Şimdi Ara

Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
5.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnternette bir video var bambulab in aldığı patent isimlerine bakıyorlar P1S, X1E, X1S gibi isimler alınmış. Yakın zamanda yeni modeller çıkabileceğini söylüyorlar. Sizce yeni bir model yolda olabilirmi? İnternette bir çok kişi bambulab in yeni bir printer çıkarmasına ihtiyaç duymadığı için çıkarmayacaklarını ve patent ismi alınmasının yeni bir modelin yolda olduğuyla ilgisi olmadığını savunuyor. Sizin düşünceniz ne bu konuda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock_1 -- 5 Temmuz 2023; 16:48:46 >
  • PA-CF Filament hakkinda birseyler eklemeden once bir daha belirteyim, bu printer 3d yazici tecrubelerime gore benim icin bir donum noktasi oldu arkadaslar. Hala sifir hata ve sorun ile aldigin gunden beri hergun neredeyse calisiyor.


    Gerci sunu belirteyim ki bende makineyi degisik filamentlerde pek zorlamadim hep PLA basimi aliyordum.


    Dun ilk defa PA-CF filamenti denedim(printer ile gelen 250g). Bilenleriniz vardir belki carbonfiber nylon filament besin zincirinin en tepesindeki filament diyebiliriz.

    Iyi bir printer olmadan basim alamayacaginiz gibi ugrasmasida zor olan bir filamenttir.


    Ilk tecrubelerime gore printeri aldigim gunden bu yana ilk defa print sirasinda yataktan ayrilma problemli yasadim ama oyle boyle degil printn bi ucu resmen 1cm kalkti ve printi durdurmak zorunda kaldim. Bu boyle 2-3 defa oldu.


    Taktik degistirerek, part cooling fan i komple kapadim, aux fan kapadim. makinede ne kadar fan varsa hepsini kapattim. Print hizinin tum degerlerini 100mm/s ye cektim.

    Basim sicakligi 290C yatak sicakligi 100C

    Ve en onemlisi en sevmedigim seyi yaptim,textured yataga ilk defa yapistirici surdum su bambulab in printer ile gonderdigi yapistiriciyi.

    Ve sonuc mukemmel, tabla soguduktan sonra bile printi yataktan sokerken ne kadar iyi yapistigini goreceksiniz mucize gibi.


    Bu filamentin en kotu yani havadan sunger gibi su cekmesi. Bu filamenti acikta bir kac gun birakirsaniz firinda 100C de en az 8 saat kadar kurutma islemi yapmaniz gerek. Benim bir kac siparisim vardi hic durmadan bu 250g filamenti bitirdim.

    O yuzden bu filamenti kullanmaya niyetlenirseniz vakumlu kilitli torbalardan almanizi oneririm yada filament kurutucu aletiniz varsa su 50 dolar civarinda satilanlardan oda cok iyi is gorecektir. Yoksa yazik olur kilosu 110 euro bu filamentin bilginize.





  • Bahsi gecen filament budur. En onemli ozelligi 190C isiya kadar dayanabilmesi ve diger filamentlere gore ciddi anlamda daha saglam olmasi.


  • Merhabalar,

    Belki sizler için tekrar olacak ama merak ediyorum. Bende de Ender 3 S1 Pro var ama yatak kalibre etmekten gına geldi. Bambulab ilk günden beri çok methediliyor. Facebook’taki gruplardan anladığım o kadar da sorunsuz bir ürün değil gibi; ancak daha az. Ben de metatechtr’den almak istiyorum. İndirim yapmışlar ama yine de hobi için hiç ucuz değil.

    sizlere sormak istediğim değer mi? Yoksa pişman olur muyum? Sizler hangi sorunlarla karşılaştınız? Bugün alacak olsanız ne alırdınız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fcemari

    Merhabalar,

    Belki sizler için tekrar olacak ama merak ediyorum. Bende de Ender 3 S1 Pro var ama yatak kalibre etmekten gına geldi. Bambulab ilk günden beri çok methediliyor. Facebook’taki gruplardan anladığım o kadar da sorunsuz bir ürün değil gibi; ancak daha az. Ben de metatechtr’den almak istiyorum. İndirim yapmışlar ama yine de hobi için hiç ucuz değil.

    sizlere sormak istediğim değer mi? Yoksa pişman olur muyum? Sizler hangi sorunlarla karşılaştınız? Bugün alacak olsanız ne alırdınız?

    Internette sorun var diyenlere cok takilmayin, sorun yasayan insanlari her urun icin her zaman internette bulabilirsiniz ama onun binlerce kati sorunsuz kullanirken sesi solugu cikmaz.

    Ben tek sorun bile yasamadim en basitinden nozzle bile tikanmadi ki en basit sorundur.

    6 senedir 3d printerlarla ugrasirim benim icin bu hobi, bambulab oncesi ve sonrasi diye rahatlikla ayrilabilir. Bir donum noktasidir aksini iddia eden bambulab i yakindan test etmemistir.


    Bir hafta once alacak olsam P1P yada P1S alirdim, bu hafta alacak olsam X1C alirdim :) Basmayi dusundugunuz materyale bagli, onun haricinde makineler temel olarak cok farkli degiller.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 22 Ekim 2023; 23:30:4 >




  • Mesela bu:


    Thinkableyoutube
    Massive Fail on Bambu Lab X1 Carbon
    https://www.youtube.com/shorts/f2tztJVuFl4?si=3Lt9p8R3DVaRCVL6

    Bu kadar para verdiğimiz bir cihazda olmaması gerek!

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Sizce lidar bir faydası var mı gerçekten, toksa en ucuzunu mu tercih etmeli?

  • fcemari F kullanıcısına yanıt

    Ben lidar i en basta kullaniyordum ama genel olarak filament iyiyse anladim ki gerek yok.

    Ilk layer kontrolunu de lidar i da ben sahsen komple kapadim aylardir kullanmiyorum bir eksiginide goremiyorum.


    Kamerasi faydali, bilgisayardaki programi uzerinden printe arada sirada kameradan bakiyorum bayagi faydali oluyor ve tabii ki AMS. defalarca dedim bunu AMS bu makinenin en guzel parcasidir.


    Suanda gozumu diktigim bir yatak tipi var, en iyi yatak tipi diye goruyorum sagda solda. Nylon filament bile yapistirici gerektirmiyormus, gozumu ona diktim sanirim onu alacagim. Eger extra yatak alacak olursan bunu almanda yarar olabilir.



    lightyear 3d
    PREORDER - Ships Late October - Lightyear Dual-Sided G10 PRO Build Plate for Bambu Lab X1C, P1S, P1P
    https://lightyeardirect.com/products/lightyear-dual-sided-g10-pro-build-plate-for-bambu-lab-x1c-p1s-p1p




  • Hepinize çok teşekkür ederim. Facebook gruplarından anladığım kadarıyla hala tıkla bas bir ürün maalesef yok. Evet şu an için en iyisi ama orada gürdüğüm sorunlara göre 1) ya bambu lab kalite kontrol eksik ve üründen ürüne fark edebiliyor 2) anladığım hala filamente göre bir sürü değer girmek vs lazım.
    Yani ben bir süre daha bekleyeyim en iyisi. Sonuçta az para değil.
    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fcemari

    Hepinize çok teşekkür ederim. Facebook gruplarından anladığım kadarıyla hala tıkla bas bir ürün maalesef yok. Evet şu an için en iyisi ama orada gürdüğüm sorunlara göre 1) ya bambu lab kalite kontrol eksik ve üründen ürüne fark edebiliyor 2) anladığım hala filamente göre bir sürü değer girmek vs lazım.
    Yani ben bir süre daha bekleyeyim en iyisi. Sonuçta az para değil.
    Saygılarımla

    ne yapmak istediginize bagli, ben printeri hobi amacli degil is icin kullaniyorum. 1.ayda zaten kendini amorti etti :) yani demek istedigim bu paralari verip onun karsiligini alamayacaksaniz tabi cok para gibi durabilir ama babaminda herzaman dedigi gibi ise yatirilan paraya acimayacaksin.



    "tıkla bas bir ürün maalesef yok"


    su cok yanlis bir betimleme oldu bambulab icin. Printeri aldigim gunden beri print tusuna basip arkami donup gidiyorum bu rahatligi hicbir printerda bulamazsiniz. Ama suda var ki benim 3d printerlar ile ciddi bir tecrubem var ve de belkide ne yaptigimi bildigimden sorunlarla karsilasmiyorum.

    Belkide hic bilmeyen biri ufak tefek sorunlarla karsilabilir onuda belirteyim.





  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ben 3d printer profesyoneli olamam. Bence bir Epson printer gibi basmak için bir süre daha beklemek gerek. Çok yol alındı. Bu arada YouTube’da yorum yapanların çoğunun da şirket destekli olduklarını anlamış oldum. Ve yaptıkları ayıp!
  • fcemari F kullanıcısına yanıt

    Bazi kontrol edilemeyen faktorler oldugu icin hic bir zaman bir kagit printer kolaylik seviyesine gelebilecegini dusunmuyorum. Cunku sadece slicer ayarlarini bir hesaba katarsak daha makineye bulasmadan bile dunya kadar degisken var. Filament firmalari arasindaki kalite farki, nem cekip cekmemis olmasi vs bunlar 3d printer firmalarinin kontrol edebilecegi bir durum degil o yuzden kullaniciya bagli olan dunya kadar farktor var. Bu is kesinlikle eline tornavida almak istemeyen biri icin degil ve boyle olmaya da devam edecek gibi duruyor.


    Bambulab in iyi yaptigi sey kullaniciya kalan bazi faktorleri ortadan kaldirmak oldu mesela yatak ayarlamasi(bu herhalde printer aleminin en buyuk problemidir), filamenti besleme ve geri cekme islemleri, slice islemini olabildigince kolaylastirmasi vs gibi bunlar printer firmasina bagli olan seyler.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam konu çok yararlı olmuş ellerinize sağlık.Güle güle kullanın.

    Bende romanya'ya göndereceğim cihazı akrabalarım orada.Yukarıda bir link vermişsiniz avrupa siparişi için orayı kullancağım ekstra bir vergi ödememişsiniz sanırım sizde sadece kargo parası demişsiniz. Bunun için dikkat etmem gereken bir şey varmı? Teslimat adresi romanya girilince hangi ülkeden gönderildi acaba size.

  • cahit.as kullanıcısına yanıt

    tesekkurler hala canavar gibi masallah sorun sikinti yok.

    Siparis vermenin atiyorum trendyoldan alisveris yapmaktan farki yok, parayi odeyince direkt olarak adrese geliyor bu kadar. Avrupa icinde alisveris yapmak yurticinde alisveris yapmak gibi gumruk falan yok transit gecis adrese teslim.

    Tahminimce tum avrupaya almanya uzerinden gonderiliyordur.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.

    Evet daha öncede bir kaç ürün gönderdim ingiltere avrupa birliğinden ayrılmadan önce,oradan romanyaya gümrükle ilgili sorun yaşamamıştım.

    İlgilendiğiniz yatak lightyear 3d olan genel kullanıma uygun yapıştırıcı kullanımına gerek olmuyor demişsiniz pla materyali içinde uygunmu acaba hocam ağırlıklı pla kullanıyorum çünkü fakat mevcut yazıcım handmade bir yazıcı pla dışında pek alternatifim yok böyle bi cihazda farklı materyallerde kullanmak istiyorum.sadece lightyear 3d yatak eklesem siparişe yeterli olurmu sizce.

  • fcemari F kullanıcısına yanıt

    Filament nozul ucundan değil kenarlarından, vidalandığı yerden akmış. İyi sıkıştırılmamış, ısı transfer macunu sürülmemiş. Önceki baskıda akmaya başlamış, yeni baskıda ilk katmana denk gelmiş ve tabladakini alıp devam etmiş. Lidar baskı hatası takibi devre dışı. Üretimden geliyorsa bir süre alımlara ara vermek lazım veya aldıysanız bile önce sök tak ile kontrol edilmesi zorunlu hale gelir.


    Bazen teknik personel silent quit moduna geçiyor. Ben istifa etmiycem, kov tazminatımı ver, sen ne tarif ediyorsan ben onu yapıyorum der. İş ortamından iğrenmiştir ve bu sonuçlar ortaya çıkar. Lidar çalışmaz, nozul düzgün montajlanmaz vs.

  • cahit.as kullanıcısına yanıt

    Lightyear 3D yi alacakken simdilik vazgectim cunku acikcasi eger nylon materyal ile baski almayacaksaniz ozellikle onu almakta bir sebep goremiyorum.


    Yapistirici gerekliligi textured sheet ile high temp yataklarda da yok. Ikisini de extra aldim videoda bahs etmistim. %99 oranda PLA ile textured sheet kullaniyorum kesinlikle yapistirici falan surme isi yok ve yapismama yada printin kenardan kalkma gibi problemleri de asla olmuyor.

    Dikkat etmen gereken konu yatagi 55 derece degilde 60 a cikarmak ve aux fani kapatmak.


    Bence sadece textured sheet i extra olarak al ama puruzsuz yuzeye ihtiyac varsa yaninda high temp yatakta alabilirsin. Textured sheet cift taraflidir.

  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    herkesin atladigi bir konu var ki oda su her urunun 3d printerlar buna dahil hata orani olur, o yuzden garanti vardir bu oran uretimi yapilan tum urunlerin atiyorum %2-3-5 oraninda olabilir.

    Forumlarda gorulen sikayetlerin genelde sadece sikayeti olan insanlar tarafindan olusturuldugunu unutmamak gerek. printeri calisan memnun olan insan sessizdir durduk yere sagda solda ovmez yazi yazmaz.

    O mantikla prusa nin forumuna facebook grubuna bakarsak yukarindan asagiya sikayet dolu. Bende de prusa makine oldugu icin hala takip ediyorum ve sac bas yolan insanlar var.

    Insanin oldugu heryerde hata olabilir istersen 100 tane kontrolden gecir, simdi orda kucuk bir azinlik sorun yasiyor diye Prusa ya basarisiz yada kotu bir firma diyebilirmiyiz, asla. ayni durum bambulab icinde gecerli.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,


    Yaklaşık 1 ay önce bende X1C Combo aldım.Size sormak istediğim bir şey var.Başta tecrübesizlikten texture sheet PLA basarken ön kapağı açmadığımdan extruderı tıkadım.10 kereden sonra biraz araştırınca niye olduğunu anladım.Böylece cihazın extruder kısmına da bayağı hakim olmuş oldum.Prusa printerdan sök taka alışığım.Aslında yukarı kapağı da açın diyolar ama Riser basmadan onu yapmak imkansız anladığım kadarıyla AMS unit i kaldıracak birşey yok çünkü.Ben de daha stabil olsun diye şimdilik cool plate e döndüm ama texture un yüzey hissi bence çok iyi.AUX fanı kapatmak kapakları açmadan işe yarıyor mu?

  • Gorkem84 G kullanıcısına yanıt

    yeriniz varsa ams uniti makinenin sagina yada soluna yere koyun illa makinenin ustunde durmasina gerek yok. bende makinenin hemen saginda duruyor o yuzden ust kapagi acik birakmak sorun olmuyor. yeriniz yoksa riser koyun sanirim internette hazir modeller var ama ben hic ugrasmadim tam olarak o konuya hakim degilim.


    AUX fani ben farkli sebeplerden dolayi kapatiyorum. Ne zaman AUX fan acik kalsa printler kenardan kalkmaya basliyor, bunu nylon-CF filamentte yasadim, PLA filamentte yasadim. Sasmaz her defasinda problem oldu. Kapattigim an sorun falan kalmiyor. O yuzden AUX fani kesinlikle ama kesinlikle acmiyorum onu bambu slicerdan kapattim her seferinde manuel olarak kapatmak zorunda kalmayayim yada unutmayayim diye.


    Bu arada yeni update i yapin, yeni bir motor sessizlestirme ozelligi gelmis. Motor sesi falan kalmadi.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.