Şimdi Ara

AMD 3000 serisi düşünceleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
7.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O dediklerini karşılamak için hyperthreading/smt var ve yayın için işlemci alan çok ufak bir kesim. Sırf oyun için 3700x bile şuan fazla. Ama ileride değerlenir diye belki 3700x alınabilir. 3900x i oyun için alana ise ben şahsen gülerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Temmuz 2019; 16:17:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9900K çok güzel ve bir o kadar da güçlü bir işlemcidir;fakat bu saatten sonra alınmaz bence. Fiyat performans oranı daha yüksek işlemcilere bakılmalı...
  • Çok uzun uzun yazmaya gerek yok. Saat hızlarını 4.5ghz+ üstü olacak diye bekleyen herkes hayal kırıklığı yaşadı ben de daihl.
    AMD 4.6ghz vs boost frekansları olacak dediğinde biz de heyecanlandık 4.5ghz all core overclock olur diye ama şu anki tabloda
    bu mümkün olmayacak gibi görünüyor. 7nm+ gibi bir revizyon gelirse belki o zaman 4.5-4.6ghz bütün çekirdekler hız aşırtma olabilir.

    Tek çekirdek baz alındığında aradaki farkı oldukça kapatmış, üretkenlik ve çoklu çekirdek isteyen diğer senaryolarında zaten
    söylenecek söz yok fiyat/fiyat karşılaştırmasında 9900k'nın canını okumuş gördüğüm kadarıyla.

    Intel mimarisindeki güvenlik açıklarını kapatarak en az performans kaybıyla daha küçük bir üretim teknolojisine geçmesi gerekiyor.
    Şu anki durumda Intel'in hiçbir segmenti verilen parayı haketmiyor, dolayısıyla AMD de bunu fırsata çevirip istediği gibi fiyat
    yükseltebiliyor.

    Özetle; aylardır 3950x'i bekleyen bir kullanıcı olarak ortaya çıkan tabloda beni sistem yükseltmeden alı koyan sebepler

    1- Düşük saat hızları
    2- Yüksek fiyatlar




  • oyunlarda % 5 geride oyun harici uygulamalarda % 30 ilerde görünüyor tahminen oyunlarda oluşan bu fark yeni yazılacak oyunlarda amd nin pazar payını artırması ile birlikte amd lehine optimizasyonun düzelmesi ve yeni bios güncellemeleri ile kapanacaktır bu arada intelin de güvenlik açıklarını yamarken performansında daha da düşüreceğini varsaymıyorum:) İlaveten sanırım 9900k nın fiyat dezavantajı ve cpu coler olmaması gibi olumsuzlukları da taşıdığını varsayarsak evet 3900x tercih edilmelidir.
  • Intel 10nesil ile ne zaman cevap verecek bakalım 360e uygun b550anakart çıksaydı iyidi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios güncellemeleri tam otursun dahada gerçekçi test sonuçları gelecektir.performansları artacaktır yeni işlemcilerin
    AMD 3000 serisi düşünceleriniz


    AMD 3000 serisi düşünceleriniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alprux -- 8 Temmuz 2019; 17:25:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yeni işlemci alacaklar için güzel, fakat 2000 serisi satılıpta 3000 ne geçilmez bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3900 almayı düşünüyordum amaç sadece oyun oynamak.Oyun testlerine bakıyorum 3700 ile aynı sonucu veriyor,aralarında bir iki fps oynuyor sadece.Oyun için en ideal 3700 gibi.İntel 6700K dan 3700 e geçmeyi düşünüyorum.
  • edgespear101 E kullanıcısına yanıt
    VRM soğutmasız B350-B450'lerde 3 serisi çalışıyor diye biliyorum ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanaat34

    3000 serileri a320 seri anakartlarda calismayacakmis. bu beni üzdü. saçmalık çünkü. 65 watt tdp değerine sahip iki işlemci ne gibi farkliliklara sahitpe 3000 serisini desteklemiyor anakart beyler detayini bilen yazabilir mi.
    msi a320m grenade bazooka gibi modellerine beta 3000 serisi biosunu yayınladı bile kullanılabilir durumda şuan yakın zamandada bitmiş sürümü çıkar yapımcı firmaya kalmış çıkartıp çıkartmamak amd tarafından diretmesi yok a320 destekleyecek diye ama bence üreticiler çıkartacak destegi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Hocam, bence konulara biraz daha vakıf olup, öyle yorum yapın. Oyun için artık 9900k alınmaz falan yazıp komik duruma düşmeyin, benden size tavsiye. Yazdığınız 2 oyunda da optimizasyon problemi var. 2 oyunda sorunlu. Ben 9900k 5ghz + rtx 2080ti ile stutter yaşıyorum BFV ile online oyunda bir çok yerde (9900k yetmiyor ondan stutter yaşıyorsunuz gibi birşey yazacaksanız lütfen benim mesajımı alıntılamayın, boşluğa yazın, çok rica edeceğim) daha da birşey demeye gerek yok sanırım.

    Alıntıları Göster
    Bakın beyler oyun sorunlu demek geçerli bir argüman değil ben assassins creed 3 oyununda yeterli gelmediği için i7 3770k ya geçmiştim zamanında.
    9900K dediğimi unutalım alttaki görüntüde sağda 8 çekirdekli bir işlemci ve solda 12 çekirdekli bir işlemci var. İşlemci kullanımlarına bakın 8 çekirdekli işlemcinin %80 kullanımın altında hiçbir çekirdeği yok genel kullanım %90 ekran kartı kullanımını %17 düşürüyor bu görüntüye baktıktan sonra assassins creed: odyssey oyunu için 8 çekirdek yeterli diyebilirmisiniz?

    AMD 3000 serisi düşünceleriniz

    Şunu kabul ediyorum piyasadaki en iyi 8 çekirdekli işlemci sizdeki işlemci ama bu efsane ve herkesin oynaması gereken oyun için 8 çekirdekli işlemci yetmiyor bir önceki ac oyunuda böyle işlemci kullanıyordu bir sonrakide kullanacaktır.

    Amd işlemcilerle bugüne kadar bir ilgim yoktu ve işlemci tercihim yıllardır inteldi amd işlemcilerdeki en önemli kusur tek çekirdek performansının düşük olmasıydı şuan incelemelere baktığımda 3900X in tek çekirdek performansının 9900K ile aynı olduğunu gördüm artık amd işlemci alabilirim. Lütfen sizde 9900K nın bu fiyatlardan alınabilirliğini savunmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 9 Temmuz 2019; 13:54:12 >




  • 3700X en alinabilir fiyat basari islemcisi bana göre, rakibi 9700k ya göre icerik calismalarinda daha üstün oyunlarda da birkac fps ( birkac oyun haric) biraz gerisinde. Bu duruma göre hem oyun oynarim arada da resim video islerim diyen ev kullanicilari icin cok ideal bir islemci olmus. Bende iki ay icinde toplamak istedigim sistem icin 3700X islemcisini düsünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane ve herkesin oynaması gereken oyun? Açıkçası 2015 de witcher 3 oynayan biri 2018 de ac odyyssey yerine witcher 3 ü tekrar oynasa bence daha çok keyif alır. Diyelim ki adam witcher 3 ü henüz unutmadı ve tekrar oynayası yok. Odyyssey optimizasyon problemleri dışında iyi oyundur oynanır ona lafım yok. Ama efsane ve herkesin oynaması gereken oyun demek aşırı abartılı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Ekran kartı olayına hiç girmeyelim bence. Senelerce durdu durdu, ondan sonra Radeon VII diye bir kart çıkardı, Rtx2080 muadili diye kaldı ki o da kaç yıl evel çıkmış Gtx1080ti muadili. Pci Ex 4.0 ın hiçbir getirisi yok mevcut teknolojide ekran kartlarına. NVME ye gelirsek kullandınız mı NVME disk daha evel? Bir kere bu diskler çok pahalı burda 2 yıl sonra işlemciyi satarken ne kadardan gideceğini hesap edip, bahsediyorsunuz, bunu hesap eden biri zaten NVME olayına girmez orası ayrı bir konu da, 970 Evo Plus kullanıyorum, şu anda hızda sanırım daha iyisi yok. Asla bu paraları edecek bir donanım değil. 2.5" ssd ler ile mesela gözle görülür bir fark olmuştu, bunda ne oyun sürelerinde ne loading de öyle ahım şahım bir fark yok. Ben hissetmiyorum varsa da. Dolayısıyla bu hızın daha da artması pratikte bana ne fayda sağlayacak onu tam anlayamadım. Mesela fiyatları çok ucuzladı, ne bileyim 4tb lıklar çıktı uygun fiyata, arşiv amaçlı transfer ederken çok farkedecek vs de benim mi haberim yok? Demek istediğim şu, belkide hiç kullanmayacağınız, daha oturması için zamana ihtiyacı olan şeyleri, varmı var diye burda yazıyorsunuz.

    Ben buna bakmam işlemcide..

    Amd nin benim nazarımda ne avantajı var?

    * İleriye dönük uyum.
    * F/p yüksek.

    Hepsi bu.

    Benim kullanım senaryoma göre başka hiçbir avantajı yok. Şu teknolojik artıları ile rakibini sürklase etmesini beklerdim oyun tarafında ama gerçekten oyun konusunda üst seviyede AMD başarısız bir firma. Geriden gelmek ruhuna işlemiş resmen.

    Alıntıları Göster
    Oynadığım oyundan çok samimi olduğum arkadaşım var. Eşlerimiz bile birbirleriyle konuşuyor.
    Bana yeni pc toplayalım bu ay ekstra 8000 CHF prim yattı dedi.
    AMD sistem toplamak istiyormuş, websitesinden baktık Corsairin m2 ssd si vardı hızı 5000di hocam 1TB 5000mps hızında olan ssd yi 200 CHF ye aldı.
    Bende 970 kullanıyorum ne yazık ki bizim ülkede teknoloji işleri çok masraflı olmaya başladı.




  • Gayet yeterli ve güzel f/p işlemci çıkarmışlar Tebrikler.
    ben araştırmalarım sonucunda alınması gereken ıslemcının aylardır ryzen 3700X olduğunu belırtmıstım.
    ama bakalım eskı anakartlar ıle beklenen tum cekırdekler 4500 mhz olucakmı. bioslarla yeni geliceklerle bu sorunda aşılır diye umit ediyorum. ama bence fıkrım x470 ve x570 anakartlar ancak bunun üstesinden gelir. nacızane fıkrım ıse orta ve ust segment anakartlar. kastım ucuz anakartlar degıldır.
  • Bana göre söylentilere göre abartılanlara göre beklentilerin altında kaldı. Neden çünkü forumda o kadar çok fanboy varki anlatamam. Yok AMD inteli 2'ye katladı. Yok AMD intel'in içinden geçti. Yok artık İNTEL alınmaz çöp gibi saçma sapan yorumlar konular gördüm. Forum bildiğim AMD fanboyluğu baş göstermiş. Nerde AMD'nin İNTEL işlemcilerin 2'ye katladığı daha geçemediler bile. Adamların 2 nesil önceki işlemcilerine anca yaklaştı AMD. Ben burda abartılanlara ve çok boş yapanlara göre yazıyorum. Zamanında dedim AMD intel oyun konusunda anca yaklaşır geçemez 2'ye katlamaz. Yok sen fanboysun yok sen anca İNTEL savun gibi saçma yorumlar aldım. Yinede söylüyorum ne oldu AMD İNTEL'i kaça katladı kaça böldü. Adamlar daha geçemdi bile 2'ye katlasın. Bunların dışında kendi düşüncelerime geçince AMD şuan İNTEL işlemcilerine performans anlamında yaklaşmış oldu aradaki %5-9 fark için fiyat konuşur. AMD güzel işler çıkarmış fakat dediğim gibi beklenen şeyi veremedi diye düşünüyorum. Tekli çerkidek performans IPC değerlerinde artış 7nm teknoloji gibi önemli yenilikler açıkcası İNTEL yapsa durum ciddi anlamda farklı olurdu diye düşünüyorum. Önceki nesil Ryzen işlemcilerine bakınca arada 5-6 fps kazıncı olmuş. Bu fark oyununa göre değişiklik gösteriyor. Bence R5 2600 veya r5 2600x kullanan biri geçmesi mantıksız olur. Hatta İNTEL kullanıpta boşuna anakart masrafı yapılıp yine geçilmez. Asıl soru İNTEL şuan ne yapacak. Adamların işlemcileri evet pahalı ama şuan AMD pek ucuz olmayacaktır. Yinede İNTEL arasında fiyat farkı olacaktır. İNTEL yeni serilerinde bence aradaki performans farkını artıracaktır diye düşünüyorum. Hem AMD hemde İNTEL işlemcili evde ve dukkanda ayrı ayrı bilgisayar kullanıcısı olarak AMD işlemcinin abartıldığını düşünüyorum. Kötü demiyorum sadece çok abartılıyor.




  • Sadece oyun oynamak isteyen 3600 alsın, arada bir yayın yaparım, video da editliyorum diyen 3700X alsın. Diğerlerine gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 9 Temmuz 2019; 15:10:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    Sadece oyun oynamak isteyen 3600 alsın, arada bir yayın yaparım, video da editliyorum diyen 3700X alsın. Diğerlerine gerek yok.
    Olay budur işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    Sadece oyun oynamak isteyen 3600 alsın, arada bir yayın yaparım, video da editliyorum diyen 3700X alsın. Diğerlerine gerek yok.
    Oyun için en az 8 çekirdek
  • Düne kadar 4 çekirdek oynuyordun ne 8'i?

    Vallahi eğitilmezsiniz. Sizin gibi her şeyi abartan aslında en ufak bir fikri olmayan tipler bir çok insanı yanlış yönlendiriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.