Şimdi Ara

Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında daha fazla kişi fiyatlar konusundaki şikayetlerini iletse Bambu soruna çözüm getirebilir. Bu konuda sizlerin yardımını bekliyorum sevgili donanımhaber kullanıcıları lütfen support@service.bambulab.com adresine mail atarak yardımcı olun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 1 Mayıs 2023; 16:4:43 >
  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    X1C olmus bi makine yani uzerine bisey katmaya gerek yok, tek sikayetimde yok suana kadar ve neredeyse hergun calisiyor.

    PETG, PLA falan agirlikli olacaksa bence P1P is gorur ama hangi makineyi secerseniz secin AMS alin muhakkak. Yani okadarki eger AMS olmasa bu makineyi almazdim herhalde. Bu kadar iyi calisan bir filament degistirme sistemi piyasada bence yok. Okadar kolay ve zahmetsiz ki anlatmaya kelimelerim yetmez :)

    Kamerayi ben nadiren kullaniyorum arada print iyi gidiyormu diye APP i acip bakiyorum okadar. P1P icin sanirim yan panel vs ayarlanabiliyor ama sonuc olarak aralarindaki fiyat farki onemli. Simdi bu TR deki fiyat farkini hesaba katmazsak P1P cok uygun bi makine X1C ye gore ama dedigim gibi AMS siz almayin hatta once AMS i alin sora printeri okadar yani.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam çok teşekkür ederim sanırım fiyatlardan ötürü tercihimi P1p'den yana kullanacağım uzun bir süredir 3D yazıcı almak istesem de bu seneye nasip oldu ilk yazıcım olacak. AMS ile budle yapsalardı keşke P1p'yide çok iyi olurdu artık satıcı ile pazarlık yapıp alırım :)

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Hocam ürünü Türkiye'ye soktunuz mu? Sokarken ekstra vergi vb çıkıyor mu otobüs ile dediğiniz gibi sokunca denetime vb. Yakalanır mı?

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Sinirdan bir cok defa gectim araba tiklim tiklim esya dolu elektronik falanda vardi ama yolcu beraberi denen bir kanun var o yuzden arabada otobuste olan esyalara cok karismiyolar. Genelde icki sigara ariyorlar onlarda cunku sinirlama var.

    Otobus olayi soyle, soforle ben bir cok defa mal gonderdim aldim vs adamla anlasiyorsun su kisiye gidecek otogardan alinacak diye iste soruyor ne bu falan diyecek sende iste elektronik alet falan diyeceksin oda uzayli gibi bakacak sana oyle durumlar olabiliyor sonra tamam diyecek iste bi ucret ister gecirir.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    anladım hocam çok teşekkür ederim, gerçekten vergisi ayrı satıcısı ayrı dert yanlış ülkede doğmuşuz ne araba ne elektronik hiçbir şey alınmıyor ülkede. Sizce bu ürünler kendilerini ne kadar sürede amorti eder ayrıca PEI kaplamalı yüzeyde lidar çalışmıyor diyorlar doğru mu?

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Aynen valla insallah hersey eskisine doner en yakin zamanda.

    Amorti edebilirde etmeyebilirde ne icin kullanacagina bagli :) is icin biseyler yaparim satarim dersen kisa zaman 3-4 ayda amorti edebilir belki daha bile kisa bir zamanda.

    Ben genelde textured kullaniyorum, smooth olani nadiren kullaniyorum. Ikisinde de flow calibration calisiyor. Bunu yaparken lidar kullaniyor. Lidar sadece ilk layer kontrolunde textured sheet ile calismiyor ama ben o ozelligi kapattim cunku daha henuz ilk layer i kotu attigini gormedim orda bosuna zaman harciyor cunku print uzerinden yavas yavas tarayarak geciyor. Ise yaramasi icin arada sirada hata yapmasi lazim.

    Daha hatali bir tane print yok bende kapattim yani gerek yok :)

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ederim cevaplarınız için ben kişisel kullanım için alacağım ihtiyaçlarımı karşılasın diye ancak mümkün olduğunca satış yaparak baskı maliyetlerimi hem düşürmek hem kendimi geliştirmek hemde elimdeki filamenti her daim yeni tutmak istiyorum. Sadece Türkiye'den almam durumunda X1 carbon combo için 50 bin TL, X1 carbon için 41 bin TL ve p1p için 23 bin + AMS için ise 12 bin TL para vermem gerekiyor. En azından bir p1p alacağım buna kesin karar verdim sadece daha fazlasına gerçekten ihtiyacım var mı ve bu parayı hak eder mi diye düşünüyorum.

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Anladim, bence P1P + AMS super olur. Bugun bende printer alacak olsam sanirim bu ikiliyi secerdim.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Evet öyle ancak aradaki 15 bin TL farka x1cc'ye geçmeli miyim diye düşünüyorum çevresini kapatmak ekstra 1bin TL ekler en az, axuilery fan ekstra 1bin TL ekliyor toplam en asgarî şartlarda 37k'ya ulaşıyor. Ekstra tutar ile alınacak teknolojiler konusunda kararsız kalıyorum.

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Ben auxilary fan i komple kapatiyorum. En azindan PLA icin. Yataklarin normalde hicbirinde herhangi birsey surmeden yapisma problemi falan yok ama aux fani actigimda PLA printlerin kenarlari kivrilamaya basliyor. Kapattigimda sorun ortadan kalkiyor. Ust kapagi birde on kapiyi aciyorum PLA basarken hicbir sorun olmuyor. Oyuzden AMS videolardaki gibi printerin tepesinde degilde yaninda duruyor. Bereket onu istedigin yere koyabilecek sekilde yapmislar.

    Bence 15k artik turkiye sartlarinda cok buyuk bir para degil herkesin mantigi farkli calisir. Ben hep almisken iyisini al mantigiyla yetistirildim o yuzden fazla para verip en iyisini almaya calisirim her alanda. Sadece PLA basiyorum P1P isimi gorurdu ama onu alsam X1C hep aklimda olacakti onuda cok iyi biliyorum sirf o yuzden X1C aldim :D Bu benim bakis acim, sende kendine gore bir tartip kararini verirsin.

    Ama soyle diyim eger ABS, ASA gibi materyalleri basacaksan hic P1P ile ugrasma onu kapatmak vs yani X1C gibi guzel olmaz sanirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 5 Mayıs 2023; 18:16:34 >




  • Birde baslarda yine kalkma problemi ufak ufak oluyordu, profillerde yatagi 55 dereceye ayarlamislar standart. Onu 60 a cektigim gunden beri tek bir sorun olmadi. Bu cold bede yapistirici surme isi berbat bisey. X1C malesef o yatakla geliyor onu alirsan ekstra yatak almani siddetle oneririm. P1P ise textured bed ile geliyor o iyi mesela

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Auxilary fan pla için iyi olur diye düşünmüştüm p1p'ye eklemeye gerek var mı?

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Bed tercihiniz neyden yana peki PLA ABS fark etmeksizin PEI textured bed daha mı iyi sizce?

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    PLA icinse asla aux fan alma benim sahsi tecrubelerime gore zarar veriyor.

    Yatak tercihi tamemen alt katmanin nasil gorunmesini istedigine bagli. Yapisma olayi ikisinde de ayni gibi, ikiside sorunsuz.

    High temperature ve textured icin konusuyorum. cold plate bence cop.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Cold plate gördüğüm kadarıyla sevilmiyor peki auxiliary fan diğer baskılarda gerekli mi? Çevresinin kapalı olmaması ABS performansını nasıl etkiler acaba? Doğrusu çoğunlukla pla basacağım ancak belki güçlü yapısı ve dayanımından ötürü pet cf basmam gerekir mi diye düşünüyorum, özellikle RC model uçak parçaları basma düşüncem var.

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    CF karisimli filamentler icin, extruderi ve nozzle u degistirmen gerekebilir. Carbon ve diger modeller arasindaki onemli farklardan biri extruder gear i ve nozzle u hardened steel sekilde geliyor diger tum modellerde steel yada stainless steel. CF gibi materyaller o alasimlari zamanla kemirir. yani dedigim gibi o parcalari degistirirsen bi nevi x1 carbon gibi birsey olur P1P

    ABS etrafi kapali isitilmis bir alan ister ben 1-2 sene sirf abs bastim cok can sikici bir materyal hemde basim sirasinda zehirli partikuller saciyor, olabildigince uzak dur derim. Eger yukseklik olarak alcak bir model ise atiyorum 1cm kadar yuksekse printer kapali alanda olmasa da olur.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Hardness yükseltmeler Türkiye'den alırsak 2-3 bin TL harcamak lazım ABS zehirli gazları için x1c daha avantajlı.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Genix teknolojinin satış noktalarından urhanshoptan 49 Bin TL'ye X1C Combo 3 taksit vade farksız siparişi verdim +6 taksit bankadan da ekstra taksit yaptım %1.36 faizden aylık 4289 TL'den toplam 51.475,90 ödeyeceğim. Bunu seçmemdeki en temel neden bir çok aksesuarın şuan için Türkiye'ye gelmemiş olması ve almak konusunun biraz sıkıntılı olacak olması, doların seçimden sonra artacak olacağını düşünmem ve ön sipariş fiyatının üzerine 100-150 dolar kadar daha zam geleceğinin söylenmesi etkili oldu. 6-7 Ay sonra muhtemelen yeni fiyatına kıyasla şuan aldığım fiyatın oldukça düşük kalacağını düşüyorum bununla birlikte her şeyi bitmiş tamircilik gerektirmeyen bir ürüne sahip olmak benim için daha iyi olacaktır.


    Umarım doğru karar vermişimdir, şimdi aklıma takılan bir konu var oda şu bu makine ile nasıl para kazanabilirim?


    Bu süreçte verdiğiniz bütün cevaplar içinde size tekrardan teşekkür ederim hocam @orhanyor





  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    hayirli olsun simdiden, X1C ile muhakkak o ekstra yataklardan en azindan birini almani tavisye ederim cunku daha once bir cok kere soyledigim gibi cold bed bayagi kotu.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.