Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
5
Favori
29.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayda 4500 lirayla zar zor geçiniyorum üstelik evimde var.

    ASgari üceetle geçinenlere şaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş olmayınca il de mecbur oluyorsun çalışmaya iş aradıgımı dusunelim ve buldun diyelim muhasebeciye adam çay taşırtıyor en azından burada öyle şeyler yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    işsiz bile kalsam düşüncelerim değişmez. bu ülkenin okumuş insanlara ihtiyacı var. ömrü boyunca yatmış 200k dan mühendislik okumuş insanlara değil.bu yüzden çocuk yaptığınız da elini tablet verip kenara atmayın okumasını sağlayın

    Tutturmuşsun bir 200k muhtemelen mühendislikte 200k dan aşağıda bir sıralamada olup senden daha iyi pozisyonda olan insanları gördüğün için bu şekilde saçmalıyorsun.Hangi üniversiteden mezun olduğun önemli olabilirdi ama artık işverenler verdiği işi yapabiliyormusun ona bakıyorlar.Kimse kusura bakmasın yani diploma değil kişi kendi yeteneğiyle artık bir işe girip o işte tutunabiliyor.
  • Hayatta evine bir ekmek almamış ,ana baba parasıyla sevgililerine para yediren bebeler gelip burda ahkam kesiyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleartdragon

    Eşinizde asgari ücretle çalışıyor olsaydı günde ikinizede 26tl para düşecekti hocam. Umarım bu asgari ücretler daha makul seviyelere çıkar.

    Hocam size matematik öğretenin ellerinden öperim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan görme, gavurdan dönme diye bir söz var hocam bildin mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 katını alıyorum İstanbul'da zor geçiniyorum. Maaş gecikince hemen borca giriyorum. Asgari ücretle geçinmek mümkün değil. Zaten beyaz yaka dışında da asgari ücretle çalışan bulmak zor valla. Mülteciler de etkili oldu tabi ücretlerin düşmesinde.
  • Eşeklik yapıp çalışan parayı kazanan sadece sizsiniz. Eşiniz niye çalışmıyor. Madem gecineniyorsunuz onun da calismasi lazim. Ayrica soylenenlere katiliyorum. Paran yoksa evlenmeyeceksin kardesim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev var araba var ayda 3500TL dan aşağı kredi kartı ekstresi gelmiyor. Bunun içinde, gıda, giyim, benzin parası mobilya taksidi MTV ler kaskolar sigortalar vs ödemekle bitmiyor arkadaş. Yapabildiğim tek tasarruf ev telefonunu ve dsmartı iptal etmek oldu. Kredi veya kredi kartı borcum yok çok şükür.
    Asgari ücretle kirada oturmak hem de İstanbul'da aile geçindirmek mümkün değil. Kendisi de demiş, üste başa kıyafet almıyor mu bu arkadaş, bir şekilde bir yerlerden destek görüyor olması lazım. Yoksa benim matematik burda biter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe


    quote:

    Orijinalden alıntı: cleartdragon

    Eşinizde asgari ücretle çalışıyor olsaydı günde ikinizede 26tl para düşecekti hocam. Umarım bu asgari ücretler daha makul seviyelere çıkar.

    Hocam size matematik öğretenin ellerinden öperim

    Hocam memleket şartlarıyla bu kadar olabilmiş işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman çocuk yapayım deme! hadi evlenmişsin sevmek sevilmek vs. tamam da çocuğa gerek yok zaten ona bırakabileceğin güzel bir hayat ve mirasın da yok yaşa ve öl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

    Eşeklik yapıp çalışan parayı kazanan sadece sizsiniz. Eşiniz niye çalışmıyor. Madem gecineniyorsunuz onun da calismasi lazim. Ayrica soylenenlere katiliyorum. Paran yoksa evlenmeyeceksin kardesim.

    Konuyu okumadan etmeden saçma sapan yorumlar yapmayın. Adam başta belirtmiş eşinin rahatsızlığından. Evlendikten sonra olduğunu da söylemiş. Birilerini yargılamak ne kadar kolay değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm mesajlarini okumadim özür diliyorum :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.600 tl yaklasik 300£ yapiyor. Part-Time calisan biri Ingiltere'de 2 haftada bu kadar para kazanir. Adamlarin asgarisinin nerdeyse 1/5'ine dustuk. Bekara bu para yeter diyorlar bir de 😂



    Koyde yasiyorsan yeter tabi. Gel Istanbul Izmir'e koysunlar cebine o parayi, aksam takar perugu surer ruju dolanirsin yol kenarlarinda 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam zaten ikinarak, ucu ucuna buyuksehirlerin disi, samsunds yasiyor.

    Burda anasiyla, babasiyla yasayan ergenler onu iptal et, bunu iptal et diyor :)

    Tiplere bak ya adamin digiturkunde gozleri var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan henüz çocuk yok.
    Asgari ücretle çalışan birisi bir de çocuk yaparsa mama parası bez parası süt parası büyüyünce okul masrafları v.s. v.s.
    Bir an önce gelir artırıcı önlemlere başvurmak şart.
    Herhalde ömür boyu asgari ücretle çalışmayı düşünmüyorsunuzdur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ochikonde

    Sen de aklını kullanıp, kendini geliştirip asgari ücretle çalışmak zorunda kalmasaydın. Ayrıca asgari ücret aile geçindirmek için hesaplanmaz, TEK KİŞİ İÇİN hesaplanır.

    Lisansim Galler, yuksek lisansim da Ingiltere'den. Turkiye'deki mevcut televizyon kanallarinda calisan bir cok personelden cok daha ust duzey akademik donanima sahibim.



    18 firma, 6 televizyon kanali ile iletisime gectim. 24 ayri basvurudan sadece bir tanesi donus yapti, onlar da ustu ortulu kriz dolayisiyla maasimi karsilayamayacaklarini soyledi.



    Ana dilim kadar iyi Ingilizcem var, cat pat Ispanyolca gunluk dil de konusabiliyorum. Boyle bir adama Ingiltere doktora teklif etmis, %30 burs + 14.400£ part time maas ile universite hocaligi imkani sunmus. Sen kalk dangalaklik et ve ulkene don. Tek karsilastigim tepki; "Okudun da bana mi okudun gardasim?"



    Genclere tavsiyem kendinizi hic gelistirmekle ugrasmayin. Bu ulkede ayilik prim yapiyor. Varsa paraniz daire alin kira toplayin, gobeginizi kasiyip gecin.



    Kendini gelistirmekmis 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GrkmAdr G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Türkiye'ye dönmekle hata yapmışsınız neyse de TV teknik dünyasını bilen bir kişi olarak bu sektörün bittiğini söylemek isterim. Yanlış alanlarda başvuru yapmışsınız. Özel televizyonlar uzun yıllardır batakta zaten. Bence bu kariyerinizi, buralarda iş arayarak çöpe atmayın yine yurtdışı işler bulabilirsiniz gibime geliyor. Birikim falan varsa bir iki daire alın inşaattan, bitince satın, maaşlı işten daha çok kazanacağınız kesin.
  • asgari ücretle çok rahat geçinirsin. Yalan değil. Bunu söylerken çomar olarak değil, tam tersi evet gelir adaletsizliğinin farkında olan, baştakiler, yandaşları ile birlikte hamuduyla götürürken seni 1600 TL'ye muhtaç edenlere oy veren ve onları savunanların vebaline değinerek söylüyorum.

    Ülkenin içinde hiç bitmeyen ekonomik krizi hep aklının bir köşesinde tutup;

    Yine ülkede hiç sona ermeyen işsizlik ve çalışma koşullarının da ağır zor olduğu gerçekliğini de unutmayarak.

    Kendi isteklerine gem vurarak, sadece temel ihtiyaçları lükse kaçmadan gidererek yaşayabilirsin.

    Mesela ailenle eğer bir sorunun yoksa ailenin yanında kalırsın. Böylece ev kirası ve diğer ev giderleri için cebinden para çıkmaz. Hatta o ev aileninse ve senin ailenle olan ilişkinde eve yardım etme durumunu da zorlamıyorlarsa barınma, ısınma, su, elektrik gibi giderlerden direk yırtarsın.

    evlilik zaten düşünme, çünkü o zaman yırtarsın dediğin masraflar direk omuzlarınıza binecek, ileride bir de çocuk olacak, of of of of

    Ev konusunu aile ile çözersen Maaşta senin temel giderin, toplu taşıma için aylık ulaşım, cep telefonu faturası oluyor zaten. bunlarda toplasan taş çatlasın 250 TL tutar, Asgari ücret 1600 TL idi, sana kalır 1350 TL. 100 - 200 TL en az kenarı at her ay ne olur ne olmaz, geriye kalır 1150 TL

    İşte bu parayla geçinirsin, isteklerini, hayallerini bir nebze de olsa giderebilirsin, ihtiyaçlarını karşılarsın. Ama ne kimseye muhtaç yaşarsın, ne borç yaparsın, nede başın öne eğilir.

    Ben İzmir'de Asgari ücretin 2 katı maaş alıyorum, 33 yaşındayım ve böyle yaşıyorum. Daha iyi şartları bende isterim, evlenmek benimde hakkım;

    ama Hakkım olanı yapamıyorsam, sadece itiraz etmek, karşı çıkmak, bunlar durumu değiştircek şeyler değil, tek bir gerçek var oda benim hayatımı idame ettirmem gerek

    Hayatın gerçekleri ışığında. İşte O zaman, duygular, istekler, arzulara biraz gem vurmak gerek.

    Evliliğe karşı değilim ama Asgari ücretle çalışan birisi zaten tek başına geçinemiyorken bir de evliliğe karar vermesi ve evlenmesi, bile bile lades demekten başka bir şey değil.

    Çünkü ileride çocuk olacak, hadi geçtim çocuğu, arkadaş özel sektördesin, ülkenin ekonomik durumu ve iş dünyasının hali belli, işinin garantisi yok, Tamam hiç bir şeyin garantisi yok ama tabloya bakınca olumsuzlukların gerçekleşme ihtimali çok yüksek, risk unsuru fazla.

    Böyle bir tabloda neyine güvenir de evlenirsin ki.




  • merhaba sevgili arkadaşlar. maalesef ki ülkemizde hayat şartları her geçen gün pahalaşırken asgari ücret eriyip gidiyor ve aldığımız maaş yetmiyor. Klasik Türk kafası ile işin üstünden ne kadar gelsek de son zamlardan sonra bunun altından kalkmak imkansız hale geldik.Yabancılar bizim ülkemizde bizden daha fazla maaş alabilirken acaba sorun işçi den mi yoksa iş verenden mi kaynaklanıyor.
    Cevap : Aslında her iki tarafın da bu işte kusuru var.
    Neden mi? İş verenler çok vergi vermemek için veya sigortalı eleman çaılştırmamak için yüksek sigorta maliyetlerinin kaçmak için yabancı eleman çalıştırmayı daha uygun görüyor . Yabancı eleman çalıştırarak hem yüksek sigorta primlerinden kurtuluyor hemde yabancı elmanaları daha fazla çalıştırıyor. ve kendi halkımız iş bulmada daha fazla zorlanıyor.
    Türk işçinin kusuru ise işine sadık değil .çalışma saati dolsun mesaim bitsin biraz önce evime gideyim derdinde iş yerine kendimden ne katabilirim düşüncesi yok .kendini geliştirmiyor. ülkemizde yabancı bakıcılar,yabancı öğretmenler, yabancı doktorlar,yabancı temizlik elemanları her geçen gün artmakta.https://www.yabanci.net/ yabancı eleman arayan ve türkiyede iş arayan yabancılar için kurulmuş bir site girip bir inceyin isterseniz.




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.