacağımızı?


    bir de araştırarak bakayım F110-GE-129 dediği F15 motoruymuş D'sini bilemedim?


    F110-GE-129D



    Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktıwww.geaerospace.com
    F110 New Engine | GE Aerospace
    https://www.geaerospace.com/propulsion/military/f110




  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Hangi dünyada yaşıyorsunuz merak ediyorum.
    Var tabii yerli motor Kaan harici her türlü araç için motor gelişiyor ve bazıları kullanılıyor bazıları test aşamasında diğerleride prototipte.

    Devlet desteği ise hiç bir şekilde almıyor. Normal şirketlere verilen destekleri bile almıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cebi987 C kullanıcısına yanıt

    Eğitimde sana dediler ki "muhalefet ne diyorsa aynısını onlara söyleyin"

    Eğitiminizi verenlere eğitimlerini verenler ciğerinizi yani iki lafı bir araya getirip cümle kuramayacağınızı iyi biliyor.

  • O da bir şey mi, bugün tam buğday ekmek aldım 27 TL. Eskiden ekmek bozuk parayla alınırdı düşünsene en büyük metal paradan 27 tane vereceksin sana bir tane ekmek verecekler.

  • uygunyunus U kullanıcısına yanıt
    Mesela Türk Hava Kurumu’nda da bu sözün Atatürk’e ait olduğu yazmakta.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • feet nedir yahu?

    ayak mı ölçüyoruz km ye ne oldu?

  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Kara, hava, deniz birimlerinde standartlar farklıdır. Bu standartlar evrenseldir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet var. Faydası var. Şu aşağıdakiler gibi olmak istemiyorsan sana faydası var. Ortadoğu'da Türkiye hariç hemen hemen her yer şu aşağıdaki manzaralar ile birebir aynı. Yalnızca Türkiye bunu yapamayacakları kadar savunma gücüne sahip. Hangi görüşten olursan ol, katiyen taviz vermeyeceğin tek şey savunma sanayiindir. Merak etme savunma sanayimiz %100 dışa bağımlıyken de biz zengin bir ülke değildik. Yani Baykarı, Aselsanı, Roketsanı ve diğerlerini komple kapatıp TSK'nın da kapısınıa kilit vursan dahi sen yine zengin olmayacaksın, bunu bil.




    Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktı
    Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktı
    Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktı
    Bayraktar TB3 yerli motorla 30 bin feet irtifaya çıktı

    Baykar devlet desteği almıyor, ve sizin buna üzülüp neden Baykar ve diğer özel şirketlere destek sağlanmıyor diye soru sormanız lazım. Keşke vergilerimiz hapisteki teröristleri günde 3 öğün beslemeye gideceğine, o köpeklerin hepsi idam edilse de oraya harcanan vergilerle savunma sanayii şirketlerine destek sağlansa. Orduya, savunmaya, üretime giden her kuruş helal olsun.


    @ocz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 6 Şubat 2024; 0:15:23 >




  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

    Bir ülkeyin özgür ve güçlü kılan ordusu değildir. Bunu bi düşünün.

  • Cm tüm dünyada standart iken inç kullanılması da saçmalıktır.

    Km dururken mil kullanilmasi gibi

    Adamlar illa kendi ölçü birimlerini dünyaya zorla kabul ettirmeye çalışıyor

    Başka bir aciklamasi yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.