Şimdi Ara

Artık Memur Olmayana Kiralık Daire Yok Mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
5.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında şuan birlik olup en kötü 1-2 ay kira almasa ev sahipleri para da para demeseler ne güzel olurdu. Şuan pandemi dönemi iş bulamayan insanlar var işten atılan parasını bile alamayan bir sürü insan var ev sahipleri de sürekli para diye sıkıştırınca insana psikolojik olarak yıpratıyorlar. Bunu yapmamaları lazım. Özellikle evi olupta sürekli hava atan ev sahiplerini demiyorum bile adamlar resmen paraya tapıyor. Şu da var aslında şimdi adam memur değilse sokakta mı kalacak çöpte mi yatacak? İlla memur olması şart mı yani? Ne olur ki yani kiranı 2-3 gün geç alsan ölürmüsün? 3 günlük dünya paraya bu kadar tapmanın anlamı yok. Eski ev sahibi sürekli sıkıştırırdı beni kirayı ne zaman vereceksin diye yahu abla daha 2 gün var diyorum kira gününe olsun diyordu. Bir kere kirasını geciktirdim 2-3 gün en fazla o da çalıştığım yerden para alacaktım bugün yok yarın verelim dedikleri için verememiştim kadın resmen evden kovacaktı bizi o zamanlar da eşim daha yeni doğum yapmıştı. 2-3 gün para almasın bunlar geberiyorlar hemen. Şuan ki ev sahibi fena değil ama çok pinti. Para harcamaya korkuyor. Evde bir masraf çıksa tamam hallederiz diyip geçiştiriyor sen yap kiradan düşelim diyor :) Aynen oldu gel kahve de vereyim abime. Senin evini ben neden yapayım. Ev sahibinin abisi var geçenlerde geldi mesela kapıya ya işte biliyormusun bu binanın da %90'ı bizim olduğu için falan diye başladı konuya abi sen ne saçmalıyorsun dedim artık. Ben sıkıldım artık evi arabası olanın malıyla mülküyle hava atıp dışarı da ki insanları hor görmelerini. Malı veren de Allah alacak olan da Allah. Bunu unutmayın. Her ay elin eline bakmayın kira verecek diye azıcık insan olun.





  • Valla açıkcası bizimde istanbulda 10'a yakın dairemiz var öyle memur takıntısı yok anamda avukat olmasına ragmen hiç olmadı. Ögrencilerede cok verdık evin içine ettikleri paramparça ettikleride oldu. sadece gelen kiracıyı iyice süzer ve mesleginin verdiği avantajla az cok anlar para ödeyip ödemecegini ve ona ragmen 1 rus ödemeyip işleri bozulup rusyaya kacmıstı 1 adam 3-5 aylık kira taktı kaçtı battım diye. yapacak bişi yok memleketin durumu bu. bende kendım karşı tarafta ayrı yaşıyorum aandoluda kira ödüyroum ögretmen ve ögrenci olmama ragmen hala cogu ev sahibi memur veya kefil istiyor. anlatıyorum bizde ev sahibiyiz paranız kalmaz merak etmeyin diye bazıları anlamıyor. öyle cogu cok güzel daireler kaçırdım. sırf işim ve üni anadoluda oldugundan kira derdindeyim ve diğer insanların Allah yardımcısı olsun devir gerçekten berbat..

  • Keşke herkes ev sahibi olsa da başkasının evine muhtaç olmasa.


    Türkiye'nin kanayan yarası!


    Zaten belli bir sayıda evin varsa artık katlaya katlaya ev alıyorsun.

  • Millet haklı ne yapsınlar kira almak bile sakat Artık adamlar takıp kaçıyor zaten devlet sağolsun kiracıları kayırıyorlar bişey de yapamıyorsun adamlara adam evde beleş oturduğu kar kalıyor herkes işini sağlama almak istiyor artık çakalla uğrasmak istemiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ev kredisi faizini düşürme işi kiracının ağzına tükürdü resmen. Ev fiyatları arttı iyice. Oturduğum ilde kiralar birden % 50 arttı neredeyse. Ev sahipleri bu yüzden şu an çakallık yapıp eski kiracıyı çıkarıp yeni kiracıyı kazık fiyattan evi kiralatmak istiyor, o da başlıktaki gibi öncelik memura. Bizim millet boşuna ağlamasın. 7 den 70 e üçkağıtçılık dna mıza işlemiş artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracı da haklı ev sahibi de.
    Ev sahibi kirasını alabileceği kiracı istiyor. Yarın bir gün sorun olursa biliyor ki kanunlar kendisini korumayacak. Tonlarca örnek var. Kiracı kirayı ödemiyor, mahkeme uzun sürüyor, sonra adamın üstünde mal bulamıyorsun, mahkeme masrafları da ev sahibine giriyor. Ama kiracıyı görüyorsun, gayet güzel yaşamaya devam ediyor. Bu da insanın sinirine dokunuyor. Bizim binada 2 yıl kira takan, mini cooper'a biniyor, kasıla kasıla geziniyordu, sanki borçlu değil alacaklı.
    Benim kiracı zaten komik bir paraya oturuyor, bir de 3 yıldır % 4 artırıyor. Ortalama %20-30 enflasyon var, ama kirayı aksatmadığı için ses çıkarmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben evi kiraya verdim. Tek yaşayan bekar özel sektörde çalışan birine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kiracının memuriyeti olmaz adamsa zaten zamanında öder, değilse devlet dairesinde müdür bile olsa durum değişmez.


    dipnot: bana 3 ay kira takmış telefoncuya haciz işlemi başlatmış durumda olan biriyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 25 Ağustos 2020; 11:45:15 >
  • Sanırım garanti maaş eğer vermezse hacze verip kolay yönden almak için.


    Ha birde diğer risk kirayı vermeyip evin içine edip topuklayanda var.Buda sıkıntı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 25 Ağustos 2020; 17:17:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Keşke herkes ev sahibi olsa da başkasının evine muhtaç olmasa.


    Türkiye'nin kanayan yarası!


    Zaten belli bir sayıda evin varsa artık katlaya katlaya ev alıyorsun.

    Türkiye'nin kanayan yarası değil.Türkiye'de inşaata abanma neden var herkes ev sahibi yapılsa inşaat işi nasıl devam edecek.


    Türkiye gibi 3.dünya ülkesi bir yerde inşaat yolu ile kolay yönden kat kat kazanım varken böyle birşeyi düşünmek bile saçmalık ancak izbe arazide kaçak yapı ile ev sahibi olursun yada yıllar boyu çalışıp didinip bir evi alırsın yada babadan kalacak başka durum yok.


    Türkiye sosyalist bir ülke değil.Asıl mesele herkesin ev sahibi olması değil.Alım gücünü iyileştirip ev araba ve yaşama dair durumları karşılayabilecek fırsatları imkanları sunması lazım.Bu ise yok.Problemin çözümünü yanlış yerde aramayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 25 Ağustos 2020; 17:20:15 >




  • Evin var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Evin var mı?

    var tabi çalışarak aldım 6 yılda çalışarak (Almanya-Türkiye)azar azar kolay değil.


    Ev sahibi olmak kolay değil.Ha herkesi ev sahibi yapmamalarının sebebide dediğim sistem yoksa evlerin hepsi berbat iyi değil.


    Sadece evli değilim.Evlenmeyide düşünmüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 25 Ağustos 2020; 18:6:12 >
  • Ev herkese lazım dostum. Kimi var 500 evi var kiminin çakılı çivisi yok. 5000 - 6000 - 10000 tl maaş ile olacak şeyler değil bu devirde.


    İstanbul için konuşuyorum. İyice boku çıktı memleketin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Ev herkese lazım dostum. Kimi var 500 evi var kiminin çakılı çivisi yok. 5000 - 6000 - 10000 tl maaş ile olacak şeyler değil bu devirde.


    İstanbul için konuşuyorum. İyice boku çıktı memleketin.

    İstanbul'da ev yapılması değil ilk önce insanların şutlanması lazım şöyle 10 Milyon kişinin ve İstanbul'daki istihdam potansiyelinin istanbul'dan tüm marmara'ya dağıtılmasıda lazım.


    İstanbul'un tamamen kentsel dönüşüme girmeside ayrıca başka bir konu yoksa şuan potansiyel 50-100 bin ölüm olası batık ekonomi ise cabası.İstanbul'da en sağlam denilen bina bile dandik.Kendin yapmadı yapımında bulunmadın veya binayı enine boyuna yapı denetimden geçirip emin olmadıkça durum kritik.





  • Buna katılıyorum, Tüm marmara planlı şekilde nüfus dağılımına maruz kalmalıydı.

  • Bakıyorum ilanlara çoğu memur şartı ya da kefil istiyor.....nasıl bir ülke olduk ya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 6 Ekim 2022; 11:3:3 >
  • bir yıllık pe$in kira öde tahliye taahhütnamesi ver evlerimden istedigin evi veririm memur olmaya gerek yok.. zaten artık 1 yıllık pesin kira ve tahliye taahhütnamesi vermiyorsa memura da ev vermem belki o da ödemez..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 6 Ekim 2022; 11:12:35 >
  • Kamuda görevliyim,


    Şu an ikamet ettiğim eşyalı 1+1 dairede ikinci yılım.

    Ancak Ağustos ayı sonlarında evin 2 ortağı yanında üçüncü ortak diyerek yeni biri ile tanıştırdılar ve zam pazarlığı yapalım dediler.

    Yeni ortak olduğu söylenen kişi direk %100 zamdan kapıyı açınca ben de "Hökümet yasa çıkardı, %25" deyiverdim.

    Baktım konuşmalar benden yana değil daha fazla konuşmasına müsade etmeden müzakere masasından aniden kalktım ve "Gereğini yaparsınız" dedim.


    Bunun üzerine ardımdan yüksek sesle "Sen de gereğini yap ve evimden çık !" dedi.

    Ertesi hafta sonu kirayı daima elden verdiğim ve muhatap olduğum asıl ortak "Geçen hafta tatsızlık yaşanmış, hadi pazarlık edelim" dedi ve sen, ben diyerek %50 zamda anlaştık ve geçen haftasonu zamlı ilk kirayı yine elden ödedim.


    Şu an ikamet ettiğim daireyi kiraya verse anında 10.000 TL' ye kiracı bulabileceğini de iyi biliyorum, zira mahalle fakültenin hemen bitişiğinde ve hep öğrenciler kalıyor...





  • V2 kullanıcısına yanıt

    Ekonomik durumdan dolayı bence. Hazine ekside; ülke çoktan fiilen iflas etti de resmen adını koymuyorlar. Mal sahibi de bu durumda kendisini garantiye almak mecburiyetinde hissediyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.