Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (5 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil
5 sn
7.306
Cevap
115
Favori
950.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben bu yıl Şubat ayında mezun oldum (Lisans) ama sistemde halen 12/2024 yılına kadar tecilli gözüküyorum e devlet ten de erteleme başvurusu yapamıyorum (erteleme olduğu için) ve yarın askerlik şubesine diploma ile gideceğim en son önlisans diploması ile 2 yıl ertelemeye gittiğimde diploma fotokopisi resim vs birşey istememişlerdi halen durum aynı mı? Bir de ikamet adresime yakın olan şubeye mi gitmeliyim (zorunluluk bakımından)
    Edit : Kimse yardımcı olmadı gerçi meşgul olmayan bir askerlik şubesini arayarak bilgi aldım eğer benim durumumda olan varsa (mezuniyet bilgisi bildirilmeyen) bu ayın sonuna kadar tecil işlemlerini yaptırsın aksi takdirde yoklama kaçağı olarak gozukecegini söylediler ek olarak kilo problemim de mevcut erteleme ya da direkt işlemlere başlamak arasında kaldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 13 Aralık 2021; 11:28:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba.
    1. Muayenem, kilo fazlasından 1 yıl erteleme aldın dedi doktor bugün.
    23 Aralık 2021 Perşembe günü kurul toplanıyormuş.
    Benim tecillim 31 Aralık 2021 de bitiyor.

    Bu kuruldan çıkacak kararın sisteme işlenmesi ne kadar sürüyor.
    31 Aralığı geçerse ne gibi sıkıntı yaşarım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya Allah aşkına bilen varsa yardımcı olsun dün askerlik şubesine gittim diploma ile okul mezun olduğumu bildirmediği için 12/2024 yılına kadar tecilli gözüküyordum neyse sisteme mezun olduğum bilgisini girdi ve bana bir kağıt uzattı erteleme başvurusu edevletten kendim yapacağımı söyledi hatta orada da denedim ama başvuru yapamıyorum zaten 2024 yılına kadar tecillisin başvuru yapamazsın diyor e devlet bunu orada da belirttim bana öğleden sonra ya da yarın denemem gerektiğini söyledi ama bugün de erteleme başvurusu yapamıyorum ne yapmam lazım tekrar mı şubeye gideyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen yıl bende kuruldan verdikleri kağıdı askerlik şubesine götürdüğüm gün tecil işlemişti.Hatta askerlik şubesinden 17 Aralık 2021 tarihine kadar tecilli kağıdı da vermişlerdi.Hemen işleniyor diye biliyorum o yüzden.

  • tamerburak92 T kullanıcısına yanıt
    Kurul e devletten aninda işliyor.Ayrıca senin ilk giriş yaptığın tarih önemli kurulun ne zaman toplandığı seni bağlamaz tecilinden önce evrakları hastaneye teslim ettiysen arkana yaslan süreci takip et

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mesut2734 M kullanıcısına yanıt
    97 kilo en üst siniriniz ve o kiloda kalmışsınız 98 kilo olmuş olsaydiniz elverişsiz verecekti.Bölgesel yağlanma vb durumlara pek bakmıyorlar baz aldıkları nokta boy kilo uyumu.Vücut proporsiyonu cok iyi kas oranı yüksek insanlara boy kilo uyumsuzluğundan elverişsiz verdiklerini gördüm.Rapora 1 ay içerisinde askerlik şubesine giderek itiraz edebilirsiniz.Süre doldu ve şevkiniz cikti ise gitmeden önce kilo alarak birliğe teslim edildikten sonra tekrar muayene isteyebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, üst mesajlarda daha önce başımdan geçenleri yazmıştım. Normalde 23/12/2021 günü yani haftaya kurul raporum çıkacak dendi. 1 yıl erteleme aldım boy-kilo uyumsuzluğundan. Bu benim ilk erteleme başvurumdu.


    Bugün edevletten askerlik durumunu sorgulayayım dedim.


    1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 10/12/2022 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.

    2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.


    Bu şekilde belge oluşturuyor. Yine e devletten yoklama başvuru takip sürecine girdiğim zaman aşağıdaki fotoğraftaki gibi uyarı veriyor. Şimdi benim askerliğim 1 yıl ertelendi mi ? Raporu alıp askerlik şubesine falan vermem gerekmiyor mu ? E-devletten kurul raporunu görebilirsin ordan alabilirsin çıkınca dediler bana ama. Hangi bölümden alacağım acaba ?











  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Aynen itiraz ettim zaten.raporu aldım askerlik şubesine verdim itiraz etmek istiyorum dedim neden diye sordu memur boyumun ve kilonun doğru ölçülmediğini düşünüyorum dedim benimle beraber askerlik şubesinde bulunan boy ve kilo ölçümü için tartıya götürdü rapordaki yazan boy ve kilodan farklı çıkınca itiraz dilekçesi yazdı bana imzalattı il dışı hastaneye sevk edilirsin dedi bende tamam dedim 1 ay içinde seni ararız dedi bakıcaz artık hakkımızda hayırlısı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. E-DEvletten yoklama başvurusu yaptıktan sonra ertesi gün aile hekimine giderken çıktı almak gerekiyor mu? Daha doğrusu hangi çıktıları alacağım?

  • Xiton kullanıcısına yanıt

    E devletten yoklama başvurusu yaptıktan sonra çıktı veya evrak almanıza gerek yok. Aile hekimine gittiğinizde askerlik muayenesi için geldiğinizi söyleyin yeter.

  • XGod X kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de merak ettim şu an sizin durumunuzu. Sorun oldu mu?

  • 286. sayfada bir arkadaşımız başından geçen süreci anlatırken başvuruyu yapıp çıktıları alın diyince ben de tekrardan sormak istedim emin olamadım hocam

  • Arkadaşlar Merhaba,


    İlk İşlem; 1,67 - 104 KG

    İkinci İşlem; 1,65 - 112 KG

    Üçüncü İşlem; 1,69 - 108 KG (SON İŞLEM)


    Bugün dahiliye heyet polikliniğinde muayene oldum ve sonuç olarak 1,69 - 108 KG görüldü. Heyet Polikliniği doktoru kağıta "B33F1 Askerliğe Elverişli Değildir." yazdı. Bunu da sağlık kurulu rapor bölümüne teslim ettim ve sonucun perşembe günü çıkacağını artık işlemi "E-Devlet" üzerinden takip edeceğimi söylediler. Şimdi B33F1 nedir? Muaf mı? ayrıca bir kaç yerde gördüğüme göre bu çürük raporu alındığında Kilo verme durumunda askere tekrar alınma gibi bir durum söz konusu olduğu söyleniyor böyle birşey varmı? Bilgilendirirseniz sevinirim.


    Ayrıca elimdeki tüm belgeleri hastane aldı, askeriyenin beni sağlık ocağına sevk kağıdını vs. Tüm kağıtlar şu an hastanede. Sanırım herhangi bir belge almam gerekmiyordu değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoveHatred -- 20 Aralık 2021; 16:37:33 >




  • 2022 sonuna kadar tecilim var, 2021 yazinda mezin oldum. bedelliye gideyim dedim ama kilo problemim var. bu durumda napmak lazim? yoklama basvurusu yapip kilodan tecil mi alayim? yoksa askerlik subesine gidip durumumu mu sorsyin? yeni mezun oldugum icin tecil hakkım var sanirim 28 yasima kadar. ben 27 yim. bilgisi olan yanit verebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci işlemimde bana D/33 F1'den muaf verdiler.

  • Öncelikle iyi günler yoklama kacagi olduğum için geçen hafta 16 Aralık'ta çevirmede kimlik kontrolunde yoklama kacagi olduğum için tutanak tutuldu 15 gün içerisinde şubeye git diye BOYUM:1.81 KİLOM:114 Sizce Erteleme Alirmiyim Boy Kilodan Bilgi verirseniz Sevinirim Şimdiden Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rameo6867 R kullanıcısına yanıt

    Sizin üst sınır 111 erteleme verirler

  • Arkadaşlar e-devletten raporumuzu nerden göreceğiz ? Bugün raporum çıkacaktı edevletten takip edebilirsiniz demişlerdi kurulda. E-Nabızda görebiliyorum raporumu mesela ama.



    Edit: Askerlik şubesi ile görüştüm. Raporu alıpta hastaneye gitmeme gerek kalmadı. Son 2-3 aydır dijital olarak hastane ile birlikte gerçekleştiriyorlarmış işlemi. Zaten edevlette 1 yıl ertelenmiş gözüküyordu ama emin oldum böylelikle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JabbaWockeeZ -- 23 Aralık 2021; 10:9:25 >
  • Merhabalar. Üçüncü muayene sonunda savaşta ve barışta elverişli değil raporunu aldım. Askerlik şubesi bana kararın 6 ayı bulabileceğini, bazen Ankara'nın onaylamadığını falan söyledi. E devlette ve bana verdikleri kağıtta da 6 Mart 2022 ye kadar askerlikle ilişiğimin olmadığı yazıyor. Oradak memur o tarih için "sistemde hata olmuş önemli değil" tarzında konuştu.

    1) Ankara'nın onaylamadığı oluyor mu? (1.74 boy - 120 kilo)
    2) Neden Mart 2022 yazıyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ölçüm ve tartım yapılırken ayakkabı ve kıyafet çıkarttırıyorlarmı başınızdan geçeni anlatırmısınız bilinçlenelim saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.