Şimdi Ara

Amerikada sağlık sistemi hakkındaki gerçekler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
8
Favori
15.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne kötüsü ya ben Almanya dayım hiç sıkıntı çekmiyorum. Hatta 100 bin euro yu Türkiye ye nasıl sokarım onun derdindeyim.

  • Abd'de evi barkı olmayacak kadar olanlara sağlık hizmeti ücretsiz

    Türkiyede de keza öyle


    Abd'de sigortanız yoksa hastaneye servet ödersiniz

    Türkiye'de GSS yoksa prim yatırılmadıysa 50Tl muayene ücreti.


    Abd'de sigortalar yukarda arkadaş örnek vermiş 1000$ demiş New Yorkta gelire göre 10.000 dolara kadar yolu var

    Türkiye'de GSS ~12 dolar (89Tl. ) Daha üst gelir seviyelerinde ise 200lira civarıydı (tam değeri bilmiyorum)


    Dünyada sağlık sistemi örnek alınacak verilecek en son ülkelerden biridir ABD :) Gidip en kötüyü gösterip bakın bizimki daha iyi demek ise kötü örnek örnek değildir ilkesine uymaz. İyiyi örnek alacaksın karşılaştıracaksın.


    Ayrıca ücretsiz eğitim konusunda da sıkıntılı diye biliyorum. Anne babalar çocuk yaptıktan sonra yıllarca eğitimi için (kolej-üni) para biriktirmek zorundalar.

  • Adamların tüm ümidini yıktın şimdi ne olacak.

  • Zaten başlı başına X ülkesinin sağlık sistemini kötülemek nedir abi?! Kötülemek gibi bir algı yapılıyor sırf oy ve gündem değiştirmek için. Senin sağlık sistemin iyi mi yetiyor mu halk memnun mu eksiğin neler bunun konuşulması gerekmez mi??.


    Biz mükemmel bir ülkeyiz de, biz neden bunu göremiyoruz. Her şeyimiz var devletin imkanı da var ama bunun olumsuz tarafını hep vatandaş çekiyor. Mutlu değiliz, başka ülkelerin de kötü olması beni mutlu etmez bu kadar net. Bizim kendi işimize bakmamız lazım





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Her sigortanın kapsamı geniş değil. Kapsam genişledikçe fiyat artıyor. Eğer sigortanız yoksa ölüme terk ediliyorsunuz. Mehmet Öz'ün programında izlemiştim. Adamin dudağında tümör çıkmış, yumruk kadar olmuş, o ana kadar sigortanız yetersiz diye bakmamışlar, adam ölüme terk edilmiş resmen. Çok sonra Mehmet Oz el atıyordu, meseleye. Böyle çok örnek var. Orada iyi bir işin ve sigortan varsa tamam, ama birşeyler ters gittiği anda kimse yüzüne bakmıyor.

    Kardeşimin ayağında lif koptu, ingiltereden gelmek zorunda kaldı. Bir mr çektiremedi orada. Doğru düzgün muayene bile olamadı.

    Velhasıl eleştirilere ve eksikleri olmasına rağmen Türkiyede hasta olmayı tercih ederim.

    NHS tüm vatandaşlar için ücretsiz. Vatandaş olmayan amcanızın bu haktan yararlanaması sağlık olayının İngiltere için ücretsiz olduğu gerçeğini değiştirmez.


    Tüm avrupa bir değil bunu da unutmamak lazım. NHS her ne kadar yer yer eleştirilse de İngiltere'nin ezelden komşusu İrlanda Cumhuriyeti'ndeki ücretsiz sağlık sistemi çok çok kötüymüş. İrlanda'da en iyi sağlık hizmetine ulaşmanın yolu arabayı kuzeye sürüp sınırı geçmek diye bir yorum okumuştum bir sitede. Tabi o zamandan beri düzeltmiş de olabilirler. O kadar paraları var sonuçta. 200 sene önce açlıktan 1 milyon vatandaşı ölen adamlar bugün kişi başı gelirde İngiltere'yi geçti bile. The luck of Irish son 10 yılda gerçek oldu. Adamların bir şey yaptığı da yok tek yaptıkları şirketlere vergi avantajı sunmak oldu. Vasatın altında bir ülke olsan bile coğrafi konum gereği iyi ülkelerin arasında olunca böyle oluyor demek.





  • Abd de Dünyanın en iyi sağlık hizmeti var ama paran veya özel sigortan varsa.Abd de devlet maaşınızdan bizde olduğu gibi sgk bedeli falan kesmez çünkü sağlık hizmeti direk özeldir ve herkes kendi sağlık sigortasını yaptırmak zorunda.Yaptırmadıysa hastane çıkışı öyle böyle değil ciddi bir faturayla çıkarsınız.Hepsini ödeme zorunluluğunuz yok.Ödemiyorum dedikten sonra farklı aracı firmalar araya girip tutarı baya düşürüyorlar.Sgk sistemi cidden bizim gibi fakir ülkeler için çok iyi hizmet.İyiki 1946 yılında bu hizmet başlamış.Abd nin en kötü yönlerinden biride o nedenle sağlık denir.

  • Bütün dünyada gelişmiş ülkeler arasında en kötü sağlık sistemi diyorlar, sen hâlâ Fransa diyorsun, Nişantaşı diyorsun.

    Beni haklı çıkarıyorsun. Hoşuma da gitmiyor değil.  

  • Amerikada sağlık hizmeti kötü değil, Türkiye'den daha kaliteli ama pahalı. Paran varsa ölüyü diriltirler yoksa sigorta felan hiç birşey sıkıntılı evet. Türkiyede muayeneye gidiyorsun doktor adam akıllı derdini dinlemez, fazla konuşmada izin vermez. Arada iyi doktorlarda çıkıyor ayrı ama standart sıkıntısı var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 17 Eylül 2020; 22:14:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Aynen öyle hocam, Amerika'da da

    Kira: $2500 (New York'ta normal ev)
    Sağlık sigortası 2 kişi: $2000
    Araç masrafı: $500
    İşte öğlen yemeği: $600
    Faturalar: $300
    Mutfak masrafı: $500

    $6400 etti

    Asgari ücret de $2300.

    Yani TR de de en az 6400 birim oara alman lazım geçinebilmen için. Amerika'da da net 6400 birim alman lazım.

    Allah herkesin yardımcısı olsun.
    Böyle hesaplanıyorsa istanbul'ta kira 5 bin tl.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikalıların kendisi bile memnun değil. Avrupa ve Kanada götüyle gülüyor Amerikan sağlık sistemine. Amerika'dan sağlık hizmeti almak için otobüsle Kanada'ya gidenler var.


    Bu konuya inanırsanız Amerika'ya gidip yaşa, taşa ve başa oturabilirsiniz.


    Bu konunun bizim iç siyasetimizle hiç ama hiçbir alakası yok.

  • O zaman hocam Istanbul'da 15,000 liraya bir ise girebilmen cok daha yuksek ihtimalken, New York'ta asla ayda $15,000 dolara bir ise giremezsin. Yani cidden zordur. Ayrica Istanbul'da Sehre yakin 2500 liraya bir suru ev var. Ben New York'ta direk is yerimin yanindan tutsam $10,000 dolara tutamam. Arabayla hergun 1.5 saat yol gidip geliyorum. Yapacak bir sey yok, idare edecez gunu gelene kadar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    amerika'da bir tomatezi bilmem kaç yurolara alamazsınız



    Alıntıları Göster

    Doğru, ama neden, Amerigada tomatiz dolarlan.





  • Üstelik Türkiye den reçeten ile gelirsen eczaneler bedavaya ilacı veriyorlar. Reçete yeterli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Abdde askerlik yapana burs verilir. Yani üniversite ücretsiz olur ve üstüne para alırsın. Bunun birçok örneğini gördüm.

    Turkiyede de askerlik mecburi. Üniversite ücretsiz diye yutturuluyor.

    iki örneği sentezlersen ya Türkiye'de de üniversite ücretsiz diyemeyiz, veya abdde üniversite Türkiye şartları ile ücretsiz diyebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Bu mesaj silindi.

    Ha işte ilk cümlede dediğin gibi tam öyle bunlar..   


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    ABD'de ucunda bedava üni olduğu halde büyük bir çoğunluk askerlik yapmaz. Hatta birçok kişi için bu bir seçenek bile değildir. Parası olmayan fakir kesim üni okuyabilmek için askerlik yaparsa yapar. Ücretli olarak ise üniler kolejler vs. inanılmaz yüksektir. Dedim ya doğduktan sonra aile para biriktirir anca karşılar çocuğunun ilerki yıllardaki eğitim parasını.


    ABD gelişmiş, refah seviyesi yüksek bir ülke olabilir ama sosyal devlet olarak birçok yönden sınıfta kalır. Kaldıki ABD reklamını gerçekten çok iyi yapan bir ülke. Halbuki gelir adaletsizliği inanılmaz boyutlarda, polisler kovboy gibi ortalıkta geziyor, bir çevirmede falan insanların ödü patlıyor yanlışlıkla elimi indiririm vururlar vs. diye. Burda devlet dişlerinizi iyi kötü yapar, orda durumunuz ortaüst değilse dişsiz gezersiniz. Psikiyatri klinikleri keza inanılmaz pahalıdır burdaki gibi ücretsiz değil.


    Robin Cook diye doktor bir yazar var roman yazıyor genelde tıbbi gerilim. Ben bunun çoğu kitabını okudum. Kitaplarında mutlaka bu sistemi eleştirir yerden yere vurur. Özellikle sigorta ve hastane ilişkileri üzerine.





  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Ben bu sosyal olmama yönünü seviyorum.

    Herkes çalıştığı kadar var. Herkes ürettiği kadar var. Başkalarının üzerinden asalakça yaşamaya engel olmuşlar. Bu da onları ileri götüren şey. Insanlar ruh olmaktan çıkıp birey olabilmişler. Kendilerine bedava gelen birşey olmadığından rahatlıkla hesap sorabiliyorlar.

    Orada polise kızarlar ama polisler gayet iyidir. Tabi suçlu değilsen. Orada bizdeki malum ırkın karşılığı zenciler. Her türlü pisliğin altından çıkarlar ama sütten çıkmış ak kaşık olduklarını iddia ederler. Polise laf ederler.

    Açıkçası oradaki polislerin herseyi ile(hukuk, adalet, kamerasi, yetkileri) turkiyede olsun isterim. Ama birşey eksik olursa bugünkü yozlaşmış görevini yapmayan, halka ait olmayan polisler ortaya çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    Gelişmişliğin, insani gelişmişliğin en önemli kriterlerinden biri sosyal devlettir. Yani insanlar yıllarca çalışıyor, para kazanıyor ve önemli bir kısmını devlete vergi olarak veriyor. Ee bunun karşılığı sağlık hizmeti ve yaşlanınca bakılmak olmalı en azından. Yoksa iş yapamaz duruma geldiği anda ölsün mü insanlar? :)


    Bizdeki malum ırk zencilerin yaşadıklarının %100'de birini yaşamamıştır ona rağmen terörizmle anılıyor adları. Zenciler ise en azından terörist değiller. Ki adamlar olabilecek en kötü durumdaydı; Köleydi. Daha ötesi var mı?

  • Amerikada hemsire akrabam dis, burun estetigi vs her seyi turkiyede yaptirdi. Isin icinde oldugu icin kendisine inaniyorum ve f/p olarak turkiye daha iyi demisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.