Şimdi Ara

Bağlantıda yaşadığım sorun kasıtlı olarak yapılıyor olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2-3 aydır ayda 1-2 kere olan bir durum var. Gün boyu bağlantı ve hız düşmesi sorunu yaşıyorum. Diğer günlerde ise hiçbir problem yok. Arıza kaydı açıyorum, incelemeye alındığı belirtiliyor, gelişmeler paylaşılıyor. Aynı gün ya da ertesi gün sorun düzeliyor ve her defasında binaya kadar olan hatta bir sorun olmadığı ve sorunun bina veya daire içinde olduğunu söylüyorlar. Benim anlamadığım ise daireye kadar olan kabloda bir sorun varsa her zaman sıkıntı yaşamam gerekir. Kabloyu elektrikçiye baktıracaktım ama şu an hızda bir sıkıntı yoksa bir şey anlaşılmaz, kablo sorunlu olsa sürekli sorun yaşıyor olman lazım dedi. Yine müşteri destekle her görüşmemde bana 108 lira karşılığında saha ekibi gönderebileceklerini, buna ek olarak gerekirse metresi 4.5 liradan kablo döşeneceğini söyleyip duruyorlar. Ekip çağırmamın maliyeti de neredeyse 300-350 liraya geliyor. Ben açıkçası saha ekibi çağırmam için kasıtlı olarak hat değerlerimi bozduklarını ve tekrar düzelttiklerini düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kimse sizin kablonuz ile ayda bir kasıtlı olarak uğraşmaz. Böyle garip düşüncelere girmeyin. Ev veya bina içinde, ankastre dolabında veya saha dolabında kablo temazsızlık yapmış olabilir. Hava şartlarına göre bağlantı etkileniyor olabilir.

  • Merhaba, kasıtlı olarak işlem yapılması mümkün değildir. Yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.