Şimdi Ara

Anksiyete Bozukluğu ve Cipralex

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
20.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar.

    Düzensiz yaşama bağladığım, boyun düzleşmesinden de şüphelendiğim bir kulak çınlaması başladı bende. Geçmiyor bu illet ve psikolojik olarak da kendimi dinlemeye başladım. Zaten küçüklükten bu yana zaman zaman stres, en ufak şeyleri muazzam abartma olaylarım vardı. Nihayetinde kulak çınlamasını geceleri dinleye dinleye çarpıntı da başladı. Bazen geceleri delirecek gibi oluyorum, uyku yok, çınlamayı dinliyorum daha çok artıyor, kalbim güm güm, uyumam imkansız, ölsek kurtulsak gibi oluyorum.

    Anksiyete bozukluğum olduğunu düşünmeye başladım artık çünkü bunu kafaya taktım ve ne iştah kaldı ne bir yaşam zevki, aklımı kapladı bu olay, her an zihnimde. Doktor doktor geziyorum.

    Cipralex'in etkisi olur mu? Kullananlar ne düşünüyor? Haftaya psikiyatriye de randevu aldım. Görüşlerinizi beklerim, saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sizin derdinizi biliyorum ben.Rahatlık batıyor.Sıcak yatak aş batıyor size 3 4 gün sokakta kal hiçbişiyin kalmaz.
  • o ilaci kim onerdi? internetten okudum demede

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlacı babam da kullanıyor. Ben sadece bu anksiyete bozukluğunun yarattığı saçma ruh halinden kurtulmak olayı büyütmemek istiyorum. Kimyam bozuldu. Doktor ne derse onu uygulayacağım zaten. Amacım sizden fikir almak sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gereksiz bir sevecenlik ve önüme gelene fazla samimiyet, sarılma hissi yaratmıştı, doktora da anlatınca bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir medikal birikim olmadan sadece tecrübeye dayanarak yaramaz diyorum.Cipralex dahil pek çok antidepterasan kullandığım garip bir dönemim oldu.Cipralex diğerlerine oranla daha farklı durumlar yaratıyor.İlk bir hafta yanlışlıkla uyku ilacı aldığımı düşünmüştüm çünkü sürekli uykuluydum.Ondan sonraki haftalarda tepki süremde ve reflekslerde gecikme farkettim.Nörolojik olarak çokta sağlıklı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle doktoron başından savmak için yazsa bile antidepresanlara başvurma diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazarre13

    İlacı babam da kullanıyor. Ben sadece bu anksiyete bozukluğunun yarattığı saçma ruh halinden kurtulmak olayı büyütmemek istiyorum. Kimyam bozuldu. Doktor ne derse onu uygulayacağım zaten. Amacım sizden fikir almak sadece.
    Kimyan kimya ile daha ok bozulur... buna inan... her antidepresanın zararları fayalarından çoktur... sakn bulaşma! Sarı kantoron veye farklı bitki çayları deneyebilirsin yatmadan önce.
  • Doktorunuz muhtemelen anksiyete teşhisi koyacaktır. Farklı etken maddeler kullanıldığından dolayı her ilaç her hastaya iyi gelmiyor. İlacınızı ve dozunu doktorunuzun denetiminde deneyerek bulacaksınız.
    Not: İlaç kullanmamak en iyisi ama bir panik atak yaşadıktan sonra bir daha yaşamamak için insan kullanmadan edemiyor. Hiç yaşamayanlar , umarım bundan sonra da yaşamazlar.
  • Bu çınlama ile anksiyete ilişkisine artık iyice emin oldum çünkü aynısı bir kaç yıldır bende de var. Gerçi ben henüz bir psikiyatriste gidip teşhis koydurmadım ama kesin anksiyete bozukluğum var ondan şüphem yok.

    Kulak çınlaması kafamın sol tarafında tiz bir ses şeklinde mevcut gün içinde pek fark etmesem de kulak içi kulaklık takınca veya gece hissettiriyor. Araştırınca anksiyete ile baş gösterdiğini ve bir çok kişide olduğunu okudum. Doktor teşhis edemediği için herhangi bir tedavisi de yokmuş. Acaba hipnoz tarzı bir şey ile beynimizin çınlamayı yok saymasını sağlayamaz mıyız diye aklıma geldi. Neyse dediğim gibi çok rahatsız edici seviyede değil benimki.

    Daha anksiyeteye bağlı bir çok ufak tefek rahatsızlığım var. Misal ;

    hipertansiyon (Kesinlikle sinirsel olduğunu düşünüyorum 15 - 10'dan aşağı inmiyor)
    Devamlı şişkinlik hali (karnımda o kadar gaz var ki ultrason çekerken böbrekleri göremiyorlar gazdan)
    Seboreik Dermatit (Kafa derisinde kabuklanma kepeklenme hastalığı)
    Saç beyazlaması

    İşte bunlar hep kafaya takmaktan :) Artık takmamaya çalışıyorum. Anti Depresan falan kullanma. Tedavi kendi içinde. Repair mode: ON




  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Benim de sol tarafta, arada kalp atışlarımı duyuyorum, kafaya taktıkça bu sefer iyice çarpıntı yapıyor. Geceleri uyuyamıyorum, alışamadım henüz. 2 KBB'ye gittim temiz çıktım. Nöroloji'ye gittim MR, kan değerleri tertemiz. Boyundan da şüpheleniyorum, senelerdir laptop başında kambur otururum, sırt ağrım da var. Kim bilir, anksiyete de kasların gerilmesi sebebiyle sırt, boyun, omuz hatta göğüs ağrısına kadar gidebiliyormuş. Hatta bu akşam fizik tedavi için boyun MR çekineceğim, o da temiz çıkarsa artık tamamen psikolojim yamulmuş demektir, zaten yamuktu.

    Hayatım düzensizdi ki 2 hafta önce gece 3-4'te yat, sabah 9 gibi uyan, geceleri bol kafein ve hazır gıda tüket, bazı özel ilişkileri son 1 yıldır hep kafaya tak, aniden ağlama isteği, onu düşünüp düşünüp ağlama isteği, şarkı dinlesen o, film izlesen o... Psiklolojim zaten böyleydi. Nihayetinde düzensiz yaşamla beraber bir gece ansızın sol kulağa çınlama geldi. Hatta çok acayiptir, izlediğim dizinin sesleri zihnimin içinde yankılandı, bende etki bırakmış. Faciaydı o gece.

    Keşke gamsız insan olsaydım diyorum bazen, bu kulak çınlamasına nasıl alışırım bilmem, kafaya taktım mı takıyorum arkadaş. Küçükken de böyleydim ben, kalbim ağrıyor diye doktora giderdik bir şeyin yok derdi, muayene ederdi geçerdi :)

    Ha bir de, başka şeye odaklanınca kulak çınlamasını unutuyoruz. Çınlama akla gelince başlıyor falan, enteresan.

    Yorumlar için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazarre13 -- 29 Kasım 2018; 14:42:2 >




  • xanax
  • Psikiyatri randevunu bekle. Başta az mg yazabilir etkisini hissetmeyebilirsin zaten doktorunda diyecektir öyle hemen olmaz diye. He oladabilir. Güzel olur. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikonet’in kitaplarını okumaya başladım ben, burda bir sahaf bar istediğin her şeyi sahafta okuduğun sürece bedavaya okuyorsun. Özellikle ilk iki kitap depresyon ve anksiyetmee iyi geldi. Sırayla gidiyorum serinin ortasında “İyi Hissetmek” diye bir kitap var herkesin bahsettiği onunla birlikte seriyi okuyacağım. Ama anksiyete varken de işte bir kitaba odaklanıp tamamen okuyup bitirmek, anlayarak okumak tam olmuyor, çünkü beynin bir anda anksiyetik düşüncelere geçiyor. Yavaş yavaş sen de okursan olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki size soru, 1 yıl önce sadece 3 aylık yaşanan bir ilişkiyi hala unutmak istememek ve sürekli dolaptan çıkarıp çıkarıp yarayı deşmek, hayır o istemiyorsa bile ben onu seviyorum ulan, bir gün olacak demek kişiyi sürekli hafızada taze tutarak onun hayaliyle yaşadığını bilmek, saplantı mıdır? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazarre13

    Peki size soru, 1 yıl önce sadece 3 aylık yaşanan bir ilişkiyi hala unutmak istememek ve sürekli dolaptan çıkarıp çıkarıp yarayı deşmek, hayır o istemiyorsa bile ben onu seviyorum ulan, bir gün olacak demek kişiyi sürekli hafızada taze tutarak onun hayaliyle yaşadığını bilmek, saplantı mıdır? :)
    Değil, aşk ve aşk acısı derler ona... 1 yıl olmuş, ama 2-3 yıl sonra halen aklındaysa o zaman saplantı haline gelmiş diyebiliriz. İnsan çok sevdiği veya aşık olduğu birinden ayrıldığında etkisi zaten 1 yıl sürer....
  • Doğru, aşk başka olay. Anksiyete için test yaptım, yüksek sınırda çıkıyorum. 6 kilo vermişim, canım hiçbir şey istemiyor ama yemek yiyorum. Dizler de tutmuyor, vay anasını sayın seyirciler. Kasım ayı başında sapasağlam adamdım, bir kulak çınlaması dinlemeye başladık neler oldu. Toparlanmak şart, haftaya Perşembe gününü bekleyeceğiz mecbur. İnşallah rahat uyurum geceleri. Allah büyük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜNCELLEME: En sonunda psikiyatriye gittim, ne var ne yok içimi boşalttım. Çınlama dahil. Her test sağlam çıktı, psikiyatride karışık anksiyete + depresyon tanısı koyuldu, doktorum da gayet iyi biri. Sohbet etmek faydalı oldu. Selectra 50 mg + Stilizan 1 mg başladık, hayırlısı.
  • Antidepresana başlamak ilk içen birey için yan etkileri fazladır,hissizlik,uykudan yeni kalkmış gibi hissetme,bunaltı,cinsel istek azalma,iştah açılması veya kapanması,boş gözlerle etraga bakmak,saçma sapan düşünceler baş göstermesi vs ama alışınca hayatının parçası oluyor ..

    Ama bırakma aşaması veya dozaj neyse aldığın gğnden irivaren doktor tarafından düşürülmesi yada ilacı uzun kullanıp kesilmesi adamı Dumur ediyor..

    Bu lanet paxera 3 sene kullandım halbuki mutluydum keseyim dedim 4 ay önce ,ilk 2 hafta kafama elektriklenme sanki saniyelik okalr saplanmaya başladı geçti gitti,şimdi ise denge kaybı sallantı düz yola yürüyemiyorum aslında yürüyprum ama yer ayağın altından kayıyor bayılıcakmış gibi hissediyorsun (KBB gittim nörmlpji gittim ,kan testi yaptırdım tansiyon desen yok bütün sonuçlar çok iyi ama 1 aydan beri bu zıkkım var bende doktorumdan randevu alamıyoruz çünkü randevular full dolu ,olmadı basıp yanına gidicem ALLAH yaşatmasın kimseye düşürücek hale getirmesin bu ilaçlara




  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    hocam tıpa tıp aynı durumu bende yaşadım. şöyle ki doktorun bana uğramadan kesinlikle bu ilacı bırakma dediği ilacı 3 hafta sonra tam alışmışken kaybettim, sonra dedim bişey olmaz haptan ne olacak etkisi de yoktu zaten diye üstüne de olmadım.
    ancak aradan 4-5 gün geçtikten sonra ara ara beynimde 1-2 saniyelik deprem oluyor görüntü bi sağ bi sol yapıyordu dedim kan şekeri falan düşüyo heralde doktora gideyim, doktora gittim tabi bu tedavi sürecini anlatmadım çünkü bire bir ilişki kurmak tıpçı olmadığım için benim açımdan zor, doktor da kaygılandı değerlerin normal büyük bir hastaneye gidip bir geniş kontrole git dedi onu da yapmadım ama süreç içerisinde(2-3 ay) geçiyor kaygı verecek bi durum olmuyor ancak şokları nerede geçirdiğinize de bağlı bir durum, örneğin bir kere araba sürerken başıma geldi sadece frene basıp kenara çekebildim güç bela, ama geçici bir durum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazarre13

    GÜNCELLEME: En sonunda psikiyatriye gittim, ne var ne yok içimi boşalttım. Çınlama dahil. Her test sağlam çıktı, psikiyatride karışık anksiyete + depresyon tanısı koyuldu, doktorum da gayet iyi biri. Sohbet etmek faydalı oldu. Selectra 50 mg + Stilizan 1 mg başladık, hayırlısı.
    Çınlama ne alemde hocam benimce çınlama var ama psikolojik bir sorunum yok. Sadece geceleri hissediyorum çınlamayı. 1 yıldır var doktor ilaç verdi 2 ay kullandım da bir işe yaramadı. Benimde boyun ağrım var bir kaç doktora sordum bazıları boyundan olabilir diyor bazıları alakası yok diyor. Uykusuz kalınca falan daha da artıyor. Uyku düzenimi yerine koyayım dedim 10-11 gibi yattın 7 gibi kalktım 1 ay boyunca ama aynı çınlama devam ediyor. Şuan ikinci öğretim okuduğum için yatmam gece 4-5 i buluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 26 Aralık 2018; 3:57:43 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.