Şimdi Ara

Apple Türkiye garantili MacBook Pro servis ile yaşadığım sorun lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Size yaşadığım bi servis sorununu anlatmak istiyorum. Konuyla ilgili yol gösterecek yardımcı olabilecek varsa minnettar olurum. Şimdi 16 Kasım Pazartesi günü henüz pil döngüsü 6-7 olan Apple MacBook Pro 16 inç cihazımı güç almama, açılmama sorunu ile Apple yetkili servisi olan Zentech'e teslim ettim. Aradan geçen 3 hafta sonunda tarafıma ne bir geri dönüş ne de ürünün servis durumuyla ilgili websiteden bilgilendirme yapılmadı. Firmanın müşteri hizmetlerine ulaşmak istesem de hep ya meşgul çaldı yada operatörlerimiz meşgul sizi daha sonra ararız şeklinde dönüşler geldi. Nihayetinde 10 Aralık Perşembe günü (teslim tarihimden itibaren 21.iş günü) Apple müşteri hizmetlerini aradım. Konuyla ilgili talep açtıklarını ve geri dönüş yapacaklarını söylediler. Aynı gün yetkili servisin websitesinde ürün servis durumu sorgulama ekranına cihaz test edildi anakart arızalı garanti kapsamında anakart değişimi için parça bekleniyor şeklinde not girilmiş. Ertesi gün yani 11 Aralık Cuma günü sabah yetkili servis Zentech'ten görevli arayarak cihazın hazır olduğunu, herhangi bi işlem yapılmadığı sadece "yazılımsal bi kaç sorun olduğunu onu da güncelleme ile düzelttiklerini" söylediler. Bunun üstüne dün anakart değişimi beklendiğini yazmışsınız dediğimde karşımdaki kişi tereddüt ederek yanlış yazılmış olabileceğini söyledi. Bende cihazı teslim almayacağımı Apple müşteri hizmetleri ile görüşeceğimi söyleyip görüşmeyi sonlandırdım. Bugün Apple müşteri hizmetleri tarafıma dönüş yaptı ve cihazda hiçbir sorun olmadığı için onarım yapılmadığını söyledi. Bu sebepten dolayı Apple olarak yapacakları herhangi bir işlem olmadığını söylediler. Madem hiçbir sorun yoktu neden laptopum il il servis servis bu kadar süre boyunca gezdi dediğimde "servisin çalışma prensibi bu şekilde olabilir" cevabını aldım.

    Öncelikle buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Şimdi cihazı 20 iş günü sürecinde tarafıma servis teslim etmedi. Bu durumda benim değişim isteme hakkım olabilir mi? Konuyla ilgili bilgi sahibi tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.








  • Cihazınız size geri geldiğinde, eğer sorununuz devam ediyorsa zaman kaybetmeden başka bir yetkili servise onarım için bırakın. Eğer kurallar değişmediyse aynı sorun ile ilgili 3 kere servis görmüş cihazların değişimi veya ücret iadesi yapılmak zorunda.


    Yaşadığınız sorun büyük ihtimalle yetkili servisin süreci iyi yönetememesinden kaynaklanmış gibi görünüyor. Şu aşamada bilgisayarı geri alıp, tekrar test etmelisiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.