Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Senin gibi saflar tüm engellemelere rağmen Almanya'nın 1. Dünya savaşından sonra savaş makinesine dönüşüp tüm dünyayı ateşe verdiğini ve yine tüm engellemelere rağmen 2. Dünya savaşından sonra teknoloji ve sanayi devi olduğuna inanır. Bu yalanlar senin gibi saflar, önüne konan herşeye inananlar içindir.

    dedi ve makarnasını yemeye devam etti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Sen hiç Berlin'e gidip biraz dolaştın mı? Her yer heykel'dir, Stalin heykeli, II.Dünya savaşında ölen yahudilerin mermer anıtları (binlerce m2 alanı kaplar). Hem heykele o kadar kafayı takacaksak, Bursa 'da AKP döneminde de her yere yeni heykeller yapıldı, kaldırıma bile oturan adam heykeli var, bir meydanda elinde şemsiye tutan kadın heykeli var üstten borudan fıskıye koymuşlar yani yagmur yağıyo şovu yapmışlar sokakta yürürken karşımıza çıkan heykeller bunlar. Yine Bursa'da meydanlara Ertuğrul Gazi, X gazi Y gazi heykellerini de dikiyorlar. Yani senin dediğin gibi Atatürk'ten her yere heykeller dolup taşmadı.



    Bu arada konu sahibi, Almanya'da asgari ücreti tam yeterli araştırmamış, orada belirttiği €1498 ülke geneli asgari rakamdır ve aylık resmi mesai olan 174 saat üzerinden hesaplanmıştır fakat Almanya 16 eyaletten oluşan bir ülkedir, her eyaletin kendi resmi asgari ücret rakamı vardır ve hepsinin resmi asgarisi €1498'den yüksektir ve daha önemlisi resmi asgari yapılan işin türüne ve işçinin eğitim sertifikası olup olmamasına göre değişir örneğinhttps://www.boeckler.de/pdf/ta_mindestloehne.pdf 'da Mart 2018 itibarıyla batı eyaletlerinde bina dış cephe temizlik işçisinin saat ücreti €13.55'tir, aylık resmi 174 saat mesai üzerinden €2358 yapar. İnşaat işçsi ise bu rakam €2600 'dür cunku inşaatta çalışmak daha cok fedakarlık gerektirir. Almanya'da çalışan işçi tanıdıklarımdan ben hiç asla €1498 alan görmedim. Sorduğumda eğitimsiz, sertifikasız olanlar dahi aylık net €2200 gibi maaş aldıklarını söylediler.



    Uzun lafın kısası, oradaki €1498 asgari rakamı gerçek asgaridir yani her işçi €1498 alıyo gibi bir durum yok,hepsi daha yüksek alıyor. Almanya'da kiralar ve hayat pahalı lafları da tam bir ayaktır. Berlin'de kaldım,ufak 1+0 dairede mobilya TV, vs herşey dahil şu anda kirası €300, 1+1 herşey dahil €500'e ote konforunda daireler var. Kimse bol keseden atıp durmasın.

    Bende Türkiye de etrafında bir sürü arkadaşım iş sahibi ve 1603 tl alanını duymadım işinize gelirse artı Türkiye de kiralar hep İstanbul â endeksli barem alınıyor sanki Türkiye de sadece İstanbul var o yüzden 300 400 e de kirası olan ev bulursun.. Ha bu arasa burada da inşaat işçileri 2000 2500 3000 tl alıyor çünkü artı kaç tane üye burada yazmıştır yazın birkaç ay harçlık çıkarmak için çalışan gençlerimiz etrafımdaki tanıdıklar 50 60 tl yevmiye ile çalıştım deyip dururlar bu sebeple deneyimsizler bile 1500 1800 alıyor kalifiye olanlar da rahat bunun üstünde ama sorun karşılaştırma yaparken bizde olmuyormuş biz de sadece asgari ücret üzerinden herkes alıyormuş ama me hikmetse kendi ülkesinden bir haber olanlar yabancı ülkeleri kendi ülkesinden daha iyi bilmişlik yapıyorlar ya diyecek söz bulamıyorum.. O yüzden kendi ülkemize bakalım başka ülkelere değil, ve bu toplumda bu algı hep vardır insanlar hep başkalarının maaşlarını konuşarak dedikodu yapar işte doktorlar bu maaşı alıyor hemşireler bu maaşı alıyor öğretmen böyle alıyor he bir dedikodu dedikodu işçi adam kendine bakmış başkası ne alır bunu konuşur yetmez arda turan şu kadar alacakmış sıla bu kadar alacakmış biz böyle bir toplumuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Aslinda bilmemek degil, sadece gormemezlikten geliyorlar. Yani gercekten almanyanin battigina inananlar var ama buradakiler falan neyin, ne oldugunu cok iyi biliyorlar. Ama su anda kendi destekledigi kesim ulkeyi yonettiginden ne olursa olsun mecbur savunmak zorundalar. Sevmedikleri birileri iktidar olsaydi bu tarz elestirileri ilk onlar yapacakti.

    O yuzden dedigin gibi bosuna bir sey soylemeye calismamak lazim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkovic

    Delikanlı bunu Hitler fabrikalar kurarken heykel yapan yöneticilerine sorsana ?

    O, olmadığını iddaa ettiğin fabrikaları sata sataaaa bitiremediniz.
  • yorumlara gelip '' hala uyuyorlar '' diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum

    zira...

    bir tarafda sanayisini tüm dünyaya kanıtlamış tüm dünyaya satan ülke

    diğer tarafda üretimden bir haber tüketim odaklı bir orta doğu ülkesi

    neyin kafası bu ?

    tamam karşılaştırmamızı yine yaparız ama '' uyuyorsunuz '' dedikleriniz uyansa ve asgari ücret 7000TL olsa ne değişecek ?

    1600 lira alıyorsun ve ekmeğe 1.25krş veriyorsun

    7000 alınca ekmek 5 lira olacak ne anlamı var ?

    bizim için önemli olan alım gücünün yükselmesi

    boş boş yorum atmayın

    ben 7000tl kazanıp ekmeğe 5 lira vermek yerine 1600 tl kazanıp ekmeğe 25krş vermek isterim

    sayıların bir önemi yok anlayın artık şunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 15 Mart 2018; 17:46:30 >
  • Almanya kadar gelişmiş bir ülkeyle darbelere karşı hala ayakta kalabilen bir ülkeyi karşılaştırmak saçmalık ve brim olarak düşünün demişsiniz ama tlye tlyide euroya çevirmişsiniz hocam kb.Ben enflasyon niye çıkar niye iner bilmem benim işim değildir ama paramız değersiz ve üretim yok üretimi olmayan ülke bacaklarını vergiye bağlamış bu ülkede vergi bittiği an o bacaklar yürüyemez hale gelir.Turistlerin yurtdışından ülkemize gelmelerinin en büyük nedeni paramızın değersiz olup insanlara krallar gibi bir tatil yaptırması...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stranger.

    Buna da sukur :) Aslinda mevzu benim maasim degil maddi durumum zaten otur seyleri almam icin yeterli uzuldugum nokta arada ki ucurum :(

    Acik konusayim insan dertlenmiyo degil hani. Aslinda olay paramixzin deger kaybetmesi. Hicdegil 1dolar 2tl ye tekabul etse bizim icin bal kaymak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube da murat özünü izleyin almanyadaki yaşamı görün.
    https://youtu.be/04lmLWMzvJQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weezer -- 15 Mart 2018; 18:1:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belirlenen en düşük maaş 1490 Euro olmasına karşın bu maaşı alan insanlar ülkenin sadece %4 ü dostum. Geriye kalan çalışan nüfusu bunun çok daha üzerinde maaş alıyor. Bizim ülke gibi 5 sene çalıştığı yerde asgari ücretin 200 300 lira üzeri maaş almıyorlar arkadaşlar.



    Almanya dan Türkiye ye göç gördünüz mü hiç ? Özellikle orada yaşayan ve Türkiye daha iyi diyen kişilerde..



    Avrupa refah ve gelir olarak bizim çok üzerimizde. Bizzat biliyorum bunu. Vergilerle dönen bir ülke ile sanayi ve bilimi ile dönen bir ülkeyi karşılaştırnak yersiz. Biz böyle oldukça mübah her şey.



    Buraya yazan ve kendini aydın gören kişilerin de bir çoğu o aktroll dediğimiz kişiler gibi. Sadece çene. İcraat sıfır. Kutuplaştırıcı ve tahammülsüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt
    Tam bunu yazmaya gelmiştim. Merkel kucağını açmış sizi bekliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 15 Mart 2018; 18:8:40 >
  • Açız aç et yiyemiyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki a haber izleyen boş kitle yarin Almanya taksim de stand kursun vatandaşlık vereceğim ayda 5000 avro maaş ama Türk vatandaşlığını bırakacaksin. Desin hepiniz birbirinizi ezersiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzman doktorun maaşından fazla döner sermayesi var kardeşim 10-12 bin civarı alıyorlar değişiyor bu tabi. 5 bin için o kadar sene okumak ahmaklıktır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada beyaz yaka IT sektöründe çalışan birinin saatlik ücreti ortalama ne kadardır? Yeni mezun olduğunu düşünelim.

    Meraktan soruyorum bilenler cevaplayabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Kaç tane sanayi bölgesinde çalıştı? Gel batıya trakya ya tekstil işçisi 12 saate 2000tl zor alır. Bazı yerler mesai parası vermeden pazar günü çağırır. Ancak işkembe den atar gördüğünüz iki zengin ile ülke uçuyor sanarsiniz.

    Aç google da yaz devlet istatistik enstitüsünün asgari ücretli çalışan istatistiği diye bak kaç kişi mış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 15 Mart 2018; 18:44:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Bi bitmediniz



    Böyle alaman yalakalığı yapınca alaman vatandaşlığı mı veriyorlar?

    Senden bağımsızlığını sadece 150 sene önce ilan etmiş 10 milyon nüfuslu Yunanistan'ın bile senden kat be kat yüksek yaşam standardına sahip olmasından utanmıyor musun ?

    Kötü bir şey mi ülkenin yaşam standartlarını sorgulamak ?

    Her geçen gün alım gücü düşüyor, eğitimli insanlar ülkeyi terk ediyor neden konuşulmasından gocunuyorsun ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Sende pkk cenazesine katilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Yani keşke ama bu saatten sonra 3 tl bile olmasi cok zor demin baktiydim 3.90 olmus :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Kaç tane sanayi bölgesinde çalıştı? Gel batıya trakya ya tekstil işçisi 12 saate 2000tl zor alır. Bazı yerler mesai parası vermeden pazar günü çağırır. Ancak işkembe den atar gördüğünüz iki zengin ile ülke uçuyor sanarsiniz.

    Aç google da yaz devlet istatistik enstitüsünün asgari ücretli çalışan istatistiği diye bak kaç kişi mış

    Ben Trakya 'lıyım Tekirdağ 'lı o yüzden çok iyi de görüyorum burada sistemi, Çorlu olsun Tekirdağ 'ın kurumları olsun herkes 1603 tl almıyor ister inan ister inanma burada bütün sorun insanların ağlamasında ha para az geliyor dersin bu ülke için bu paralar yetersiz dersin hak veririm ama bana kimse herkes 1603 tl alıyormuş kafası ile yaşamasın.. Çalışma saatlerimiz çoktur cumartesi pazar yoktur cumartesi öğlene kadar çalıştırır ama mesai vermez bunları arkadaşlarım yaşıyor ama hiçbiri etrafımda da 1603 tl alıyorum demiyor, ilk işe girenlere bu şeyler uygulanır.. Eğer Asya port 'u duydu iseniz burada 1603 tl 'ye başlatırlar işk işe gireni 6 ay belki asgari ücrette alırsınız ama kadro olayı var sendika var 6 ay sonra işe yarayacak adamlara kadro verirler ve sendika bütün hakları verir 1603 tl 'ye başlayan biri 6 ay sonra 2300 2500 2800 'lere maaşı çıkar..

    Ha bana derseniz züccaciye cide 1 2 kişi çalıştıran yerler de telefoncu dükkanında 3 5 milyoncular da çalışanlar falan derseniz orada sigorta bile ödenmiyor 1200 tl para alanlar bile var yok değil buralarda çalışanlar vasıfsız insanlar olduğu için oralarda sizin dediğiniz sistemler ugulanıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saulu

    Nedir bu son zamanlarda forummdaki Alman Türk karşılaştırması.
    Klasik olacak ama beğenmeyen çeksin gitsin.
    Yahu Almanlar ağır sanayi kurup araba üretirken biz sen sağcısın, bu solcu diye birbirimizi vuruyorduk.
    İlla kıyaslama yapılacak ise farklı ülkeler ile yapılsın. Almanya uç örnek.

    Onu rte ye söyle Almanya bizi gisganiyir diyen o bunu da yiyen onun seçmeni

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.