Şimdi Ara

Ankara BB'den 'amblem değişikliği' açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), amblemini yarışma ile Ankara halkına bırakılmasına ilişkin siyasi parti gruplarına teklif sunacağını açıkladı.


    ABB, belediyenin resmi ambleminin, yarışma ile belirlenmesi için belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partilere teklif sunacak.


    Belediye, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyenin resmi ambleminin değişmesi yönünde hem sosyal medya hem de 153 Çağrı Merkezi’nden yoğun başvuruların bulunduğunu açıkladı.


    Söz konusu değişiklik için ABB Meclisi’nde 3’te 2 çoğunluğa ihtiyaç duyulduğu, CHP’nin ise çoğunluğu sağlayamadığı belirtildi.


    Yönetimin, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacağı aktarıldı.


    "ABB Meclisinde CHP Grubu tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır"


    ABB’nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:


    “Ankara Büyükşehir Belediyesine 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda gerek sosyal medyadan gerekse Başkent 153 Çağrı Merkezinden yoğun başvuru gelmektedir. Konu hakkında; belediye Meclisince tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesi konusunda ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk aranmaktadır.


    ABB Meclisinde CHP Grubu üçte iki çoğunluğu sağlayamamakta ve tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır.


    Bu nedenle yönetimimiz, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır.”



    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak


    Ne olmuştu?


    Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde Ankara'nın amblemi değiştirilmiş, Ankara’nın, “Hitit Güneş Kursu” olan amblemi yerine, cami minaresi ve üç yıldızdan oluşan amblem getirilmiş ve Ankara kedisi de logo olarak belirlemişti. Ankaralıların beğenmediği kedili logo için davalar açılmış, Danıştay da 3 bıyıklı “Gülen Ankara Kedisi” logosunu iptal etmişti. Danıştay tarafından Eylül 2011’de verilen iptal kararı üzerine, amblem tasarımındaki kediye bıyık eklenerek belediye meclisinden geçirilmişti.


    T24








  • Gayet normal hareketler... Oy verenler icraat bekliyor... Minarelerden ve ay-yıldızdan başlasın diye baskı yapmışlar demek ki...

  • Hitit güneşinin neyi vardı, gayet güzeldi. i.melih gökçeğin şark kurnazlığı yapıp dini-milli değerleri kullanarak sempatik gözükme çabasıydı. Simdi duyar kasanlar T.C. yazısı tüm belediyelerden kaldırılırken ses çıkarsaydı keşke.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 30 Nisan 2024; 12:31:49 >
  • Melih Gökçek hayraniyken bile o amblemi beğenmemistim. Ankarayı yansıtan bir ruhu yok. Çok gereksiz birseydi. Ama muhalefet tuzağa düştü o zaman ve Gökçek iyi prim yaptı. Hala da bu tarz hareketler prim yapabilir. Amblemde cami varsa artık icinde cami olmayan her yeni amblem dine saldırı görülebilir. Buna yatkın üyeler burada da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak
    Kesinlikle tekrar bu olmalı.
    Tarihi küçük bir not.
    Eti yokuşu ve kalıntıları günümüzde, havaalanı yolu. Keçiören ve Güneş evler arasında yer almaktadır.
    2. Foto eti yokuşu kazı alını 1930 lar
    3. Foto aynı yer

    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak
    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Navi kullanıcısına yanıt

    Haklısınız belediyelerin simgeleri o şehrin ruhunu, doğasını,tarihini yansıtmalı. Mesela İstanbul Belediyesi simgesindeki camii ve surlar şehrin tarihini, yedi tepe simgeleri doğasını yansıtıyor. İstanbul simgesini değiştirmeye kalksalar karşı çıkarım.

    Ankara simgesindeki camii logosu genel bir simge. Ankaranın camilerle anılan bir tarihi yokki, birde ortasına atakuleyi koymuşlar onunda terihsel ve doğal bir özelliği yok (iyiki araya dinazor koymamışlar ona itirazda edemezdik tarihte bir zaman dinazor yaşamıştır kesinAnkara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak  )

  • Yukarıdaki öneri haricinde 2 önerim daha var.
    1. Foto Jülien sutunu ve Ankara’nın leylekleri

    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak


    2. Foto şu sebeple ekliyorum. Kızılay özellikle sığırcık kuşları ve ötüşleri ile anılırmış eskiden.
    İnsani müdahaleler ve yapılaşma artınca kızılay semti o muhteşen orkestrasından mahrum kalmış.
    2. Foto sığırcık kuşlarına müdahale edilirken çekilen foto.

    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Bu mantıkla bütün ay yıldızlardan kurtulalım. Ülkenin heryerinde Antik Yunan kalıntısı var sonuçta isabet olur. Hoş birilerinin amacı da bu zaten. Hatta direk Yunan olalım olsun bitsin.


    * Leylek olsun, sığırcık kuşu olsun ama kedi olamaz. Çünkü onu rakip partinin belediye başkanı önerdi. Aynı kediyi ilk Mansur önerseydi alkışlamaktan elimiz patlardı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Nisan 2024; 13:43:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çorum varken Hitit güneşi Ankara'nın haddine değil. Ey Çorum mirasına sahip çık. Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak 

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    2011 yılında melihin şark kurnazlığı tarihsel değermi oldu. Ay yıldızdan ve T.C. den kurtulanlar ve sahiplenenler bu belediye saçiminde belli oldu. Gururla tüm belediyeler Türkiye Cumhuriyeti..... Belediyesi olarak yazılacak. Duyar kasmaya gerek yok kimin ne mal olduğu anlaşıldı.

  • Alıntı

    metni:
    Gururla tüm belediyeler Türkiye Cumhuriyeti.....


    Pkk zihniyetinden hangi belediyeleri devraldınız acaba? Tam tersine kirli ittifaklarla birbirinize kazandırmış olmayasınız?


    Ayrıca duyar kasma falan yok. Arkadaşın mantığına en uygun seçeneği sundum. Tarihi kalıntılara göre heryeri Antik Yunan sembolleriyle donatalım olsun bitsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Oldu megri megri....

  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Ankara'nın leyleklerinin özel bir durumu var mı? Ya da Ankara ile özdeşleşmiş bir hikayesi var mı? Her şehirde leylek var çünkü bilmediğimden soruyorum.

  • Amblem dediğin o yeri anımsatan, tarihi, kültürel ve doğasıyla ilgili simgesel birşey olur.
    Konu nasıl pkk, yunan kalıntılarına geldi? Nasıl vatan millet ay yildız muhabbetine geldi böyle? Gerçekten inanılmaz hastayız. Bu psikoloji iyi değil. Alt tarafı amblem ya. Tüm amblemleri cami kubbesi üzerine ay yıldız yapalım gitsin, ne diye düşünüyoruz? Hem dinciler memnun olur hem milliyetçiler.
    Bu kafalardan bir cacık olmaz, bu ülkenin ilerlemesi mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 30 Nisan 2024; 14:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logonun değişmesi çok iyi olur.Ankara'ya yakışan ve Ankara'nın kültürel yapısını temsil eden bir logo başkente yakışır.Ayrıca logoda cami kaldırılacak diye duyar kasanların laflarına kulak verilirse bu memleket Afganistan olmuş demektir.Gerçi hoş logodan camiyi kaldır ya da kaldırma bunlar alakalı-alakasız her şeyi dine bağlamayı becerir ve karşısında olanları 'din düşmanı' ilan eder..Tipik dinci hezeyanları...Bu hezayanlara boyun eğilseydi Dünya bir adım ileri gidemezdi..


    Ayrıca cami duyarı kasan arkadaşların oy verdikleri zihniyet 2003 Irak işgalinde ABD'ye tam destek vermiş ve destek verdikleri ABD askerleri zevkine Irakta camileri havaya uçurmuştu.Irak işgaline karşı çıkanlar ise bugün 'din düşmanı' ilan ettikleri muhaliflerdi..ABD askerlerinin Irakta yaptıkları cami yıkımlarına seslerini bile çıkaramayan zihniyetin gelip burada logodaki cami üzerinden duyar kasması samimi değildir;



    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacakjamericuyoutube
    one of soldier say thats was not necessary
    https://www.youtube.com/watch?v=NQeiyrlTqa4&t=13s&ab_channel=jamericu




  • Navi kullanıcısına yanıt

    Niye kendin çalıp kendin oynuyosun? Kim dedi heryeri ay yıldız, cami amblemi yapalım diye? Hasta olanlar aynaya bakarsa kimin hasta olduğunu görür. Cevap verdiğim arkadaş antik kalıntılara göre bağ kurmaya çalışıyor, en doğrusu budura getiriyor. Ben de o zaman bu mantıkla heryeri Antik Yunan sembolleriyle donatmamız gerekir diyorum. Algıda seçicilik sizin sorununuz. İşinize geldiği gibi yorumlamayın.


    Pkk, terör, T.C. muhabbetini açan da diğer arkadaş. Aynen bence de bu kafalardan bi cacık olmaz.


    Bu arada ben bu topraklardaki antik tarihi de sahiplenen bi insanım. Ama ikiyüzlülere tahammül edemiyorum. "Antik Yunan olsun, Hititler, Etiler olsun ama Selçuklu, Osmanlı olmasın. Antik dinler, hristiyanlık vs kalıntıları olsun ama İslam olmasın" diyen ikiyüzlülerden bahsediyorum. Samimi olan öylelerine laf eder. Algıda seçicilik yapıp kendince uzaktan laf sokmaya çalışmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Endoğrusu budura falan getirdiğim yok tarihi bir bilgi verdim hepsi bu. O logo Ankara’nın eski bir logosu.

    öneri ve diğer önerilerimi tarihe dayandırıp sunuyorum.

    konu ne hal almış böyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara’mızın özellikle tarihi konumlarına çok sayıda leylek yuva yaparmış.
    Resimi bu sebeple ekledim.
    Küçük sığırcık gibi kuşlar ise kızılay semtinde yaşamışlar.

    Şimdi bir soru sorsam ve desemki Ankara’nın cenneti en değerli yeri neresidir.
    Şuan akıllara asla gelmeyecek gelmeyecek bir yermiş aslında çok önceleri.
    Hacıkadın deresiymiş, Ankara’nın cenneti diye anılan yer.
    Özellikle Ankara’ya gelen yabancıların mutlak ziyaret ettikleri bir yermiş hacıkadın deresi ve Ankara’lıların
    Cennet sözü Ankara’lılara ait.

    University of cambridge’ninde yayınladığı ve prf dr Albert Eckstein 1936 tarih görsellerinide ekliyorum.

    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak

    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak
    Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak
    Not daha bir kaç yıl öncesine kadar, eskilerin tabiriyle cennet olan hacıkadın deresi moloz dökülen yaşanmaz bir yerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    İşte tipik muhalefet cevabı Ankara BB'den "amblem değişikliği" açıklaması: Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak 

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.