Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle giderse gençler yurtdışına kaçamasın diye pasaport işini zorlaştırmaya başlayacaklar. Böyle karşılaştırma yapanlara da "terör örgütü destekçisi" filan muamelesi yapacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stranger. S kullanıcısına yanıt
    Ne yazik ki :) bi alman kadar hakedemedin. Hak ettigini yasiyorsun. Kader zalim degil insanlar zalimdir. İstedigin sey icin gerektigi kadar cabalasaydin kader onune gecemezdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Almanya olabilmek için Alman olman gerekir. Türk kalıp Almanya olamazsın. Bu dünyada Almanlar veya Japonlar ile kendini kıyaslayan bir Türk zır cahildir. Almanlar ve Japonlar en çalışkan ırklar liginin üstünde yer alırlar. Türkler ise en tembel ırklar liginde yer alırlar.

    Almanya'daki Türk de tembel, Türkiye'deki Alman da çok çalışkandır. Bilmemek ayıp değil, kör gezmek ayıp!

    Türkler mi tembel, etme gözünü seveyim daha kaç saat çalışırlarsa bu tembellik hikayesini rafa kaldıracaksınız ?

    7/24 mü çalışsınlar ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    Almanya'ya gelene kadar önümüzde yunanistan örneği var. Battı bitti dediğimiz yunanistan'da asgari ücret 700 euro bizde 340 euro. Biliyorum troller diyecek ama biz tl kullanıyoruz hemen hesap edelim.

    Yunanistan'da türk kahvesi 2 euroya satılıyor ortalama kalitede bir cafede

    Biz de türk kahvesi minimum 8TL Bir aylık maaşla onlar 350 bardak kahve içebilirken biz de bu sayı 200

    Geçtim 2018 model 200cc japon markası bir mıtosiklet orada 5000 euro bizde 23.000 lira.
    Onlar 7 ayda alabilirken biz 14 ay.

    Benzin. Onlarda litresi 1.57 bizde 5.70. Bir aylık maaşlarıyla 445 litre benzin alabiliyorlar, bizse 280 litre

    Bizden 2 kat fazla alım gücüne sahipler şuanki durumlarında bile... Almanya ABD buralara hiç bakmanıza gerek yok.

    Şimdi diyeceklerki ama orda işsizlik çok 700 euroyu alamıyor kimse. Adamlar çalışmayı sevmiyor usta. Sen tut bunlarj Türkiye'ye getir haftada 60 saat çalıştır mesaisini verme yıllık iznini yaptırtma 3 gün olmadan canını teslim eder

    Olsun ben hep 50cc lik motor alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Verimli çalışmak gerek. Saat önemli değil. Almanya da ve Japonya da birim zamanda yapılan ise ile bizim yaptığımız iş çok farklı. Bizler çok zamanda çalışıp az üretim yapıyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar boş konular ile uğraşıyoruz,zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış misali...yüzeysel tartışma yapmayın derin konulara girin biraz,almanya'da ücretrler neden yüksek?bizde neden düşük?böyle konularla gelin nüfussa nerdeyse aynı nüfus'a geldik.bir olay 100 yıldır aynı gidiyorsa hata tüm toplumdadır,bugün şikayet edenler geleceğin işverenleri,yöneticileri olacaklar ama aynı şikayetler gene olacak.çözüm başka yerlerde ama biz geç kaldık.ayrıca almanya'yı örnek alıyorsunuzda birazda çin'i örnek alın çin geleceğin süper gücü olma yolunda ilerliyor.peki orda asgari ücret ne kadar ve insanlar ayda kaç saat çalışıyor?
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Buna da sukur :) Aslinda mevzu benim maasim degil maddi durumum zaten otur seyleri almam icin yeterli uzuldugum nokta arada ki ucurum :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro kazanıyorsun daha ötesi varmı değerli geçerliliği olan para birimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Senin gibi saflar tüm engellemelere rağmen Almanya'nın 1. Dünya savaşından sonra savaş makinesine dönüşüp tüm dünyayı ateşe verdiğini ve yine tüm engellemelere rağmen 2. Dünya savaşından sonra teknoloji ve sanayi devi olduğuna inanır. Bu yalanlar senin gibi saflar, önüne konan herşeye inananlar içindir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 15 Mart 2018; 16:9:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman yallah Almanyaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin_92

    Bi bitmediniz gidin alamanyaya da kurtulalim gidin pkk ya basvurursaniz sizi kolay yoldan goturur

    haha böle bişi gerçekten olsa en milliyetçi sayılan şehirlerde bile adam kalmaz.
  • Zevkle okudugum konu. Birileri yine duygularıma tercüman olmuş. Sözlerin kifayetsiz olduğu yerlerden bir tanesi.Ah koyun ülkem iyisin hoşsun da yaşanılacak yer değilsin...
  • Her an födöcü olarak yargılanabiliriz yalnız beyler tehlikeli sular bunlar dikkatli olalım
  • Ben almanyada master yapan 2 mühendisle tanıştım. Öyle uçar kaçar bi ekonomik fark yokmuş hatta bi tanesi orda herşeyden vergi alınmasından çok şikayet ediyordu. Orda verilen maaşın yarısının vergi olarak geri döndüğünü falan söylemişti tabi hayat standartları yüksek ama çalışma şekilleri saatleri disiplinleride daha yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde devletler halka hizmet eder. Türkiye de halk devlete hizmet ediyor. Hatta öyle bir duruma sokmuşlar ki başka ülkeler türkiyeden turist bile almak istemiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenkee kullanıcısına yanıt
    Kisi kendi gibi bilirmis herkesi afrine giden askerlerimizin sozlerini hatirla dugune gidiyoruz abi diyen ailesine beklemesinler diyen vatan evlatlari var keske onlara layık olabilsek keske banada nasip olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkafkas

    Ha heykeller Türkiye’ye geri bıraktı yanı?!? Sanırsın ki Bayburt’ta bile açık sanat heykel galerisi ile dolu! Yahu heykel dediğin mermer tas! Bin tanesi kaç kuruş eder? Neyi eksiltir bir ülkeden?!? Nasıl bir mantık var sizde ya?

    Heykel projesi ile yürütülen siyaset mesele, heykellerin ardındaki algı ile bu ülke bu hallerde.. Atam izindeyiz diyerek paso izin yapmış ülkemdekiler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Almanya'da futbolcunun gelir vergisi 50% bizde futbolcunun gelir vergisi 15% Almanya'da sıfır konutun KDV'si 19% bizde 1% Almanya'da otomobilde ÖTV yok , sadece KDV var 19%, bizde 100% ü aşan ÖTV+KDV var.



    Meselenin ayrıca kalifiye eleman tarafı var. Almanya da kalifiye/diplomalı/tecrübeli eleman asgarinin 5-10x maaş alır. Bizde nerdeyse asgari ücret alan kalifiye diplomalı elemanlar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddiyattan ağlayan almancılar ile burda kendini nimet sanan Almancı hayranlarını yer değiştirebilsek keşke.Bu kaçıncı Almanya ile kıyas konusu yahu.Kimse kimseyi zorla tutmuyor kapasiteni burda kullanamıyorsan bas git kardeş Almanya'ya durduğun kabahat veya Almanya'da olup da Türkiye'yi dev aynasında gören kafadakiler de farklı değil onlara da geçerli bunlar..
  • Bizim millet yine domatesin eurosu su kadar ekmegin susami su kadar diye aglamaya baslamis yine sadece guluyorum size. Gidin almanyaya 1 ay asgari ucretle gecinmeye calisin bakalim bide turkiyede. Sonra gorursunuz akla karayi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.