Şimdi Ara

Askerlik için bedelliye başvurduktan sonra ödemesi 2 ay içinde yapılabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 27 gün sonra tecilim bitiyor (31.12.2023). Çalışıyorum ve yazılımcıyım. Şubat ayında bitecek bir işimiz için toplu bir ödeme alacağız (bedelli askerlik ücretini karşılayabilecek bir ücret).


    Merak ettiğim soru şudur; bedelliye bu ay içinde başvursam, ödememi 2 ay içinde yapabiliyor muyum yoksa tecilim 31.12.2023'de bittiği için bu tarihe kadar yapmam şart mı?


    Amacım ödeme sürecinde Şubat'a kadar sorun yaşamamak yoklamamı yaptırmış ve bedelli ödemesi bekleniyor görünmek.


    Bilen arkadaşlar ayrıntılı bilgi verebilirse harika olur.




  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

    31 aralığa kadar yoklama işlemlerinizi tamamlayın, edevlette de yoklamaya tabii diye yazıyordur. Bu aralar yoklama işlemine başlayınız. Gerekirse şubatta hizmet tercihini bedelli olarak değiştirirsiniz.

    Yoklama için 1 ocak ve sonrasına kalırsanız para cezası var. Ayrıca bedelli başvurusunda ek ücret de çıkacaktır.

    Bedellide başvurular 1 ocak - 31 Aralık arası alınır. Eğer 31 aralığa denk geliyorsa 2 aylık süre 31 aralığa takılır. Şuan için 1 aydan az süreniz var yani.

    1 ocak 2024 sonrası başvurular 2025 yılına kalacaktır.

    Ayrıca 2023 özelinde 30-31 Aralık hafta sonuna denk geldiği için 29 Aralık son tarih olabilir.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. Peki hocam, bakaya olarak kalıp; 2 ay sonra bedelliye başvurup; 2 aylık ceza farkını ödeyerek bedelli yapabilir miyim?

  • Zaten Aralıkta yoklama yaparsanız (6 ay er olarak) mayıs 2024ten(muhtelemen 16 mayıs) önce askere gitme durumunuz olmayacak. O vakte kadar da bedelli parasını toplarsınız herhalde.

    Boşu boşuna 2 ay yoklama kaçağı kalıp fazladan 3-5 bin ödemeye gerek yok. Şuan 1700-1800 TL civarı aylık ek ücret var diye hatırlıyorum. Ama 1 ocakla beraber bu da zamlanacaktır.

    Memur maaş zammı için de %50ye yakın oran (toplu sözleşme + enflasyon farkı) konuşuluyor. Yani 180 bin civarına hazırlıklı olun derim.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, yani dediğiniz şey; er olarak yoklama yapın ve parayı şubatta toparlayınca da; bedelliye çevirin ve ne kaçak ne de bakaya olun diyorsunuz?

  • Şubatta bedelli gitmek istiyorum, bugün yoklama işlemlerini yaptım şubatı başa koyarak gitmek istediğim tarihleri sıraladım. 31 aralığa kadar parayı yatırırsam şubatta gidebilecek miyim yoksa beni başka aylara atar mı ?

  • warsangel88 W kullanıcısına yanıt

    diğer aylara atıp atmayacağını kimse bilmiyor geçen sene şubat seçenlerin büyük bir kısmını diğer aylara atmıştı. ben mart seçmiştim mart geldi benimle aynı koğuşta olan herkes ilk mart seçmişti. :) şubat loto gibi olabilir biraz.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, yani dediğiniz şey; er olarak yoklama yapın ve parayı şubatta toparlayınca da; bedelliye çevirin ve ne kaçak ne de bakaya olun diyorsunuz?

  • Hououin Kyouma! kullanıcısına yanıt

    Aynen

  • 2024 şubatta başvuru yaparsanız en erken 2025'te bedelliye gidersiniz bilginize. Eğer ödemeniz kesin gelecekse kredi çekip 2023 aralık ayında ödeyin bence ocak ayında memur zammıyla beraber bedelli ücreti 180.000 lira olacak.

  • alitaran kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Peki, üstteki hocamın dediği gibi: tecilim bu ay sonu bitiyor (31.12.023), bu süreçte 6 ay er olarak başvuru yapıp; şubatta ödeme alınca bunu bedelliye çevirip gidebiliyor muyum? (Zamlı olarak tabii ki)

  • Hououin Kyouma! kullanıcısına yanıt

    Evet çevirebilirsiniz, ''Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)'' adlı bir konu var forumda oradan detaylarını inceleyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despote -- 12 Aralık 2023; 0:13:41 >
  • alitaran kullanıcısına yanıt

    Peki hocam benim tecil 2024 subatta bitiyor ocakta başvuru yapicam bedelli için bunun ödemesini ne kadara kadar yapabilirim 2 ay deniliyor ama.bu sure uzatılabilir mi sitede bir hak daha veriliyor deniliyor ama bunla alakalı net bir bilgi bulamadım elime haziran gibi toplu bir para geçecek o şekilde ödemeyi düşünüyorum bir fikriniz var mıdır acaba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.