Şimdi Ara

Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
5.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam cevabınız için.PTFE tüp pozisyonu bu cihazda hassas gibi geldiği için çok sağa sola oynatmak istemedim açıkcası.PTFE tüpler içinde kalan kırılan deneyimler gördüm gruplarda o yüzden ama bir deneyeyim.

    Bir yaşadığım sorunda multide filamentler trashe gideceğine bazen nozzle ile tablaya sürükleniyor.Kendim takip edip almak zorunda kalıyorum.Siz böyle birşey yaşıyormusunuz?Belki de ortamı sıcak olduğu için nozzledan tam kurtılamıyor mu tam emin olamadım.Ya da wiper mı çabuk özelliğini yitiriyor?

  • Gorkem84 G kullanıcısına yanıt

    PTFE tup icerisinde kirilma bende de 3-4 defa oldu, AMS i acip kirilan parcayi cikarmak 5 dakika bile surmuyor ve cok basit bir islem ama bu sorun makine ile ilgili degil filament ile ilgili. Bende marka renk vs toplamda 20 tane kadar filament var ve sadece bir tanesi israrla kirilma yapiyor. Onuda zaten tespit etmek cok kolay, filamenti alip elinizle kirmaya calistiginizda bukulmek yerine cubuklu kraker gibi kiriliyorsa ona yapacak birsey yok makine hangi marka olursa olsun kirilma ihtimali yuksektir.

    Kirilgan filament yuksek nemin gostergelerinden biridir o durumda filamenti kurutursaniz kirilganligi buyuk ihtimalle gecer.


    Ben sirf o israftan dolayi multi color printleri sadece 2-3 kere max filament degistirecek sekilde yapiyorum. Millet her layerda filament degistiren modeller basiyor tabi herkesin kendi tercihi ama israf beni cok rahatsiz ettiginden kolay kolay tahammul edebilecegim bi print sistemi degil o yuzden o sorunla da pek karsilasmadim ama bir iki defa o wipe isleminin tablaya dustugu durumlar oldu pek umursamadim acikcasi cunku herhangi bir soruna sebep olmadi. Wiperin tabiki bir omru var ve degistirilen bir parca. Sanirim onun daha iyi bir dizayni vardi bi yerlerde gormustum minik bir tel firca ile degistiriyorlardi.





  • Evet israf işi çok fazla boyutta ama MMU da olduğu için bende MMU tip(uç) ayar saçmalığındansa AMS unitin israfına katlanıyorsunuz.1 kere bende de kırıldı AMS i açtım çıkardım.Hatta print ortasında oldu devam da ettirebildim.

    Ben de bakayım wiper modeline.Teşekkürler
  • Vanguard 3D printsyoutube
    Time lapse Print time 35min File: https://www.printables.com/model/338542-x1-p1p-ptfe-tube-guide-to-fix-loading-issues-best-/comments/783060
    https://www.youtube.com/watch?v=3-PxizqgHng
  • Selamlar, Bambulab A1 Combo hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Fiyatına göre (bambu özelinde) oldukça iyi özelliklere sahip görünüyor..

  • Core XY yazicinin tecrubesini bir kere alinca geriye bakmak istemiyor insan onu diyebilirim. Ama genel olarak tepkiler guzel gordugum kadariyla hizli ve kalitesini koruyan guzel bir urun yapmislar. Devamli guncelleme gelen cok hizli ilerleyen slicera devamli ozellikler ekliyorlar cok aktif bir arastirma gelistirma var bunu son kullanici olarak hissediyor insan.

    Bambu marka printer aldiktan sonra hata mi ettim sorunun pek gelecegini sanmiyorumda bu noktada fiyat onemli artik.


    Oncelikle ne tur filamentler kullanilacak tartmak lazim, sadece PLA PETG basarim diyosan P1P bence cok guzel bir secim olur hatta biraz modifikasyon ile ASA falanda rahat basilir. Butce biraz daha el verirse P1S tabi bunlara hazir halde geliyor.


    Fiyatina tam olarak bakmadim ama A1 i bu printerlar iler karsi kasiya koyup eksisini artisini dusunup secim yapilabilir.

  • Makine hala çalışıyor mu merak ediyorum.


    Bende X1C'ye geçmeyi düşünüyorum.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    hemen hemen hergun calisiyor, yaptigim tum yorumlar gecerlidir degisen birsey yok cok sukur

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Yani Creality gibi her hangi bir bozulma hiç olmadı mı?

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Benim acemiligim creality ender 3 ileydi 2 sene surdu. 3d print isini az daha birakiyordum o makine yuzunden, bir makine hergun mu sorun cikarir arkadas!


    Neyse sonra orjinal prusa mini aldim. en sonda bu makineyi aldim. Malesef bu sure zarfinda creality sahibi olan kisi karsilastiracak bir makinesi olmadigi icin elindeki makinenin cok daha iyisi nasil olabilir onuda bilemiyor. Prusayi aldigimda tas devrinden birden milenyum a ziplamis kadar cok ciddi bir rahatlama ve aydinlanma geldi. Bu is bu kadar kolaymis ya dedirtti resmen.


    Prusa dan bambulab a gecince oyle birsey tam olarak olmadi ama yinede belirgin bir fark var tabiki. Hiz farki cok fazla, prusadaki yari otomatik seyler bambulabta tam otomatik. Slicerdan print tusuna basinca ciddi anlamda hic birsey kontrol etmeye yada ayarlamaya gerek kalmiyor. Prusa da ufak tefek bazi seylere ince ayar gerekebiliyordu nadirende olsa.


    Sorunsuzluk olarak karsilastiracak olursam. Creality den sonraki makineler muazzam bir sircama yapiyor.

    O acidan prusa ve bambulab kafa kafaya gidiyor gibi. Her iki makinede de insani sinir edecek, kafasini kasitacak acaba sorun nerde yada yedek parca gerektirecek bir sorun olmadi.

    En onemlisi print kalitesi iki makinede de ilk gun alindigi zamanlardaki gibi bozulmadan devam ediyor. Yani makine ilk gun neyse 1 sene sonra da ayni.


    Bambulab taki en ciddi sorunum nozzle tikanmasi oldu, oda benim hatam sayilir. Carbonfiber parcacikli filamentlerde genelde 0.6mm nozzle oneriliyor, 0.4leri tikayabiliyor. Bende de aynen o oldu.


    Prusa update leri nadiren yapiyor, bambulab cep telefonu gibi update cikarip duruyor cok aktif bir gelistirme sureci var, sliceri guncelliyor makine versiyonunu devamli guncelliyor. Yani elinizdeki makine ile ilgilenildigi hissiyatini bambulab cok iyi veriyor o acidan.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Creality ender 3 bende de var. Yayları taktıktan sonra düzeliyor işler ama en büyük kabusu Anet A6 ile başlayarak yaşamıştım.


    Bakalım x1c gümrükteymiş. Bakalım artık printe bastıktan sonra kameraya bakmadan bebek bakıcılığı yapmadan print yapabilecek miyiz görecez.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Printer benimle ayni odada degil evin diger ucunda. telefona "hey google turn on printer" diyorum, akilli priz sayesinde printeri ses komutuyla once aciyorum. ardindan slicerdan print tusuna basiyorum. Sonra bi ara printi almaya gidiyorum, olay bu.

    Yalanim olmasin eski aliskanlik bazen kameradan bakiyorum oda eger aklima gelirse.


    Sunu ekleyeyim tabi teknik filamentlerde bu rahatlik henuz yok, cunku problem cikabilme ihtimali tikanmadan dolayi vs olabilir. Mesela nylon filament yatak konusunda cok secicidir. Oyle teknik filamentlerde surekli gozlem gerekir bence ama PLA, PETG, ABS falan bunlar cocuk oyuncagi bambulab icin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 13 Mart 2024; 20:13:10 >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Merhabalar cihazı 1 aydır kullanıyorum.Tekrar teşekkür ederim size güzel bilgiler vermiştiniz satın alım öncesi.

    Şu rahatlığa kavuşmak herşeye değermiş.Gerçekten eskiden çok zahmetliydi her detayı şuan baskıyı başlatıp arkama bakmadan odadan çıkıyorum bazen yazıcının bulunduğu odaya dahi gitmiyorum,dediğiniz gibi eski alışkanlıklar baskı öncesi manual tabla seviyeleme yarım saatte bir kontrol bir sorun var mı katman kalitesi nasıl vs vs.

    Oturduğum yerden baskıyı kontrol ediyorum ki daha herhangi bir sorun yaşamadım yakında kamera kontrolünüde bırakacağım görünen o :)

    3D yazıcının genel sorunlarıyla uğraşmak istemeyen yada yıllardır bunlardan bıkanlar için x1 modelinde ki her detay mükemmel olmuş.

  • cahit.as kullanıcısına yanıt

    Vallahi oyle ama bunu deneyimlemeyenlere anlatmak biraz guc oluyor. Tas devrindeki adama sen arabanin varligini anlatmaya calis anlayamaz onun gibi birsey :D

  • Makinayı 15 gündür kullanıyorum. ABS'de çok sağlam performans veriyor, PETG'de her başlangıçta bed level şart yoksa yapışma problemli oluyor.


    PLA'da ise bu Metatech'in PLA'sını kullanıyorum ama bazen iyi çıkıyor, bazen ise delikli bir infill oluyor. Benim eski dandik PLA'yı basıyorum onda da sağlam nem var gibi görünüyor.


    Ama Bambu'nun kendi PLA'sı inanılmaz iyi. 250 Gr olması ve Türkiye'de pahalı olması kötü ama. Tabi bunlar dışında makina cidden iyi. Her şey otomatik, bildiğin Dünyalık işlerle uğraşmak yerine artık sadece diğer işime bakabiliyorum. Makinanın başına bir tek yazılan modeli almak için geliyorum.


    Tabi uzun vadede nasıl bir performans verir, bu bir soru işareti. Uzun vadede dayanıklılık, parça durumu vs. göreceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 26 Mart 2024; 17:1:30 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    hayirlisi olsun, makinenin filament kurutma ozelligide var bir kac kere kullanmistim, sonrasinda ayri kurutucu aldim. printte delik oluyorsa o anda nemden dolayi filamentin micro patlamalar yapmasindan olur genelde, filamenti kurutursan duzelir.


    yapisma problemine en iyi cozum, tertemiz 0 yada sadece bu is icin kullanacagin bir bulasik sungeri ve bulasik deterjani. alkol, aseton vs surmene gerek yok. musluktan gelen en sicak su altinda guzelce bulasik deterjaniyla kopuklu yika durula yapisma problemi falan kalmaz.

    Yataga parmaklarini surmedigin surece bu islemi 1-2 ayda bir yapsan yetiyor ben yatagi sadece kenarlarindan tutuyorum asla ortalara dokunmuyorum o sekilde yatagi yikamadan 2-3 ay gidiyor.


    yapisma problemini ben sadece nylon filamentte yasadim ama oda gercekten zor bir malzeme, garolite denen bir malzemeye tutunuyor sadece. hatta ayri garolite malzemeden yapilan yataklar var bu is icin. fakat pva ruj tipi yapistiriciyi textured yataga surup nylon baski alinca inanilmaz bir yapisma performansi aldim, sokmesi eger yatak esnek olmasa imkansiz olurdu okadar iyi.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Sorunu çözdüm gibi görünüyor.


    Makina aşırı hızlı basmaya çalışıyor, ilk katman hızını aşırı yavaş yapınca sorun çözüldü. 20 mm/s yaptım.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.