Şimdi Ara

Allah neden insanları diğer canlılara göre haddinden fazla zeki yarattı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şöyle bir bakıyorum insanoğlu hayvanlara cinlere ve meleklere göre açık ara çok çok daha zeki ve akıllı.üstelik bu üstün akıl sayesinde dünyayı yok edecek seviyeye geliyorlar.nükleer bombalar atom bombası hidrojen bombası gibi yıkıcı derecede güçlü silahlar insanoğlunun eseri.eski zamanlardaki gibi ya da hayvanlar ve cinler gibi kendi aramızdaki savaşlarda çatışmalarda bilek gücüyle kılıçla savaşmıyoruz.yetenekli olan kılıcı iyi kullanan bileği güçlü kazanmayı haketmiş kişi kazanamıyor.çünkü karşıdaki tabanca ya da tüfekle direkt işi bitiriyor.bu ateşli silahlarda hep insanlığın ürünü.keşke dünyaya zarar verecek kadar aşırı zeki yaratılmak yerine vücudumuz bedenimiz hastalıklara karşı ve dış etkenlere dış darbelere fiziksel hasarlara karşı daha dayanıklı ve bazı alanlara karşı daha yetenekli ve daha güçlü yaratılsaydık.sizce allah neden insanları insanoğlunu bu kadar zeki yarattı? insanlar neden diğer canlılara göre çok daha zeki yaratıldı? sizce insanlar bu kadar zeki olmasaydı dünya daha iyi bir yer olur muydu?








  • Bu konudaki en iyi sözü Rust abim söylemiştir.


    "Bence insan bilinci evrimde trajik bir şekilde ilerledi. Çok fazla bilinçlendik. Doğa kendinden bağımsız bir bakış açısı yarattı. Bizler doğa kanunlarına göre var olmaması gereken yaratıklarız."

  • Yeterince zeki olsak böyle bir konu olmazdı

  • Anladık kılıçla savaşmak istiyon
  • Ben bir analiz kasacak olursam insanlar dünya üzerindeki en zeki canlı varlıktır ama evren bazında ele alacak olursak asla neden çünkü evren'de sayısız yaşanabilen gezegen olduğundan ve illa ki gelişmiş bir medeniyet olma olasılığı nedeniyle mümkün değil.


    Yani biz sadece dünya bazında zekiyiz ama evren bazında asla.

  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt

    ZORT diyorum hocam lütfen kuruntularınızı kendinize saklayın

  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt

    sen dinsizsin diye başkalarınıda dinsiz sanma.illa insanların inançlarına laf edeceksiniz değil mi?

  • ahh be ahmeto biraz çalıştırsan şu saksıyı

    hangi zeki yaratık dünya gibi bir cennette mutlu mesut yaşamak varken atom bombası top tüfek üretir hangi zeki mallarını çaldığı insanları fakir diye ölüme terk eder kim çalar kim çırpar hangi zeki sevmek varken tecavüz eder etrafı nimet doluyken görmez de yok deyip küfreder
    size nükleer enerji verilmemiş olsaydı neyle yapacaktınız o şeyi...yarara bir işiniz mi var...nimetler olmasa mağaradan bile çıkamazdınız şükredin biraz...çimento diye bir nimet olmasa neyle yapacaktınız o binaları tuğlaları dizseniz nasıl duracaklardı bir arada elektrik elementler toprak su..şükredin biraz..siz bulmadınız onlar hep buradaydı.

    fazla zeka dan daha değerli bir şey vardır..güzel yaşamanın değerini bilecek kadar temiz kalpli olmak ve hangi zeki temiz kalpli birini bulunca onunla alay eder hangi zeki kendine nimet yagdıran varken saygı duymayan şeytana uyar bu nasıl zeka..
    insan daha dün geldi dünyaya ve yaşadığı yeri cehenneme çevirip kendi eliyle sonuna doğru koşuyor

    insan zeki değil

    insan kendine verilen nimetleri göremeyecek mutluluğun değerini bilemeyecek kadar kör acımasız tamahkar kibirli ve cahil

    çocuklar ne yaşadı ki buraya ne yazsın

    biraz durun hele tanıyın insanı öyle

    insan menfaati için önce seni satar sonra kendini

    kaç cin gördün ki cin gibi zeki lafını duydun mu ki kıyas yapıyorsun melekler kadar iyi ve sadıkmısın sen daha bilmiyorsun öğrenecek göreceksin henüz erken

    şimdilik orta çağdaki yeldeğirmenlerine doğru koşan hayali amcalarla beyninde sahte bir dünya yaratan sanal dünyada mutlu mesut yaşa insan dediğin yaşamak varken kendini yaşamdan koparan şeyler üretip kendine zeki der..bir meteor yolunu şaşsın..bunca yıldır korunuyorsunuz...ürettiğiniz her şeyin düğmesine basın..haydi durdurun meteoru..geliyor..zekanızla durdurun..durmaz..son 10 dakika..korunuyorsanız şükredin.

    uyanınca anlayacaksın insan kim.



    Allah neden insanları diğer canlılara göre haddinden fazla zeki yarattı?



    Allah neden insanları diğer canlılara göre haddinden fazla zeki yarattı?





    insan acizdir hem de nankör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Ocak 2023; 22:39:10 >




  • Ruh nedir'e yoğunlaşmanız lazım. Ruh neden maddeye hapsedilmiştir, misyonu nedir? Tüm cevaplar orada.


    Anahtar kavramlar: Işık evreni, Işık evreninin tanrısı, Yaldabaoth (Demiurge/Sahte Tanrı)


    Şinasi Gündüz hocanın ademin vahyi yazısını okuyarak konuya başlayabilirsiniz. İngilizceniz varsa "The apocalypse of Adam'ı" okumanız daha sağlıklı olur. Yazının linkini aşağı bırakıyorum:


    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/188712


    Video da benden bonus olsun. Morg bu işlerin uzmanıdır.



    Allah neden insanları diğer canlılara göre haddinden fazla zeki yarattı?MorgueOfficialyoutube
    This is the story from Adam’s point of view that is so blasphemous the church declared it a heresy and it’s banned from the bible. This secret banned book, called the Apocalypse of Adam, is written from Adam’s point of view as he tells his son about the creation of humanity and the coming flood. But Adam reveals that everything you’ve read in the bible is wrong. 🟢 Get access to our SECRET weekly livestreams by supporting at https://www.patreon.com/morgueofficial Check out my short introduction to the Apocalypse of Adam: https://youtu.be/O-MLeh9c4A0 More ways to support: My books are available at https://www.iamhyperian.com/store Get MERCH at https://www.teespring.com/stores/morgueofficial ⇀ Become beyond human and learn the truth of existence. Learn more about Hyperianism by reading my free ebook at https://www.iamhyperian.com Follow Morgue: ⇀ Facebook: https://www.facebook.com/MorgueOfficial/ ⇀ Instagram: https://www.instagram.com/MorgueOfficial/ ⇀ Twitter: https://twitter.com/MorgueOfficial
    https://www.youtube.com/watch?v=NQXX4BkKc8Y&t=1320s




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.