Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (285. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.306
Cevap
115
Favori
950.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesut2734 M kullanıcısına yanıt

    Yok mu yardımcı olacak bir arkadaş

  • mesut2734 M kullanıcısına yanıt
    İtitazı askerlik şubesinden yapıyorsunuz diye biliyorum.
  • Aile hekiminden randevuyu aldım hayırlısıyla yarın başlıyorum işlemlere. İlk senem olacak bakalım. Unutmazsam yazımı güncellerim başımdan geçenleri yazarım. Sakarya da bu işlemleri yapacak olan veya yapmış olan arkadaş var mıdır?

  • 1 sene erteleme aldım.


     Askerlik kilo sınırı
  •  Askerlik kilo sınırı


    Ben 2,5 ay önce 3. işlemde Kilo azlığı sebebi ile muaf kararı çıktı 2 Ay içinde kesin sonuç gelecek dendi 3. aya gireceğiz henüz bir gelişme olmadı bu ayın sonunda tecilim doluyor. benim ek bir işlem yapmama gerek var mı tecilim dolduğunda sıkıntı yaşar mıyım sonuçta muaf kararım var ama Askeralma genel müdürlüğü beklettiği için sağolsun muaf gözükmüyorum.





  • markolin M kullanıcısına yanıt

    Askerlik durum sorgulama kısmında ne yazıyor?Orada ''Askerliğe elverişli değil-onay bekleme'' tarzında birşeyler yazması lazım.


    Eğer hakkınızda muaf verildiyse ekstra birşey yapmanıza gerek yok.Muhtemelen sizin dosyanızı alan memur henüz muaf kararını sisteme eklemediği için durumunuz güncel değildir.

  • 1 Aralıkta 2. muayene için işlemleri başlattım iç hastalıkları doktoru 33-c verip sağlık kuruluna gönderdi sağlık kuruluna dosyaları verdim pazartesi gel heyet toplanacak dedi. Pazartesi saat 1.30 da heyet'e çıktım heyet raporunun sonucunu almaya gel dediler saat 1 de bu gün gittim raporun sonucunu almaya 33-c kararını değiştirmişler herhalde çok fazla kilolu olduğum için boy 1.78 kilo 160 85 kilo fazlam vardı 33/D/F1 yazıyor Elime bir tane ön bilgilendirme formu verdiler onu askeriyeye verdim oradaki görevli 6 ay sonra raporunu PTT teslim edicek askerlik bitti dedi o raporun gelmesi gerçekten 6 ay mı sürüyor nerden takip edebilirim süreci ? birde anlamadıgım nokta ön bilgilendirme formunda ve e-devlette AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 06/03/2022 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. Böyle yazıyor madem rapor bana 6 ay sonra gelicek oradaki süreç niye mart 2022 ye uzadı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utangactosbaga -- 9 Aralık 2021; 15:0:43 >




  • JabbaWockeeZ kullanıcısına yanıt

    Evet bende işlemlerimi tamamladım gibi. Başımdan geçenleri yazayım. Bu yazdıklarım SAKARYA EĞİTİM ARAŞTIRMA HST. için geçerlidir.


    1-) E-devletten yoklama başvurusunu yaptım, çıktılarını aldım.

    2-) Aile hekimi gittim. Orda doktor klasik sorular sordu. Kıyafetlerimle birlikte boy-kilo ölçümü yaptı. Zaten kilo bakımından yönetmeliğe göre baya bir fazlam var o bakımdan sıkıntı olmadı. Beni Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Bölümüne sevketti.

    3-) Aynı gün hastaneye dahiliye bölümüne gittim. Yaklaşık bi 2-2.30 saat sıra bekledim. Dahiliye doktoru aile hekiminden aldığım sevk belgesine imza kaşe falan bastı beni Sağlık Kurulu Müracaat kalemine gönderdi.

    4-) Sağlık Kurulu Müracaat kaleminde kayıt işlemlerini yaptırdım. Sonra verdikleri belgeleri dahiliyedeki doktora imzalatıp geri getirmemi istediler.

    5-) Tekrar dahiliye bölümüne gittim. Doktora imzalattım belgeleri. Dahiliye bölümünde boy-kilo ölçümü vs. yapmadı doktor bu arada. Aile hekiminde ne yazıldıysa o şekilde devam etti.

    6-) Sağlık kurulu müracaatına geri gittim, imzalattığım belgeleri geri verdim. Bana yarın 14.30 da gel sağlık kuruluna gireceksin dedi çalışanlar. Hiçbir belge vs vermedi.

    7-) Ertesi günü sağlık kurulunun oraya gittim heyetin önünde bekledim. 14.30 da kurul başladı, yaklaşık bir 10-15 dk sonra içeriden çağırdılar beni. Girdim içeri, 23 aralıkta raporumun çıkacağını ve 1 yıl erteleme aldığımı yüzüme söylediler.


    Şimdi raporumun çıkmasını bekliyorum. Dediklerine göre e-devletten de raporumu alabileceğimi, e devlet şifremi bilmiyorsam gelip hastaneden raporumu alabileceğimi söylediler. E-devletten raporu çıkarıpta askerlik şubesine veren arkadaşlar var mıdır aramızda ?





  • Dün 2.yoklama için gittim askerlik şubesine.Oradan beni aile hekimine gönderdi.Ama aile hekimim de yoklama başvurusu olmadığından ilk yoklama başvurum ile beni dahiliyeye sevk etti.Başına gelen var mı bu durum ya da böyle mi oluyor?

  • caga17 C kullanıcısına yanıt

    benim öyle olmadı 2. yoklama için bende askerlik şubesine gittim askerlik şubesindeki görevli memur bilgili biriydi hemen beni aile hekimine sevk etti aile hekimide iç hastalıklarına sevk etti. Hatta 2. yoklama kağındada yedek subay aday adayı yazıyordu 1. yoklama kağıdımda yoklama eri yazıyordu.

  • Arkadaşlar 2 hafta önce muaf oldum ama e nabızda raporlarıma bir bakayım dedim aile hekiminin raporlarına kadın 2.raporda kan grubumu yanlış yazmış bu bir sorun teşkil edermi bilen varmı.

  • Arkadaşlar çam ve sakura şehir hastanesinde muayenesini yaptıran arkadaşlar bana ulasabilirmi bir kaç şey sormak istiyorum özel mesajdan bana ulaşabilirseniz çok sevinirim saygılarımla
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/12/2021 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.


    Yazıyor durum sorgulama kısmında 3 ay oldu muaf kararı verileli burada bazı arkadaşlar 6 ay sürebiliyor demiş en iyisi askerlik şubesine gidip sormam belki tecil süresini uzatırlar karar gelene kadar.

  • markolin M kullanıcısına yanıt

    Evet altı ay kadar sürebilir.Ben de Eylül 2020'de muaf aldım.Raporun e-devlete işlenmesi Aralık 2020'yi buldu.Rapor ise ancak Şubat 2021'de elime ulaştı.Askerlik şubesine gitseniz bile muhtemelen size beklemenizi söyleyeceklerdir.


    Aslında muaf kararı aldığınızda askerlik şubesi size ''askerlikle ilişiği yoktur' tarzında bir belge vermeleri gerekiyordu.Hiçbir şey vermediler mi?

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Herhangi bir evrak vermediler işlemin tamam dediler çıktım. sadece kurul raporu var elimde.

  • markolin M kullanıcısına yanıt

    Hastaneden aldığınız rapor bildirimini şubeye vermediniz mi?

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    onları verdim bir kopyaları bende şu anda. Askeralma genel müdürlüğünün işlemleri tamamlanmasını bekliyorum 3 aydır ama tecil süresi doluyor işte bir yandanda.

  • markolin M kullanıcısına yanıt

    Elinizde kopyaları varsa bir sıkıntı olmaz.Söylediğim gibi muhtemelen dosyanız henüz memurun önüne gelmemiştir.Eğer tüm belgeleri teslim ettiyseniz ve bir kopyaları sizdeyse bir sıkıntı olmaz.


    Ama dediğim gibi size askerlik şubesinden ''askerlikle ilişiği yoktur'' diye bir belge vermeleri gerekiyordu.Eylül 2020'de bana öyle bir belge verip ''artık raporun e-devlette onaylanmasını ve tarafına postalanmasını bekleyeceksin'' demişlerdi...

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

  • 3. işlem için Ekimde kurula girmiştim. Hiçbir evrak vermediler artık süreci e-devletten takip et demişlerdi. Hala 31/12ye kadar tecili yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.