Şimdi Ara

Armut.com üzerinden tanışılan bir marangoz tarafından 600TL dolandırıldım, ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Armut.com a marangoz işi talebi açtım ve bir teklif geldi, daha sonra arkadaşla buluştuk bizim evde ve işi bağladık, tasarım konusunda ve fiyat konusunda anlaştık, arkadaş baya profesyonel birine benziyordu ve işini iyi yapan birisine benziyordu, yani kısacası güven verici idi. Sonra kapora almak istedi ve kart vizitinin arkasında kapora aldığına dair bir yazı yazıp, iş teslim tarihini belirterek bir imza attı.

    4 temmuz olan teslim tarihinden 1 ay geçti, mesajlara ve telefonlara kesinlikle cevap yok, ben uzatmamak için kısa kısa yazıyorum. Daha uzun ve detaylı eğer isterseniz açıklarım, ama özet olarak 600 TL para kaptırdım, elimde bir kart vizit, ve bir ''imzasız'' fatura (Malın detayı yazıyor üstünde kendi el yazısı ile) var.


    Yapabileceklerim nelerdir, nasıl bu işin içinden çıkabilirim?


    Arkadaşa son mesajım whatsapp dan şöyle idi: Sizi mahkemeye vereceğim ve paramı ve tazminatıyla beraber geri alacağım, ama arkadaştan tek bir mesaj gelmedi. Hiç sallamadı yani, mesaj okudu ama.

    Bu arada Armut.com hiç yardımcı olmadı, şaşırdım açıkcası, ilk şikayet ettiğimde çok seri bi şekilde ilgilendiler ve ilgili marangozu sistemden uzaklaştırdılar, ama daha sonra tonlarca mailime rağmen hiç geri dönüş almadım. En son konuştuğumuzda O marangoz olacak şahis ''inkar etmiş'' !!! ben böyle bir sipariş almadım tanımıyorum diye, bende armut.com'a elimdeki bütün belgeleri gönderdim, bügün dönemeleri gerekiyordu bana ama hala dönüş yok!, ben anlamadım uğraşmak mi istemiyorlar yoksa başka bir olay mı var....


    Neyse, siz daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı ve ne yaptınız?

    İzlemem gereken adımlar nedir?, hayatımda hiç mahkemeye gitmemişim, nasıl nerden şikayet edilir, nasıl edilir, hangi bilgiler lazım, benim elimdeki kağıtlarla bişiler yapılabilir mi, ne kadar masrafı olur, ve son olarak değer mi?







  • armut.com ne birader

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • armut gibi düşmüşsün tabi dolandırır
  • muz cumhuriyetinde armut montajlanmış. şaşırdık mı? hayır.
  • Türkiye tam bir girişim çöplüğü armut diye site ismimi olur. Geçmiş olsun
  • armut piş ağzıma düş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dh'de birkaç kişi daha armut.com'dan dolandırılmıştı.Pek tekin site değil.

    Edit:Hatırladığım kadarıyla 2 kişi de marangoz tarafından dolandırılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill Em With Kidness -- 6 Ağustos 2018; 22:2:18 >
  • Ucuz etin yahnisi yavan olur derler, kapora olarak 100₺ neden vermezsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürecin daha seri olması açısından kısaca yazayım.

    Eldeki bilgiler dilekçeye kronolojik olarak aşırı detaya kaçmadan yazılır, ek olarak da belgeler belirtilir. Bu belgelerin şimdilik fotokopisi eklenir. İkamet edilen yerdeki adliyeye gidilip savcılık bürodan başvuru yapılır. Daha sonrasında ifadeye çağrılırsın. Siteden şahsa ait kayıtlı bilgilerin istenmesini de dilekçede belirtirsin, gerisine savcılık bakacak.

    Bunları sonra yaparım dersen en yakın karakolda şikayetçi olursun, onlar ifadeyi savcılığa gönderir. Üstte yazdıklarım bir süre geçtikten sonra gerçekleşmiş olur.
  • direkt3d D kullanıcısına yanıt
    Yapilan is icin alinacak ahsap 600 tl idi. Adam ben cebimden almiyorum onu, ya sen al bana ver yapayim dedi ya parasini ver ben alayim, is teslim ettikten sonra geriye kalan 500 tlyi verecektim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kill Em With Kidness

    Dh'de birkaç kişi daha armut.com'dan dolandırılmıştı.Pek tekin site değil.

    Edit:Hatırladığım kadarıyla 2 kişi de marangoz tarafından dolandırılmıştı.

    Keske bilseydim bunu :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğunuz ilin savcılığına bu şekilde yaşadığınız olayları anlatıyorsunuz. Şahit varsa sahitte belirtin eşiniz anneniz de olur kapora verdiğinize dair belgenin fotokopisini de dosyaya koyuyorsunuz. En sonunda da davacı ve şikâyetçiyim diyosunuz bu kadar basit

    Dolandırıcılığın suçu ağırdır ağır cezada dava açılır onun için mutlaka hakkınızı arayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, öncelikle geçmiş olsun.

    Armut com da da belirtiliyor sanırım. İş tamamlanmadan kapora vermeyin diye. O zaman adamın kapora istediğini siteye yazsaydın araklı olurdu.

    Neyse, olan oldu. Sonuçta senin elinde armut. Com un aracılığınızla yaptığı bir suça ait somut deliller var. Önce armut.com a durumu bildir. Mahkemeye gidiyorum, sizin de isminiz geçecek ve aracı olduğunuzdan dolayı tanıksınız vb. Bu durumda adamın sabit verilerini mahkemeye vermek zorunda kalacak. Yok adama ait bilgi, belge vb olmadan hizmet veren şirket statüsünde kayıt ettirdiyse, suça ortak olmuş olacak ve sizin zararının mahkemece belirlenen kısmını ona tazmin edeceklerdir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.