Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.278
Cevap
119
Favori
942.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar askere gitmeyi çok istiyorum ama kiloluyum.Askerde kilo sınırı kaç bilen var mı



  • Arkadaşlar selam,
    Genellikle herkes fazla kilodan kaynaklı entryler girmiş, ben tam tersi aşırı zayıflıktan dolayı askerlikten muaf olma hikayemi anlatayım.
    Yaklaşık 1.5 sene önce öğrendiğim ülseratif kolit adında bir kronik rahatsızlığım var, bu hastalık kronik bir bağırsak hastalığı ve genellikle bu hastalar zaten askerlikten muaf oluyor. Ben de kendimi bildim bileli zayıf bir insanım ama özellikle son 3 4 senede biraz daha zayıfladım ve genel olarak iştahımda da bir kesinti, eskiye göre çok daha az yemek yiyebilme, fiziksel aktiviteleri gerçekleştirirken eskisine göre çok daha zorlanma olduğunu hissediyordum. Neyse bu hastalığın tanısı bir özel hastanade yaptırdığım rektoskopi ile belli oldu. Bana bu rektoskopiyi yapan doktor hastalığımın adını söylemedi ve 2 yıl boyunca bir hap ve fitil kullanacağımı söyledi, ben de bana verdikleri kağıttan hastalığın adının ülseratif kolit olduğunu gördüm ve araştırdım. Bu kişilerin askerlikten muaf sayıldığını gördüm, 1 ay sonra kontrole gittiğimde o doktoru bulamadım ve hastane kısa süre sonra gelecek dedi. Kendisini 4 ay beklememe rağmen gelmedi, bu sırada ben sonuçlarımı başka doktorla da gösterdim ama onların hepsi elimdeki sonuçlara göre bende bu hastalığın olmadığını bir kolonoskopiyle bakmaları gerektiğini söyledi. Ben de askerlik muafiyeti için devlet hastanesinde bu işlemi yaptırmam gerektiğini biliyordum bu yüzden diğer özel hastanelerde tekrar tekrar çektirip uğraşmak istemedim. Malum devlet hastanesinden de randevu bulmak epey zor. Kasım ayında devlet hastanesi gastroenteroloji bölümüne randevu alıp oradaki doktora durumu anlattım, o da bana bu hastalık sen de yok gibi duruyor dedi ama kolonoskopi tarihi verdi 30 mart 2022 için.
    Hal böyle olunca ben bu hastalıktan muaf olma durumunu iyice kafadan çıkartmıştım ve 185 boy 49 50 civarında olan kilomdan dolayı olursa 1 yıl erteleme olur diye düşünüyordum. Daha sonra bu yapılan kolonoskopi sonucu (ilk yapılan rektoskopi işleminin daha detaylı daha kesin yargıya ulaşılan hali) ülseratif kolit teşhisi kesin olarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından konmuş oldu. Geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği askerlik işlemlerini başlattım aile hekimi boy kiloyu kendi ekranına girince zaten direkt olarak hastaneye sevk yazdığını söyledi ve bu hastalığımı yazamadı. Ertesi gün hastanaye sağlık kurulu dahiliye bölümüne gittim orada da boy kilo ölçtürdüm 1.84'e 49 çıktım burada.
    Dahiliye doktoruna ülseratif kolit rahatsızlığımı da söyledim. Beni gastroenterolojiye sevk etti ama kilo eksiğinden dolayı da kendisi direkt olarak muaf yazdı. Bunu bana söylemedi ama yanındaki doktorla konuşurken duydum.
    Kaşeksi diye bir hastalık yazmış en son aldığım kağıtta gördüm, bu hastalığın adını da ilk kez duydum bende var mı yok mu bilmiyorum ama doktor benimle konuşmadı bile boy kiloya göre direkt olarak bu hastalığı yazmış.
    Daha sonra ertesi günde gastroenterolojiye gittim ve orada doktor direkt olarak ülseratif kolit hastalarının askerlik yapamayacağını ve elverişli değildir girdiğinia söyledi. Bu olaylardan 1 hafta sonra geçtiğimiz salı heyet karşısına çıktım, oraya da girmemle çıkmam bir oldu. Doktor sadece ne iş yaptığımı sordu ve tamamdır biz imzaladık 1 saat sonra danışmadan raporunuzu alabilirsiniz dedi. Danışmandan raporu aldığımda "Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde göreve çağrılır." Sonucuyla karşılaştım. Askerlik şubesine götürmemi söylediler, oraya gittim ne için geldiğimi sordu kapıdaki güvenlik heyet raporunu getirdim dedim rapora bakayım dedi ve elverişli değildir yazısını görünce, senin içeriye girmene gerek yok muafiyetin otomatik olarak sisteme düşecek bir kaç gün içinde dedi. 3 gün oldu henüz düşmedi ama bekliyoruz bakalım bilen varsa kaç gün sürdüğünü söylerse sevinirim.
    Evet benim durumum böyle dostlar biraz uzun ve boy kilo dışındaki durumlara da çok değindim ama hikayemi baştan sona yazmak istedim, belki benim gibi düşük kilodan sıkıntıda olan arkadaşlara da bir faydamız dokunur...
    Yok hocam istanbul değil.

    En başından anlatayım. Bazi islemlerin ne kadar gereksiz olduğunu anlariz.



    Once askerlik sb gittim . Personel ilgili ve çok nazikti. Formda ilk soruya kilom var yazdim. Asagidaki diger sorulari da dogru bir sekilde doldurdum . Askeri hastaneler kalktigi icin tansiyonu vs de yazdim .

    Saglik ocagina sevk etti .

    Saglik ocagi ee ben seni nereye sevk edicem simdi diye bana sordu. Dr uzaktan tanidik bari bize belli etme isleyisi bilmedigini ablacim. Endokrinoloji ve metabolizma hastalillarina sevki ile uygundur yazdi.

    Tekrsr askerlik sb gittim . Sivil memur sasirdi . Dahiliye yazmadi lazimdi ne alaka diye .

    Sevki onaylatip gittim hastaneye.



    Endokrin bolumu evragi aldi. Beni iceri bile almadan. İki dk sonra cikti heyete git dedi. Heyete indim . Dahiliyeye sevki uygundur dedi gonderdi. Dahiliyeye gittim . Kocum sen boyu kiloyu ölçtürmemişsin kos tekrsr heyete . Boy kilo olculdu dahliye doktoru kagida bakti imza atti kendince espri yapti ( kilo alacam diye patlayacaksin az ye vs gibi ) heyete git dedi .
    Giyinik sadece ayakkabi olmadan ölçüm yapildi. Kiloyu eksik boyu fazla yazma vs asla olmadi . Ne ise onu yazdi personel.
    Fotoğrafa gerek yok . Subede ve hastsnede webcam ile hallediyorlar


    Gittim heyete biraktim evraklari . Ertesi gun kararı alirsin dediler .



    Aldim . Askerlik sb goturdum . Komutan damga imza vs yaparken Espri yapip kiloya takilmaya calisti , tebessüm ettim .



    Bitti ...

    anlayacaginiz oradan oraya olmadi koş şuraya.
  • örnek verim sana 180 boyundaysan 110 kiloyu gecersen almıyorlar ben öle biliyorum..
  • şuan yaş 15 boy 1.80 kg 105 ilerde zayıflarım inş




    edit: yaşımı yanlış yazdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghetto Bird -- 27 Aralık 2008; 23:46:30 >
  • Daha çok var,verirsin kilolarını.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DieMaSt3r

    şuan yaş 15 boy 1.80 kg 105 ilerde zayıflarım inş




    edit: yaşımı yanlış yazdım

    yuh ya az hormonlu yiyecek yiyin olm bune
  • oha bea 14 yasında bu kılooo

    sen 1 ay bısey yeme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmet60

    oha bea 14 yasında bu kılooo

    sen 1 ay bısey yeme

  • 105 kilo sınırı
  • Diyelim kiloluyum diye almadılar zayıflayınca alıcaklarmı ki ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

    Diyelim kiloluyum diye almadılar zayıflayınca alıcaklarmı ki ?

    evet her sene kontrole gidiyosun kilo verince askerlik
  • Ben askere gittiğimde Boy:1.91 Kg:122 di, Şuan Boy:1.91 Kg:85
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DMUKKS


    quote:

    Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

    Diyelim kiloluyum diye almadılar zayıflayınca alıcaklarmı ki ?

    evet her sene kontrole gidiyosun kilo verince askerlik


    Hayır sadece 2 sene veya 3 sende belli dönemlerde kontrolo gidiyorsun eğer o kontrollerde de kilo aşımı varsa askerlikten muaf oluyosun.
    Nerden biliyorum arkadaşım aynen bu olaydan muaf
  • bizde bi cocuk vardi 180 boyundaydi kilosu 120 gibi hatta daha fazlaydi yanı cocugun yanına gecince bizim iki katimiz gibi duruyordu ayak numarasi 49-50 filandi zaten hic bir bot olmuyordu özel aldirtmişti bizde ona minik diyorduk
  • arkadaslar boyum 169 kilom 111 askerlik durumum sizce ne olur?? cevaplayabilirseniz sewinirim aradaki fark 58
  • 180 boya 110 kilo askere alınır. Yoksa ülkede kimse gitmezdi.
  • abim 110 kilo Askere bir türlü almıyorlar ama haklılar da havuza gittik 2 kulaç attı yoruldu evde bazen danalar gibi güreşiyoruz nefesi gidiyor askerden mi kaçıyosun yoksa diye şaka yapıyorum da defalarca gitmiş konusmus almamışlar bak evlendi cocugu olacak hala gidemedi askere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 12 Mayıs 2009; 1:00:31 >
  • O zaman ben 1.72 boyundayım kilom ise çırıpçıplak ve açken 45 geliyor.Askerlitken muafmı olucam ben yani?Haydaa
  • 120 KG lik adamlar askerlik yapıyo boşverin siz.. herşey kitabına uygun gitmiyor....
  • kiloyla boyun arasındaki fark 30 un üzerinde olması lazım kurulun toplanıp karar vermesi senin şansına kalmış misal benım fark 34 ama Mayısın 27sinde teslim oluyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.