Şimdi Ara

Artık Memur Olmayana Kiralık Daire Yok Mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
5.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adamın ağzı yanmış sorumsuz insanlar yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke dolandırıcıdan geçilmediği için ev sahibi kendini korumaya çalışıyor. Böyle bir davranış 3. sınıf ülkelerde normal.

  • Ülkede kendini devlete atmadığın zaman kiralık ev bile yok vatandaşa. 2 sene önce Ankara'da ev tutarken bizden de memur kefil istendi. Güç bela işçi emeklisi kayınpederi kefil kabul ettirdik çünkü etrafımda memur akraba yok. Mart ayından beri karı koca işsiz kaldığım halde ne kirayı ne yakıt aidatı 1 gün geciktirmedim. Şimdi ben bu evden başka bir yere taşınsam memur kefilim yok diye ev bulmakta zorlancam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynısını babam da yapıyor. Önceki kiracı 6 aylık kira, depozito vsvs hiç yatırmamış site yönetimi de haber vermemiş yatırmıyor diye. Babam da çıkardı adamı ve galiba çıkarken de kapılara çizik atıp çıkmış. Kasti olarak duruyor diyen de var. Bir sürü borç kaldı yani. Adam sanayide çalışan biriydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen benimde 2. evim olsa bende aynısını yaparım.Hayat sistem böyle.Memura verirsen kiranı hertürlü alırsın ama normal çalışana versen adam ödemedimi uğraş dur mahkemeyle uğraş onla uğraş insanlarda kendine göre haklı ama durumda üzücü tabi 3. Dünya Ülkesi olduğunuz paçalarımızdan oluk oluk akıyor.Özel sektör çalışanı kirasını ödemez algısı oluşmuş herkesde içler acısı bir rezalet Ülkeyi bu hale getirenler utanmaz.Bu Ülkenin eski zihniyetli insaları getiriyor başımıza!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 mı oha müdür o kadar alıyor zaten

  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt

    haklısın kardom, bende kiracıyım devlet memuru olarak. şu ana kadar hiç aksatmadım kiralarımı. ya memur da şu korku var, önümüzdeki ay borç birikirse ben naparım, borçsuz olayım ama hayatta kalayım sabit bir işim olsun düşüncesi. o yüzden memur kesim genellikle tercih edilir.

  • hem ev sahibi hem kiracıyım. bir kere bekar olduğum için bulduğum birçok evi tutamadım, sonra bütçemden çok daha uygun bir ev için memur kefil istendi. ben 10k üzeri kazanıyorum adam 1100 lira kira için kefil istiyor  

  • Ailemizin kiralık dairesi var bizde eskiden memur olursa daha iyi olur diyorduk ama işler İnan öyle yürümüyor bir polis memuruna evimizi kiraya vermiştik evi rezil etti kaçtı gitti.En önemlisi karşınızdaki insanın dürüst olması malınızı düzgün kullanması, depozito almıyor musun muhabbetlerine girmeyin alıyoruz tabi ama karşınızdaki hain olunca sizin alacağınız masrafı vermemek için bin bir türlü yalan konuşuyor.Düzgün insan olup malımı düzgün kullanıyorsa kirayı biraz geciktirmesi önemli değil.Memur olup her ay kiramı geciktirmeyip malımı zarar veriyorsa İnsan değilse memur olsa banane.Bunu anlayın artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 senedir kira alamadığım kiracımla telefondaki son konuşmamız "-kira filan istemiyorum lanet olsun yeterki çıkın evden. -Çıkmıyorum tıpan sıkıyorsa gel çıkar." şeklinde oldu. Şimdi ben bir sonraki kiracımı seçerken daha dikkatli olmayayım mı? Memur şart değil ama benim de şartlarım olacak hali ile. Para alamadığım gibi eve verdikleri zararı da cebimden karşılayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım yeni bi ev aldı kiracısı 6 ay kirayı vermedi elektrik i kaçak kullandı arkadaşım enerjisa ya şikayet etti 10 gün de gelmedi enerjisa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 tane ev alıp kiraya yaslanmaya, yeni evlerin kirasını kiracıdan çıkartmaya çalışan tipler yüzünden ev fiyatları yükseldi, insanlar ev sahibi olamıyorlar ve artık öyle noktaya gelindi ki artık insanlar kira ödeyemiyorlar. En kral dairenin 1000 (site içinde 140-200m^2), ortalama bir dairenin 500 (100-120m^2), bekalara uygun 2+1 100m^2 den küçük dairelerin max 300-350tl den kiralanması gerek bence. Asgari ücretin 1/4 ünden yüksek kira olmamalı. Böyle olursa o zaman görürüz piyasadaki ev fiyatları nasıl da güzel düşüyor. Maskeye tavan fiyat koyan devletten, kiraya koymasını da bekliyorum ve umarım koyar. Not : Ev sahibi olarak yazıyorum.

  • Bu sonuçtur !


    sebep hükümetin kira ödemeyeni kulağından tutup atmayıp


    mahkemelerde uğraştırmasıdır !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt

    Aylık mutfak gideri eski haline dönsün ben seve seve yarıya indiririm kira bedelini. 500bin ₺ değerindeki evin kirası nasıl 400₺ olacak? Eskiden evin değeri 100bin₺ iken rahatlıkla 350₺ ye kiraya veriyorduk ama ben bu kira ile evin ancak hasarlarını karşılarım. Öyle yapacağıma başka herhangi birşey de kalması daha mantıklı. Benden alan adam ne yapsın 500bin₺ bağlayıp 400₺ ye kira mı istesin?Kaldı ki bir de beyanname verip haşmetlimize yeni saraylar yaptıracağız. Memlekette tek düzgün birşey yok ki biz de elimizden geleni yapabilelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt

    Adam çalışmış 10 ev almış sa kirasını da çatır çatır alacak hakkıdır.

    Sende çalış sen de 10 ev al

  • Valla ben onu bunu bilmem. Bende kiracıyım ama hangi eve girsem ev sahibi ya paragöz oluyor yada eviyle malıyla mülküyle hava atıyor. Yahu adam 2-3 gün geç verse ne olur insanlık hali belki çalıştığı yerden maaşını geç verdiler belki geç yatırdılar bunları düşünmezler yan gelir yatarlar senin vereceğin kira parasını beklerler aç dilenciler gibi. Hele bir de bunların depozito parasının üzerine yatan vermeyen tipleri de var. Hangi evden çıksam tertemiz bıraktığım halde bir kuruş masraf olmadığı halde depozito olarak verdiğim paralar hep içerde kaldı bir ev sahibi bile vermedi. Allah yedirmesin böyle olanlara. Mesela 5-6 ay önce bir evde oturuyordum ev sahibi de dul bir kadın bir de kurana falan gidiyor böyle bizde kuran okuyor diye evi tutmuştuk zaten evini tertemiz verdik çıktık depozito olarak verdiğim 650₺'yi hala vermedi vereceğini de sanmıyorum geçtim o paradan. Sürekli kira gününden 2 gün önce arayıp kira istemesi mesaj atmasını demiyorum bile. Şuan ki oturduğum evin sahibi de çok pinti para harcamaya korkuyor lan ev senin bozuk yer varsa yapacaksın eksik varsa gidereceksin 1₺ harcamamış eve abi burda sorun var bak burda bunun değişmesi lazım tamam sen değiştir kiradan düşeriz. Yahu ben niye değiştiriyim gel sen yap diyorum tamam diyor malzeme neyse alıp geliyor takım çantası elinde sonra diyor ki bunda bişey yok geri gidiyor lan gelmişsin işte yapsana 5 dk. Tuvalet taharet musluğu su kaçırıyor sifon falan sürekli çalışıyor ta ilk taşındığım da dedim tamam yaparım dedi hala yapacak kendim yaptım artık adam ilgilenmiyor evle ama kiraya geldim mi de ağızları açık bekliyorlar. İyi olana hak yemeyene lafım yok ama cidden ülkede ki ev sahiplerinin %80'i hep aynı kafada olan tipler. Acımıyorum bile bunlara beter olsunlar. Ben yukarı da örnekleri yazdım bunun gibi sorunları yaşamış olan yakınlarım da var. Allah kimseyi kiracı yapıpta böyle vicdansız malla mülkle hava atanların eline düşürmesin.





  • Malesef yok Ankara anıttepede oturuyorum 1 tane kendi evimiz var.Kentsel Dönüşüme girdi yani yıkılıp yenisi yıkılıyor.

    Bulunduğum semtte ev kiralamak için.Adamlar memur veya memur kefil istiyorlar.Emekli olman da yetmiyor.Kafayı yemiş bu gerizekağlılar.Depozitoyu dolardan istiyordu mesela kaldığım evin sahibi.Benim de evim var senin yaptığının aklı mantığı yok demiştim.adam baya gülmüştü.

  • Ev aldığımda içindeki kiracı doktordu, evden çıkana kadar bir kez olsun arayıp sormadım, en son kendisi beni aradı nasıl ev sahibisin insan bir arar diye. Evden çıkacağını haber vermek için aradı birkaç gün fazla kalacağım dedi hiç sorun değil dedim, çıkarken evi boyatıp gitmiş. Evden çıktıktan sonra bir gün çalıştığı hastaneye kötü bir durumda gittim sağ olsun o kadar yardımcı oldu ki yaptığının parayla karşılığı yok.

  • Memurun maaş garanti çünkü, daha önce dili yanmış ev sahibidir

  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Koydum paraya tapmak güzel hissettirmedi .d


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.