Şimdi Ara

Aşk yegane din yegane tanrıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşk Tanrıdır
    Tanrı Aşk'tır

    Aşk yegane din yegane tanrıdır.

    Aşk'tan başka hiçbir din hiçbir tanrı yoktur.

    Aşk yegane din yegane tanrıdır


    Aşk yegane din yegane tanrıdır


    Aşk yegane din yegane tanrıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snowmann -- 12 Ocak 2017; 16:13:56 >







  • Not: Konu Felsefe'dir. Konuyu yine sileceksiniz bu bölümü de kapatın. Felsefeye tahammülünüz yoksa, felsefe nedir bilmiyorsanuz bu işe hiç bulaşmayın. Çünkü Felsefe sizi rahatsız etmeye devam edecektir.
  • Aşktan Tanrı manrı olmaz aşk sadece belli bir kitlenin üreme hedefine giden yoldur.
  • İyi akşamlar herkese,
    Aşk dediğimiz şey bedenimizde bazı hormonsal değişimler sonucu ortaya çıkar. Bilimsel olarak süresi de 3 seney-miş. Hatta çoğu aldatmayı buna bağlıyorum çünkü bir zaman sonra insan 'aşık' olduğu insanın varlığına alışır ve yeni heyecanlar, yeni 'aşklar' peşine düşer ama bu apayrı bir konu.
    Ayrıca çok tutkulu bir duygudur, o kadar tutkulu ki cinayetlere bile sebep olabiliyor. En basit pembe dizilerde bile aşkın 'kara yönü' ve uğruna çekilen çileler vurgulanır. Aşk'ın özüne indiğimizde bencillik de vardır bence.
    Aşk kendisinde bu kadar olumsuz şeyler barındırırken neden aşk yegane din yegane tanrıdır diyorsunuz? Yegane bir din çıkarlardan uzak olmalı ama aşk çıkarlara dayalı, yegane bir din evrensel olmalı ama aşk çok öznel bir konu.
    Kıssadan hisse neden aşk? Sevgi daha uygun bir kelime olmaz mıydı.




  • O zamanlarda yaşamak ister miydim? Belki. Aşk 13. yy. da tanrıydı belkide evet. Tasavvufta sanırım var olan her şeyi aşkın bir gölgesi, daha doğrusu var olan her şeyi aşkın bir sureti olarak görüyorlar, aşkı da en son aşamada terk edip vara gitmek istiyorlar sanırım. Aşka verdiği sicim(), aşka tuttuğu bir kaynak ile, her şeyi aşk ile var eden sözüm ona bir ışık, .
  • FORUMDA BİR MODA VAR...BİRİ ÖNCE DİN İLE İLGİLİ BİR KONU AÇIYOR VE NE TESADÜF NE KADAR ATEİST VARSA O KONUYU BASIP DİNİ KÖTÜLÜYORLAR..

    https://forum.donanimhaber.com/diyanet-evlenme-sartiyla-mahrem-yerlerinize-bakin--142614268-2

    AMAÇ BUNLARI OKUYAN ÇOLUK ÇOCUĞU DİN DEN SOĞUTMAK...BU TUZAKLARI GÖRÜNÜZ

    DİNSİZ İNSAN MAGARADA IŞIKSIZ KALIR YOLUNU BULAMAZ.....DİN KONULARI SUİSTİMAL EDİLMEMELİDİR.VE FORUMDA BİLGİSİZ VE ART NİYETLİ KİŞİLERİN YORUMLARINDAN KURTULMALIDIR FORUMDA DİN VE SİYASETİ YİNE YASAKLAYIN.ÇÜNKÜ BUNLAR HASSASTIR.
    LAİKLİKTE ZATEN BU SEBEPTİR..BU KONULARLA MİLLETİN AKLI ÇELİNEBİLMEKTEDİR.KUTSAL OLAN TARTIŞMAYA AÇIK DEĞİLDİR.




  • En "kutsal" şey aşktır ama bu onu tanrı yapmaz. Aşk adanmışlıktır, inanç biçimidir, tapınmaktır. Burada hakiki olan ulaşılamaz aşktan söz ediyorum, yani aşk acısından.


    Not:11 yıl aşk acısı çektim ben. 9 yıl oldu unutalı.

    Aşk hakkında merak ettiklerini sorabilirsin. Çekinme : )


    Daha akşam PM'den aşık olan bir hemşerimle sohbet ettik. Durumu baya ciddiymiş : |
  • o aşk dediğin seni sever gibi yapıp düğündeki altınları saklayıp bütün malını mülkünü kendi üzerine geçirip 3000tl tazminat 3000tl de nafaka takmadan seni gerçekten sevmez
    karşısındaki nin de bir insan olduğunu anlamayan ve onun için elmayı koparıp cennetten kovulan ona kanıp boş yere acı çeken onu var edeni unutan adem in hali ne kadar acizdir...

    https://www.youtube.com/results?search_query=evlilik+program%C4%B1&app=desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 30 Mart 2020; 14:1:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    o aşk dediğin seni sever gibi yapıp düğündeki altınları saklayıp bütün malını mülkünü kendi üzerine geçirip 3000tl tazminat 3000tl de nafaka takmadan seni gerçekten sevmez
    karşısındaki nin de bir insan olduğunu anlamayan ve onun için elmayı koparıp cennetten kovulan ona kanıp boş yere acı çeken onu var edeni unutan adem in hali ne kadar acizdir...

    https://www.youtube.com/results?search_query=evlilik+program%C4%B1&app=desktop
    Sen gerçek anlamda aşık olmadın. Bazı şeyleri anlamak için yaşaman şart. Aşk (acısı) koşul, kıskançlık tanımaz. Bu kadınlar için de erkekeler için de geçerli ; )


    Konudaki tüm mesajlarımı oku

    https://forum.donanimhaber.com/11-yil-ask-acisi-cektim--138527395




  • sen sadece yolun en başındasın...hiç bir insana zaaf gösterme...onun aşkı bitince seni yemeye başlar.

    şimdi söyle aşık olduğun o insan şu an nerede....kimin keyfi kimin aşkı oldu..neden yanında değil...11 yıl neden duymadı görmedi sevmedi..peki şimdi neden diğerini sevdi de o büyük sevgini görmedi

    siz ancak sizi seveni ve hayırlı olanı seviniz sizin sevdiğiniz sizi sevmeyebilir ona zaaf göstermek ancak zararınızadır...size her nimeti verene sırt çevirip bir insana tapmayın o elbet sevgisiz olduğundan menfaati için sizi satacaktır..elbet ki hayırlınız da pek azdır.

    şöyle yazar....



    Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik.



    6. Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar.(3)

    (3) Burada kastedilen, dünyada kâfir olarak yaşayıp sonunda Ahirete de kâfir olarak intikal edeceği, Allah tarafından bilinen inkârcılardır.
    7. Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

    8. İnsanlardan, inanmadıkları hâlde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık" diyenler de vardır.

    9. Bunlar Allah'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir.

    10. Kalplerinde münafıklıktan kaynaklanan bir hastalık vardır. Allah da onların hastalıklarını artırmıştır. Söyledikleri yalana karşılık da onlara elem dolu bir azap vardır.

    11. Bunlara, "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde, "Biz ancak ıslah edicileriz!" derler.

    12. İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir.

    13. Onlara, "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?" derler.(4) İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

    (4) Âyetin bu kısmı, "Onlara, insanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz, akılsızların iman ettiği gibi mi iman edelim? derler." şeklinde de tercüme edilebilir.
    14. İman edenlerle karşılaştıkları zaman, "İnandık" derler. Fakat şeytanlarıyla (münafık dostlarıyla) yalnız kaldıkları zaman, "Şüphesiz, biz sizinle beraberiz. Biz ancak onlarla alay ediyoruz" derler.

    15. Gerçekte Allah onlarla alay eder (alaylarından dolayı onları cezalandırır); azgınlıkları içinde bocalayıp dururlarken onlara mühlet verir.

    16. İşte onlar, hidayete karşılık sapıklığı satın almış kimselerdir. Bu yüzden alışverişleri onlara kâr getirmemiş ve (sonuçta) doğru yolu bulamamışlardır.

    17. Onların durumu, (geceleyin) ateş yakan kimsenin durumuna benzer: Ateş tam çevresini aydınlattığı sırada Allah ışıklarını yok ediverir de onları göremez bir şekilde karanlıklar içinde bırakıverir.

    18. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.

    19. Yahut onların durumu, gökten yoğun karanlıklar içinde gök gürültüsü ve şimşekle sağanak hâlinde boşanan yağmura tutulmuş kimselerin durumu gibidir. Ölüm korkusuyla, yıldırım seslerinden parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Oysa Allah, kâfirleri çepeçevre kuşatmıştır.

    20. Şimşek neredeyse gözlerini alıverecek. Önlerini her aydınlatışında ışığında yürürler. Karanlık çökünce dikilip kalırlar. Allah dileseydi, elbette onların işitme ve görme duyularını giderirdi. Şüphesiz Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

    21. Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah'a karşı gelmekten sakınasınız.

    22. O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah'a ortaklar koşmayın.

    23. Eğer kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz (Kur'an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah'tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).

    24. Eğer, yapamazsanız -ki hiçbir zaman yapamayacaksınız- o hâlde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kâfirler için hazırlanmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 30 Mart 2020; 14:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benimkiler hep platonikti. Hatta filmi bile çekildi.

    Platoon diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açacağın konuya..
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Din yeteri kadar iyiyse soğmazlar zaten sen rahat ol soğanlarda her türlü yanmayı haketmiştir boşver

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl aşk şehidi olunur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bir aşk bu lgbt dahil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.