Şimdi Ara

audi mi? mercedes mi? bmw mi? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
7
Favori
262.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mertturan273
    Öncelikle Türkçe den başlayalım daha sonra çekerlerden bahsedeceğim. Gerçi konumuz değil ama herkesten özür diliyorum kısaca izh edeceğim; GAM kelimesi latin kökenlidir ve bu kelimeyi gündelik hayata kullananlar Fransızlardır, malesef Türkçemize geçmiştir. Ben Audinin tüm GAM ları derken sıralamışım a3 a4 vs,,,, örnek olarak a3 bir gamdır a4 ise diğer bir gamdır. A3' gamını ele alırsak GAM'ın altındaki motor seçenekleri farklıdır. YANİ A3 GAMINDA quattro var diyorum ve örneklendirmişim (3 motor seçeneğinde). YALNIZ değerli arakdaşım A3'ÜN tüm seçeneklerinde quattro var demedim, ama A3 denen gamda quattro seçeneği vardır diye söyledim. Audi gündeminden çıkmadan, Audi fransa sayfasında GAM (gamme) kelimesini nasıl kullandıklarını bakalım, Bu sayfaya bakarken fransızca bilmenize gerek yok çok net anlaşılıyor. bakınız: -http://www.audi.fr/audi/fr/fr2/new_cars.html - ... Arkadaşım 1,4'de quattro seçeneğini yok ise bu A3 gamında quattro YOKTUR anlamına gelmez, A3 kodlu gamda quattro seçeneği vardır. UMARIM aynı dili konuşuyoruz. Saygılar tekrar

    ÖNDEN ÇEKER / ARKADAN İTER meselesi

    Bu işin içinde çıkmak oldukça zordur zira konuya fizik, mühendislik, ikstisat dahili etmek gerekir., sayfalarca yazışılır. Otomobil endüstrsine baktığımızda markalar %80 oranında önden çekerli araç üretmeyi tercih ediyorlar. Eveliyatta bu durum tam tersineydi, ekonomik koşullar gereği ve güvenlik analmaında avatajlı olduğunda ön çekere rağbet artmıştır ... Bianconera'nın meajına ek olarak:

    Neden ÖNDEN Çeker:

    - BMW ve Mercedes'de araç virajda olası zorlanmalarda arkadan dışa savrulurken (fiziken de öyledir) ayağı gazdan çekmek yerine hafif ve homojen bir şekilde gaza basarak araç kendini toparlamaktadır. Aksi taktirde savrulma olasılığı yüksek olup araç spine geçer. Audi de durum farklı virajdan önce yavaşlayıp (oranı iyi belirleyerek) virajın ortasına yaklaşırken ve akabinde virajın çıkışında gaz verip virajdan savrulmadan çıkabilirsiniz (esp off durumda bile savrulmuyor ). BMW ve Mercedes lerde viraj içinde gaz verilirmesi durumunda araç arkadan dışa savrulur. Dolayısıyla BMW ve Mercedes virajdan Audi ye göre daha yavaş çıkar. Daha önce dediğim gibi bir zevk ve tercih meselidir... ama Adapazarı - Afyon güzergahında Audi ler durumu affetmiyor ve oldukça zevkle araç kullanıyorsunuz...

    - Audi de; araç virajda iken direksiyon ve çekişin aynı aksa etki etmesinden ötürü yüksek bir oranda stabilite sağlamaktadır. Yüksek süratle girilen virajlarda önden dışa doğru savrulurken ayanığınızı gazdan hafif bir şekilde çektiğimizde ağırlık öne transfer olacağından tekrar yol tutuş sağlamaktadır. (Not: Ltf audi sahipleri Audi sürüş etkinliklerine fırsatınız var ise mutlaka katılın)

    - Beygir gücün yüksek olması durumunda Audi kesinlikle quattro seçeniğini önermektedir ve sunuyor da dolayısyla 200bg lk bir audi de artık quattro ya geçersiniz; eğer önden çekiş olsaydı düşünün yüksek güç ve torkla ıslak zeminde yokuş yukarı kalkmaya çalıştığınızda aktarma organına gelen yüksek tork aracın önünü gezindirmesine neden olarak sağa ve sola hareket edersiniz (bu durumda ASR imdadına yetişir...). Yokuşu bırakın düz yolda bile oluşması mümkündür.

    - Bana göre önden veya arkadan farkın olmayışının nedenini şöyle düşünelim; aracın çekişi %100 olarak ele alırsak çeken veya iten organın lastiğine %50 güç aktararak zeminde tutunmayı sağlar. Dolayısıyla, bir lastiğe düşen gücün kaybında ister BMW ister Audi'deki tutunma %50'lere düşecektir. Quattro /Xdrive/4Matic seçeneklerinde ise bu oran %75'lerde kalara %75'lik bir tutunma sağlarsınız.




  • yaw arkadaşım sen a3-a4-a5-a6-a8 Tüm gamlarda quattro wardır demişsin. a3 te quattro war dememişsin. öyle desen sorun yok. en baştan a3 ün 3 motor seçeneğinde quattro war desen tamam ama oyle dememişsin. istiyorsan bu sayfadaki ilk cewabına bakabilirsin.ha bu arada fransızcayla dılımızı bir tutup audinin fransızcadaki gam kelimesini nasıl kullandıklarını göstermen acayip geldi. çok farklı diller sonucta. su anda bende aynı dili kunustugumuzdan suphelenmeye basladım. sen dedığım gıbı bu sayfadakı ilk cewabını tekrar tekrar oku anla hatanı.
  • Peki cümlemi düzelteyim:
    A3, A4, A5, A6 ve A8 gamlarında, modellerinde veya segmentlerde ( zira Audi her gamı bir segmenttir: C segment (a3), D segment (a4), E segment (A6) gibi - veya Türkçemizde Sınıf olarak adlandırdığımız kelime...) oluşan Audi ürün gamlarında ve bu saydığım tüm gamlarda quattro seçeneği mevcut olup Audi severlere tüm bayilerinde sunulmuştur, veya sipariş edebilirisiniz. Yalnız yukarıda saydığım tüm gamlarda veya segmentlerde her birinin "alt segmentinde" veya "motor gamında" quattro seçeneği ne yazıkki mevcut değildir... Şimdilik... Q3 , Daha sonra Q1 geldikten sonra 1,4 motora, ben şahsen inanıyorum, Audi mühendisleri quattro mekanizmasını sunacaklardır.
    Sonuç olarak C segmente yer alan A3 gamında quattro seçeniği olması (not quattro seçeneği 3 farklı motor seçeneğinde yer almaktadır) diğer saygıdeğer Alman otomobil üreticileri olan BMW ve Mercedes ne yazıkki C segemenlerinde (C harfi : mercedesin C klasıyla karıştırmayalım) yoktur. Yalnız bu durum şimdiye kadar böyleydi ama ileride ne olur bilemem. Bu da Audi'nin mühendislik bakımından harikalar yaratan bir marka olduğunu söyleyebiliriz diye düşünüyorum.
    Not: BMW de yaratıyor: SUV X5'den sonra SAC X6 türünün ilk örneğidir, şahsen beğendim.
    Oldu mu Üstadım? Saygılar tekar :)




  • oldu üstadım oldu da bana audinin sırf c class da quattro yu sunması mühendislik bakımından harikalar yaratmasını gerektirmez bence. şayet diğer markalarda c sınıfındakilere 4 çeker seçeneğini sunsa sunarlardı. (sunamazlar dediğini kastetmiyorum) audinin bu işi yapmasındaki tek amaç bence müşteri memnuniyetidir. mesela ford focus. fordta koyabilirdi 4 çekeri focusa. şahanede olurdu. ama bu sefer fiyatı katlanırdı ve bu focusu erişilebilir otomobilden çıkartır bir lüks haline getirirdi. a3 teki durumda budur bana göre. ha a3 ünde denilidği gibi 1.4 motor seçeneği alınabilir bir seçenektir o ayrı mesele.dediğim gibi c sınıfında audinin quattro yu sunması mühendislik harikası değil bmw ve mercedesin altında ezimemesi için gerek gördüğü bir satış politikasıdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertturan273

    oldu üstadım oldu da bana audinin sırf c class da quattro yu sunması mühendislik bakımından harikalar yaratmasını gerektirmez bence. şayet diğer markalarda c sınıfındakilere 4 çeker seçeneğini sunsa sunarlardı. (sunamazlar dediğini kastetmiyorum) audinin bu işi yapmasındaki tek amaç bence müşteri memnuniyetidir. mesela ford focus. fordta koyabilirdi 4 çekeri focusa. şahanede olurdu. ama bu sefer fiyatı katlanırdı ve bu focusu erişilebilir otomobilden çıkartır bir lüks haline getirirdi. a3 teki durumda budur bana göre. ha a3 ünde denilidği gibi 1.4 motor seçeneği alınabilir bir seçenektir o ayrı mesele.dediğim gibi c sınıfında audinin quattro yu sunması mühendislik harikası değil bmw ve mercedesin altında ezimemesi için gerek gördüğü bir satış politikasıdır.

    Kesinlikle katılıyorum.




  • burun farkıyla A6
  • ben de bir audi kullanıcısı olarak diyorum ki...daha fazla param olmadığı için mercedese binemiyorum...durum bundan ibarettir...audi ile mercedesi kıyaslamak bence büyük bir talihsizliktir...bmw nin sadece bazı konularda ufak tefek üstünlükleri olsada diğerleri birer otomobildir...mercedes mercedestir..
  • instante saygıdeğer arkadaşım sen bir audi kullanıcı değilsin :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lsblack

    instante saygıdeğer arkadaşım sen bir audi kullanıcı değilsin :)




    yada bir audi kullanıcısısında arabadan çok iyi anlıyorsun.
  • Guru kardeş pardon seni atldım sen varken lafı mı olur audi senin bildiğin gibidir.
  • sağol desteğin için mert turan.....enteresan bizim insanımız...neyi kullanırsa en iyi odur diye iddia ediyor....ben göreceğimi gördüm....bende audi kayınbiraderde mercedes kayınpederde de bmw var...hatta bir de volkswagen var ama ona gaz taktırdılar hor işlerde kullanıyorlar..motor gücü olarak bmw en üstün olanı 320d coupe çünkü ama sürüş zevki ve malzeme kalitesi olarak mercedes kendini belli ediyor....ve mercedesten sonra benim audi durmayacakmış hissi veriyor ve yol hakimiyeti yok gibi bir şey..
  • yok ınsante arkadasım gercekler bunlar hala kabul etmıyılar benım babamdada bmw war. ustune araba tanımam.gercekler acıdır heralde bırılerının canını acıtıyo. sagdan soldan duydukları laflarla karsılık wermeye calısıyolar.
  • İstante
    Duygusal olmaya gerek yok mesajımda " :) " yer verdim dolayısıyla ironik bir yaklaşım sergiledim, bunu sergilememin amacı ; senin dinlemek idi ama malesef sende önce bir arakdaş forumun "kongar vs barlas" 'ı veya başka bir deyişle bir çeşit avukatlığa bürünerek negatif bir elektrik sergileyerek lümsuz bir cevap vermek isteğinde bulundu.

    1-Audi forumdayız, Beğenmediğin Audi'ni tanıtırmısın, model muadilleriyle teknik kıyaslama yapalım beraber.
    2-BMW 320d Coupe saygıdeğer Baverya üreticisinin en güçlü motoru değildir. BMW'nin bundan daha üstün motoru vardır. üstelik daha iyisini de yapıyor.
    3- Nyi Kullandığımızın daha üstün olduğunu değil, Audi'ninde kaliteli ve premium sınıfında yer alan; estetiğle, kalitesiyle, performansıyla, köklü geçmişi ile diğer premium lar olan Mercedes ve BMW kadar değerli zaman zaman bir gömlek üste çıkan fiyat/kalite endeksine göre saygıdeğer bir araç olduğunu ima ediyorum. Bu forumda şu ana kadar teknik anlamda güzel yorumlar çıktı bir ksım yorumlar ise laf kalabalığı olsun amaçlıdır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: geexer

    Kalite anlamında en iyi Bmw
    Şekil anlamında en iyi Mercedes
    Tarz anlamında en iyi Audi

    şekil ile tarz aynı şey sayılır
  • Benim favorim Audi'dir. Yakında makam arabaları Audi olursa şaşırmayın, çünkü bu aşağı kademeden yukarı kademeye doğru gitmeye başladı bile. En basit örneği; bir kaç sene önce Mercedes kullanan valilerin şimdi makam otoları Audi olmaya başladı. Aynı şekilde emniyetin de öyle, diğer bütün makam otoları Audi yönünde ilerliyor.

    Bazı arkadaşlar demişler ki Audi'nin şurada 10 senelik araç mazisi var, nasıl da Mercedes ile kıyaslanıyor? Mercede çok kaliteli ve köklü bir firma, lafımız kesinlikle yok ama eğer Audi 10 sene içinde popüler olup da şu topicte Mercedes ve BMW ile kıyaslanmaya çalıştırılıyorsa bir düşünün derim, bu nasıl böyle oldu. Demek ki Audi boş durmamış, Mercedes'in 50 senede yaptığını Audi 10 sene de yaptı. Gerçek değil mi bu? Audi şurada 10 senelik araç diyorsunuz ama 100 senelik Mercedes'le kıyaslıyorsunuz, bu nasıl çelişki böyle? Demek ki herkes kabul ediyor Audi'nin bu kadar kısa sürede yükseldiğini ve bu yükselişin devam edeceğini.

    VW grup meselesine gelince, Audi için bence dönüm noktasıdır. Bildiğiniz gibi VW grup içinde bir sürü markaya barındırıyor. Her yeni çıkardığı teknolojiyi bir markada deneyip tutarsa Audi'ye koyuyor. Mesela şuan Skoda; VW grubun araçları. İlk denemelerini Skoda'da yapıyorlar, sonra bir adım ileri alıp diğer markalarda daha sonra VW ve en son şekliyle Audi'ye konuluyor. Bence bu köstek değil destektir. Bunun neresi kötü? Hangi marka ilk böyle bir denem evresinde geçiriyor teknolojisini. İşte bana göre Audi bu yüzden bu kadar kısa sürede popüler oldu ve devam ediyor. Bunları söylüyoruz peki hiç mi hatası yok VW grubun. Elbette var, mesela arabaların tipleri birbirine çok benziyor. Skoda Octavia ile VW Passat'ın eski kasasını yan yana koyun aynısı. Yeni çıkan Audi A4 ile yeni kasa VW Passat'ın arka tarafını iyice inceleyin özellikle yandan bakın, o hafif kamburluk tıpatıp aynı. Bence bu gibi hataları dışında yanlışları yok. Zaten hatasız hiç bir şey olmaz.

    Sonuç olarak bu 3 markada Alman malı, kalite kokuyor. Hepsinin kendine göre özelliği var, hepsinin üstün olduğu bir nokta var ama genel olarak baktığımda benim favorim Audi'dir. Yıldızlar birincidir elbet ama son zamanın parlayan yıldızı Audi'dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 3 Ekim 2008; 2:39:16 >




  • Audi'nin 10 yıllık bir geçmişi yok oldukça köklüdür lüks segmentte NSU'yla başlamıştır. Gözden geçirin. .. Araçların monocoque şasili olduğundan A4 ile Passat birbirinden tamamıyla farklıdır. Yalnızca yürüyen ve bir kısım mekaik aksamda birbirilerine benzerlikler var. Audi'nin motorları temelinde vw olmasına rağmen önemli oranda modifikasyonlar vardır. Şanzımanları ise oldukça farklıdır örneğin vw multitronik yok. Ayıca Audi'nin Passat Mondeo gibi dev cüsseli araçlarla rekabet içinde olma arzusu yok yalnızca premium tabir edilen BMW ve Mercedes le rekabetinde yer almaktadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lsblack

    Audi'nin 10 yıllık bir geçmişi yok oldukça köklüdür lüks segmentte NSU'yla başlamıştır. Gözden geçirin. .. Araçların monocoque şasili olduğundan A4 ile Passat birbirinden tamamıyla farklıdır. Yalnızca yürüyen ve bir kısım mekaik aksamda birbirilerine benzerlikler var. Audi'nin motorları temelinde vw olmasına rağmen önemli oranda modifikasyonlar vardır. Şanzımanları ise oldukça farklıdır örneğin vw multitronik yok. Ayıca Audi'nin Passat Mondeo gibi dev cüsseli araçlarla rekabet içinde olma arzusu yok yalnızca premium tabir edilen BMW ve Mercedes le rekabetinde yer almaktadı.




    Benim dediğimi anlamadınız sanırım. Ben 10 yıllık geçmişi var demedim, 10 yıllık geçmişi olduğunu söyleyenler Audi'nin bu kadar hızlı geliştiğini kabul etmiştir demek istedim. Çünkü önceki sayfalarda bazı arkadaşlar bu şekilde konuşmuş. VW ile aynı olma meselesi de çok farklı, o konuda da beni anlamamışsınız. Ben Skoda Octavia ile VW Passat'ın eski kasası çok benziyor dedim. İşte fotoğraf karar sizin:






    İşte bu da size bahsettiğim A4 ile yeni kasa Passat'ın arka tarafı:






    Yukarıda fotolar birbirine çok benziyor, bu benzerlik var diye beni A4 ile Passat'ı bir tutuyorum zannetmeyin. Merak etmeyin Audi'nin nasıl bir araba olduğunu biliyorum, fanatik bir Audi hayranıyım. Bana cevap yazarken de bir Audi düşmanı gibi değil de bir Audi hayranı görüp de mesaj yazarsanız sevinirim.




  • Düşman yok Dostlar aynı yoldadır:



  • devam
  • Yukarıdaki resimler dostluk örneği için konulmuş ama eminim yarış için yan yana gelmişlerdir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.