Şimdi Ara

Amerikada sağlık sistemi hakkındaki gerçekler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
8
Favori
15.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    İşte aradaki farkı o ödedikleri vergiler karşılayacak.

    Ne kadar az vergi ödersen o kadar daha iyi hizmet alırsın. Maaşının %80ini doğrudan ve dolaylı olarak vergiye gitmesi yerine %30 gidecek, geri kalan %50 ile ister sağlık hizmeti alırsın, ister biriktirip emeklilik için kullanırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikada saglik sektoru kotu demiyor kimse, sosyal adaleti yok ve pahali diyor. Yoksa muhtemelen dunyanin en iyi doktorlari ve en iyi saglik hizmetini alabilecegin yer amerikadir (paran veya sigortan varsa tabi)


    Hayatinda bir gun Bernie Sanders dinlememissin gelmissin burada "mantigim buna izin vermedi" falan gibi keko laflar ediyosun.


    1) Amerikada devlet sana bir saglik hizmeti sunmaz.

    2) calisiyosan yuzde 99 sigortan olur o sigortanin kapsadigi cercevede saglik hizmetini alirsin sen ve ailen.

    3) calismiyorsan sigortani kendin cebinden yapman gerekir (ortalama yillik 2000 dolar falan, obama care gibi kisitli kapsami olan 700-800 dolarlik planlarda mevcut)

    4) sigortan yoksa ve hastaneye gidersen operler (oyle boyle opmezler hemde aklin sasar buradaki yillik gelirin gibi bir rakami orada bi ayak kirilmasiyla birakman cok olasidir)

    5) bir cok sigortada ilk 5000-10000 dolari cebinden odersin uzerinde bir rakam ciktigi zaman 1 yil icinde onlari sigoeta karsilar

    6) sigortan yoksa ilac sektoru seni cok guzel öper (kendi kullandigim ilactan ornek vereyim, Turkiye ve avrupada kutusu 1000 dolar ilacimin Amerikadaki fiyati 7000 dolar) Dunyanin hic bir yerinde olmayan ilac fiyatlari amerikada vardir, oyle boyle degildir ilaclarin fiyatlari

    7) sigortan olsa bile hastaneye fark odemen gerekebilir ( arkadasim futbol oynarken ayagini burkuyor ve faturanin %20 sini (o da kavga dovus %20ye dusuyor) cebinden odemek zorunda kaliyor.)


    Daha sayarim ama bu senin cehaletin icin fazlasiyla yeterli olacaktir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • besttrr kullanıcısına yanıt

    1) Dogrudur

    2) 99% orani yanlis, her 10 sirketten neredeyse 6'si saglik sigortasi yapmiyor calisanlarina, yasalar geregi bir zorlayicilik yok cunku. Hatta Bazi sirketler yilda 5 gun izin hakki taniyor hatta Devlet dairelir bile yillik izin vermek zorunda degiller.

    3) Calisiyorsan da sigortani kendi cebinden yapman gerekebilir, ayrica seni sigorta yapan sirketler 3'te 1'ini ya da yarisini senden alabiliyor.

    4) Sigortan yoksa acil durumlar disinda hastaneye kabul edilmezsin, sadece Emergency Room yani acil servis kabul eder o da gercekten kanamali acik yaran varsa. Yoksa sigortan yoksa sana randevu vermiyorlar, once sigortani soruyor, yoksa size bakamayiz diye acikca soyluyorlar.

    5) Bu dediginiz deductible olayidir. Mesela $5000 dolara kadar olan tedavilere sigorta karismaz, ancak max out of pocket olayi var, yillik bazda sigorta yapilan kisi max $10,000 oder mesela, ya da $15,000. Uzerini sigorta oder. Onun disinda yapilan tedavilerin 20%'sini sen odersin, mesela $24,000 dolar tuttu diyelim kolunu kirmis ol, Allah korusun tabi de ornek olarak veriyorum. Bunun $5000'ini dus, kaldi $19,000, onun da 20% si ne eder? $3,800 eder. Yani cebinden bu tedavi icin $8,800 dolar cikar. $15,200'unu de sigorta oder.

    6) Sigortasiz bir antibiyotik almak icin banka soyman lazim Amerika'da :) mesela 1 kutu antibiyotik $200-$500 arasi yegenim :D ama maalesef gercek! Sigorta da 60% ya da 80%'ini oduyor, ama yine sana $100'e patlar icinde 20 hap olan 1 kutu antibiyotik, zaten burda kutu ile degil, posetlere konulup veriliyor adet olarak, doktor sana 2 kutu ilac yazmaz, 8 tane yazar mesela. Onu posete koyar uzerine adini yazar eczaneye yollarlar.

    7) Bu fark olayini anlattim zaten 5. maddede.


    Ozetlersek de Ataturk'un lafi 10000% dogrudur. Beni Turk doktorlarina emanet edin! Vaka sayisi cok fazla ve pratik yapma imkanlari cok genis oldugundan dunyadaki en iyi doktorlar Turk doktorlaridir. Turkiye'de alaninda uzman doktorlari Amerika'ya getirsen magazin programlarinda show yaparak yilda $10 milyon dolar kazanirlar! Ama bu adamlar sizlere hizmet ederken bir de dayak yiyorlar! Amerika'daki bir doktor, Turk bir doktor meslektasiyla bilgi, pratik, uygulama ve teshis gucu acisindan rekabet bile edemez. Oturdugunuz yerden Amerika'da doktorlar oluyu diriltir diye sacmalamayin. Amerika'da 1 yil teshis konulamayan hastalikgi Izmir Dikili Devlet hastanesi'nde 15 gunde iyilestirdiler. Dikili de Izmir'in köyüdür köyü!





  • Amerika sağlık konusunda kötü değil çok iyi olduğu için pahalı.Dünya'nın en iyi doktorları orada. Ayrıca sağlık sigortasını zorunlu kılmıyor.sigorta yaptırırsan sana o yüksek ücretler yansımıyor. İster yaptırırsın ister yaptırmazsın.Bizde zorunlu hatta öyle bir zorunluluk var ki her ay düzenli olarak borç hanene ekliyorlar bu borç bitene kadar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorsun. Gençlerin çoğu borcu olduğu için hastaneye gidemiyor ama her ay borcu katlanıyor.Tamam alırken zorunlu yapıyorsun hizmet niye zorunlu değil.
    İşşiz adama borc çıkartıyorsun.Zaten adamın işi olsa maaşından otomatik kesiyorsun, işi olmayan birine ne diye borç yazarsın ki. Adamın babasının üstünde ev var düşük gelirli göstermiyor. Sanki adamın evi
    Bu arada amerika kapitalist bir devlet biz ise hard kapitalist



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 18 Eylül 2020; 15:21:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Navi kullanıcısına yanıt

    Doğru. Bir de sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu hastaneler oluyor. Mesela X hastane daha yakın ama ambulans daha uzaktaki anlaşmalı hastaneye götürüyor. ABD'nin sağlık sistemi kötü, bunu tartışmaya gerek yok bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Aynen öyle hocam, Amerika'da da

    Kira: $2500 (New York'ta normal ev)
    Sağlık sigortası 2 kişi: $2000
    Araç masrafı: $500
    İşte öğlen yemeği: $600
    Faturalar: $300
    Mutfak masrafı: $500

    $6400 etti

    Asgari ücret de $2300.

    Yani TR de de en az 6400 birim oara alman lazım geçinebilmen için. Amerika'da da net 6400 birim alman lazım.

    Allah herkesin yardımcısı olsun.

    Pardonda newyorkta kim asgari ücretle çalışıyo ? asgari ücretle çalışcaksa newyorkta işi ne ? Ayrıca verdiğiniz 2500 dolar kira ücreti 2-4 kişilik aileler için.TEk kişilik odalar 750-1000 dolar arasına bulunabilmekte.Uber dahi yapsanız aylık minumum 5-6 bin dolar kazanırsınız.Arkadaşım aşçı saatlik ücreti 24 dolar 10 saat ayda 26 günden minumum 6000 dolar civarı para kazanmakta.Arabası, kirası, vergisi, yol ücreti sağlık sigortası vs her şeyi çıkınca bile 3000 dolar eline para kalabilmekte.Çocuklu aileler ve eşi çalışmayanlar için geçim Amerika'da zor olabilir fakat bekarlar ve çocuksuz çalışan çiftler için tam bir fırsat ülkesi.





  • Hocam anlasmali olmayan hastaneye zaten gidemezsiniz, hastalaninca once sigortayi ariyorsunuz, ki burda hava atan insanlarin sanki sigortaciyla anlasacak Ingilizcesi var! Bunu kimse bahsetmiyor ama oram agriyo, buram agriyoyu hadi bi Amerikali sigortaciya anlatmayi deneyin bakalim. Millet sanki saglik ocagina gidip konusacakmis gibi beklenti icinde  

    Neyse, ariyorsunuz sigortaciyi, anlatiyorsunuz durumu, once sizi anlasmali olduklari bir doktora yonlendiriyorlar, ordan bi randevu isterseniz vermezler, doktorun sadece adini veriyorlr size, siz doktorun ofisini arayip sekreterinden durumu anlatim sigorta bilgilerinizi verip randevu alacaksiniz. Bunun icinde doktor sizin sigorta kagitlarinizi fax ya da email atmanizi isteyecek. 1 hafta sonra sizi arayip tamam sizin sigortanizi dogruladik dedikten sonra size su gun gelebilirsin diye randevu verecek ama genelde aksam 3pm'e kadar randevu veriyorlar, calisiyorsaniz yandiniz yani.


    Bu asamayi gectikten sonra doktora belirtilen tarihte gidiyorsunuz ve sizi ilk muayeneye aliyor, once diyorsunuz ki mesela belim cok agriyor, oturup kalkamiyorum, sizi yatiriyor, muayene ediyor, bastiriyor, ziplatiyor falan, sonra diyor ki sacroiliac pain (kalca kemigi agrisi), kendi kendine gecer, su harektleri yap 2 hafta sonra geri kontrole gel. Iyi de bi film cekip baksaydiniz deseniz, burda film yok, bu asamadan sonra gecmezse seni X-Ray'e baska yere sevk edicez der doktor. 2 hafta sonra doktora gidersiniz, kizginsinizdir, cunku adam tedavi edemiyor resmen. Sonra damin doktor bile degil hemsire oldugunu ogrenirsiniz. Agrilar gecmedi ve daha kotu oldu diyince sizi X-Ray'e gonderiyor. X-Ray'den cikinca size sonucu vermiyorlar, hangi doktora gidecekseniz ona gonderiyorlar, Doktoru secmediyseniz once sececeksin, sonra X-Ray'ciye vereceksin adini, onlar direk ona yollayacak baska bir hastaneye, hele benim gibi eyalet degistirdiyseniz 2 hafta suruyir bu islemler.


    Sonra uzman doktora gidiyorsunuz, uzman doktor X-Rayi alip diyor ki T5 ve T1 omurilik disklerinde kafif kayma var, sana fizik tedavi verirdim ama sigortan odemez, burda cyropractical tedavi etmeyi deneyecegiz der, tam 1.5 ay her Pazartesi, Carsamba, Cuma aksam 8pm'de doktora gidersin, bildigin kirikci cikikci gibi, seni makineye baglayip cekiyorlar, ayagina agirlik bagliyorlar, beline elektrik veriyorlar falan. 20 seans aldiktan sonra sigorta durduruyor iyilesmesen bile cunku 20 seans oduyormus, ustelik bu en iyi sigorta, United Health Care ve Amerika'daki en iyi siigortalardan biridir. Neyse doktor yeniden X-Ray cekiyor, bakiyor, iyilesme var ama istedigimiz gibi degil, cebinden odeyebilirsen 20 sens daha lazim, ne kadar diyorsun, cevap: $24,000!


    Kalsin diyorsun, ki doktor da bu arada acidi bana ve dedi ki, sana su CD yi vereyim, git evinde yoga yap, 30% daha iyilesirsin diyor, evde devam ediyorum hareketlere maasallah 3 ayin sonunda yeniden yuruyebildim, araba surerken rahat surer oldum.


    Ilk $24,000 dolari da referal kagidi yok diye United Health Care odemeyi reddetti ki doktorla anlasmali olmasina ragmen, cunku ilk hemsire beni tedavi edemeyip de bende kitlenip yuruyemeyince acil bu uzman doktora gittik ama o da anlasmaliydi ve sigorta kagidimi verdim, o hemen kabul etti bizim anlasmamiz var sorun degil diyerek. Ama sonradan sigorta seni hemsire bu adama sevk etmemis, odemeyiz dedi, doktor 40 sayfa rapor yolladi, incelemeye aldilar, ordan 40 gun sonuc cikmadi, ben Detroit Belediye baskanina danismanlik yapiyordum, devlet gorevlisiydim Michigan'da. Michigan Bluecare'den de sigortam vardi, Valilik sigorta yapiyordu orda, ama okuldan da United Health Care vardi, Valiligin sigortasi da bu doktorla anlasmali degilmis, o da odemez dedi doktor. Sonra ben ilk hemsirenin bana koydugu teshisi getirdim kalca agrisi yaziyor ama degil dedim, doktor dedi ki eger odemezlerse yanlis teshisten dava acariz, benim karim avukat dedi, dedim doktor, karina mi gidiyon, kime gidiyorsan bana bu $24.000'i odetme, zaten odeyemem dedim.


    Sonra doktor epey ugrasti. Michigan Blue Cross $6400'unu odedi acil durum oldugu icinmis, Okulun United Health Care'i de yanlis teshis cart curt olayindan $8400'unu odedi.


    Bana kaldi $9,200, ama onu da doktorla konustum, is arkadaslarim hep 75 yasinda, benim 35 olduguma bakma en gencleri benim, sana cok musteri yollarim dedim, biraz da indirim yapti, toplam $7200 dolara indi, 6 taksit yaptik. Her ay $1,200 odeyerek bitirdim.


    Yani dostlarim, tum bu islemleri bir de lutfen Amerikalilarla yaptiginizi ve Anadiliniz gibi Ingilizceniz yoksa bunlarin arasinda hic bir halt beceremeyeceginizi bir anlayin derim.


    Millet oyle bir heveslere kapiliyor ki ya arkadas, Turkce'yi dogru duzgun konusamiyorken cogu AMerika'da bu islerin nasil altindan kalkacaksiniz pardon?


    Sirf merakimdan sormak istiyorum.





  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Ben sigortaların Diş ve psikiyatriyi karşılamadığını biliyorum doğru mudur?

  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt

    Hocam, o tur seyler icin harici sigorta almaniz lazim:


    Göz

    Diş

    Psikiyatri

    Kanser

    Radyoaktif Sorunlar

    Hatta bir araç içinde kaza yaparsanız araç sigortasının kapsaması lazım, pek çoğu kasko karşılar diye poliçeden çıkartıyor, eğer kaskodan da ekletmezseniz araba kazalarında ortada kalırsınız.


    Tekrar hatırlatmak istiyorum ne olur yanlış anlamayın. Çok bilmiş hayalci arkadaşlarımız 100 sayfa poliçeyi İngilizce olarak okuyup şunlar şunlar yok lütfen ekleyin dyebilecekler miymiş bir de siz onlara sorun, bana cevap vermiyorlar çünkü, biz sanki düşmanıyız adamların :)

  • ABD' de yaşamasaydım, haberin içeriği doğru diyecektim. Orada hastalanıp hastaneye yatan bir adamdan tam bir servet isterler; keşke hastalanıp bir hastaneye yatsanız ve size masumane su ister misin dedikten sonra gelen faturada su fiyatını bir görseniz!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Hocam anlasmali olmayan hastaneye zaten gidemezsiniz, hastalaninca once sigortayi ariyorsunuz, ki burda hava atan insanlarin sanki sigortaciyla anlasacak Ingilizcesi var! Bunu kimse bahsetmiyor ama oram agriyo, buram agriyoyu hadi bi Amerikali sigortaciya anlatmayi deneyin bakalim. Millet sanki saglik ocagina gidip konusacakmis gibi beklenti icinde  

    Neyse, ariyorsunuz sigortaciyi, anlatiyorsunuz durumu, once sizi anlasmali olduklari bir doktora yonlendiriyorlar, ordan bi randevu isterseniz vermezler, doktorun sadece adini veriyorlr size, siz doktorun ofisini arayip sekreterinden durumu anlatim sigorta bilgilerinizi verip randevu alacaksiniz. Bunun icinde doktor sizin sigorta kagitlarinizi fax ya da email atmanizi isteyecek. 1 hafta sonra sizi arayip tamam sizin sigortanizi dogruladik dedikten sonra size su gun gelebilirsin diye randevu verecek ama genelde aksam 3pm'e kadar randevu veriyorlar, calisiyorsaniz yandiniz yani.


    Bu asamayi gectikten sonra doktora belirtilen tarihte gidiyorsunuz ve sizi ilk muayeneye aliyor, once diyorsunuz ki mesela belim cok agriyor, oturup kalkamiyorum, sizi yatiriyor, muayene ediyor, bastiriyor, ziplatiyor falan, sonra diyor ki sacroiliac pain (kalca kemigi agrisi), kendi kendine gecer, su harektleri yap 2 hafta sonra geri kontrole gel. Iyi de bi film cekip baksaydiniz deseniz, burda film yok, bu asamadan sonra gecmezse seni X-Ray'e baska yere sevk edicez der doktor. 2 hafta sonra doktora gidersiniz, kizginsinizdir, cunku adam tedavi edemiyor resmen. Sonra damin doktor bile degil hemsire oldugunu ogrenirsiniz. Agrilar gecmedi ve daha kotu oldu diyince sizi X-Ray'e gonderiyor. X-Ray'den cikinca size sonucu vermiyorlar, hangi doktora gidecekseniz ona gonderiyorlar, Doktoru secmediyseniz once sececeksin, sonra X-Ray'ciye vereceksin adini, onlar direk ona yollayacak baska bir hastaneye, hele benim gibi eyalet degistirdiyseniz 2 hafta suruyir bu islemler.


    Sonra uzman doktora gidiyorsunuz, uzman doktor X-Rayi alip diyor ki T5 ve T1 omurilik disklerinde kafif kayma var, sana fizik tedavi verirdim ama sigortan odemez, burda cyropractical tedavi etmeyi deneyecegiz der, tam 1.5 ay her Pazartesi, Carsamba, Cuma aksam 8pm'de doktora gidersin, bildigin kirikci cikikci gibi, seni makineye baglayip cekiyorlar, ayagina agirlik bagliyorlar, beline elektrik veriyorlar falan. 20 seans aldiktan sonra sigorta durduruyor iyilesmesen bile cunku 20 seans oduyormus, ustelik bu en iyi sigorta, United Health Care ve Amerika'daki en iyi siigortalardan biridir. Neyse doktor yeniden X-Ray cekiyor, bakiyor, iyilesme var ama istedigimiz gibi degil, cebinden odeyebilirsen 20 sens daha lazim, ne kadar diyorsun, cevap: $24,000!


    Kalsin diyorsun, ki doktor da bu arada acidi bana ve dedi ki, sana su CD yi vereyim, git evinde yoga yap, 30% daha iyilesirsin diyor, evde devam ediyorum hareketlere maasallah 3 ayin sonunda yeniden yuruyebildim, araba surerken rahat surer oldum.


    Ilk $24,000 dolari da referal kagidi yok diye United Health Care odemeyi reddetti ki doktorla anlasmali olmasina ragmen, cunku ilk hemsire beni tedavi edemeyip de bende kitlenip yuruyemeyince acil bu uzman doktora gittik ama o da anlasmaliydi ve sigorta kagidimi verdim, o hemen kabul etti bizim anlasmamiz var sorun degil diyerek. Ama sonradan sigorta seni hemsire bu adama sevk etmemis, odemeyiz dedi, doktor 40 sayfa rapor yolladi, incelemeye aldilar, ordan 40 gun sonuc cikmadi, ben Detroit Belediye baskanina danismanlik yapiyordum, devlet gorevlisiydim Michigan'da. Michigan Bluecare'den de sigortam vardi, Valilik sigorta yapiyordu orda, ama okuldan da United Health Care vardi, Valiligin sigortasi da bu doktorla anlasmali degilmis, o da odemez dedi doktor. Sonra ben ilk hemsirenin bana koydugu teshisi getirdim kalca agrisi yaziyor ama degil dedim, doktor dedi ki eger odemezlerse yanlis teshisten dava acariz, benim karim avukat dedi, dedim doktor, karina mi gidiyon, kime gidiyorsan bana bu $24.000'i odetme, zaten odeyemem dedim.


    Sonra doktor epey ugrasti. Michigan Blue Cross $6400'unu odedi acil durum oldugu icinmis, Okulun United Health Care'i de yanlis teshis cart curt olayindan $8400'unu odedi.


    Bana kaldi $9,200, ama onu da doktorla konustum, is arkadaslarim hep 75 yasinda, benim 35 olduguma bakma en gencleri benim, sana cok musteri yollarim dedim, biraz da indirim yapti, toplam $7200 dolara indi, 6 taksit yaptik. Her ay $1,200 odeyerek bitirdim.


    Yani dostlarim, tum bu islemleri bir de lutfen Amerikalilarla yaptiginizi ve Anadiliniz gibi Ingilizceniz yoksa bunlarin arasinda hic bir halt beceremeyeceginizi bir anlayin derim.


    Millet oyle bir heveslere kapiliyor ki ya arkadas, Turkce'yi dogru duzgun konusamiyorken cogu AMerika'da bu islerin nasil altindan kalkacaksiniz pardon?


    Sirf merakimdan sormak istiyorum.

    Hocam size de geçmiş olsun. Bir solukta okudum. Resmen film gibi. İşin sonunda doktoru zar zor ve etkili İngilizce ve makamınızın da ağırlığı ile zar zor kafalayıp 24k$'dan 7.2k$'ya işi kapatmanız büyük başarı olmuş :) Valla ne diyeyim. Abd'de yaşamanın elbet Türkiye'ye göre evet birçok güzelliği ve inanılmaz seviyede tüketim malı alım gücü avantajı var ama iş sağlığa gelince sizin de örnekte olduğu gibi iş iyice kaos ortamına dönüyor. Benim 90'ların ortalarından beri önce Chicago (Illinois) ve şimdi halen Arizona'da yaşayan akrabalarım da en ufak bir işlem için 2k-4k arası ayak bastı ücreti ve daha ciddi işlemler için 10-20k arası ücret çıktığını ve sigortanın da bazı dilimleri kapsayıp bazılarında yardımcı olamadığını falan da söylemişti. Ne kadar doğru bilemem. Bir de doktorların umursamaz muamelesinden ve doğru düzgün sizinle sohbet etmemesinden falan pek memnun kalmamışlardı eğer mevki makam sahibi veya zengin profilli bir vatandaş değilseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Eylül 2020; 22:41:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle konulara yazmayı sevmem ama bu sefer dayanamadım. Kendi başımızdan geçen bir olayla örnek vereyim. Kardeşim Newyork da yaşıyordu orada ayak tarak kemiğini çatlattı. Ameliyat deyip 5 000 dolar para istediler. Türkiye'ye geldi uçak parası dahil 2000 dolar ödeyip ameliyat olmadan elektrik tedavisi ile iyileşip tatilini yapıp geri döndü. Eğer orada iyi bir işiniz ve yüksek seviyede sağlık sigortanız yoksa başınıza ciddi bir iş gelirse yandınız. İnsanlar hasta olmamak için avuç avuç gıda takviyesi alıyorlar. Şuan buradaki sistem mükemmel mi değil ama eskiye göre oldukça iyi. Ben 41 yaşındayım. Yanlış hatırlamıyorsam 2000-2001 yılı gibi burnum kırıldı. Devlet hastanesinde devlet imkanlarıyla estetik olmadan basit bir kırık düzeltmesi için devlet doktoruna bir asgari ücret kadar para ödemek zorunda kaldım. Sıkıysa şimdi öyle para talep etsinler. Hala sistemde bir çok sorun var ama ciddi bir düzelme de var. Hastanelerin gereksiz dolu olmasında bizlerin de suçu çok adamın hafif baş ağrısı var. Doktora öyle bir anlatıyor ki sanırsın beyin kanaması geçiriyor. Gereksiz yere mr, tomografi,ultrason vs. İşgal ediyor. Bu tipler bitmediği sürece maalesef bu sıra işi de bitmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 saat yol.gidip.asgari ücret alıyor çoğu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk vatandaşıysan sıkıntını yok amerikada.Sağlık siğortasına da gerek yok.Bi durum mu oldu? Atla gel türkiyeye yaptırt tüm bakımlarını sonra geri git.Cebinden çıkan masraf 100 dolar anca olur duruma bağlı.Zaten 100 dolar da bir ton para yapıyor artık malum 7.5 atıyoz çünkü.Yalancı çok türk gencini ülkede hapsedip emiklemek isteyen.Gerçi genç demenin anlamı yok 18 yaşında beyni ölmüş oluyor türk gencinin,60 yaşında da bedeni😂😜

  • Türkiye sağlık sektöründe çok iyidir diyenler; ya yolları hastaneye hiç düşmemiş ya da hasta olmamışlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    Kuzenim İngiltere vatandaşı, her işlem ücretsiz neredeyse. Boş bir mesaj olmuş. Kardeşinizin vizeyle ücretsiz hizmetten yararlanamaması bir şey değiştirmiyor. Abim de ABD'de green cardı var, Türkiye'den çok bir farkı yok. Dudağında tümör çıkan adam eminim ki homeless veya o seviyelerde birisi. Normal şartlarda ABD'de sigortanız olmasa bile yüksek meblağlı ameliyatları, muayeneleri yaparlar, nereden mi biliyorum? Sizin gibi TV'den 1 kişinin hayatını görüp yorum yapmıyorum merak etmeyin. Ben de çok uzun yıllar kaldım ABD'de. Çok yüksek meblağ olunca ameliyat edip faturayı evinize yolluyorlar genelde, ödemezseniz de o hastaneye gitmediğiniz sürece genellikle karşınıza çıkmıyor o borç. Herkes biliyor bir ameliyata kimsenin $50.000 ödeyemeyeceğini.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Heh nerede kaldı diyordum abd çok pahalıcılar, gelmişler.


    Kiradan başlayayım. New York'ta oturan birisi zaten alt sınıf olma ihtimali düşük, alt sınıf ise $2500 lük ev tutmaz, gider New York eyaletinin ufak şehirlerinde bir yer tutar.


    Sağlık sigortası, yine asgari ücret alan birisi sağlık sigortası zaten ödemez. Sigortasız dolaşır ve de 2 kişilik sigorta nasıl $2000 oluyor, bulabildiğin en pahalı sigortayı yazmışsın. Arkadaşım ve eşi iki kişi orta+ kapsamlı bir sigortaya $900 gibi bir şey ödüyor her işleri de halloluyor kanser olmadıktan sonra.


    Araç masrafı derken neyi kast ettin anlamadım, sigorta diyorsan adresi New York City olan birisi için yüksek çıkabilir evet fakat dediğim gibi asgari ücrete yaşayan birisi NYC'den ev falan kiralayamaz. anca oda kiralar onu da yapmaz zaten öğrenci değilse. Öğrenciyse araba almaz.


    İşte öğlen yemeği, bu ne??? bu nasıl masraf arkadaş asdhahhsd. $600 demiş bir de. Her gün nusretten steak sipariş ediyor heralde bu arkadaş iş yerine. ABD'de çoğu kişi yemeğini evden götürür ya da önceden pişirilmiş ev yemeklerini satın alır mikrodalgada ısıtır.


    Faturalar yani bunda biraz yaklaşmışsın fakat bir aile için $300 ödersin.


    Mutfak masrafı $500, bu aylık olduğunu varsayarak evde at ve fil beslediğini çıkartıyorum. Ben Kanada'da yaşayan birisi olarak 2 kişilik mutfak masrafım aylık $200-250yi geçmiyor ki ABD'de bu ürünler çooooooooookk çooook daha ucuz. Sadece kuru çevirsek şöyle yapıyor 250 Kanada dolarından 190 amerikan doları yapıyor.


    Ama sen sallamaya devam et, bu forumdakiler nerden bilecek nasıl olsa. ABD çok kötü gelmeyin. Adam bir de yukarıdaki hesaba göre en az 7k kazanıyor ve yüksek ihtimal saray gibi evde yaşıyor. Millet Türkiye'de asgari ücrete boyun eğiyor.





  • Kelise kullanıcısına yanıt
    ABD'de yaşayan arkadaşlarının sigorta ve hastane giderlerini paylasir misin lütfen ? Gerçekten dediğiniz gibiyse bende sorgulayacagim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana fotoğrafını mı at diyeyim sigortanın ve hastane masraflarının . Florida jacksonville’de yaşıyorlar. He bir de geliriniz zaten yıllık 70-80 k değilse en az sigortaya aylık $2000 ödemeniz imkansız, düşük gelirlilere indirim uygulanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelise kullanıcısına yanıt
    Tersini söylemiyorum şu an . Kanıt gönderin veya hiç yorum yapmayın . Bire bir şahit misin ? Faturasını ibraz edebilir misin ? Sigorta giderlerini kanitlayabilir misin ? Öyle gülmeden önce bunları paylaş burada sana saygı duyalım ve inanalım yoksa boş yapma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.