Şimdi Ara

Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU] (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.914
Cevap
27
Favori
98.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Animus Projesi'nin yamasını kaldırmanın bir yolu var mı?

  • Bernarrd kullanıcısına yanıt

    Dosya doğrulaması yaparsanız kalkacaktır.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Yapmama rağmen kalkmadı yama. Yama orijinal olduğu için Animus Projesi'nin programı ile yüklemiştim yamayı.

  • Bernarrd kullanıcısına yanıt

    Garipmiş. Normalde kalkması lazım ama herhalde programlarından vs kaynaklanıyor. Discord sunucularına girip onlara sorun hocam mutlaka en iyi çözümü onlar biliyordur.

  • Seriyi baştan başlayarak oynuyorum ve 91 saat 20 dakika sonucunda Odysseyi yeni bitirdim.


    Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]


    Öncelikle neleri ne kadar oynadım belirtmek istiyorum (sırasıyla):


    .Ana Oyun + Yan Görevler (~60 sa)

    .The Lost Tales of Greece (~5 sa)

    .Legacy of the First Blade (~5 sa) 

    .The Fate of Atlantis (~20 sa)

    .Those Who Are Treasured (~2 sa)


    Çocukluğumda ege ve akdeniz sahillerindeki antik kentleri ve plajları gezerek büyümüş, yaz tatiline giderken Ayna grubundan ''Biz Akdenizliyiz'' parçasına bağırarak eşlik etmiş bir akdeniz çocuğu olarak Odyssey benim en çok sevdiğim AC oyunu oldu. Kasvetli, boğuk bir hava yerine sıcak bir atmosfer ve yunan aksanı duymak içimi ısıttı. Yunan adaları, masmavi koylar, enfes manzaralar keşif hissini sürekli güçlendiren detaylardandı.


    Sokrates, Leonidas, Pisagor, Hipokrat ve Plato gibi tarihi karakterlerle diyaloglara girmek ve görevlerini yapmak oldukça tatmin ediciydi. Paralı bir askeri canlandırıyoruz suikastçi evrenine uzak bir yapıda olduğunu söyleyebilirim tıpkı AC4 gibi. Mesela Origins'de Hidden Ones olayı çok güzel bağlanmıştı. Layla Hassan'dan biraz yakalıyoruz o biraz katkı sağlıyor. Her ne kadar evrene uzakta olsada, genel toplamda çok keyifliydi, yani bu olaya fazla takılmamak lazım.


    Oyun tam anlamıyla bir içerik bombardımanı, acayip büyük bir harita ve bitmek bilmeyen görev zincirleri. Hayatım boyunca oynadığım en uzun oyun Odyssey oldu. 70 saat RDR2, 45 saat Originsim var. Açıkçası bu kadar uzun ve büyük olmasını sevmedim, neticesinde keyifli vakit geçirmek için oyun oynuyoruz. Bir müddet sonra artık bitsin dedim gerçekten. Ve bu kadar büyük olması da olay örgülerini özellikle ana hikayenin kopuşuna sebebiyet veriyor. Cult of Cosmos üyeleri ve onların şehirleri ele geçirmesi, ailemizi bulmaya/toparlamaya çalışmamız, atinalılar ile spartalıların savaşı, Layla Hassan ve ekibinin maceraları, iranlılar, alfa hayvan avlamaları, polemarklar, Xenia'nın hazineleri, Minatör avı, bir kaç adanın bağımsızlığına kavuşması hatta saatlik ve günlük duyuru panosu görevleri.. 4 tane DLC'yi de es geçmemek lazım. DLC'de resmen 2. bir kült grubu var Kadimler Tarikatı hahahaha :) Atlantis ise tüm AC'lerdeki sen sevdiğim DLC oldu.



    Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]



    Oyunda beğenmediğim noktalar ise,


    .Senaryosu kesinlikle zayıf ve büyük yapısı nedeniyle kopukluk oluyor. (ama Kassandra güzel işlenmiş)

    .Level Scaling yapısı

    .Gemi Savaşları, aşırı sade sarmıyor.

    .Sırf uzasın diye bazı saçma sapan görevler. Çok eğlenceli yan görevler var ama yarısı saçma. Mesela Cult of Cosmos üyelerini bulmak aşırı eğlenceliydi bu yapı benim hoşuma gitti. Ama bir yandan Mercenary sistemi aşırı iğrençti. Yine başka bir örnek Avcı kızlar grubu, Socrates, 300 Spartalı tiyatro oyunu, Yaş sadece bir sayıdır, Köle köleliğine devam eder, Markos'un sugar mommy bulup Kos adasında şarap çiftliği açması (ahahahaha), minatör ve persler gibi yan görevler resmen mükemmeldi. Ama geri kalanlarda getir-götür saçmalıklarıydı hele saatlik ve duyuru panosu rezaletti.


    Şunu da belirtmek istiyorum geriden gelmek çok güzelmiş. Complete Editionlar, DLC'ler, Türkçe yamalar, güncellemeler çökme problemleri vs çoğu sorun çözülmüş oluyor. Ayrıca fiyatları da ucuzluyor. Gerçi artık günceli yakaladım bakalım..


    Origins'i bitirdikten sonra AC2 sonrasında en sevdiğim oyun olduğunu söylemiştim. (Konunun son sayfasında yorumumu bulabilirsiniz.) Şimdi ise top5'im: Odyssey, 2, Origins, Syndicate, Brotherhood oldu. Neden çıkış sırasına göre oynamazlar hiç anlamıyorum. Odyssey'in combat mekaniklerinden sonra Origins tabii ki sarmaz.. Odyssey resmen Originsin cilalanmış, mükemelleştirilmiş hali. Ama Origins'in ana hikayesi bence bundan daha iyiydi. Tabii ana hikaye bir oyunu oyun yapan tek kriter değil bana göre. Genel toplamda ben en çok bunu oynarken keyif aldım. Şimdi sırada Valhalla var ama en az 6 ay boyunca herhangi bir açık dünya oyunu görmek istemiyorum. O kadar çok içerik vardı ki, aşırı doydum. Açık dünyayı geçtim, oyun bile oynamak istemiyorum. Genelde yorumlarda gördüğüm Odyssey seven Origins sevmiyor veya tam tersi. Bir de 2'sini de sevip Valhalla'yı hiç sevmeyenler var. Ben sanırım bu grupta olacağım. Tabii Valhalla'ya kesinlikle yakın bir gelecekte bulaşmak istemiyorum. Büyük ihtimalle içeriği de daha fazladır. Mirage çıkış yaptıktan sonra gaza gelme ihtimalim var o zamanlar başlayabilirim.



    Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]


    Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]


    Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhilipTandy -- 18 Ocak 2023; 21:18:38 >




  • PhilipTandy kullanıcısına yanıt

    bende geçen hafta bitirdim sayılır, daha doğrusu biraz geride bıraktım fakat kassandra açısından bitti denebilir. dediklerinize katılıyorum, 45 saat civarı deneyimim oldu.

    +hikayeyi uzun bulsam da kesinlikle keyif aldım, ayrıca türkçe yama ile keyfi kesinlikle artıyor

    +açık dünyası originse göre çok daha iyi geldi bana, özellikle harita büyüklüğü ve farklı yerlerin genişliği, mekan doyuruculuğu çok iyi

    -gemi savaşlarını sevemedim, vakit kaybı gibi geliyor, ayrıca bazı yerlere en yakın fast travelden bile mesafe uzak kalabiliyor

    -fate of atlantisten beklentim büyüktü, fakat çok ruhsuz gibi geldi, haritasını sıkıcı buldum.


    en uzun oynadığım ac, odyssey dir. ondan önce bi o kadar oynatan origins, dediğiniz gibi fizikleri benzer, şuan odyssey sonrası biraz valhallaya başladım fakat, odysseydeki tadı, temanın güzelliğini ve ruhunu hissedemedim. bu oyun sonrası tek umudum mirage. umarım oda odysseye benzer.





  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt

    benim de gördüğüm genelde valhalla'nın tat vermediği yönünde. bende yok zaten, dediğim gibi oynamayı da yakın gelecekte planlamıyorum. bence senede 2-3 açık dünya oyunu oynamak yeterli. açık dünyalar yoruyor ve içine girmek için detaylı vakit ayırmak gerekiyor. ubisoft bir çok projesini iptal etti ve ac mirage hype olmamasına rağmen bomba gibi çıkacağını düşünüyorum. çünkü ellerinde sevilen tutan ve satan sağlam bir seri var. bu kadar sıkıntıdan sonra bu miragede hata payının çok düşük olacağına eminim. beğenilmeyen valhalla bile satış rekorları kırdı. ben mirage'den sonra ciddi ciddi serinin ezio 3'lemesi hype yetişeceğini düşünüyorum. tabi mirage gelmeden önce valhallayı bitirmek lazım. bakalım umarım sene sonuna doğru gelir.

  • 35 yaşında yılların oyuncusuyum. Sadece pc'de bitirdiğim oyun sayısı 200'den fazla, igdb'de liste yapmıştım.


    Arkadaş ben böyle birşey ömrü hayatımda görmedim, oyun dlc'ler dahil uzunluğuyla mahvetti beni:P. Fate of atlantis son dlc'de yeter demiştim, ilk defa sevdiğim bir oyunu dlc'leri tamamlamadan sonra oynarım diye bıraktım sanırım. Normalde hep tamamlarım. Haftasonu tekrar oyuna döndüm. Atlantis dlc'yi de tamamlayıp bitirdim. 190 saat olmuş sanırım. Ama bitmedi! Crossover dlc var:/


    Oddysey öncesi tüm Ac oyunlarını bitirdim. Freedom Cry, Liberation vb yan oyunlar da dahil. Valhalla'ya sanırım yıllar sonra anca başlayıp oynayabilirim. Oyunun mekaniği artık çok yordu beni. Koşma, bir yerden bir yere gitme sıkıyor, hantal geliyor engelleri aşması.


    Neyse efendim hikayeyi tamamlamak, herseyi yapmış olmak için korfu'da geçen dlc'yi de bitirip sileceğim. Valhalla'dan önce Mirage oynarım büyük ihtimalle. Sebebi de mekanikler, oyun yapısı biraz olsun değişir ümidim.


    Herkese iyi oyunlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtemelen -- 14 Mart 2023; 10:32:39 >




  • Ben yılbaşında Xbox gamepass alınca içerisinde odyssey olduğunu gördüm, rastgele deneyeyim dedim.

    Skyrim gibi büyük dünya oyunlarını severim. Odyssey de öyle oldu. Hikayesi, ortamlar, tarihi karakterler çok iyi bir oyun yapmışlar. Ana hikaye yeni bitti bende ama hala Cult lerden 8-9 tanesini bulamadım. Orijinale Türkçe sürüm yükleniyorsa yeniden bile başlayabilirim açıkçası.

  • konuya çok zamandır girmedim oyunu tam 3 defa bitirdim ama hala çok özlüyorum

    sonrasında valhalla denedim yok arkadaş bir türlü içine giremedim 3 defa denedim max % 40 ına kadar geldim dayanamadım sildim

    atmosferi mi yoksa odyssey in parlaklığı karakterlerimi açık dünyasımı bilmiyorum başka bir oyuna yönlenemiyorum devamında .

    keşke bu oyuna 1 2 yeni dlc çıksa da keyifle yeniden başlasam

  • Ninika N kullanıcısına yanıt
    Odyssey öyle bir oyundu ki atmosferi, antik yunan teması mükemmeldi. Rengarenk bir harita, masmavi denizler, çeşit çeşit mekanlar… tek eksiği açık dünyası bir tık daha canlı olabilirdi. Oyunun harika bir haritası var ama maalesef keşif hissi geçmedi bana. Witcher gibi acaba şurada kıyıda köşede kalmış bir yan görev var mıdır merakıyla gidemedim hiç. Valhalla bu oyundan sonra rezalet geldi bana da Origins’i bile çok daha severek oynamıştım.
  • odyssey valhalladan daha iyi gibi, valhallada gerçi aşiret gibi yayılma baya sarıyodu ilk başta Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU] . ancak atlantisin son kısmı çok sıktı ,çok katlı harita benim kafamı karıştıryor yorucu. bu mitolojik dünyalar konsepti originste de vardı bence baya sıkıcı çünkü zaten oyun gerçek değil üstüne animus hadi oyun evreni içinde gerçek ama bu mitolojikler oyun içinde de gerçek değil o yüzden oynamak için de motive olamıyorum.

  • Şuan ana hikaye ve Cultist ler bitti, yan görevler haritada görünenler kaldı sadece, seviye olarak 52'deyim. Oyun bana yeniden başlarsam güçlerin aynı kalacak şeklinde teşvik ediyor tekrar oynamama. Aslında perk denilen güçleri sıfırlayıp gizlilikten ziyade öncelik ok, sonra savaşçıya versem fena olmaz.

  • merhaba arkadaşlar oyun acayip bir yerde takılı kaldı (öğrenecek çok şey var görev adı) mrryi yani annemizi nakşa şehrine kadar takip edicem.nette izledigime göre 2 at geliyor gidiyoruz tahmin ediyorum ben buga soktum o ara atlar gelmeden kendi atımı çağırdım dahada düzelmedi oyun mrry öylece adada bekliyor görevi iptal etme gibi seçenekte bulamadım ve bir sürü yan görev vs tamamladım ne yapabilirim bu konuda 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknkoca2 -- 17 Nisan 2023; 17:38:49 >
  • Valhalla'nın üzerine çekilmiyor ama iki oyun arasındaki fark çok fark. Kim bu oyunlar isimleri hariç aynı diyorsa işin cahili. Zaten bambaşka ekipler yapmış. Ama oyun olarak da bambaşkalar. Valhalla hikayeli epic dizi - saga oyunu daha çok. Hedefi hikayesi, kurgusu, direkt oynanış zevki ve keşif hissinde. Kapşonu çekip stealth ortalığı dağıtmak veya Hidden one büroları keşfetmek inanılmaz tatmin edici, adeta asmr etkisi var. Her eşya, mekan, yan görev handcrafted ve aşırı özel hissettiriyor.

    Odyssey'se generic rpg. Bildiğin loot, grind, seçimler, bomboş yan görevler döngüsü arasında kaybolmuş. Haritası baya cool gözüküyor grafik olarak ama o dünyayla etkileşim Valhalla gibi değil, vasat. Oyun sizi fetch quest mantığıyla oradan oraya atıyor. Puzzlelar tırt, minigameler yok hükmünde, birçok yer copy paste. Oynanıştaki amaç stealth ve combatın saf zevki değil Elden Ring'deki gibi build kurmak üzerinden gitmiş. Zaten oyun rpg mantığında olduğu için böyle şeyler normal ama Valhalla'daki dahiyane ve epik şeyin karşısında tırt geliyor bana işte.

    İki oyundan birini beğenmek normal. Bak ben de Ac olarak değerlnedirmesem bu oyun oldukça iyi ve eğlenceli bir oyun derim ki gerçekten eğlenceli. Ama Ac serisini en başından beri oynayan biri için Valhalla çok daha önemli ve değerli bir yapım. Ama genç nesil oyuncuysanız veya zaten hiç Ac'yi sevmiyorsanız diğer popüler rpg konseptine yakınlığı dolayısıyla bunu daha çok seversiniz, bu da bir gerçek.




  • lakonya bölgesinde görevim var hangi yandan girmeye çalıştıysam olmuyor hata vermeden oyun kapanıyor .

  • Korfu adasını 110 saatin ardından yeni gördüm. Türkçe yaması yok sanırım ne anlatıyor bilen veya Türkçe vidyosu varmıdır ? Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

  • Bu akşam da Kassandra'ya aşık olduk.Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU] 

  • 51 saatte 50 level olabildim. 49'dan 50'ye gelene kadar göbeğim çatladı. Amma devasa bir harita yaptıkları yetmezmiş gibi ağzına kadar da doldurmuşlar. 51 saatin sonunda henüz hiçbir şey görmedim gibi hissettiriyor. Daha Makedonya'ya adım atmadım mesela. Renkler ışıklandırmalar falan harikulade. Hem masalsı hem gerçekçi çok hoş bir ton tutturmuşlar. Bitene kadar didikleyeceğim acele etmeden. Origins'ten bir tık daha sevdim sanki bunu.

  • Animus projesi siteyi kapatmış. Atlantis dlcsini alacağım ama Türkçe yaması yok o yüzden almıyorum şu an. Bu mesajımı gören odyssey kurtları bana yardımcı olabilir mi? Dlcnin Türkçe yamasını nerden bulabilirim? Oyun orijinal 1.5.6 sürüm. Ubisofta Türklerin bu oyunu oynamasını istemiyor musunuz dil paketi neden yok diye yazdım umurlarında olmayacak tabii ki.

  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.