Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (287. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.306
Cevap
115
Favori
950.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kadirpas K kullanıcısına yanıt

    Geçen sene ilk muayenede boy kilo ölçümü yapılırken sadece ayakkabıları çıkarmıştım. Boy 1.74 kilo 111. Dahiliye doktoru sınırın 110 kg dedi. 1 sene erteleme vermişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag1998 -- 23 Aralık 2021; 14:27:22 >
  • Enteresan normalde sınırınız 101 kg

  • Kadirpas K kullanıcısına yanıt

    Dahiliye doktoruna söyledim Boyum 1.74 kilo sınırım 102 dedim. Dahiliye doktoru bende öyle görünmüyor dedi. Boy 1.74 kilo sınırı 110 kg olarak görünüyor dedi. Ben de boy 1.74 kilo 111 çıkınca 1 yıl erteleme verdi. Önümüzdeki hafta 2.muayenem var. Başımdan geçenleri buraya yazarım.

  • ag1998 A kullanıcısına yanıt

    Nasıl oluyor anlamıyorum. Hepimizin bildiği o askerlik için olan boy-kilo tablosu o zaman bir işe yaramıyor. Dahiliye doktorlarındaki bu sınır nasıl farklı oluyor kafam karıştı. Üstelik 1 kilo fazlanız var diye erteleme almışsınız. Bu durum da beni bir hayli şaşırttı

  • ag1998 A kullanıcısına yanıt

    Bu imkansız hocam kilo sınırı bellidir dr karar alamaz kafasına göre şikayet etmeliydiniz.

  • Bugün 2. muayene işlemlerini başlattım. Öncelikle askerlik şubesine gittim. Yoklama başvurusu yaptım. Askerlik şubesi aile hekimine yönlendirdi. Sağlık ocağına gittiğimde aile hekimim izine çıkmış. Ben de başka aile hekimine çıktım. Muayeneye girdiğimde doktor senin aile hekimin ben miyim? diye sordu. Ben de benim aile hekimim izine çıkmış dedim. Siz muayene yapabiliyor musunuz? dedim. Doktor tamam muayeneyi yaparım dedi. Muayenede boy kilo ölçümü yaptı. Boy 1.74 kilo 120. Üzerimdeki montu çıkarttırdı. Tartılırken ayakkabılarla tartıldım. Aile hekimi devlet hastanesi dahiliye bölümüne sevk etti. Bugünlük bu kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag1998 -- 27 Aralık 2021; 14:13:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakduran22

    Merhabalar. Üçüncü muayene sonunda savaşta ve barışta elverişli değil raporunu aldım. Askerlik şubesi bana kararın 6 ayı bulabileceğini, bazen Ankara'nın onaylamadığını falan söyledi. E devlette ve bana verdikleri kağıtta da 6 Mart 2022 ye kadar askerlikle ilişiğimin olmadığı yazıyor. Oradak memur o tarih için "sistemde hata olmuş önemli değil" tarzında konuştu.

    1) Ankara'nın onaylamadığı oluyor mu? (1.74 boy - 120 kilo)
    2) Neden Mart 2022 yazıyor acaba?

    aşırı kilo yüzünden banada 2.muanede muaf verildi benimde öyle yazıyor 6 ay içinde rapor gelicek dedi askerlik şubesindeki memur. Askerlik sorgulaması yaptığımda 6 mart 2022 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Anlamadım bende.

  • Arkadaşlar son işlem için geçen hafta gittim. Heyet Dahiliye doktoru 33/F "Askerliğe Elverişli Değildir." yazdı kağıta. O Dahiliyeden aldığım kağıtı rapor birimine verdim yalnız raporu verdiğim hastane e-devletten süreci takip edin raporlar kısmından dedi. Raporlara girdiğimde herhangi birşey göremiyorum. 31/12/2021'de de tecil bitiyor ne yapmalıyım?

  • Bugün dahiloye ye çıktım. Dahiliye de doktor boy kiloya baktı. Kağıtta boy 1.74 kilo 120. 33/c ye uygundur. 1 yıl erteleme uygundur yazdı. Heyete kağıtları verdim. Heyete bugün saat 13:00 da gel dediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag1998 -- 28 Aralık 2021; 10:40:55 >
  • Utangactosbaga U kullanıcısına yanıt

    Banada muaf kararı heyetten çıktıktan sonra şube 3 aylık erteleme verdi. raporun 3 ay sonra gelir dediler neredeyse 1 yıl oldu ne gelen var ne giden. şubeyi aradım kuruldan onay almışsın sadece teyit için bekliyoruz dediler. Ama erteleme 3 ay sonra muafa döndü şuan e-devlette muaf tutulmuştur yazıyor askerlik durum belgemde.

  • Bana hastaneden iki kağıda parmak basıp muafsın deyip gönderdiler.Ne belge verdiler ne de başka birşey.Artık askerlik şubesi ile biz aramızda hallediyoruz dediler.Tecil ise 31 Aralıkta bitiyor...

  • Bugün heyete çıktım. Boy 1.74 kilo 120. Askerliğe elverişli değildir denildi. Yarın 15:00 dan sonra gel sonucunu al dediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag1998 -- 28 Aralık 2021; 14:52:9 >
  • Selamlar,


    Uzun zamandır takip ediyordum burayı. 31 Aralık'ta tecilim bitiyor artık (son tecil). İlk yoklamayı başlattım.


    Ben de başımdan geçeni yazayım.


    Edevletten yoklama başvurusunu başlattım ve aile hekiminden randevu aldım.

    Aile hekimine gittim. Edevletten çıktıları almıştım. Bende nefes darlığı falan var. Bunu da sözlü belirttim. Daha sonra kan grubun görünmüyor dedi (halbuki ehliyette falan yazıyor) ve tahlil istedi. Tahlili verdim ve birkaç gün sonra gittim. Birkaç değer yüksekti. Ailemde de kalp hastaları var. Neyse değerlere baktı ve senin efor yapman sıkıntılı, kalp krizi riskin var dedi. Neyse boy-kilo işlemlerini yaptı.


    Normalde 175 boyum. Aile hekiminde 173 çıktı. Kilom 112 çıktı. Ve sistem otomatik olarak beni sevketti hastaneye. (kalpten değil boy kilodan sevk edildim.)


    Hastaneye gittim. (seyrantepe etfal) Numaramı falan aldım. Askerlik Heyet Kurulu masasına dosyalarımı verdim ve boy kilo ölçelim dedi. Boyum 172 kilom 110 çıktı.


    Dahiliye numaram 103'tü. Doktor asker diye seslendi ve daldım içeriye (o gün bekleseydim sıra gelmezdi :)) Neyse dosyalara falan baktı ve doldurmaya başladı. Bu arada içeride 2 kadın doktor vardı ve birisi bilmiyordu ona anlatıyordu. Neyse tam hatırlamıyorum ama sanırım 33/c demişti. Heyete sevketti.


    Dosyaları kurul masasına teslim ettim. Bu arada hastanede ölçülen boy kiloyu dosyalardan birine yazmıştı, git fotokopi al dedi. sonra parmak izi falan verdim.


    Yarın 30 Aralık'ta heyet var. Tekrar durumu güncellerim.





  • Bugün heyet sonucumu almaya gittim. Heyet kağıdımda karar 33/D /F1'e göre askerliğe elverişli değildir yazıyordu. Askerlik şubesine gittim kağıdımı verdim. 3 ay içerisinde askerlik şubesinden posta yoluyla eve kağıdımı gönderecekler. Askerlik durum belgemde 28/03/2022 tarihine kadar askerlikle ilişiğin yoktur yazıyor. Tekrar muayene mi olacağım? Bilgilendirme yapar mısınız?

  • Muaf tutulmuşsun kardeşim gözün aydın. Sana bişey sorucam 2022 6 ayda benimde ikinci kontörlüm var sağlık ocağı seni ilk erteleme aldığın aynı hastaneye mi sevk etti bilgi verirmisin bana

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bursalııı

    Muaf tutulmuşsun kardeşim gözün aydın. Sana bişey sorucam 2022 6 ayda benimde ikinci kontörlüm var sağlık ocağı seni ilk erteleme aldığın aynı hastaneye mi sevk etti bilgi verirmisin bana

    Evet. 1. ve 2.muayene devlet hastanesinde oldum.

  • Aynı devlet hastanesi yani yanlış anlamadım demi aynı hastaneye sevk etti yani.

  • Bursalııı B kullanıcısına yanıt

    Evet. Aynı hastaneye sevk edildim.

  • 31 aralık 2021 de tecilim bitiyor. Heyete tecilimin bittiği gün çağırıldım. Aile hekiminin verdiği kağıtta boy 106 kilo 174 yazıyor. Endokrinoloji doktorunun verdiği kağıtta boy 171 kilo 104 yazıyor. En son dahiliyeye sevk ettiler, orada da aynı şekilde boy 171 kilo 104 yazıldı. Bu durum sorun çıkarır mı ve heyette tekrar tartılacak mıyım? Dahiliye 1 yıl erteleme veriyorum dedi ama heyet iptal edebiliyor mu? Duruma göre bedelliye başvurmayı düşünüyorum. Bu arada gözümde miyop sınırlarda olması lazım ama aile hekimi direk endokrinolojiye sevkettiği için göz ölçümü de yaptıramadım. Heyetten erteleme çıkmazsa göz ölçümü yaptırabiliyor muyum?

    Not: Aile hekiminiz hangi hastaneye sevkettiyse bütün işlemlerinizi o hastanede olmak zorundaymışsınız. Endokrinoloji doktorunun sözlü olarak şu hastane dahiliyesine git demesi üzerine 2 günüm çöp oldu. Ancak başhekimliğe gidip derdimi anlatınca sorunu çözebildim.


    Edit: Ne ben heyeti ne heyet beni gördü. Kağıt verip yolladırlar, 1 yıl ertelendi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiRuhi -- 1 Ocak 2022; 18:25:41 >




  • Ben de başımdan geçenleri anlatayım. Bu benim ilk işlemim arkadaşlar.



    7 gün önce yoklama başvurusunu yaptım. Yoklama başvurusunu doldurup ertesi gün Sağlık Ocağına gittim. Kan grubum belli olmadığı için hiçbir işlem yapmadılar (Kan grubunuzun belli olması şartmış arkadaşlar.) 1 tüp kan verdim ertesi gün sonuçlar çıktıktan sonra Aile Hekimi işlemleri başlattı. Boyumu ve kilomu ölçtüler. "Bir rahatsızlığın var mı, düzenli kullandığın bir ilaç var mı?" gibi sorular sordular. Ben de doğrusu ne ise onu söyledim ve yok dedim. Ekstra bir muayene vs. olmadım. Boy-kilo uyuşmazlığından dolayı Aile Hekimi beni dahiliyeye sevk etti.


    Sağlık ocağından aldığım kağıtlarla birlikte hastaneye gittim sıraya girdim dahiliye kaç kilo fazlam olduğunu sordu ben de direk boyumu ve kilomu söyleyip aradaki farkı söyledim "1.76 boy 120 kilo sınırım 103 ve 17 kilo fazlam var" dedim. Başka bir sorunum olup olmadığını sordular ben de "Hayır yok" dedim "Sadece boy ve kilo uyuşmazlığım var" dedim. Dahiliyede de ekstra bir muayene falan olmadım. Sağlık ocağında ölçtükleri değerleri olduğu gibi işledi dahiliye doktoru. Kağıda direk 33/C yazdı.


    Sonra sağlık kuruluna gitmemi söyledi gittim orada bana bunların fotokopisini çek gel dediler. Fotokopileri çektim tekrar sağlık kuruluna gittim. Orada harici PC Webcam'i ile resmimi çektiler. Sonra elime bir kağıt verdiler (Diğer yerleri gezmem gereken bir kağıt Psikiyatri, Nöroloji, İç Hastalıkları gibi kontrollerden geçmem gereken bir kağıt ama sadece dahiliyeye gitmemi söylediler ben de dahiliyeye gittim tekrardan. Bundan 1 yıl önce bu saydığım ve fazlası her yeri geziyormuşuz. Orada diğer benim gibi daha önceden kilodan dolayı erteleme alanlara sıra beklerken sormuştum. 2. 3. kere gelenler daha tecrübeli oluyor haliyle. Bizim hastanede artık böyleymiş Mersin/Tarsus Devlet Hastanesi) git bunu tekrar dahiliyeye imzalattır getir dediler.


    Dahiliyeye imzalattım sonra tekrar sağlık kuruluna gittim imzalattığım kağıtları verdim. Yarın saat 13.00'da burada ol dediler. (Heyet için sıra numarası almamız gerekiyordu heyet ise ertesi gün toplanacaktı. Yani Salı günü)


    Salı günü gittim sağlık kurulunda sıraya girdim bana bir sıra numarası verdiler heyet için. Sonra sıra numaram ile beni çağırdılar. 10 tane doktorun karşısına dikildim. Yüzüme 1 yıl erteleme aldın yarın gel saat 15.00'da raporunu al dediler. (Bu arada araya hafta sonu girince işler biraz uzadı. Hafta sonu olmasaydı muhtemelen 4-5 gün içinde tüm işlerim hallolurdu)


    Dün gittim heyet raporunu aldım sonra şubeye gittim. Şubeye raporumu teslim ettim orda 3-5 kağıt imzaladım. Sonra o kağıtları da müdüre imzalatıp tekrardan yetkili memura verdim. Memur bana "Asker kaçağı olarak görünüyorsun. Normalde 2.500 TL ceza ödemen gerekiyordu ama şanslısın ki Meslek Lisesi mezunuymuşsun ceza ödemeyeceksin. Düz Lise mezunu olsaydın ceza ödemen gerekecekti" dedi. Halbuki böyle bir şey yokmuş. Memur neden bana bu konuda yalan söyleme gereği duydu anlamadım. Evet işin doğrusu para cezası ödemedim ama sebebi Meslek Lisesi mezunu olmam değil. Aşağıdaki maddeden dolayı.


    ASKERALMA KANUNU - Madde 24/2 Yapılan muayenelerinde askerliğe elverişli olmadıkları anlaşılanlar, askerlikten muafiyet hakkı olanlar ile bu Kanunda belirtilen nedenlerle erteleme hakkı olduğu hâlde süresi içerisinde işlem yaptırmayanlara erteleme sürelerine denk gelen günler için idari para cezası uygulanmaz.


    Sonuç; 1 Yıl Erteleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xiton -- 1 Ocak 2022; 22:47:17 >




  • 
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.