Şimdi Ara

Ankara'da Düzgün Bir Fren Ayarı- Tamiri Yapan Usta Önerebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Frene basınca aracın önü sağa, kıçı sola gidiyor. Bir sıkıntı olduğu belli.


    Normal yolda bile frene basıyorum, araç yanlıyor resmen. Millet hava atıyorum zannediyor, sağdan soldan cık cık cık çekiyorlar.


    Frene basmaya korkuyorum artık.




    Bu sorunlarım ön ve arka fren balatalarını değiştirdikten sonra başladı



    Bana düzgün bir fren ayarcısı lazım, frenleri ölçecek, ona göre sıkacak gevşetecek ayar yapacak.



    Sakın ama sakın "FRENCİ ALİ BAŞKENT FREN SERVİSİ" diye google'da çıkan İvedik 88 sanayideki yeri önermeyin.


    Balataları o değiştirdi zaten, sorunlarım ondan sonra başladı. Arabayı aldım geri, ilk frende bunu yaptı, geri götürdüm dükkana. "Abi böyle olur, frene doşaşlı basacan , bunlar böyle " dedi.


    Olmaz olsun ustalığı


    SAKIN GİTMEYİN:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 17 Eylül 2022; 20:9:59 >







  • biraz geç oldu ama şans eseri şaşmazda Frenci Mesut Usta'ya götürdüm, temiz iş çıkardı. Az biraz huysuz gözüken ama iyi ustalardan.

    Oto Sanayi Sitesi 1.Cadde 2575.Sokak, Şaşmaz Blv No:46, 06506 Etimesgut

  • ccaparli kullanıcısına yanıt
    Ben buraya geçen sene gitmiştim hiç memnun kalmadım açıkçası tavsiye etmem. Ön fren balatalarımı değiştirmek için gitmiştim adamlar usül biliyor sandım bilmiyolarmış.

    Balatalarımı değiştirmek için o fren kaliper aparatı var ya onunla balataları iyice en geriye iterler. Normalde o işlem yapılmadan önce Fren hidrolik kapağının açılması gerekir benimde aklımdan çıkmış gitmiş eve gittim kaputu bi açtım fren hidroliği taşmış bunu söylediğimde bana dediği şeye inanamazsınız;

    "Abi serviste fren hidroliğini çok koyuyolar ondan taşıyor" dedi orda desem ki fren hidroliği gözümün önünde değişti hiçte taşmamıştı sen balatayı değiştirirken hidrolik kapağını açmadığın için taştı desem orda bi ton tantana yapıcak. Ayrıca fren hava alma ağızlarının kauçuk kapağınıda düşürmüşlerdi gittim servisten sıfırını almak zorunda kaldım

    Daha sonra bu adamda balataları değiştirdim ve yüksek hızda frene basarken sola çekme başladı. Bir seferlik hidrolik taşmasından belki bir şey olmayabilir demek istiyorum ama adamın fren ana merkezini bozduğunu düşünüyorum. Bi daha bu ustaya gitmeyeceğimi söylemeliyim

    Ankarada frenci tavsiyelerine bu konu vasıtasıyla açığım bende




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Kapak açma ile taşmanın ilgisini anlamadım. Kapak açma basıncı düşürüp pistonu geri ittirmenin kolaylaşması için. Dediği doğru balata azken hidrolik normal koyulursa pistonu itince taşabilir, yaptığı hata açıp ona bakmamak.

    Balata değiştirmekle toz kapaklarının da ilgisi yok.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Toz kapağı değil hocam anlatamadım hani kaliperi ittirmek için balataya bir şey geçiriyolar onuda şampanya patlatma aparatı gibi sıkıyolar ya hocam onu diyorum. Siz anladınız. İşte onu sıkarken hidrolik kapağını açmaları gerekiyor basıncı rahatlatmak için. Kapağı açmadıkları için hidroliğin çoğu taşmış. E bu sıkışma olmuşken fren ana merkezindeki kanallarda veya fren merkezinde bi hasar oluşmamış mıdır onu diyorum.

    Çünkü balata değişiminden sonra frenlemede araba sola çekmeye başladı
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    toz kapağı dediğim "Ayrıca fren hava alma ağızlarının kauçuk kapağınıda düşürmüşlerdi gittim servisten sıfırını almak zorunda kaldım" bunun içindi. Yani kaliperdeki kapakları sökmesi takması gerekmiyor balata değiştirmek için.


    taşma olayına dönersek de sizin de dediğiniz gibi basıncı rahatlatmak için kapak açılıyor, sizin durumunuzda kapağı açsaydı da taşacaktı yani.

    kapakta zaten delik var o yüzden o kadar kolay taşmış.

    o itme esnasındaki basınç normal fren basıncının belki 1000de 1i herhangi bir yere zarar vermemiştir.

    Tahmini olarak, (Türkçelerini bilmiyorum kusura bakmayın) eğer kaliperiniz "floating caliper" ise "sliding pin"ler güzelce temizlenip uygun gresle tekrar yağlanması ise çekme sorunu bundan olabilir. onun dışında balata oturmamış olabilir, bu durumda bir tarafın freni zayıflar.


    şunu da bırakayım buraya:


    TAMİRHANEyoutube
    Adres: Kepez mahallesi, Hurdacılar caddesi , No 34 Kepez, Antalya TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane.vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz Selamünaleyküm arkadaşlar herkese merhaba bu videom da sizlerle fren hidroliği ya kapağının nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve ne tür özellikleri olduğunu anlatmaya çalıştım umarım güzel faydalı keyifli bir video olmuştur herkese hastalıksız korona sız virüs süz Bir hayat diliyorum, kendinize iyi bakın Allaha emanet olun🙏🙏🙏 otomotiv, tamir, vw, audi, seat, tamir hane, tamirhane, servis, fark otomotiv, sanayi, sitesi, skoda, porshe, bmw, opel, reno, fiat, ford, nissan, toyota, bilgi, bilgiler, , oto, auto,otomobilin otomotiv sektörü, otomobil, otomotiv sektörü 2020, brake fueld, oil berake, fren yağı, fren hidroliği, fren@sıvısı, kapağı, tempra, tipo, özellik, tempra sx, tempra s, tempra sxa, tempra sxak, tipo s, tipo 1.4, tipo 1.6, tipo 1.4 ie, tipo 1.6 ie, tempra 2.0, tipo 2.0, tipo slx, tempra dijital ekran, tipo dijital ekran, tipo dijital klima, tempra dijital klima, tempra 1.6 ie, tipo 1.6 i.e, tipo modifiye, tempra modifiye, tempra arıza, tipo arıza, conta yakan araç nasıl anlaşılır, conta yanması, şenol korkmaz, tipo yedek parça, tempra yedek parça, tipo çıkma parça, tempra çıkma parça, renault 9 brodway, renault 9 brodway fen balatsı bitme ikaz ışığı nasıl çalışır., bmw f30 320i ed ufak ipuclari, bmw f30 320i ed kaput, bmw f30 320i ed kontak anahtar, bmw f30 320i ed kapı kilitleri, bmw f30 320i ed leaving home, bmw f30 320i ed surus modları, bmw f30 320i ed sunroof kalibrasyonu, bmw f30 320i ed klima, bmw 3 series (automobile model), bmw 320i ed inceleme, bmw 320i ed gizli ozellikler, bmw 320 i ed yakıt tuketimi, bmw 320 leaving home, bmw 3 series (f30) (automobile generation)
    https://www.youtube.com/watch?v=C1udxMH0yQQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 22 Ekim 2022; 1:54:28 >




  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Belki de balatalarda bir şey vardı oda olabilir mi? Rodajı belki de iyi yapamadık ki balatalarımdan da şikayetçiyim ses yapıyor en başından beri. Ferodo markaya güvenmiştim çünkü kötü marka değildi.

    İlk zaman bariz çekiyodu şimdi tabi normale döndü ama hala çekme var.

    Yani siz diyosunuzki sadece ön balataları değiştirirken arabanın sola çekeceği şekilde fren aksamına zarar vermemişlerdir?
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    balatadan olacağını sanmıyorum.

    kaliper veya kaliperin çalışmasını etkileyecek bir hata olabilir dediğim gibi "sliding pin"ler (ilanlarda gördüğüm kadarıyla "floating caliper" var aracınızda) düzgün çalışmıyorsa bir taraftaki fren gücü azalacağından çekme yapar.

    Kaliper haricinde bir yere zarar vermiş olma ihtimali bence yok, ancak usta değilim tabii.

  • Dot4 ü düzenli değiştiriyor musunuz hocam ? Benzer bir problem yaşadım ,abs pompasından sağ öne yeterli hidrolik gönderemediği için olduğunu belirttiler. Beyinden yana bir hata yoktu ancak abs lambası geç sönüyordu (obd2 den kontrolle hata çıkmamıştı)

    Ankaradaki abs pompa ve beyin tamircisi Hakan ustaya onarım için yollamak durumunda kaldık.
  • ccaparli kullanıcısına yanıt

    Geç oldu evet,


    Bu dediğiniz ustaya gittim, mesajınızı okumadan önce . Gittiğimde başka bir araçla uğraşıyordu


    Arabadan çıktım, yanına gittim, derdimi anlattım.


    Ne bakarım dedi , ne bakmam dedi. Elindeki işle ağırdan ağırdan uğraşmaya devam etti.


    Bu şekilde dükkanın içinde dışında yaklaşık bir saat oyalandım.


    Usta hiçbir şekilde benle muhattap olmadı . Dükkanının içinde aheste aheste bir şeylerle uğraşmaya devam etti. Hatta sağır ya da zihinsel engelli olduğunu falan düşündüm.


    Ama baktım bana gelmeyecek hiçbir türlü.


    Ben de tekrar arabaya bindim çıktım dükkandan.


    Oradan iki alt sokakta başka bir yer buldum oraya gittim


    Gençten bir oğlan, dişindeki eti cıkslayarak, bunun işi çok ayar yapılacak dedi. (Öğle vaktiydi kebabını yemiş hasba)


    İyi dedim yap ayar ne kadar olur? 250 dedi. Bir saat işi var dedi.


    Sök dedim.


    İki tane çırağı vardı, ufaktan. Onlara sökün lan dedi. Söktüler tekeri. Hava pompasını getirdi, sen çekil abi şimdi üstün başın kirlenir dedi.


    Ben de herhalde mühim bir iş yapacak ustam helal olsun dedim, dışarı çıktım ama kenardan da gözledim.


    Hava kompresörüyle balatalara FIŞ FIŞ FIŞ FIŞIIRTT UUUUU diye 10-15 saniye hava tuttu, Yalandan bir iki de davlumbaza tuttu, toz kalksın diye.


    Sonra çıraklara "takın lan" dedi. İki tane tıfıldan oğlan tekerleri geri taktı.



    Ben de dışardan bakıyorum öyle.


    Araba o halde kaldı kenarda, bana işi bitti falan da demedi. Ben de dolanıyorum oralarda.


    Yarım saat bakındım, aracın başına kimse gelmeyince ustaya gittim. Ustam bitti mi?


    Haa dedi, bitti abi senin iş, tam zamanında gelmişsin, çok uğraştık ama güzel oldu dedi.



    Dedim test etmeyecek misin frenleri ?


    Ha yok gerek yok abi, 250 tl mi ver , gidebilirsin dedi



    Dedim olmaz öyle , test etmeden vermem, bindim araca, ben kaçacağım zannetti . (250 tl için kaçacam oldu canım) Eli ayağına dolaştı, kapıyı tuttu falan, dedim çok istiyorsan bin yanıma. Dedi çırak binsin, tıfıldan bir çırağı omzundan tutup arabanın içine attı



    Oğlanı aldım sanayide turladım, bir iki pati çektim, yanladım falan. Frenler istediğim kadar olmasa da eskisinden bir tık düzgün gibiydi.


    Verdim parasını ustanın gittim evime.


    Şimdi bir ay geçti aşağı yukarı, gene aynı sorun.


    Frene basınca aracın arkası sola atıyor.





  • Hocam servise gitseniz ? Bu sanayide calislarindaki hava profesorlerde yok.
  • Şaşmaz'da Gökcan Balata'yı tavsiye ederim.
    K.
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    frene doşaşlı baş hocam. :)


    ben çok anlamam ama benim eski araçta frene basınca direksiyon sola çekiyordu. savruluyordu araç

    alt tablalar ve burçlar kötü olmuştu onlar değişince düzelmişti.

  • Dharma Initiative kullanıcısına yanıt

    20 yaşında araba, servisi bırakalı çok oldu. İlk zamanlar kasko yaptırıp, yetkili servise giderdim.

  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

    Normal frende direksiyonu elimle hafif sola kırıp o şekilde basıyorum


    Ancak panik frende kurtuluşum yok araç anında sola atıyor



    Ön takımı da gösterdim. Usta birşey yok , bunlar böyle, VW grubunun kronik sorunu dedi.


    Ankara'da düzgün bir rot balans ustası tavisyeniz varsa alırım bir dal

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    dayi rot balans

  • korayesque kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler


    ben de gökcan balataya gittim , en genci benim araçla ilgilendi ama hepsi işinin ustası , sürekli bu işi yaptıkları için işler tıkır tıkır yürüyor , müşterisi çok


    Müşteriye yaklaşım iyi , öyle argo lan lun ortamı ,agresif tavırlar yok , tavsiye ederim


    Balataları internetten almıştım , 4 teker disk fren


    Balata değişimi önler 200 ,arkalar 200


    ön diskler torna 300 ,arka diskler torna 300 , 1000Tl ödedim


    13.04.2023 fiyatı , kredi kartı var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 14 Nisan 2023; 0:47:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.