Şimdi Ara

Apartmanda ozel hayata mudahale (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Heybel35 H kullanıcısına yanıt

    Anladım, geçmiş olsun hocam.

  • git savcılıga şikayette bulun.kafasına göre tüm kat maliklerinden izin almadan kamera takamaz. sormamış bile size ayrıca ayıp yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 20 Ocak 2024; 8:22:37 >
  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt

    diger kat maliklerinden izin almadan kamera takması yasal degil.akıllı evlerde de varsa illegaldir şikayet halinde kaldırtılır.

  • Heybel35 H kullanıcısına yanıt
    Apartmanda imza toplayıp sıkıntı çıkaranı taşınmaya zorlayabilirsin ev sahibi olsa bile taşınmak zorunda diye biliyorum. 2 kez mahkemelik olduysa apartmanda sevilmiyordur.
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt
    Cok zor hocam ev sahibi oldugu icin ornegi yok cok nadir tasinma karari cikan yok yani. Simdi ben de vericem 3 mahkemelik olucak
  • worldforger W kullanıcısına yanıt
    İzin verseler bile benim kapimi cekemez ki izin verende yok kimse onaylamadi. Direk sikayette bulunacagim
  • Kapının içi senin özel hayatın. Kapının dışı senin özel hayatın değil. Kapımın önü dediğin yer senin özel mülkün değil. Zaten kapımın önü diye bir tanım yok. Senin kapı önü diye tanımladığın yer apartman ortak alanı. Ne senin alanın ne de onun. Ortak alana kamera koyulmasında apartman yönetimi olarak bir engel var mı onu bilemem.


    Komşuyla aranızda husumet varsa, evine giren çıkan kişileri tespit etmek için bilerek koymuş olabilir. Evine farklı farklı bayan arkadaşlar mı giriyor?

  • Noterden ihtar çekin, kameranın konumunun ve açısının değiştirilmesi ile ilgili ( sizin kullandığınız bölgeyi görmeyecek şekilde). Baktınız yaptırmıyor savcılığa dilekcenizi verin, ihtarnameyi de arkasına ekleyin.

    Ha bu da işe yaramazsa siz de o kameranın önüne sizin tarafı goremeyecek sekilde bir paravan montajı yaptırın, sonuçta ortak alana herkes ne isterse monte ettirebiliyorsa sizde paravan monte ettirebilirsiniz, öyle değil mi?. Tavana kamera önüne tavandan aşağı 50cm alçı panel işi çözer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 20 Ocak 2024; 12:16:42 >
  • Şu zamanda kapı deliklerinin bile kameralı şekilde kullanımı yaygınlaşıyor, bkz:




    kamera konusunda öncelikle apartmanca karar alınıp her kata kamera takılabilir. Eğer kabul görmüyor ise, kendi kapısına taktırmasında bir beis yok bence ki, bende düşünmüyor değilim. Sadece kamera yönü konusunda hatası var diye düşünüyorum. Direkt karşıya değil de, kendi kapısına zemine doğru bakması daha doğru.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRoya06 -- 20 Ocak 2024; 13:23:7 >




  • Beyler adam diyelimki mahkemeye çağrıldı ve benim kameram onun evini çekmiyor, ortak alanı çekiyor, aha buda dün geceki görüntü kaydı derse, hakim ne yapacak? İstisnasız hergun gelip bakacakmi?
  • Senin kapının önü nasıl özel hayat oluyor? İstediğin yere şikayet et bir cacık olmaz net.
  • Ceza sorumluluğu ve komşuluk hukuku açısından iki ayrı değerlendirme yapılabilir.


    Kameranın doğrudan ortak alanı çektiği açık. Noter'den ihtar çekilir, kaldırmaz ise hakimin müdahalesi istenir. Çünkü ortak alanlara, site yönetim planında kamera koyulmasına müsaade edildiğine yönelik hüküm olmadıkça ancak kat malikleri kurulunun onayı halinde kamera takılabilir. (Başka detayı, davacı ve davalı sıfatı vs. yönleri başka hukuki değerlendirmeleri gerektirebilir)


    Ceza sorumluluğu yönünden ise özel hayatın gizliliğini ihlal kastı yönünden tereddüt ortaya çıkabilir. Kameranın evinizin içini görmüyor olup olmaması önemli değil. Özel hayat evin içinden ibaret değildir. Kamusal alanlarda dahi özel hayatınızın gizliliği ihlal edilebilir. Ama burda ceza hukukunun başka unsurları devreye girer.

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    Kamusal alanda özel hayatın gizliliği ihal edilebiliyorsa buna dair örnekler nelerdir?


    Mesela haber bültenleri sokakta roportaj yapıyor ve arkadan bir sürü insan geçiyor hiçbirine haber bülteninde gözükmek ister misiniz istemez misiniz diye sorduklarını zannetmiyorum zaten sansür de yapmıyorlar kimseye.


    Mesela şöyle sorayım hocam çok basit şekilde.


    Diyelim ben otobüse bindim gidiyorum, bir durak sonra haber bülteni muhabiri ve kameramanı bindi ve otobüste haber çekmeye başladı. Ben de görüntüler içerisindeyim diyelim ama o an farkına varamadım ya da bülteni izleyince farkettim. Şimdi özel hayatımın gizliliği ihmal mi edilmiş oldu? Buna dair neler yapılabilir örneğin?


    Şeyi anlıyorum mesela diyelim kamusal alanda oturuyorum, telefon ekranıma zoom yapıp bunu yayınlasa bu özel hayatın ihlali olur ama mesela bazen bakıyorum birileri parkta oturuyor kamera uzaktan zoom yapmış çekiyor insanları bu özel hayatın ihlaline girer mi?


    Ya en basiti boşver haber bültenlerini, Youtuberları görmüyor musun her köşede bir roportaj yapılıyor. İstesen de istemesen de bir şekilde geçiyorsun oradan yani görüntünün içerisinde yer alıyorsun. Ya da sen arkadaşınla parkta oturuyorsun bunlar uzaktan sana zoom yapıyorlar videolarında kullanıyorlar o görüntüleri.


    Bu hususlarda bilgilendirmenizi rica ederim hocam.





  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Buraya kadar cok haklisiniz dogruda soyluyosunuz. 15 dairelik 5 katli apartman
    Birincisi evliyim cocugum var
    Yonetimden izin istedi yonetim izin vermedi buna ragmen taktirdi. Kadin tamamen dengesiz ve saygisiz ustune birde terbiyesiz iki komsuyla bu sebeplerden mahkemelik uzerine birde bunu yapti bende heryere sikayet ettim. Bakalim sonuc ne olucak
  • godoro G kullanıcısına yanıt
    Cok dogru sikayet ettim sonucuna gore onu yapacagim 👍
  • tRoya06 kullanıcısına yanıt
    Gicikligina yapiyor bizde onu dedik ama
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Cokda guzel olur, sonuclansin sizede iletirim 👍
  • @K.chaLi


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157837017


    Bu mesajımda sizi etiketlemiştim, bizleri aydınlatırsanız sevinirim hocam.

  • tRoya06 kullanıcısına yanıt
    A Haberyoutube
    Evine gelen kişiler ile kapı açıldığında evinin içerisinin görüntülenerek kayıt altına alındığını belirten S.B. karşı komşusundan "evini gözetlediği" gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Kapısına kamera yerleştiren K.A., gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı. İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla yargılanan K.A., kamerayı güvenlik amacıyla kapısına yerleştirdiğini, amacının komşunun evini gözetlemek olmadığını belirtti. Yapılan yargılama sonrasında K.A. hakkında beraat kararı verildi. İtiraz üzerine kararı değerlendiren Yargıtay, dışarıdan fark edilmeyen, karşı komşunun evine girip çıkanları görüntüleyebilen kamerayı gözetleme deliğine kuran daire sakininin "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, dava dosyasını ilgili mahkemeye geri gönderdi. Kanalımıza Abone Olmak İçin : http://turkuvazvideo.com/qk2smd Sosyal Medya https://www.facebook.com/ahaber.com.tr/ https://twitter.com/Ahaber https://www.instagram.com/tvahaber/ #Ahaber #Haber #İstanbul
    https://www.youtube.com/watch?v=YtsV9LS24g8
  • Bu ne yahu yasal falan demişler bir de. Bunun neresi yasal? Biraz daha yukarı alsın sadece kendi paspasını çeksin. İnsanların rızası olmadan kimsenin evini çekemezsiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.