Şimdi Ara

audi mi? mercedes mi? bmw mi? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
7
Favori
262.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Bmw
    2 Mercedes
    3 Audi
  • Her zaman her yerde BMW
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertturan273

    ben bu kıyaslamayı bir araba dergisinde okumuştumyani audi A6-bmw 5 serisi -mercedes E serisi. öncelikle kıyaslamanın almanyada yapıldığını ve bu serilerin türkiyedekinden çok farklı olduğunu söylemem lazım. heleki görünüşlerinde çok ama çok fark war. karşılaştırma sonucunda 1. mercedes, 2. bmw 3. audi olarak seçilmişti. ama bence 1.bmw 2.mercedes 3. audidir. bu arada daihatsu3159 ve mercedesin teknolojik açıdan bu rakiplerinden çok çok daha üstün olduğunu söyleyen arkadaşlara bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. mercedes ilk esp denemesini kuzey kutbunda yapmışlardı ve bütün basın oradaydı. ama mercedesin esp denemesi tam bir fiyasko çıkıp araba karda devrilmişti. benim amacım hiç bir araba markasını kötülemek diildir. sadece bilgimi paylaşmak istedim.




    Olaya model bazlı bakmamak lazım öncelikle.Herhangi bir modelde marka değeri olmaksızın model öne çıkabilir.Mesela ford bir araba yapar (atıyorum örnek olsun diye) o anda piyasadaki bmw ve mersedes lerden önde olur.Ama bu mersedesi mersedes yapan gerçekleri değiştirmez.

    Ayrıca esp denemesi başarılı olmuştur değildir olay.Esp yi bulan icad eden mersedestir.Ha belki esp yi en iyi kullanan bwv olmuştur.O başka.:Ama bu mersedes i değiştirmez.Önemli olan herkesin yapamadığını yapan,düşünen,araştıran ve geliştiren mersedes markasıdır.

    Halende s serisi teknolojik olarak ne ferraride nede bmw de bulunmayan ve ilk olarak patentini geliştiren araçlarında uygulayan,kendi buluşu olmasada buluşları araçlarında ilk kullanan halen mercedes tir.

    Bmw unutulmamalıdır ki daha çok spor ruhlu araçlar üretir.Mersedes daha ağır takılır.(görünüm olarak en azından)

    Marka olmak farklı bir konudur.Mesela ülker cola turka yaptı..Ama ülker colanın aynısını bile yapsa bu dünyadaki coca cola markası gerçeğini değiştiremez.Velevki coca cola dan daha iyisini yapan bir firma bile çıksa.Coca cola artık ispatlamıştır.Yapmıştır büyümüştür.Halada yapmaktadır.

    Tıpkı mersedes gibi.Mersedes artık mersedestir.

    Buna rağmen elbetteki cola turka içende vardır,pepsi den asla vazgeçmeyende ama unutmamalıdırki cola gerçeği değişmez.

    Elbetteki tipini,yakıtını performansını beğendiğiniz çok sayıda bmw audi çıkabilir çıkacaktırda..Ama bu mersedes gerçeğini değiştirmez.

    Açın bakın sikayetvar.com da mersedese ait şikayet bulmazsınız.Ama audi,bmw alfa vs de sorunlar vardır.

    Üstelik çözülemeyen sorunlar vardır.Ama bunu mersedeste bulamazsınız

    Birde özellikle bizim insanımızda kendi bindiği veya görüntüsüyle kalbinde taht kuran aracı yüceltme duygusu vardır.

    Öyle olmasa bugün mondeo mu passat mı tartışması yapılmazdı:Heleki 2.elde...Ancak mondeo sorun açısından yüksek memnuniyetine rağmen,passatın genel görünümü,duruşu ile daha önde olması ve değer kaybetmemesi gibi.

    saygılarımla
    oguz3259




  • Deneyin yada google aratın,yeni mondeo passattan önde olmasına rağmen çoğunluk bencede passat diyecektir.Görüntü başka birşey değil.

    Bizde genç nüfusun almanyada hatta avrupada daha varlıklı ve yaşlı nüfusun fazlalığının bir sonucudur.

    Bugün bmw duruş olarak daha seri,daha gençlere hitap ederken çok az genç insan bir s320 almayı tercih eder.Patron arabası olan mersedes son yıllarda bunu kırmak için yeni modellerde spor görünümlere ağırlık vermeye çalışsada genel ve oturmuş imaj artık mersedes in ağır abi olmasıdır.

    Oluşmuş bir önyargıyı artık kırmak çok zordur.

    Bakın bugün 50 bin ytl si olan kaç kişi 1995-2001 arası s320 alır ? Çok para ister o araçlara binebilmek.Birde şoför gibi durmak çoğu genç nufusu rahatsız eder.Aynı şekilde bmw almaya karar veripte 7 serisi alan sayısı neden azdır?

    Neden bmw nin 3 ve 5 serileri seri başı gider ?

    Tarz meselesi,para meselesi...Bugün bir s320 1 ytl varan km deki yakıt tüketimiyle çoğu kullanıcıyı bmw 3 veya 5 serisine taşır.

    Makam aracı alan çoğunluk ise 7 serisi yerine s serisine yönelir ?

    Bunları toplayıp düşündüğümüzde ve mersedes araçların özellikle kral olduğu s serilerini gözönüne aldığınızda az satılması,ulaşması ve binilmesi zor olması insanlara bmw yi tek geçeri,audi alırım,passat 1 numara demesine sebep olur.

    Çoğu kişi passatın lüks sınıfı olan piton u belkide duymadı bile.4000 cc motor var.Kaç genç giderde 3.20 veya 5.20 yerine 2 tonluk s serisi bir aracı yada pitonu vs alır ki ? Herkeste kullandığını övme eğiliminde olacağından objektif olamayıp ulaşabileceğimiz araçları öne çıkarırken ulaşamayacaklarımızı tu kaka ilan ederiz.

    Ellerindeki tüm imkanlarla araştırıp dünya nın elit kesiminin yüzde 80 inden fazlasının tercih ettiği bir araç objektif olarak 10 numaradır.

    Ama biz ancak gücümüz bmw ye yeteceği için onu yüceltiririz.

    Ama dediğim gibi bir ford sahibi olarak ben bu gerçeği inkar edemem.

    Mersedeste heleki s serisini tek geçerim.

    Ama benim bu yazdılarım asla genel eğilimide değiştirmeyecektir.

    saygılarımla




  • sevgili dahiatsu3259 arkadaşım

    konuşmalarında mercedes i yüceltmişsin. haklısın. yüceltirlmiycek bir marka değildir hakkını vermek lazım. şimdi bir düşünelim demişsinki mercedes esp denemesinde başarısız oldu ama ilk onlar buldu demişsin. eğer mercedes esp yi bulmasaydı başka bir marka esp nin yerine geçecek başka bir elektronik bir aksam bulamazmıydı. tabiiki bulmak zorundaydı. çünkü esp sonuçta arabanın virajlardaki dengesini koruyan bana göre en önemli elektronik aksamdır.(abs den sonra)

    zaten burada biz burda makam arabasımı spor arabamı konusunu tartışmıyoruz, eğer bu başlık açılmış ise bu başlık altında biz bu markaların hangi kesime hitap ettiğini değil hangi markanın daha dayanıklı ve daha kullanışlı araba yaptığını sorgulayabiliriz. çünkü her markanın dediğin gibi değişik kullanıcı potansiyeli wardır.

    mercedesin ve bmw nin aynı sınıftaki araçları hemen hemen aynı fiyata gelirki bu bağlamda sizin '' o arabalara binmek çok para ister'' ve ''insan ulaşamayacağıarabaya tu kaka'' demeniz bana yanlış geldi. ki mercedesin en yüksek fiyatlı arabası bmw nin 760li sinden daha ucuz olduğunu biliyorum.

    ben insanlarda mercedese karşı önyargı oluştuğunu düşünmüyorum. bana göre bmw 1. sırada size göre mercedes 1. sıradadır. bu insanlarda mercedese karşı önyargı oluştuğunu gerektirmez.bazı kişiler mercedes sonuçta mercedestir diyebilir fakat bence en az bunu diyenler kadar bmw ye bmw dir diyenlerde wardır.

    taktir edersinizki önyargıyla olmuyo bu işler. arabaların satış rakamlarını değiştirebilir fakat bu satış rakamları bmw nin mercedesle aynı kalitede araba yaptığını değiştirmez. bunun en iyi kanıtı mercedes ve bmw nin aynı sınıftaki araçlarının hemen hemen aynı fiyatta olmasıdır. nede olsa araba hak etmese o fiyata satılmazdı.


    ki şikayet wa.comda mercedesle ilgili bir şikayetin olmaması kesinlikle şikayetin olmadığı anlamına gelmez. sonuçta her arabayı markalar yapıyor. kusursuz olması beklenemez.

    evet herkes bmw daha sportif mercedes ise daha ağır başlı arabalar yaptığını söyler ama bu kanı bana göre yanlıştır. bmw nin 6 serisi sportifken 7 serisi veya x5 daha ağırbaşlı bir arabadır. mercedeste ise s serisi daha ağırbaşlı iken yeni çıkardığıu SL65 de en az ferrari-porsche kadar sportiftir. ki bu noktada porsche tam bir spor markadır derken porscheninde cayenne jipi wardır.

    herkesın bir sevdiği model wardır. sizin s-calss mış benimde 760 Li dir.

    sonuç olarak her markanın kendine göre hayran kitlesi wardır deyip konuyu güzel bir sonuca bağlayalım.




  • Sevgili Mertturan arkadaşım;

    Öncelikle her yazdığına katılıyorum.Aslında pekte farklı birşeyden sözettiğimiz söylenemez.Bugün bmw nin ulaştığı noktada mersedesten aşağı kalır arabalar yaptığını söylemek haksızlık olur.

    Benim aslında özetlemek istediğim OBJEKTİF bir açıyla baktığımızda mersedes in elde ettiği başarının farklı bir noktada olduğudur.Bakın bence mersedestir demiyorum.Bence bmw de diyemem.

    Ama neden dünyadaki devlet başkanlarının yüzde 82 si mersedes e binmektedir ? Bmw nin 7 serisi fiyat olarak daha yüksek ise ve mersedesin özellikleri s serisinde 7 serisine oranla fazla ise yinede bmw alırım demek duygusal bir yaklaşımmıdır yoksa mantıksal mı ?

    Yukarıdaki sorunun cevabına bakarak bile bu noktada duygusal bir çelişkide olduğunuz muhakkaktır.

    Esp yi mersedes bulmasa başkası bulurdu çok basite indirgemektir olayı...Ampulu edison bulmasa başkası bulurdu,atom u amerika parçalamasa almanya yapmak üzereydi...Yapmasaydı etmeseydi yok..yapan yapmıştır..Ama mersedes bulur bmw geliştirir o ayrı bir konudur.Onlar yapar alakasız bir firma en iyisini geliştirip sunabilir araçlarında... Malesef bu noktadada objektif değilsiniz....

    Bende mersedes yok...Bmw de yok..Ford mondeo kullanıyorum..Ama yiğidi öldürsemde hakkını yemek olmaz...

    Dünyada liderlerin kullandığı araç en klasıdır bana göre...Zira onu petrol kralları kullanır,sanayi devleri kullanır....

    Ama unutmayalımki bu bmw yada audi kötüdür demek değildir...Özellikle audi araçlarındaki estetik bana göre hepsini geçer...

    Gerçi aradaki farkı anlayabilecek kadar zengin değiliz...Ama zevkler ve renkler konusunda katılıyorum tartışılmaz..Herkesin zevk aldığı araç 1 numaradır bu anlamıyla...

    saygılarımla...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertturan273


    mercedesin ve bmw nin aynı sınıftaki araçları hemen hemen aynı fiyata gelirki bu bağlamda sizin '' o arabalara binmek çok para ister'' ve ''insan ulaşamayacağıarabaya tu kaka'' demeniz bana yanlış geldi. ki mercedesin en yüksek fiyatlı arabası bmw nin 760li sinden daha ucuz olduğunu biliyorum.

    herkesın bir sevdiği model wardır. sizin s-calss mış benimde 760 Li dir.



    YAnlış biliyorsun
    S600 L - 291 bin Euro
    7.60 Lİ - 229 bin Euro
    Arada büyük bir fark var.
    Burda Mercedes S-Class-7 serisi-A8 serisi karşılaştırması var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22497067/mpage_1/key_Ust%2Csegment//tm.htm#22507123
    1. S-Class
    2. A8
    3. 7 serisi

    Bir başka karşılaştırma
    http://www.traraba.com/2007/mercedes-s-500-bmw-750i-lexus-ls-460-bulutlarin-uzerinde/
    1.S-Class
    2.7 serisi

    Mercedes D sınıfında,premium E segmentinde bazen 1. oldu bazen olamadı ama yıllardır Üst segmentin tartışmasız yegane lideri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 3 Eylül 2008; 22:43:32 >




  • sevgili dahiatsu3259 arkadaşım dediğin her kelimeye katılıyorum kesinlikle haklısın.

    bu arada bianconera arkadaşım sanada teşekkür etmeliyim önce beni yanlışımdan döndürdüğün için ve herkesten özür dilemek istiyorum.

    sevgili bianconera arkadaşım benim asıl anlatmak istediğimi anlamamışsın sanırım. ben diyorum ki herkesin sevdiği bir model wardır size göre bu mercedes bana göre bmw dir. hatırlarsanız bir dergide A8-s-class ve 760 arasında karşılaştırma yapıldı 1.s-class 2-760 3- A8 di demiştim. bu sonuç o karşılaştırmayı yapan kişinin taktiridir. başka bir dergide başka bir sıralama bulmanız gayet normal olacaktır. benim tercihim bmw dir bana 600 binlik bently i getirsen ben yine bmw yi seçerim değiştiremezsin bu noktada ''yıllardır üst sınıfın yegane lideri'' demeni değil ''bana göre yıllardır üst sınıfın yegane lideri'' demeni beklerdim.

    saygılar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertturan273

    sevgili dahiatsu3259 arkadaşım dediğin her kelimeye katılıyorum kesinlikle haklısın.

    bu arada bianconera arkadaşım sanada teşekkür etmeliyim önce beni yanlışımdan döndürdüğün için ve herkesten özür dilemek istiyorum.

    sevgili bianconera arkadaşım benim asıl anlatmak istediğimi anlamamışsın sanırım. ben diyorum ki herkesin sevdiği bir model wardır size göre bu mercedes bana göre bmw dir. hatırlarsanız bir dergide A8-s-class ve 760 arasında karşılaştırma yapıldı 1.s-class 2-760 3- A8 di demiştim. bu sonuç o karşılaştırmayı yapan kişinin taktiridir. başka bir dergide başka bir sıralama bulmanız gayet normal olacaktır. benim tercihim bmw dir bana 600 binlik bently i getirsen ben yine bmw yi seçerim değiştiremezsin bu noktada ''yıllardır üst sınıfın yegane lideri'' demeni değil ''bana göre yıllardır üst sınıfın yegane lideri'' demeni beklerdim.
    saygılar...




    Hocam bu tarafsız objektif bir yorumdur.
    Tabi ki kişisel tercihler,zevkler değişir.Renkler ve zevkler durumu gibi.
    Lakin somut testlere de her zaman ihtiyaç vardır diye düşünüyorum.
    SAygılar..




  • Bmw bildiğim kadarı ile mersedese oranla çok daha sorunlu ve arıza çıkarabilen bir araç.Biliyorsunuz bu araçların servis ve parçaları oldukça pahalı.Hal böyleykende zaten oldukça yüksek benzin tüketimine sahip bu araçların en az arıza çıkaran ve en uzun motor ömrüne sahip olanı benim için önemli.

    Açıkçası ben birazda ticari bakıyorum olaya.

    İşin zevk kısmına gelirsek bugün ankara istanbul otobanında solda gemi gibi yolu dağıtmadan giden araçlara bile baktığımızda bmw x serisi araçlar hariç halen otobanın kralları mersedesler...Üstelik bugün 1995 model bir mersedes bile halen güzel bir kasaya sahip güncelliğini yitirmemiş.

    Benimde kişisel zevkim mersedes yönünde...

    1995-2001 arasaı bir s320 almayı planlıyorum.Biraz daha bekleyip 2000 üstü bir s almak için bekliyorum aslında ama bmw de var seçeneklerim içerisinde.Yeni kasaları gayet güzel.Yalnız onlardada esp olmaması kötü.Karar vermeye çalışıyorum acelem yok.

    Birde beni bmw den soğutan bugüne kadar lüks araçlar içerisinde yolsa kalmış çok sayıda bmw görmek kısmet oldu.Ama daha mersedes ve audi nin yolda kaldığını görmedim.

    sikayetvar gibi sitelerde bmw teknik desteğinin zayıf kalmasıda beni düşündürüyor.Mersedeste bu sorun yok.İlgililer.

    Tüm bunları alt alta koyduğumda mantığım,cüzdanım,duygularım ve aklım mersedes diyor.

    Zevk olarakta durum bu benim için :) Ayrıca bana 600 binlik bentley getirselerde ben yine mersedes s600 alırım

    saygılarımla




  • sevgili dahiatsu3259 arkadaşım doğru söylüyorsun bmw mercedesten daha sorunlu bir araçtır. ama bu 2 markada dünyada ağırlığını koymuş kendini ispatlamış markalardır ve bildiğimiz üzere alman markalardır. bunun için aralarında sorunsuzluk ve motor ömrü bakımından bence çok az bir sorun wardır ki buda bence göz ardı edilebilir.

    sevgili bianconera arkadaşım internette biraz gezinirsen bmw nin mercedesten daha üstün olduğunu gösteren testlere rastlıyabilirsin. konuyu modelle sınırlandırmamak lazım. mercedes ve bmw nin daha başka modellerıyle yapılan testlere bakmak lazım.

    saygılar....
  • ha bu arada bence 7 serisi yenilendi bildiğiniz gibi daha türkiyeye gelmedi diye biliyorum yenisinin. bence şu anki türkiyede olan la s serisini karşılaştırmatan ziyade yenisinin gelince s sersiyle karlıaştırılması daha mantıklı olur gibime geliyor. çünkü şu ankda türkiyedeki s serisinden daha önce çıkmıştı.
  • YILDIZDAN ŞAŞMA

     audi mi? mercedes mi? bmw mi?
  • yıldıza cevap filmin 43.cü saniyesinde verilmiştir izleyin...

    http://www.dailymotion.com/relevance/search/audi%2Ba4/video/x6j10s_audi-a4-progress-is-beautiful_fun
  • bence hayli idaalı bi video

    videodaki yeni A4 galiba bursada birkaç yerde görmüştüm eskisine göre hayli yol katetmişler. o farlarada bitiğimi söylemeden geçemiycem.
  • ısblack cok harika bir video kardesim tesekkürler.
  • Mercedes
  • Audi
    Mercedes
    BMW
  • quote:

    Orjinalden alıntı: boldshark

    Audi
    Mercedes
    BMW

    Önden çekiş
    Arkadan çekiş
    Arkadan çekiş
  • bianconera
    Audi : 25 yıldır quattro'dur yani önden ve arkadan çekiş... ve audi quattro alınır, ister a3 a4 a5 a6 a8 tüm gamlarda veya tüm segmentte quattro mevcuttur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.