Şimdi Ara

Yeni bedelli askerliğe geç katılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere Pandemiden dolayı çoğu şeyin tarihi değişti benim bedelli celbim 20 Haziran değişmeden sıkıntısız devam ediyor lakin final sınavlarım ile aynı tarihe denk geliyorlar bedelli olarak birliğe 4-5 gün geç katılsam bedelli sınıfından çıkarılır mıyım? Sınavlara girdiğime dair nasıl bi belge alabilirim kime veririm bilenler yardımcı olsun ve Mart bedelli askerlik yapıp birliğinize geç katılmış asker örnekleri var mı lütfen yardımcı olun?

    Kanunda şöyle bir madde var
    Bu madde kapsamında sevke tabi olanlardan katılmayarak bakaya kalanlar ile aynı celpte sevke tabi tutulan emsallerinin terhise hak kazanacağı tarihe kadar katılmayanlar kapsam dışına çıkarılarak bu kişilere erbaş ve er statüsünde askerlik hizmetleri tamamlattırılır. Kapsam dışına çıkartılanlara talepleri hâlinde geri ödeme yapılır.

    Acaba bunun tam açıklaması nedir







  • Bedelli Askerlik’te Sevk Edilip Birliğe Katılmazsak Ne olur?

    7179 Sayılı Askeralma Kanununda “Sevke tabi olanlardan katılmayarak bakaya kalanlar ile aynı celpte sevke tabi tutulan emsallerinin terhise hak kazanacağı tarihe kadar katılmayanlar kapsam dışına çıkarılarak bu kişilere erbaş ve er statüsünde askerlik hizmetleri tamamlattırılır.” denilmektedir.

    Yani diyor ki bedelli askerlik yapmak istediniz, kura ile de bedelli yapmaya hak kazandınız, eğer birliğinize vaktinde gidip teslim olmayıp bakaya kalırsanız bedelli askerlik hakkınız yanıyor. Ve bir daha bedelli askerlik yapamıyorsunuz ve yedek subay yada yedek astsubay da olamıyorsunuz. Erbaş yada er olabiliyorsunuz.

    Bedelli askerlik yapmak istediniz, kura ile de bedelli yapmaya hak kazandınız, tecil hakkınız da var ve siz emsalleriniz terhis olana kadar birliğe teslim olmadınız. Bu durumda da bir daha bedelli askerlik yapamıyorsunuz ve yedek subay yada yedek astsubay da olamıyorsunuz. Erbaş yada er olabiliyorsunuz.

    Kaynak:https://www.askerlik.org/bedelli-askerlik-sartlari-nelerdir/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandman3223 -- 5 Mayıs 2020; 15:17:52 >




  • Benim sevk nisandi ama edevlette tarih degismedi, 20 haziranda baslayacak deniyor ama kim ne zaman gidecek, tekrar mi sececegim? Bilgisi olan varsa super olur
  • Leonince kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benim de aynı senin gibi. Nisan 11 teslim tarihiydi ertelediler en son 20 hazirandediler edevlette bakıyorum hala aynı. Böyle bir zamanda oraya o kadar kişiyi srıf 28 gün için toplamanın mantığını hala anlamış değilim. Yurtdışındaki vatandaşlara uygulanan gibi uzaktan eğitim sistemiyle bu süreci tamamlayabilirler sırf pandemiden ötürü bu yapılabilirdi. Lâkin ekonomonin durma noktasına geldiği günlerde insanlar oraya buraya çatır çutur para harcayacak ve ekonomiyi canlandıracaklar fakat bu sayede insan canıyla oynanacak. Hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Maalesef msb tarafından açıklama yapılmadı sesimizi duyurarak uzaktan yapabiliriz
  • Vallahi hocam uğraşıyoruz bir şeyler için fakat kimse sesimizi duymuyor ya da duymamazlıktan geliyor artık.
  • Artık uzaktan falan olmaz açıklandı alacaklar zorla 😂 ama nisan celbi mi gidecek Haziran mı belli değil ve karantina yapacaklarmış nasıl uygulanacak açıklanmadı boş boş konuştu gitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.