Şimdi Ara

Audi'nin içten yanmalı modellere veda edeceği doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Audi'nin içten yanmalı modellere veda edeceği doğrulandı



    Elektrikli araçlar, batarya teknolojilerinin ve şarj altyapısının yeterliliği konusunda sık sık eleştirilse de otomotiv dünyasının geleceği bu doğrultuda şekillenecek gibi görünüyor. Öyle ki birçok üretici 2030'lu yıllarda sadece elektrikli araç satacağını açıkladı ve bu açıklamalara yenileri eklenmeye devam ediyor.



    Bu kez konu elektrikli araçlar ve Audi. Otomotiv devinin önümüzdeki yıllarda ürün gamını tamamen elektriklendireceği ilk olarak geçtiğimiz günlerde Alman basınında ortaya çıkmıştı. Çok geçmeden Audi'nin patronu Markus Duesmann'dan bu haberleri doğrulayan açıklama geldi. Bir konferansta konuşan Duesmann, marka olarak elektrik çağına güçlü ve kararlı bir geçiş yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.



    Buna göre Audi, 2026 yılından itibaren içten yanmalı model geliştirmeyecek. İçten yanmalı motora sahip son Audi modelinin üretimine 2026 yılında başlanacak. Bu tarihten sonrasında, küresel pazarda ürün gamına eklenen tüm yeni modeller tamamen elektrikli olacak. Bu süreçte içten yanmalı modeller kademeli olarak emekliye ayrılırken, son versiyonun üretimi de 2033 yılında son bulacak. Alman markanın 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefi bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.2022 Porsche 911 GTS tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Duesmann, sözlerine içten yanmalı modellerin ne zaman sonlandırılacağına ilişkin kesin zamanlamanın müşteri talebi ve mevzuata göre belirleneceğini de sözlerine eklerken, şirketin 2033 yılına ilişkin kararı Çin pazarı için geçerli değil gibi görünüyor. Zira yapılan açıklamaya göre Çin'de içten yanmalı modellere talep devam ettiği için lokal olarak üretilen içten yanmalı modellerin ülkedeki satışına 2033 yılı sonrasında da devam edilebilir. Görünen o ki bu durumda daha çok ülkelerdeki kurallar belirleyici olacak. Özellikle Avrupa'da, Euro 7 adıyla bilinen yeni emisyon regülasyonları şimdiden Audi'nin de gözünü korkutmuş gibi görünüyor.



    Audi'nin tamamen elektrikli araç yelpazesi gün geçtikçe genişliyor. 2018 yılında E-tron SUV'un piyasaya sürülmesinden bu yana E-Tron GT ve Q4 E-Tron modelleri de ekibe katıldı. Önümüzdeki yıl A6 E-tron sedan ve Q5 E-tron SUV da piyasaya sürülecek. 




    Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/industry-news-environment/official-audi-launch-final-combustion-car-2026







  • Güzel bir gelişme. En azından daha bir çevre dostu modeller olacak.

  • Defalarca birçok konuda ve mesajda açıkladım durumu kendi adıma 2021 ikinci yarısı ve 2022 itibariyle açıklamaların geleceğini belirtmiştim. Kısa vadede dizel orta vadede tüm içten yanmalı otomobillere veda edeceğiz.


    Euro 7 öyle bir geliyor ki çoğu açıklama öne dahi çekilebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrol bitmeden bu iş olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_34

    Petrol bitmeden bu iş olmaz

    Valla öyle deniyor da, hibrit ve elektrikli araçların ivmesi çok fazla. İskandinav ülkeleri öncüydü Avrupa'da bu konuda.


    Adam Euro 7 normunu gösterdi, buna uyum sağlamak için elektriğe dönecek herkes. Fakat Amerika, Çin, Rusya gibi pazarlarda sıkıntı olmayacaktır sanırım, petrol türevleriyle çalışan motorlar satılır.


    Üreticiler menzil uzatmaktan ziyade hızlı şarja yoğunlaşırsa ki öyle görünüyor, bu dönüşüm hızı daha da artar. Şu anda çoğu kişiyi -Avrupa dahil- alıkoyan şarj süresi.

  • Biz adam akıllı iyi bir araca binemeden içten yanmalılar elveda diyor bile.


    Çok isterdim bir Audi RS7 sahibi olayım, o motor sesiyle azıcık gazlayayım, daha hevesimizi alamadan elektrikli araç dolacak etraf, basıyorsun ses yok bir şey yok, oyuncak gibi.

  • Güzel bir 2.0 benzin motorunun harıltısını duyamadık, şu başımıza gelene bak. Vergi cehennemi ülkemiz bitirdi bizi.

    Elektrikli araçlar, akaryakıtlı araçlara göre %20 üzerinde ucuz olursa telafi eder ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettiğim içten yanmalı motorlar tamamen kalktığında hep elektrikli arabalarlamı devam edilecek yoksa onunda ötesi olur mu?

    Suyla çalışan araba görür müyüz acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek elektrikli ve hibritte haliyle otomobil markalarıda bu doğrultuda hareket ediyorlar halihazırda zaten Audi elektrikli araç üretiyor önümüzdeki yıllarda tamamen elektrikli otomobil üreticisi olacak

  • Elektrikli araclar oyle dusunuldugu gibi cevre dostu degil kuresel capta yasanan iklim degisikliginin tek yolu var yeni araba almamak elektrilkli ve ya degil toplu tasima ve bisiklet kullanilmasi gerekiyor

  • bu elektrikli otomobillerin allah belasını versin. inşallah bu işi beceremeyip içten yanmalı motorlardan vazgeçmezler.

  • şahinlerin/doğanların halen gırla gezdiği güzel ülkemde emisyon standardı neymiş acaba? dünyada ne olduğu çokta umrumuzda değil o yüzden. belki ileride inşallah elektrikliler yaygınlaşır da içten yanmalılar ayağa düşer ve rahat rahat biz onları kullanırız :)

  • Elektrikli arabaların imalatı içten yanmalı arabalara göre çok daha pratik ve çevre dostudur..İçten yanmalı motor binlerce parçadan oluşurken elektrikli araçlarda parça sayısı çok daha az. Tabi batarya kısmını konu dışında tutuyorum, sanırım bu batarya kısmı aşırı çevre kirliliği yapıyor ve ömrü biten bataryaların ne olacağı kısmı sıkıntılı..Şu pil teknolojisi bir türlü gelişmedi ya da bence gelişmemiş gösteriliyor..Belki bu pil konusu ve kısıtlı lityum madeni yüzünden hidrojen yakıtlı araçlar daha ön plana çıkacak..Çünkü hidrojen, bildiğimiz suyun elektroliz yöntemiyle oksijenden ayrılmasıyla elde edilen, dünyada en çok bulunan ve aşırı yanıcı bir elementtir..

  • Nabız yokluyorlar o kadar basit değil bunu yapmak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edgar1899

    Defalarca birçok konuda ve mesajda açıkladım durumu kendi adıma 2021 ikinci yarısı ve 2022 itibariyle açıklamaların geleceğini belirtmiştim. Kısa vadede dizel orta vadede tüm içten yanmalı otomobillere veda edeceğiz.


    Euro 7 öyle bir geliyor ki çoğu açıklama öne dahi çekilebilir.

    ortalarda yoksun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FFFaust F kullanıcısına yanıt

    Borla çalışan bile görürüz dünyaya barış ve mutluluk getirir belki.

  • Size değil bu haber. Size egeayı mükemmel 1.4 fire motor ile 500k ya satacaklar. Sizin hakkınız bu. Ağlaşmayın sakın. Evet tam olarak hakkınız bu ve olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberelectro kullanıcısına yanıt

    Sıkıldım aynı şeyleri genelde üst üste yazmaktan, biraz ara vermiştim kendimce öyle bu tarafa. Sağlam bir proje geldi birazda ona koşuşturduk Yurtiçi-yurtdışı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    elektrikli aracin o kalkisini, o torkunu bir kere hisset bir daha benzinli araca donup bakmazsin. sadece torkda degil tepki hizida cok farkli bir his, guclu bir benzinli motorda bile o gucu almak icin motorun devir almasi gerekiyor, elektrikli aracda o gecikme yok, pedala dokundugun anda tum guc emrinde arac ok gibi firliyor, buda araci cok daha iyi kontrol etmeyi, cok daha keyifli kullanimi sagliyor. gerci o torku verecek elektrik aracada 2.0 benzinli vergisi koyacaklarini on gormek zor degil. muhtemlen bu keyfide turkiyede kolay kolay yasiyamiyacaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.