Şimdi Ara

Audi'nin içten yanmalı modellere veda edeceği doğrulandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TR'de olacakları yazayım:


    Elektrikli arabalardaki ÖTV yavaş yavaş %200'lere doğru yükseltilir. Bitti mi, tabi ki hayır.


    Elektrikli arabayı şarj etmek için şarj istasyonları kurulmak zorunda. O şarj istasyonunda arabayı şarj etmeye aynen depoyu benzinle doldurma rakamına denk gelecek kadar ÖTV konacaktır. Sarj istasyonunda arabanı şarj edeceksin ve 300-400 TL vereceksin.


    Bu ülkede arabayı hareket ettirecek şey ne olursa olsun hayvan gibi ÖTV alınacaktır.

  • 2012 yılında arabayı değiştirecektim. O zamanlar şu fluence elektrikliler çıkıyordu piyasaya. Dayım aman ne yapıyorsun, 2 seneye her yer elektrikli olacak, çok zarar edeceksin vs. diyordu. Şimdi arabayı değiştiriyorum, şimdi sene 2021, aracı değiştiricem hala elektrikli gelecek 2 seneye diyor.


    Şu elektrikliler piyasayı bir domine etse de en kötü ihtimal ile şu gürültüden vs. kurtulsak artık bence. Belki farkında değiliz ama çoğu yerde arkada ciddi bir araç gürültüsü ile yaşıyoruz. Bir yandan gürültü azalır bir yandan hava kirliliği azalır. Bence çok güzel olur.


    Ama bir yandan da o kadar süredir bekleniyor ki gelişmeleri, günün sonunda başka bir teknoloji (soğuk füzyon vs. gibi) gelip hepsinin yerini alacak gibi geliyor bana.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    en temizi hidrojen..elektrikli araç modası geçerse hidrojen yaygınlaştırılacak..

  • Black_34 kullanıcısına yanıt

    Taş devri de taş bittiği için bitmedi hocam.Teknolojik gelişmeler ışığında ve pil teknolojisinin gelişimiyle elektrikli otomobiller içten yanmamlıları ekarte ediyorlar.Bugün benzinli motor %20 verimle çalışırken elektrik motoru kolayca 85-90 ları görüyor.Fakat canım ülkemde matbaayı 300 yıl geciktiren zihniyet gibi elektrikli araçlara karşı koyan bir kesim var.Daha bu senenin başında bu araçların ötvsine %400 zam yapıldı.İnanılır gibi değil.

  • yeni bir dünya, yeni bir türkiye kurulacak. hem fosil yakıtlı araçlardan, hem fosil kafalı insanlardan, siyasetçilerden kurtulacağız. milletin stokladığı fahiş fiyatlı araçlar avucunda vs patlayacak.

  • Bir petrolhead buna bütün gücüyle karşı çıkmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.