Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
5
Favori
29.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı camiadayız ama koyun olmayan bir sizi gördüm tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir gider dengesi denen bir şey vardır, ne kadar alırsan o kadar harcarsın. Aylık şu kadar para atıyorum diyen insanları tebrik ediyorum, umarım sürekli olur.
    Kolay değil, herşey asgari, mutluluğunuz daim olsun, ak iş yapacaksın ya da kalifiye olup asgari kısımda ezilmeyeceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    AMA REİS EN AZ 3 ÇOCUK DİYOR NASIL YAPACAK BU MİLLET 3 ÇOCUĞU?

    ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK


    EVLENMEDEN NASIL REİS'LERİNİN SÖZÜNÜ DİNLEYECEKLER? SEN İNSANLARIN 3 ÇOCUĞU EVLENMEDEN Mİ YAPMASINI İSTİYORSUN?
    SEN İNSANLARI ZİNA'YA , GAYR-İ MEŞRU'YA , FİTNE FESAT'A MI YÖNLENDİRİYORSUN?
    SEN ŞİMDİ ALENEN REİS'İN EMİRLERİNE KARŞI MI GELİYORSUN?

    CİMER VE BİMER'E ŞİKAYET OLUŞTURULDU, CERRAHPAŞA ANKESÖRLÜ TELEFON'DAN EMNİYETE İSİMSİZ OLARAK İHBAR EDİLDİN VE ŞU ANDA FETÖ BAĞLANTILARIN ARAŞTIRILIYOR KARŞİM




  • Ah be zamanında şu ülkedeki komünistlere sosyalistlere destek saglanıcaktıda Avrupa ülkeleri gibi komünizmden korktuklarından işçilerin haklarını iyileştireceklerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Ben şunu gördüm bu memlekette başa kim gelirse gelsin A B C partisi farketmeksizin. Herkes kendi cebini, yandaşını ve akrabalarını doyurdu. Halk yine sefil yine sefil. Şimdi böyle yorumları gördükçe ya ben başka memlekette yaşıyorum yada insanlar yokluk görmemiş diyorum.
    Bu ülke de açlık hep var.

    Bu ülkede öğretmen de param diye ağlıyor.
    Asgari ücretlisi de.
    Mühendisi
    Milletvekili de.

    Asgari ücreti biliyoruz hadi.
    Refah bir yaşam için kaç TL maaş almamız lazım asıl soru bu ?


    Türkiye şartlarında refah bir yaşamdan kastınız ve yaşam koşullarınızın ne olduğu oldukça önemli. Bana göre refah bir yaşamda, beslenme konusunda hiçbir kesintiye gidilmemesi, ısınmanın ideal şartlarda gerçekleşmesi, elektrik, su ve internet gibi giderlerin uygun ölçüde karşılanması ayda 3-4 kez dışarıda yeme, 2 kez kahvaltıya, 2 kez tiyatroya, 2 kez sinemaya gitme, aracınız varsa aylık ortalama 1000 km yol yapacak benzin alabilme (tabi aracın diğer masrafları da olacak), yılda iki kez tepeden tırnağa giyecek alabilme, anlayışınıza göre yılda bir hafta şehir dışında tatil yapabilme (deniz kenarı veya tur yahut da kamp olabilir, ben kampçıyımdır) ve aylık veya yıllık olarak kültürel, sanatsal ve eğlenceye yönelik de belli ölçüde imkanlarına sahip olmak gerekir. Yani ben kitap da almalıyım. Gerekiyorsa şehir dışında ilgimle, işimle veya geleceğimle ilgili etkinliklere katılabilmeliyim. Müzik dinleyebilmeliyim, film izleyebilmeliyim, bowling, bilardo gibi oyunlar oynayabilmeliyim ya da ayda bir kez maça gidebilmeliyim.

    Tüm bunların olabilmesi için ev kirası hariç aylık 3000 lira kazanıyor olmalıyım. Kira ve aidatı da eklersek, tek kişi için aylık kazanç 4000 lira olmalı. 2 kişilik bir ailede en az 6000 lira kazanç olmalı ki bunlar mümkün olsun. İşin içine çocuk falan da girecek olursa 7-8 bin civarı kazanç gerekir.

    Tabi Türkiye'de kim bu standartlarda yaşıyor? Çok çok az kişi. Adam bu parayı kazansa bile bunların hepsini yapmadığı için yaşam kalitesi çok yüksek olmuyor. O yüzden de bu paraları kazananlar birikim, yatırım veya savurganlık eğilimi gösteriyor.

    Gerçi benim de kredi borcu falan olmasa bunların hepsini yapacak ortamım olmadığından birikim yapmaya çalışırdım.




  • Tek yasiyorum 3067 lira ile gecinemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 7 Şubat 2018; 17:26:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    mesajınızın tamamını okudum, buradaki sıkıntı şu İNSAN gibi yaşamak her İNSANın hakkı bir kere bunu kabullenelim, bir ülkede temel gıda olan et tavuğa millet kolay kolay ulaşamıyorsa o ülkeden zaten baştan üretim beklemek yanlış, hakikaten et tavuk balık yiyemeyen adamın kafasının çalışmasını beklememek lazım. Öyle makarna fasülye bulgur salata bir yere kadar.

    Çalışan olarak devletin vergi alamadığı insan yok ama işverenlerden alamadığı çok, en basit örnek kuyumcular. Vergi kaçırmak isteyen iş yeri sahibi her türlü kaçırır şu zamanın türkiyesinde bunu kabul edelim.

    Herkes mühendis doktor olacak diye birşey de yok ama insanların çoğunun bu yönde gidiyor, çünkü neden normal adam iş bulamıyor üretim sıfır ve nüfus sürekli artıyor. Senin ülkende zaten adam gibi üretim ve iş olanağı yok bir de gidip oradan 5 milyon suriyeli 1 milyon kürt alırsan senin kendi insanın aç kalıyor işte böyle. Herkes liseyi bitirip üniversiteye gitme peşinde ama üniversitelerin %95'i boş yapıyor bu ülkede tamamen gereksiz masraf, ne yetiştirdiği insanlar beş para eder ne verdikleri bilgi. Her yer doktor her yer mühendis çoğu 4 işlem bilmiyor.

    Zamanında köy enstitülerini kapatanlar en büyük darbeyi vurdular bu ülkeye, şimdi de diyorlar ki köyüne dönene 300-500 koyun artı maaş, sen bunu önce köyünde üretim ve yaşam çabası veren adama ver. Burada amaç nedir 300-500 koyunu verdi maaşı bağladı diyelim, yine şimdiki olduğu gibi eti sütü herşeyi dışarıdan ithal eder çiftçiyi borçlandırır, sonra elindeki malı yok pahasına alır köyüne dönen çiftçi yine avuçladığıyla kalır sonuç olarak en kötü 5-10 seneye yine büyük şehre göç. Sanki tutunabilecekmiş gibi.

    Sırf iyi insan olduğu için kimse olağanüstü bir hayat standartı beklemiyor, üstüne başına alabilsin, çoluk çocuğuna kendine adam gibi yedirip içirebilsin haftada 1-2 gün dışarı çıkıp birşeyler yapabilsin istiyor başka bir isteği yok insanların. Bu normal ülkede sıradan bir insanın yapabileceği bir iş ama burada ondan kıs bundan kıs insanlar üstüne başına zor alıyor. Bakın avrupa ülkelerine üniversite okumayan ama liseden çıkıp meslek sahibi yapılmış insanların keyfi de hayatları da gayet yerinde. Bizde lise mezunu = aç kalmaya mahkum et kemik yığını.

    Karının teki çıkmış yılaaan korktunmu diyor ünlü oluyor, ergenin biri çıkar youtubeda millete küfür eder ünlü olur parayı vurur, e gençlerin de hali ortada bu zamanda liseye giden çoğu çocuğun cebinde 10 lira para yok bak bu forumda örneğini çok görürsün haftalık 10 lira ile idare edenler var, bir insanın hakkı bu değil ve olmamalı. O yaşta o zorluğu gören bir yanda sosyal medyada böyle kolaylığı gören nesil de patates oluyor işte gelecekten ümidin olamaz bu durumda. Bir bak etrafına telefondan televizyondan adam dolandıranlar köşeyi dönüyor kimsenin ceza aldığı yok, adam öldüren 5 sene yatıp çıkıyor, milletin malına çöken mafya denetimli serbestlikle salınıyor, böyle çarpık bir sistemde insanlardan başarı beklemek hata. Bu olayların tüm sebebi tamamen içi boşaltılmış eğitim sistemidir. EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM bunun başka yolu yok bu ülkenin insanlarından birşey bekleyemezsiniz adam gibi eğitim olmadığı sürece biz burada ne kadar konuşsak boş. Önümüzdeki 10 sene çok sıkı bir eğitimden geçse insanlar bu ülke belki 20 sene sonra toparlar. Ve bu meseleleri siyasete bağlamamak çok zor maalesef.




  • Adam derdini anlatmış yapılan yorumlara ve beğeni sayısına bak cidden yazık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    Hocam aylık geliriniz nedir çok merak ettim. Yazdıklarınıza göre forumun aristokratlarındansınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Ankilozan spondilit, omurgada hareket kısıtlılığına neden olan iltihaplı bir romatizma hastalığıdır. Tedavisi yok kardeşim.
    Allah'a şükür iyi fakat uzun süre ayakta durma ve oturmada problem yaratıyor.

    Tedavisi var kardeşim. Ben yaklaşık 6 aydır uyguluyorum kendime hasta olmak için neler neler yaptım burnum bile akmadı. Bağışıklığım çalışmaya başladı. Hep hasta olurdum ben hemde yataklık grip olurdum. Mesela yer Ankara hava sabah 0 yada -2 banyo yapıp ıslak kafa ile saç kurutma kullanmadan yani araba camlar 4 parmak açık 80 ile sürdüm sabah dondum titredim çenem zandırdadı, ciğerlerim titrediğini hissediyordum. Kullananların yorumlarını okuyun. Bi deneyin görün.

    Bir vatandaşın yorumu

    Nil Gün
    Romotait artrittim d vitamini ve karbonat yani sira propolis ve bol su ile 2 yil sonunda doktorun dedigi hastaliginiz uyuşmuş. Elhamdulillah şimdi ağrılarım yok denecek kadar az. Şimdi fibro adenom kist ve miyomlar icin içiyorum. Ayda bir de duzenli d vitamini ampul tuketiyorum. Fibromiyalji ve kemik agrilarimda buyuk oranda azalma var . Verdiginiz bilgiler icin Allah sizden razi olsun

    https://m.facebook.com/notes/kemal-milar/4-esas-karbonatin-kullanim-tarifi-ve-sik%C3%A7a-sorulan-sorular/582062058616203?__tn__=%2Cg

    takviyeleri 3aydan fazla kullanırsan karaciğerine zarar verirsin. d vitamini daimi kullanılmalı tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burkocan

    Bak ne güzel kendin yazmış kendin cevaplamışsın. Üzerine edit yapıp teyit bile etmişsin. Ülke kıyaslamasına girersen Türkiye olarak zaten kafadan sınıfta kalıyoruz bunu kabul et. Almanyada kira+yan giderler 750 euro demişsin. Kalanı ile de bana kalırsa rahatlıkla geçinebilirsin(orta halli markete git her türlü mutfak giderini karşılarsın) giyim kuşam desen H&M'de sweatshirt'ü 15euroya almışlığım var ortalama fiyatlar o civarlarda. Türkiye'deki manzaraya bakalım istersen: 1600 TL asgari ücret alınıyor ve o parayı alana kadar İT gibi çalışıyorsun eyvallah peki o para ile ne yapabiliyorsun? Kira+yan giderlere 1200TL verirsin, kalan 400TL ile mutfak masrafını karşılarsın, BARINMA ve YEME İÇME haricindeki hiç bir aktivite yapamaz, kıyafet(almanyadaki 15euroluk sweatshirt Türkiye'de 89 TL) vb. alamaz, hele ki sosyal etkinlik, konser vs uzaydır senin için. İşyerine bile yürüyerek gitmek zorundasındır çünkü gel bana anlat şimdi.

    Ek kaynak:https://parasalcozumler.com/almanyada-gecim-sartlari-nasildir-ne-kadar-para-ile-gecinilir/ şöyle bir site buldum gecenin bu köründe. Herkes Türkiyeye düşman herkes almanya övücü değil mi senin gözünde?


    Öncelikle belirteyim ki saldırgan yaklaşımını hiç beğenmedim. Kimseye yalan borcum yok; bir şeyler ispat etme derdim, hiç yok.

    Burada asgari ücretli çalışanlar “kral gibi” mi çalışıyor sanıyorsun! Burada işyerine yürüyerek yada bisikletle giden yok mu sanıyorsun!
    Burada geriye kalan 250€ ile rahat rahat geçiniliyor mu sanıyorsun!
    HM olunca kaliteli bir marka mı oluyor sanıyorsun!
    Buradaki asgari ücretliler konser vb sosyal etkinliklere gidiyor/gidebiliyor mu sanıyorsun!
    Kusura bakma kardeş ama buraları hiç bilmiyorsun ve oturduğun yerden ahkam kesiyorsun. Bir kere gelmiş olabilirsin ama unutma ki “turistik gezi” ile “yaşam” çok farklı olgulardır.

    Verdiğin linkteki bilgilere bakacak vaktim yok. Hatta cevap bile yazmayacaktım ama senin için değil, bu mesajları takip edenleri yanlış yönlendirmemen için yazmak istedim.
    Burada alım gücü Türkiye’ye oranla evet yüksek ama yalnızca o kadar. Gerisi boş diyorum. Temeliniz/birikiminiz yoksa, her yer çekilmezdir.
    Bu tür forumlarda vakit harcayacağınıza gidin de birşeyler yapın diyecem ama biliyorum ki boşa gidecek laflarım.

    Sana iyi rüyalar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wardsg1

    Aynı camiadayız ama koyun olmayan bir sizi gördüm tebrikler

    Camia'dan kastın dindarlık ise,AKP din sembolü değildir. Ben parti tutmam.Madem o kadar dindar ise milletin övdüğü kadar.Bazı cahillerin tayipe dokunmak ibadettir dediği kadar ise benim kitabım Kuran.Ülkede ona göre yönetilsin. O Bürokratlar kadar haram yiyen var mı acaba müslüman ülkede ? Kendi seçip getirdiği bakanlarıda gördük.
  • Şöyle bir çözüm yolu önereyim:

    İnterneti kapat

    Telefon kullanma, eşin de kullanmasın

    Digitürk'ü kapat

    Gıda tüketimini azalt - temizlik şeyleri alma.



    Bu arada çoçuk yapma!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Unsullied -- 7 Şubat 2018; 18:55:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S den dolayı hocam devlet tagut ilgilenmiyorum
  • İnsanız, severiz sevdiğimizin yanında olmak isteriz hem toplumsal zorunluluk hem de yasal izin için. Sabırlar dilerim umarım aileleriniz size destek oluyordur.



    Umarım çocuk sahibi olmayı düşünmezsiniz bu şartlarda, çocuğa yazık. İstanbul'da sadece çocuk yapmak doğurmak sanan insanlar yüzünden niteliksiz ve dengesiz bir nüfus var. Öyle çocuğun ne kendine ne ülkeye hayrı olmaz. Uzun mutlu yıllar dilerim evliliğinizde.

    Not : Türkiye’de yaşamıyorum. Oy da kullanmadım doğru bulmadığımdan dışarda yaşayıp. Bol şanslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisileri -- 7 Şubat 2018; 19:13:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dumanla haberleşme cağına geri dönüyoruz galiba =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wardsg1

    S den dolayı hocam devlet tagut ilgilenmiyorum

    Tamam'dır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ochikonde


    quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe

    Sonradan görme, gavurdan dönme diye bir söz var hocam bildin mi?

    Çekemeyenlerin kullandığı söz, siz de çalışıp "sonradan görme" olsaydınız.

    İmrenilecek bir durum değil sen yanlış anlamışsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    Hocam aylık geliriniz nedir çok merak ettim. Yazdıklarınıza göre forumun aristokratlarındansınız.

    Burada yazmam doğru değil. Bunları belirtmek için de aristokrat olmaya gerek yok. Paran kadar yaşarsın, yoksa yaşayamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLADEEEE

    Senin sonun ibretlik olur tahminimce. Hayatın sana ne getireceğini bilmiyorsun bol keseden millete giydiriyorsun. Yine de umarım o garanti gördüğün maaşın bir gün bir aksilik olup da kesilmez.

    Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok zaten, ben de olduğunu iddia etmiyorum lakin asgari ücret bugün bireyin bile geçimini sağlamaya yetmezken tutup bir de evlenip aile kurmak isteyen insanların şikayet etmesini anlamsız buluyorum. Yani burada sitem edilmesi gereken kişiler bu ülkeyi yönetenlerdir ancak kişi olarak kendimizi de sorgulamamız lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.