Şimdi Ara

Androidsiz ilk Huawei telefon yıl sonundan önce piyasaya sürülecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Androidsiz ilk Huawei telefon yıl sonundan önce piyasaya sürülecek



    Huawei'nin geçici Android lisansının süresi doldu, bu nedenle şirket HarmonyOS işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefonunu oldukça çabuk bir şekilde piyasaya sürmeye çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone 12'nin lansman tarihini yanlışlıkla açıklamış olabilir



    Huawei'nin yıl sonuna kadar HarmonyOS'lu akıllı saat, dizüstü bilgisayar ve tablet çıkaracağı bildirilmişti. Ancak Android lisansının bitmesinin ardından şirket kendi işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefonunu piyasaya sürme sürecini hızlandırdı.



    Androidsiz ilk Huawei telefon yıl sonundan önce piyasaya sürülecek



    ABD yaptırımları planları değiştirdi



    HarmonyOS'lu ilk akıllı telefon hakkında henüz çok fazla bilgi yok. İşletim sistemi şu anda sadece Huawei ve Honor Vision TV'lerde kullanılıyor. Çinli şirketin esasında uzun yıllardır kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını biliyoruz.



    Fakat geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei'ye yaptırım uygulayarak Amerikan şirketleriyle işbirliği yapmasını yasaklaması, firmanın kendi ekosistemini oluşturmaya odaklanmasına ve HarmonyOS planlarını daha erkene çekmesine sebep oldu.



    Kaynak:https://www.globaltimes.cn/content/1198128.shtml







  • Koskoca Microsoft bile iki deve kafa tutamadı çok bir eksikliği olmamasına rağmen güzelim işletim sistemi piyasadan silindi. Harmony falan bunlar boş işler. Alternatif olması güzeldir ama AR-GE'si kopyala yapıştır üzerine kurulu bir şirket başaramaz bunu. Üçüncü işletim sistemi Amazon ya da Elon Musk cephesinden gelecek göreceksiniz.
  • Çinli firmalar moğol ordusu gibi. Bütün engelleri aşıp her yere ulaşıyorlar. Durdurulmaları bu saatten sonra zor. Batılı ülkeler de bunun farkında. Sadece yavaşlatıp zaman kazanmaya çalışıyorlar. Sevsek de sevmesek de "Çin gerçeği" ile yüzleşmek zorundayız.

  • Harmony ile hiçbir şey yapamazlar. Android ile yarışması imkansız. Android’i bile kapalı hale getirip müdahale etmeye izin vermeyen bir firma kendi işletim sistemini nasıl yapar siz düşünün. Uygulama desteği desen muamma. Android uygulamalarına bel bağladılarsa zaten bu iş olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca Microsoft bile iki deve kafa tutamadı çok bir eksikliği olmamasına rağmen güzelim işletim sistemi piyasadan silindi. Harmony falan bunlar boş işler. Alternatif olması güzeldir ama AR-GE'si kopyala yapıştır üzerine kurulu bir şirket başaramaz bunu. Üçüncü işletim sistemi Amazon ya da Elon Musk cephesinden gelecek göreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gittikçe kontrolü sıkılaştırılan internet dünyasında amerika güdümlü ios ve android dışında tek alternatifimiz olabilecek harmonyos u tabiki de destekliyorum, google bile açıklamasıyla reddetmek zorunda kaldığı yeni yasalaşan sözde internet yasasına karşı çaresizliğini basına farklı aksettirmek zorunda kaldı, çok müthiş bir denetim geldi, zaten bütün trafik ankara da bir üs üzerinden geçiyordu, artık depolama da Tr sınırları içerisinde olacak, gözden kaçan trafikteki muhalif her detay cezalandırılıyor, internette özgürlük bitiyor. akıllı tlf demek mobil internet demek, yoksa yok.. sadece fotoğraf çekerek smartphone tecrübesi yaşayamazsınız, tüm kişisel datamızı bunlara teslim edecek halimiz yok, elin çinlisine sunarım çok daha yeğdir..

  • Çinli diğer firmalar da Harmony OS kullanırsa android biter

  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Bu insanları küçümsüyorsun :) Microsoft'un arkasında Çin hükümeti ve Çin halkı var mıydı? Çin içine kapanık bi ülke hükümet kolaylıkla büyük şirketlere yaptırım uygulayabilir. Hatta yaptırıma bile gerek kalmaz teşviklerle bile Huawei Oppo&Vivo Xiaomi gibi büyük şirketlere bu işletim sistemine telefon çıkarmanız gerek diyip birde üstüne Çinde kullanılan büyük uygulama üreten şirketlere de ayar verip bu işletim sistemine uygulama çıkarmalarını sağlarsa orta ve küçük uygulama geliştiriciler zaten çıkaracaklardır. Başta Çinde milyonlarca satış yaptıklarında instagram facebook whatsapp gibi uygulamalarda bu işletim sistemine uygulama geliştirmeye başlayacaktır tabi Amerika yaptırımı olmazsa :D Geriye nasıl bi sorun kaldı ki? Para desen zaten bol :) Şuan Çinli firmalar Amerikalı firmaların ellerine bakmak zorunda o yüzden % olarak ne kadarını yerlileştirebilirize bakıyorlar hem onların yaptırımlarına yakalanmamak için hemde büyük paralar dönen sektörde pay sahibi olabilmek için bu insanlar aç kurt gibi ufacık para kokusu almaya görsün :) Bu arada Amazon telefonu denedi ve başaramadı ve gerisi gelmedi işletim sistemi gibi düşünceleri olsa telefon yapmaya devam ederlerdi. Elon Musk desen Apple'a söylediği kendi lafı var araba yapmak telefon yaptırmaya benzemez diye aynı laf kendisi içinde geçerli işletim sistemi yapmak araba yapmaya benzemez.





  • Buna nasıl uygulama yüklenecek Android uygulamaları çalışacak mı peki ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bin bir takla atarak aldığım p40 lite dan o kadar memnunum ki adamlar yapmış artık üçüncü bir eko sistem kurdular ve çok sağlam gelıyor google kendıne en buyuk kazıgı attı geçmiş olsun .

  • Android'de bile bootloader kilidini açmaya izin vermeyen bir marka kendi işletim sistemini ios'tan beter yapar (sistem kontrolü anlamında).

  • gun kullanıcısına yanıt
    Altyapı olarak destekliyor. Belki ufak tefek optimizasyonlar gerekebilir. AppGalary ye yüklendiği takdirde whatsapp gibi uygulamalar yine kullanılabilir.

  • Ülkemize geldiği vakit özel fiyatlandırma ile uyguna verilirse her türlü alır denerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mate30 ve p40 kimse almiyor GMS yüzünden.mecbur işletim sistemi değiştiriyor ama sonu nokia symbian gibi olacak bana göre.uygulama ekosistemi oyle 1 senede olmuyor.bu saatten sonra çin'den öte telefon satamaz bence.bir de çalışmayan telefona utanmadan tam telefon parası istiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla onu bunu bilmem ama oppo find x2 pro türkiye ye bi gelse süper cihaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt

    ayrıca microsoft son çıkardığı windows 10 önizleme sürümlerinde apk kurmaya izin veriyordu ben kendi lumia 925 telefonuma mx player es file Explorer gibi uygulamaların apksını yüklemiştim yani apk yüklenebilme özelliği bile kurtarmadı microsoftu harmony çin dışında satamaz hatla ülkeler ithalatını bile yasaklayabilir casusluk yapılıyor gerekçesiyle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Koskoca Microsoft bile iki deve kafa tutamadı çok bir eksikliği olmamasına rağmen güzelim işletim sistemi piyasadan silindi. Harmony falan bunlar boş işler. Alternatif olması güzeldir ama AR-GE'si kopyala yapıştır üzerine kurulu bir şirket başaramaz bunu. Üçüncü işletim sistemi Amazon ya da Elon Musk cephesinden gelecek göreceksiniz.

    Windowsun mağazası şuanki huawei app kadar olmayı bırak yarısı kadar iyi değildi yalnız bunuda unutmayın, Güzel uygulamalarda vardı tabi ama hep eksikti kullanıcı napsın istediği şeyleri yapamadığı sistemi, Huawei'de şuan hemen her uygulama var ve geliştiriyorlar hala o yüzden bu kadar emin olmayın bence, Tabi Global olarak eskisi kadar iyi gitmeyecek işleri burası bir gerçek ama yok batacak yok bitecek gibi cümleler kuranlara gülüyorum şahsen :)





  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    O uygulamalar 0 dan huawei için yazılmadı zaten sadece anddroid uygulamasının google servisleri yerine huawei servislerini kullanan bir versiyounu . Ama telefon android yerine başka bir os ile gelirse o os için portlanması gerek asıl problem burada zaten . Yoksa şuan ikiside android uygulamasi , huawei store versiyonunun çıkar apksını her androidde çalışır .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yusuf_Ozkan kullanıcısına yanıt

    Evet haklısın lakin microsoft bunları kendi mağazasına ekleyemiyor veya ekletemiyorsa sorun kendilerinde demektir, Şahsen ben bilerek uğraşmadıkları görüşündeyim gerçi android sistemden yeteri kadar gelirleri var zaten firma olarak, Demek istediğim Huawei en azından geliştiriciler için baya büyük bütçeler ayırmış durumda, Aradaki fark bu yani.

  • Bu iş öncelikle yatırımın ne kadar yoğun olmasına bakar.çin şayet 3. bir ekosistem yaratmak istiyorsa harmony sistemine uyacak uygulamaları yaptırmak için programcılarıla cazip imkanlar sunmak zorunda.Kısa vadede zarar görülebilir ancak yeni bir ekosistem kurmak çok zordur ancak çin gibi bir ülkede kafaya bu konuyu çözmeyi koymuşsa işlerin rengi değişir.Olay artık devletler arası bir konu ve çinin harmony ekosistemini desteklemesi olayları başka bir boyuta taşıyabilir.Misal apple olan bir uygulama yada oyun başka ekosistemlere çok uzun vakit sonra geliyor,aynı stratejiyi harmony ekosistemindede deneyebilirler ve piyasada etki bırakabilirler.sadece huawei nin altından kalkabilceği bir konu değil bu,çin destek verirse kısa zaman için bir fark görülür bu sistemde.

  • Sımdı Google dusunsun helall olsun adamlara boyun egmedıler.. Sonuna kadar destekliyorum

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.