Şimdi Ara

Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
5.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam umarım hayırlı olur, ekstra yatakların şuan maalesef satışı yok ve yurt dışından da alamıyorum en azından sarf malzemelerini gönderselerdi keşke...


    Bu ürün kutudan çıkıyor mu hocam yeterli olmaz mı?

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    totalde 3 farkli yatak tipi satiyor bambu lab. 1- cool plate (x1c ile beraber gelen) 2-high temp plate 3- textured plate

    2 ve 3 ustune yapistirici vs surmen gerekmeyen uzun omurlu olan yataklar. tek yaptigin bulasik deterjani ile temiz bir sunger yardimiyla sicak su altinda arada bir yikamak.

    cool plate ise devamli ruj gibi yapistiricidan vs surmen gereken yatak tipi ustu les gibi oluyor benim videoda gorebilirsin.

    ben sadece videoda kullandim o yatagi ardindan kaldirdim rafa daha hic ellemedim.

  • Hocam peki ürünü kullanırken dikkat etmem gereken şeyler hakkında tavsiyeleriniz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    aklima ilk gelen yatak tam yerine oturmus mu diye kontrol geldi. arka koselerde plastik sinirlayici yukseltiler var yatak onlarla ayni seviyede kalmali. bir keresinde onun uzerine gecmis, nozzle fena surttu dedim ne oluyor bu ses cok garip vs sonrada farkettim. yatagi yanlis yerlestirmek gayet kolay o yuzden oraya dikkat edersen gerisi zaten hersey otomatik.

    oneri sekilde sunu soyleyebilirim, ams te filament tanimala ozelligini kapatirsan takma cikarma sirasinda ams cok daha hizli bitiriyor isini. bambulab filamentlerinde tag var otomatik okuyor ama baska firmalarda yok o yuzden gereksiz bir ozellik onu kapatsan iyi olur.

    ilk katman kontrolu de kapatabilirsin oda pek bir ise yaramiyor zaten ilk katmani herzaman duzgun atiyor.

    printerda arka arkaya print aldiginda bed leveling i her seferinde acmana gerek yok. ilk printte acarsin sonrakilerde acmana gerek yok cunku zaman aliyor oda. ayni sekilde flow calibration da oyle. makineyi kapatmadigin surece bu ayarlar zaten kayitli kaliyor. bed leveling hatta makineyi kapatsanda kaydediliyor galiba ama denemedim.





  • Hocam yazıcım geldi kullanmaya başladım. Aslında 8 mayısta gelmişti ancak boya hataları vardı GENİX teknoloji ile konuştum sağ olsunlar hemen değişim sağladılar. Çift taraflı PEI plaka şart olduğunu söyleyebilirim, bunun dışında LCD ekran için bir koruyucu kırılmaz cam kestirmek istiyorum ölçülerini net bir şekilde bulabilirsem buraya da atarım.

  • bambu lab için filament satan yer var mı türkiyede...PA filament istiyorum. birde RFid li makaralar tekrar yazmanın yolu var mı?

  • volcano2K kullanıcısına yanıt

    İçerisinde RFid olmasada yeniden kullanılabilir makaralar için 3mf dosyaları mevcut. Bende porima3d.com üzerinden oldukça uygun bir fiyata filament aldım ancak AMS ünitesine sığmıyor makara kalınlıkları fazla çap uygun bende ya başka bir markadan filament alacağım yada bütün filamentleri başka bir makaraya aktaracağım.

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Ben Metatechtr’den onsiparis ile aldim. Duzenli sevkiyatlari var. Ozel filamentlerden getireceklerini soylediler. Isterseniz PA-CF icin de konusabilirsiniz.

  • bu cihazı nerden almak gerekir. distribitörü hangi firma acaba ?

  • Bugune kadar olan deneyiminize istinaden soruyorum. Fiyatını hakeden bir yazıcı mı acaba? Yaşadığınız sorunlar oldu mu? Ve bu fiyat bandında alternatiflerle karsılastırsanız daha iyi diyebileceğiniz yazıcı var mı?


    Cevaplarsanız cok sevinirim.

  • Cevabi buraya da yapistirayim,



    Fiyat konusu goreceli bir mesele ne icin aldiginiza bagli olabilir butceye yada bosta harcayabileceginiz paraya gore degisiklik gosterebilir. Is icin alirim derseniz hic dusunmeden alin derim, sirkulasyona gore 1-2 ay icerisinde kendini rahatlikla amorti eder.

    Bir kac sorun yasadim, filament AMS in icinde kirildi. Ams yi sokup sorunu cozmem, internetteki blambulab in sorun cozme videolari sayesinde 15 dakikayi gecmedi. Makinenin de bir sucu yoktu aslinda, cok eski(2 senelik PLA) filament takmistim ve bayagi kirilgandi. Yinede hatayi duzelttikten sonra basima devam etti. Sanirim basima gelen tek hata bu oldu onun haricinde ufak tefek bisey olduysa da hatirlamiyorum.

    Videolarda gorulen prusa mini de aslinda cok iyi bir printer yada mk3s olabilir ama bir kere bambulab hizlarini gordukten sonra digerlerine yanasmak zor olabilir.

    Bugun olsa herhalde yine bambu lab alirdim ama belkide P1P modelini AMS ile dusunebilirdim. AMS olmasa bambulab i belki hic dusunmeyebilirdim. Fazlaca filament degistirdigim icin benim icin hayat kurtarici bir seviyede diyebilirim. Isimi 1000 kat kolaylastiriyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 26 Haziran 2023; 23:45:25 >




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Özetlemek gerekirse kalibrasyon vs cok aram yok. İlk ve tek yazıcım ender 3v2. Bunun ustune sprite extruder, dual z motor, crtouch, tabla yayı yerine slikon, mriscoc yazılımı upgradelerini yaptım. Bir kaç gun iyi baskı alıyorsan 1 ay alamadım. Tabla sorunları, makarna vs vs. Yıldım artık. He iş yapacak mıyım, hayır. Ama bu hobinin beni sinirlendirmesini de artık istemiyorum. Uzun zamandır radarımda ancak turk içerik ureticiler cihaza ulasamadıgı icin de inceleyemiyolar haliyle. Polonyada yasıyorum ben de. Parayı öyle ya da boyle cıkarırım

    İstiyorum ki kalibrasyonla ben ugrasmayayım. Evimiz 1+1. Hanım ender 3v2 den rahatsız salonda 😀 çirkin bir görüntüymüş. Ben zaten delirdim alete 3 aydır dokunmuyorum neredeyse. P1P içinse almısken daha iyisini almayı dusunuyorum. Zaten 700+ yazıcı 350 civarı ams 1100 euro civarı da o tutacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anlattiklarinizdan az cok anliyorum neler cektiginizi bende vakti zamaninda ender sahibiydim, makine sac bas yolduruyordu kac kere camdan asagi atacak seviyeye geldim.


    Kisaca soyle anlatayim, ayar falan yok!


    Bukadar yani daha kisa anlatamam sanirim. Tum ayarlar slicerda o zaten tum yazicilarda mevcut. Print tusuna basiyosunuz ve baski cikiyor bu kadar basit. Ayarsa ayar herturlu ayari normalde yapabilirim sagolsun ender bana herseyi mecburen ogretti.

    Prusa makinelerde de ayar var mesela ama daha duzenli ve yapilabilir ayarlar ve sonuc veriyor kolayda bozulmuyor kafa karistiran seyler degil acaba sorun nerde demiyorsunuz. Ama yinede tabi mesela nozzle yuksekligi ayari var. Her ne kadar yatak ayari otomatik olsada nozle un yataga olan uzakligi tum makinelerde manueldir. Bambu lab i kullana kullana ben bunu unutmusum. Gecen prusayi actim bi yabanci geldi ayarlara bakiyorum nerde falan yani bi kafam karisti 3-5 saniye cunku bu bahs ettigim ayar yine bambulab te otomatik manuel ayarlamak istiyorum desen bile onu ayarlayacak yer yok :) Otomatik vites araba gibi diyebiliriz, gaza basiyorsun gidiyor okadar.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Bambu lab a kısaca bu işin apple ı diyorsunuz ben bunu anladım ve almak istiyorum. En ucuz krediyi bulup direkt vereyim siparişi. 1700 euro ams dahil. Sanırım makul. Blackfriday veya öğrenci indirimi hk bilgi istedim ama cevap vermedi bambu lab sitesi. Belki dönerler.


    Videonuzda bahsettiğiniz pritle beraber kötü bir hale gelen tablayı kullanmayı dusunmuyorum. Tekrar kargo odememek adına yanında ne sipariş edebilirim

  • evet o cold plate dedikleri yatak cok kotu onusadece videoda kullandim bir daha hic elimi surmedim.

    ekstra olarak su ikisini aldim bence bunlar gerekli. biri puruzsuz, oteki de texture yuzey elde etmek icin. %90 oraninda textured kullaniyorum normalde ama herkesin ihtiyaclari farkli olabilir. sonuc olarak bu ikisi yapistirici, sac spreyi gibi sacmaliklara gerek duymuyor. Tek dikkat edilmesi gereken nokta PLA dahi kullanilsa tam olarak 60 derece yatak isisi gerektiriyor ve yandaki fani kapatmak gerek.








  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler,

    Hocam son olarak sorayım fanı pla da bile mi kaptıyoruz? İkincisi cihazın elektrik tuketimini test ettiniz mi? Kapalı kasa oldugu için enderden daha iyi olacagını düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bahs ettigim fan yandan firtina gibi esen fan, yukardaki normal part cooling fani ellemiyoruz. Benim dikkatimi ceken sey, o fan acik oldugunda tum printler o fanin ufledigi tarafta tabladan kalkma yapiyor. Fani kapattigim gunden beri bir kere dahi o problemi yasamadim. Onu bambulab in slicerinda ayarladim ki yanlislikla acik unutmayayim diye.

    PLA ile basim alirken ust kapagi acmak gerekiyor, kapiyi da acsan iyi olur. AMS yalniz makinenin ustunde olursa nasil olur bilmiyorum yinede belki kapagi cikarabilirsin test etmek lazim. Bende AMS makinenin hemen saginda duruyor.

  • gumush G kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Siteden memnun kaldınız mı üründe veya teslimatta sorun yaşadınız mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar filament olarak hangi markayı kullanıyorsunuz. Bir çok markanın filament makarası amsye uyumlu değilmiş galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiziksel olarak uyum saglamayabilir, cok genisse mesela makara oraya tam oturmayabilir o yuzden bir markadan bir cok renk almadan once birtane alip guzel oturuyor mu diye bakmak lazim. yoksa materyal yada markaya ozel bir ayrim yapmiyor makine.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.