Şimdi Ara

Astrolojiye ve yıldız haritalarına inanmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burçlarla ilgili genellemeler sanki çoğunlukla doğru gibi duruyor. Ya da acaba kendimizi mi kandırıyoruz? Astroloji haritalarına göre hareket eden liderler bile var. Sizce böyle şeyler doğruluk payı taşıyorlar mı?




  • Hiçbir şeye inanmayanların genel burç yorumlarına kişisel uygunlukları nasıl diye merak ediyorum.

  • zırva

  • islamda astroloji yok, inanmak yasak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 8 Ocak 2023; 3:20:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, hakiki bir doğruluk payı taşımıyorlar. Bilişsel psikolojik manipülasyon ve raslantı faktörleri somut bir arka planı olmasa dahi burçlara, astrolojiye, fallara vs inanılmasında çok etkili. Bu çerçevede misal Forer Barnum etkisiyle her insan varlığında veya yaşamında az çok bulunan genelgeçer özellikleri kendimize yakıştırma haliyle kolayca burçlara inanma eğilimindeyiz. Bu esasında bir çeşit bilişsel manipülasyon. Raslantısal biçimde falların veya astrolojik tahminlerin belirli bir grup insan için tutması ise gerçekliklerine kanıt yapılıyor, esasında tutmayan ve astrolojinin söylediğini yadsıyan örnekler olduğu halde. Çünkü evrimsel olarak insanlar inançlarını ve geliştirdikleri bilgi sistemlerini doğrulayıp inanmak ve evrene kusurlu biçimde de olsa bağlanmak istiyor; inandıklarını ve bilgi kaynağı addettiklerini yadsıyıp reddetmekten ziyade.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökyüzünde çeşitli yıldız pozisyonlarına bakarak yapılan benzetmeler aklıma geliyor. Aynı yıldızlara uzayın farklı bir konumundan tamamen farklı açıyla bakınca, farklı şekiller algılanabilecek.


    Bununla birlikte bir taraftan da etkileşimler konusu göz ardı edilmemeli. Her şeyin bir enerjisi var ve evren enerjilerden oluşuyor. Bu durumda bu enerjilerin etkilerini yok saymak da doğru olmaz. Etkiye örnek olarak, ayın konumuna bağlı olarak oluşan med-cezir olaylarını ufak bir örnek olarak gösterebiliriz. Aynı şekilde enerji etkileri de söz konusu oluyordur mutlaka diye düşünmek hatalı değil bence.

  • Astroloji şarlatanlıktır,Astronomi bilimdir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.