Şimdi Ara

Apartmanda ozel hayata mudahale (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bu tarz örnekleri bir kalıba sokarak veremeyiz. Mekana, zamana, kişiye göre değişir. Her şeyi aynı olan bir olay öznesi olan kişinin kim olduğuna göre özel hayata müdahale olarak bazen yorumlanmayabilir. Haber bülteni gibi kayıtlar farklı. Basın özgürlüğü ilr kişisel haklar her zaman çatışır. Kamu yararı ve menfaatine göre karar verilir.


    Yıllar önce Monaco prensesi Carolina vardı. İnsanlar ilgi gösterdiği için çok medyatikti. Her gittiği yer basına yansırdı. Nerde yemek yemiş nerden alışveriş yapmış. Bir gün eşi ile kayak yaparken fotoğrafları yayımlanınca kaldırılsın diye başvurdu. Alman mahkemesi sen kamuya mal olmuş kişisin insanların ilgisini çekiyorsun basın da insanların ilgisini tatmin ediyor şeklinde konuya bakarak başvuruyu reddetti. Prenses de sonra AİHM'e gitti, AİHM de gözlerden uzak veya halk tarafından bilinse bile prensesin nerede olduğu, halk tarafından özel hayatında ne yaptığının bilinmesinde meşru bir çıkar yok dedi, tazminata hükmetti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 28 Ocak 2024; 10:17:59 >




  • hemen bir avukata danışın vakit kaybetmeden. hem özel hayatınıza müdehaleden men edersiniz bir de üstüne tazminat davası açarsınız. valla şanslı bile sayılırsınız komşunuz boşu boşuna başına iş almış yaptığı hukuka tamamen aykırı

  • @Heybel35

    Evvela hem sizin kapınıza da kapı açıldığında iç kısmı da çekiyorsa hiç kabul edilemez. Bunu bilmeyen misafirleriniz de olabilir, siz de rahatsız olabilirsiniz. Karşı komşu ve ya apartman sakinleri merdiven kullanabiliyor diye bu alan kalabalık bir cadde gibi düşünülemez. Artık herkesin birbirini bildiği, gün içinde karşılaşılamayacak derecede tenha yerlerdir. Yeri gelir insan üzerini düzeltir buralarda.


    komşunuzun kalbini kıran ve kötü bir gerginlik olarak asabileştiren birşey olmuş olabilir. Bunu konuşup onun gönlünü yapmak daha evladır...


    @youssouf1995

    Alıntı

    metni:
    toplayıp sıkıntı çıkaranı taşınmaya zorlayabilirsin

    Bu da kötü bi iş. İnsanı hiçe saymak gibi. Hata yapmış ve düzeltmeli. Hem de bir bayanmış, ne demek hiçe sayılması bu zor hayat koşullarında ?

    @Why Shy y

    Alıntı

    metni:
    Senin kapı önü diye tanımladığın yer apartman ortak alanı.

    Asla değil. Birisinin kapısının önü denmesinin sebebi "o" kişinin kapısının önü olmasıdır. "o" her kimse "o" konudur herşeyden önce. Orada bir eşya varsa ve ya konabilecekse "o" koyar. Orayı en çok kullanan ve sorumlusu olan ilk rahatsız olacak da "o" dur. Mesela bu kamera konusundan başkası değil "o" rahatsız oluyor...

    @XpressMusic34

    Alıntı

    metni:
    otobüse bindim gidiyorum, bir durak sonra haber bülteni muhabiri ve kameramanı bindi ve otobüste haber çekmeye başladı.

    Aslında kamera olayı hep sakat olabilir. ANcak sosyal alanlarla bir insanın ev önü çok farklıdır. Hem de apartman içindeki kapı önü.... Kalabalıkta herkes meydanda ve utanılacak-çekinilecek herkesin gözü önündedir insan. Ama tenha yer ve ev önü bambaşka.

    Ayrıca kalabalık cadde bile olsa, bir insanın evinin önünden geçmekle evinin önünde beklemek arasında çıok fark var. Aidiyeti olan üzerinde sahibine itibar etmek lazım.


    Sonuç nedir konu sahibi ? Hatalı tarafın da fazla ezilmesini istemeyiz, kimsenin kalbi kırılmasın. Ama en azından sizin tarafı asla çekmeyecek biçimde kamerayı ayarlamalı.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.